Dodaj do ulubionych

Nie zdałem matury, co dalej?

05.09.17, 11:55
Cześć,

Powinęła mi się w tym roku noga i niestety nie udało mi się zdać matury z matematyki. Nie mogę więc podjąć studiów, a do pracy też nie chciałbym jeszcze iść. Myślałem o szkole policealnej. Macie jakieś sprawdzone placówki i kierunki, po których łatwo będzie mi znaleźć jakąś ciekawą pracę? Odpadają kierunki związane z matematyką;(
Obserwuj wątek
    • molik28 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 06.09.17, 09:05
      A dlaczego nie chcesz iść do pracy? Dziwne.
    • Gość: Olka Re: Nie zdałem matury, co dalej? IP: *.play-internet.pl 11.09.17, 10:26
      Jeśli policealna to cosinus bo jest bezpłatna, a jak się domyślam rodzice nie koniecznie będą chcieli ci zapłacić za szkołę policealna. Jeśli nie chesz kończyć takiej szkoły która trwa zazwyczaj dwa lata i trzeba chodzić w weekendy to sobie odpuść. Zniechecisz się tylko do studiowania które wygląda zupełnie inaczej niż szkoła policealna. Polecam iść do pracy😊 dołożysz pieniądze na studia na własne wydatki, znajdziesz czas na jakieś korki z matmy i rodzice będą zadowoleni a i w cv będzie co wpisać,😊
    • joanisia Re: Nie zdałem matury, co dalej? 07.10.20, 14:16
      Przede wszytkim to się nie załamywać ;D W takich chwilach szkoła polciealna może być dobrym wyborem, znam osoby, które poszły na rok zaocznie i w tygodniu przygotywawały się do poprawki i dało radę :D Ze szkół polecam Cosinusa bo można zrobić to za darmo i oferują wiele kierunków
    • justynik78 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 08.10.20, 11:12
      No właśnie, dobrym rozwiązaniem są szkoły policealne, w których często jest tak, że właśnie one prędzej dają ci zawód i prace w zawodzie niż studia. Ja zrezygnowałam ze studiów, bo denerwowało mnie to, że nie uczymy się praktycznie nic co jest związane z kierunkiem, poszłam do cosinusa i już od pierwszego zjazdu wiedziałam, że to jest to. ciesze się z podjętej decyzji.
    • jadwiga9090 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 09.10.20, 13:15
      Też bym poleciała Ci cosinusa naprawdę super jest to rozwiązanie. za nic nie płacisz a zdobywasz zawód i do tego masz czas w tygodniu.
    • kaja990 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 12.10.20, 16:08
      Spróbuj poliecalne, bo są naprawde super kierunki, w cosinusie masz właśnie darmową nauke w weekendy mozesz spróbwać, ja skończyłam i nie żałuje.
    • elwira332 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 13.10.20, 14:46
      Jestem podobnego zdania, jak już to policealna , sam zobaczysz że o wiele lepiej się uczy w takiej bo można zasiegnąć praktyki. Sieć szkół cosinus daje szerokie możliwości wyboru, i to za darmo.
    • wikra99 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 16.10.20, 16:36
      Ja proponuje policealną szczególnie cosinusa, nawet jak się rozpocznie studia to naprawdę doceni się policealną, szkoła uczy w 100% pod zawód z państwowym egzaminem i to całkowicie za free
    • inka009r Re: Nie zdałem matury, co dalej? 22.10.20, 16:57
      Zdecydowanie cosinus, daje o wiele wiecej możliwości i potem zatrudnienia niż suche teorie na studiach :) A Panie w sekretariacie idealnie dobierają kierunek pod względem twoich preferencji. Szkoła jest darmowa a konktakt z nią natychmiastowy.
    • hmmm11 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 25.10.20, 09:25
      To powinies podziekowac Losowi, ze dal Ci nowe ciekawe mozliwosci. Ja na twoim miejscu odsluzybm sobie wojsko ( kto wie czego sie tam nauczysz), potem jakas szkola policealna ( zaw. MEdyczne, kurs ) i pojechal za granice. Do 25 roku zycia powiniens robic bledy
    • izka9090 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 30.10.20, 14:21
      Ja polecam zadzwonić do sekretariatu w cosinusie, bo tam są Panie które podpowiedzą co i jak a szkola jest darmowa i weekendowa. do tego można zapisać się w każdej chwili :)
    • kamilakam2 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 13.11.20, 14:59
      Jak dla mnie ciekawy jest masaż w cosinusie, jest to praca naprawdę przyjemna, ja obecnie pracuje dzięki zdobytego dyplomu. Praca z człowiekiem, ciekawe kontakty, można dowiedzieć się od każdego klienta różnych ciekawostek, wymienić zdania a przy okazji sprawiasz przyjemność masażem. Gorąco polecam a szkoła darmowa
    • angelika675 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 23.11.20, 13:11
      Ja bym spróbowała cosinusa, bo jest w całości darmowy a można przy tym zyskać zawód.
    • aniela9090 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 03.12.20, 12:50
      Ja polecam zapisać się do cosinusa, można darmowo zdobyć zawód a w tygodniu zająć się czymś innym bo zajęcia są tu w trybie zaocznym
    • milena22tr Re: Nie zdałem matury, co dalej? 17.12.20, 14:33
      Jako sprawdzone to cosinus i darmowa przedewszystkim
    • karolakaka Re: Nie zdałem matury, co dalej? 29.12.20, 13:10
      Polecam policealną cosinusa, szkoła darmowa a do tego można zdobyć zawód
    • malgoss9 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 07.01.21, 11:59
      Cosinus ma teraz rekrutacje i jest idealnym rozwiązaniem w takich sytuacjach
    • ag.miszczynska Re: Nie zdałem matury, co dalej? 17.01.21, 23:05
      To może administracja. Ja uczę się w cosinusie i tam na pewno nie trzeba mieć matury
    • monikaka0 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 20.01.21, 10:52
      Ja jestem bez matury i wolałam postawić na praktyke i zawód, wiadomo teoria to podstawa, ale niestety tej praktyki nie uczą wszędzie. Ja po opiniach znajomych poszłam do cosinusa który jest w 100% darmowy i uwierz mi że jestem o wiele lepiej przygotowana do zawodu niż nie jeden student
    • michalina9090 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 29.01.21, 16:14
      Lepiej pójść do cosinusa jako policealnej i zdobyć zawód niż tyle czasu na studiach gdzie i tak ani pratyki ani niczego w niektorych zawdoach , bądź zrób i to i to i bedziesz miec wiekszy wybór
    • kingasm2 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 01.02.21, 14:29
      Proponuje cosinusa, darmowa i weekendowy tryb zawsze można podjąc i to i to
    • adawypychowska20 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 05.02.21, 12:33
      Ja jestem po opiekunie medycznym i mam bardzo szeroki zakres jeśli chodzi o podjęcie pracy , konczyłam w cosinusie i wszystko za free i roczna szkoła :)
    • ulakowalczyk23 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 12.02.21, 16:56
      Ja bym też szła do cosinusa i się nie przejmowała maturą bo tam możesz zdobyć zawód i nie musisz mieć matury
    • alakminek5 Re: Nie zdałem matury, co dalej? 17.02.21, 15:35
      Zdecydowanie nie przejmowałabym się maturą, do policealnej nietrzeba jej mieć, kończysz ją i masz zawód, więcej wart niż nie jedne studia, ja chodze do cosinusa i nie mam żądnych opłat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka