Dodaj do ulubionych

FIZJOTERAPIA NA AWF CZY NA MEDYCZNEY-DORADZCIE!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 20:08
Hej wlasnie teraz skonczylam szkole( liceum) i chce studiowac fizjoterapie,
tylko za bardzo nie wiem gdzie czy na awf, czy na medycznej. Jesli jest ktos
na forum kto studiuje gdzies fizjo to niech napisze mi8 swoje wrazenia.
Slyszalam jedynie ze na awf jest ciekawiej, wiecej sportu i ponoc duzo
fajnych obozow. Dziekuje z gory za wszystkie informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: :((((( CZY NIKT NAPRAWDE NIE MOZE NIC DORADZIC?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:08
    • Gość: z W-wy Re: FIZJOTERAPIA NA AWF CZY NA MEDYCZNEY-DORADZCI IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 01.06.05, 00:41
      A w którym mieście chciałabyś studiować? Jeżeli w W-wie, to masz kłopot z
      głowy, bo na AWF już minął termin składania podań.
      • Gość: madzik Re: FIZJOTERAPIA NA AWF CZY NA MEDYCZNEY-DORADZCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:52
        Miszkam w Poznaniu i zlozylam to i tu
    • Gość: Melisa Re: FIZJOTERAPIA NA AWF CZY NA MEDYCZNEY-DORADZCI IP: *.brzegdolny.gigabit.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:45
      na awf-ie jest więcej sportu, ale przez to brak im podejścia do pacjenta. A
      teorię której się uczą nie potrafią zastosować w praktyce. Widziałam studenta 5
      roku awf-u, który wiedział jak powinno wyglądać podwieszenie osiowe, ale nie
      potrafił tego zrobić... I na a.m. jest więcej praktyk w szpitalach, klinikach,
      przychodniach - po 4 razy w tyg (zależy od miasta)- a chyba o to chodzi na tych
      studiach, a nie o sport...
      • Gość: M. Re: FIZJOTERAPIA NA AWF CZY NA MEDYCZNEY-DORADZCI IP: *.chello.pl 13.06.05, 16:20
        Widze Melisa, ze juz sobie wyrobilas zdanie o studentach fizjoterapii na awf.
        Jestem juz po I roku fizjoterapii. U nas tez sa zajecia z pacjentami. Od
        drugiego semstru zaczynaja sie zajecia w placowkach zdrowia i pracujemy z
        chorymi ludzmi. Ja szczerze polecam awf, ale trzeba byc przygotowanym na mase
        nauki. I w porownaniu z am, nie ma tu chorej rywalizacji. Ludzie sa w porzadku.
        ah, i Meliso, bo widze ze nie wiesz, na awf-ie nie ma az tyle sportu, wrecz
        porcja minimalna. Wiec prosze, jezeli nie czegos nie wiesz, po prostu tego nie
        pisz.
        pozrdo
        • Gość: Melisa Re: FIZJOTERAPIA NA AWF CZY NA MEDYCZNEY-DORADZCI IP: *.brzegdolny.gigabit.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:42
          no akuratnie pisze o tym co wiem... Na awf-ie w mieście, w którym studiuje, to
          przez 3 lata przede wszystkim jest sport, anatomia, fizjologia, biomech. i tego
          typu przedmioty... Dopiero od 4 roku zaczynają praktyi i przedmioty zawodowe...
          A ponieważ mam też praktyki ze studentami z awf-u, to widać co potrafią... Może
          to akurat tylko ta jedna uczelnia ma taki system... oby
        • Gość: aj Re: FIZJOTERAPIA NA AWF CZY NA MEDYCZNEY-DORADZCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:24
          studiuje na awf ale nie fizjo i tez potwierdzam ze nie maja duzo sportu,
          2 razy w tyg pociwczyc to jest norma...
          Pozatym sport nie jest traktowany jako rywalizacja osiaganie najlepszych
          wynikow, tylko po prostu forma ruchu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka