Gość: Kamil
IP: 80.50.54.*
18.08.12, 23:56
Hej, zastanawiam się nad dwoma kierunkami studiów: filologia polska z oligofrenopedagogiką i wychowanie fizyczne na AWFie. Bardziej mnie ciągnie do filologii polskiej, ponieważ myślę, że są to bardziej ambitne i trudniejsze studia od wf. Człowiek może się bardziej rozwinąć. Na kierunki techniczne nie chcę iść, ponieważ po pierwsze i najważniejsze nie lubię matmy, nie interesuje mnie programowanie, nie chcę spędzić całego życia przed komputerem, zresztą wydaje mi się to nudne, więc infa odpada, oraz inne kierunki techniczne. Nie wiem, który kierunek studiów jest bardziej przyszłościowy, i po którym można szybciej znaleźć pracę... Nie wiem dlaczego mnie tak ciągnie do filologii polskiej - chęć rozwoju duchowego i nie tylko, poszerzenie horyzontów? Chyba to. Być nauczyciele j.polskiego w szkole? Czemu nie, pokazanie wartości dzieciom/młodzieży, uczenie języka. Troszkę też myślę o filologii angielskiej, lub lingwistyce stosowanej, też lubię uczyć się angielskiego, mówić w tym języku, poza tym język obcy może się zawsze przydać, nawet w przypadku wyjazdu za granicę ( w tych czasach to bardzo prawdopodobne). Chcę tylko studiować zaocznie. Najmniej mnie ciągnie do wychowania fizycznego, (więc to raczej odpada) a najbardziej do języków obcych - lingwistyki stosowanej/filologii angielskiej, oraz do filologii polskiej. Co byście doradzili?
Pozdrawiam:)