Dodaj do ulubionych

Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!!!

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 17.07.04, 13:59
Czy studiuje ktoś z was socjologie na UWr ? Ja w tym roku zaczynam, co prawda
nie we Wrocławiu ale w jednej z filii tego właśnie Uniwersytetu mimo to
prosze o porady .Z góry dziekuje za odpowiedź. Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kompletnie zielona Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 18.07.04, 14:53
      nikt tam nie studiuje czy co ! :)
    • tak_zwany Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! 18.07.04, 17:04
      A komu by się chciało studiować socjologię...
      • Gość: kompletnie zielona Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.07.04, 09:42
        możesz dokładniej ?
        mawsz na mysli to , że owy kierunek jest straaaasznie nudny czy , że kiepskie
        sa po nim zarobki ?
        • tak_zwany Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! 19.07.04, 09:59
          Zarobki? Co to są zarobki? ;-)
          • Gość: kompletnie zielona Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.07.04, 11:07
            chodziło ci o to , że nie bedzie z tego kasy w przyszłości :P ?
            • tak_zwany Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! 19.07.04, 13:53
              Kasa, kasa... Gdzie się podziali idealiści...
              • Gość: kompletnie zielona Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.07.04, 14:39
                no to jeżeli nie ewentualne problemy z kasa w przyszłości to już nie wiem
                dlaczego napisałeś , komu by sie chciało studiowac socjologię ? mi sie chce
                należe to tych idealistów :P
                • tak_zwany Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! 19.07.04, 14:51
                  Może tak: Czy wiesz, co będziesz studiowała? Czy mogłabyś opisać swoje
                  oczekiwania, pomysły, wiedzę, domysły związane z socjologią? Czy mogłabyś
                  powiedzieć, czym jest według Ciebie socjologia? (potraktuj to jako badanie
                  postrzegania socjologii przez jej przyszłych studentów)...
                  • Gość: kompletnie zielona Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.07.04, 16:26
                    Ja chce tylko pomagac ludziom i tyle , marzyła mi sie pedagogika
                    resocjalizacyjna ale z braku kasy musiałam sie zdecydowac na socjologie.
                    Mysle , że jest to w jakimś stopniu pokrewna dziedzina , która pozwoli mi
                    zrealizowac marzenia .
                    • tak_zwany Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! 19.07.04, 19:40
                      8-0

!!!!!

Dobra, doszedłem do siebie...

Gdybyś połączyła to z resocjalizacją, czy tą pedagogiką resocjalizacyjną, to
                      byłoby naprawde nieźle, świetnie, rzekłbym. Ale sama... Cóż, nie chcę Cię
                      martwić... Chyba, że na UWr są w tym kierunku specjalności (w IS UW raczej nie
                      ma, od tego mamy inny instytut "socjologiopodobny" - ISNS). Postaraj się dostać
                      na drugi kierunek po I/II roku (resockę, czy co tam sobie chcesz...),
                      socjologia jest takim kierunkiem, że można spokojnie go z "czymś" studiować...
                      Na pewno będziesz musiała uzupełnić wykształcenie, jeżeli będziesz chciała
                      siedzieć w resocjalizacji.
      • Gość: Marek1000 Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.um26.pools.vodafone-ip.de 16.05.22, 17:54
        Tak po co??? Najlepiej wyjechać na zachód i pracować jako nowoczesny niewolnik bo 1 Euro to już prawie 5 złociaków.
        JA BYM CHĘTNIE POROZMAWIAŁ/POGADAŁ Z SOCJOLOGIEM ,RODOWITYM WROCŁAWIAKIEM,EMERYTEM ? CHĘTNIE TEŻ Z Panią Socjolog..Dlaczego z Wrocławia? TO MA ZNACZENIE HISTORYCZNE już obecnie !?;-)Przepraszam,ale sam już nim jestem i też Wroclawiakiem.Z pozdrowieniami Marek
        Ps:Szukam,szukam,paru wyjaśnień z życia,jak także praktycznego znaczenia trzech słów z niego:analfabetyzm,deprymacja,destruktyzacja.Będę wdzięczny za linki ,albo nawiązanie kontaktu.Fachowej rozmowy oczekuję i odpowiedzi.Dziękuję .Marek
    • Gość: student Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.petrus.com.pl 19.07.04, 17:44
      studiowałem socjologię, ale w Toruniu, niestety tylko zaocznie i było super.
      Nie twierdzę, że wszystkie przedmioty (logika i statystyka - bee), ale było też
      wiele ciekawych, typowo socjologicznych. Jeśli lubisz "podglądać" ludzi,
      zastanawiać się czemu coś się dzieje tak a nie inaczej to będzie Ci się
      podobać.
      • Gość: Rondel Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.04, 20:41
        A nie lepiej ci studiowac psychologie społeczna?
        • Gość: kompletnie zielona Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 20.07.04, 08:33
          Musze studiować w swoim miasteczku bo nie mam kasy , co prawda te studia i tak
          sa płatne ale odpada przynajmniej stancja i zycie w innym mieście np.we
          Wrocku . Myśle , że to dobry kierunek , dotrwam do licencjatu a później sie
          zobaczy . Ta szkoła to ma właściwie troche inna nazwę :) Wyższa Szkoła
          Prpfilaktyki Społecznej i Terapii myśle , że nie bedzie tak źle z pracą .
          może kiedy indziej postaram sie o resocjalizacje na mojej ukochanej Wagonowej 9
          we Wrocławiu :) Gorąco pozdrawiam ! Pa!
          • Gość: martaa Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 03.08.04, 12:23
            ja w październku zaczynam socjologię na UWr więc też byłabym wdzieczna gdyby
            ktoś napisał parę słów jak tam jest:) pozdro
            • Gość: kickickic SOCJOLOGIAAAA IP: 62.233.249.* 09.09.04, 21:53
              HELLO, KTO SIE DOSTAL NA SOCJOLOGIE W TYM ROKU????????? HEHE BO JA TEZ WIEC JAK
              CHCECIE TO PISZCIE DO MNIE - kickickic@tlen.pl
    • Gość: Yurand Re: Socjologia na UWr:)) - prosze o porady !!!!!! IP: *.magma / *.magma-net.pl 10.09.04, 22:18
      Studiuję socjologię zaocznie we Wrocku. Bez wątpienia jest to ciekawy kierunek,
      ale znacznie różni się od resocjalizacji. Wiem, że są u mnie osoby, które
      studiują właśnie te dwa kierunki jednocześnie. Na zaocznych (dotyczy Wrocka)
      masz dwie specjalizacje: "służby socjalne" i "komunikacja społeczna i badanie
      rynku". Jestem na tych drugich i w moim wypadku z resocjalizacją, jako taką,
      najłatwiej się zetknąć na etapie magisterki (wymyślasz dobry temat i zajmujesz
      się tym, co Cię napradę interesuje). To tyle o zaocznej socjologii, spec. "kom.
      społ. i badanie rynku" we Wrocku. Możesz zajrzeć na: www.socjologia.uni.wroc.pl
      Powodzenia!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka