Dodaj do ulubionych

Akademia Morska czy Marynarka Wojenna?

IP: 83.168.86.* 27.08.10, 16:52
Chodzę do LO i boję się o moją przyszłość. Czy, jeśli jestem humanistką (a ci, jak wiadomo, mają w życiu przerąbane) warto spróbować dostać się do którejś z nich? Jestem sumienna, ale nie aż tak świetnie wysportowana, więc czy ciężko się tam utrzymać?
Powiem szczerze, że im bardziej staje się dorosła, tym prawdziwe życie maluje się w ciemniejszych barwach...
Obserwuj wątek
    • Gość: sports Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 22:02
      spotr in life in no 1
    • Gość: asdf Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: 195.82.180.* 28.08.10, 21:53
      Jeżeli uważasz się za humanistkę to żaden przedmiot nie powinien Ci
      sprawiać problemu nie ważne czy ścisły czy nie. Innymi słowy fakt, że
      masz problemy z przedmiotami typu matma/fizyka nie robi jeszcze z
      Ciebie humanistki.
      • Gość: dagmara Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: 109.243.26.* 01.09.10, 14:23
        Jeżeli interesuje Cię taki kierunek studiów, to chyba nie znaczy, że jesteś humanistką. Ja, z własnego doświadczenia, mogę Ci polecić studia na Akademii Morskiej w Szczecinie. Oni mają taki program, pomocy studentom, w wyrównaniu różnic z przedmiotów matematyka i fizyka. Takie indywidualne zajęcia na pewno pomogłyby Ci w ogarnięciu tych iście ścisłych przedmiotów.
        • Gość: norkos Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: 85.222.87.* 05.09.10, 18:53
          Jak się zarobki kształtują po ukończeniu takiej uczelni?
          • rozenrot Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? 06.09.10, 00:03
            To jest kilka tysięcy euro na początek. Pokaż mi drugi taki zawód, gdzie można
            tyle zarobić od razu po studiach? Ciężko będzie.
    • Gość: Tomek Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.chello.pl 01.09.10, 20:34
      Na akademii morskiej sprawność fizyczna wcale nie jest taka istotna, bardziej
      liczy się co masz pod czaszką. :) Moim zdaniem warto próbować dostać się, a na
      kierunki 'ścisłe' nigdy nie jest za późno.
      • Gość: aaa Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.proxnet.pl 02.09.10, 19:13
        Humaniści nie mają ciężej w życiu,lecz lenie :)
        • Gość: Tomek Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.chello.pl 02.09.10, 19:41
          Raczej lenie zazwyczaj są humanistami. Co nie znaczy, że każdy humanista jest
          leniem. :)
          • Gość: dagmara Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: 109.243.204.* 03.09.10, 17:17
            Nie ma żadnej zasady w tej kwestii. Jeżeli ktoś jest sumienny i się stara, to nawet jako humanista poradzi sobie na technicznej uczelni. A co do kondycji fizycznej na Akademii Morskiej, to Tomek ma rację, nie trzeba być wysportowanym, żeby studiować na tej uczelni, chyba że wybierze się kierunek ratownictwo ;)
            • Gość: Gural Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:22
              Polecam Akademię Morską w Szczecinie zdecydowanie, a wydział mechaniczny
              szczególnie! :) Studiuję 2 rok już i jestem zadowolony... a najlepsze, że
              pochodzę z okolic szczyrku także jak widać pochodzenia nie ma znaczenia. ;)
              • Gość: Nieśmiała Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: 83.168.86.* 04.09.10, 19:58
                Dziękuję Wam bardzo :)
                A czy idąc do AM całe swoje życie wiążecie z pływaniem po morzu? Czy to mimo całego zapału nie wykańcza
                psychicznie nawet najwytrwalszych?
                • Gość: dagmara Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: 188.33.101.* 05.09.10, 09:27
                  Ja na razie w planach mam pracę na morzu, ale prawda jest taka, że teraz nie mogę przewidzieć, czy w przyszłości mi się nie odwidzi ;)
                  Na szczęście, po ukończeniu Akademii Morskiej, można też znaleźć pracę na lądzie. Specjaliści są również potrzebni w stoczniach i przedsiębiorstwach transportowych.
                • Gość: Gural Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 14:38
                  Studia na Akademii Morskiej wcale nie determinują tego, że będziesz pracować na
                  morzu. Można pracować na lądzie: w portach oraz w firmach nie związanych z tą
                  branżą.
                  • Gość: norkos Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: 85.222.87.* 05.09.10, 17:52
                    Na pewno warto jest iść na takie kierunki techniczne jakie są na Akademii
                    Morskiej w Szczecinie. Ja jestem po humanistycznych studiach i wiem jak ciężko
                    jest znaleźć pracę:/
                    • bonin122 Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? 05.09.10, 18:16
                      A po takim kierunku jest praca w Polsce w ogóle? Czy raczej trzeba szukać zagranicą?
                      • Gość: qul Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.10, 23:06
                        oczywiscie, ze mozna znalezc prace w PL. przeciez zostaly nam jeszcze jakies stocznie, no i jest kilku armatorow. nie ma potrzeby szukania pracy za granica, jednak za granica mozna wiecej zarobic ;)
                        • Gość: pih Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.chello.pl 16.09.10, 23:26
                          ja nie uważam, że z pracą na lądzie jest tak w Polsce kolorowo, jednak uważam i jest to potwierdzone wieloma przykładami - Polscy absolwenci (uczelni morskich) są rozchwytywani za granicą.
                • Gość: Tomek Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.chello.pl 08.09.10, 23:40
                  Trudno raczej nie jest. To zależy od nastawienia i od posiadaniu lub nie choroby morskiej. ;)
                  • Gość: qul Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 22:23
                    do bujania na statku też się można przyzwyczaić ;)
                    zresztą osoby, które nie lubią wody / boją się jej raczej nie pchają się do akademii morskiej. z drugiej strony, przy marynarskich pensjach, można się do wszystkiego przekonać ;)
                    • Gość: Tomek Re: Akademia Morska czy Marynarka Wojenna? IP: *.chello.pl 10.09.10, 00:25
                      Masz trochę racji, ale trzeba też pamiętać, że zawsze można pracować na lądzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka