Dodaj do ulubionych

położnictwo a przeciwwskazania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:04
chcialabym zlozyc papiery na poloznictwo, jednak zastanawiaja mnie 2 rzeczy.
po 1. czy cukrzyca jest przeciewwskazaniem?
po 2. nie mam problemow z poruszaniem sie, jedak mam zwolnienie z wf- dyskopatia... czy zajecia WF na poloznictwie sa jakies wazne (jak na fizjoterapii np??) czy to nie bedzie glupio wygladalo, jak dostarcze zwolnienie?;/
Obserwuj wątek
    • Gość: quelle Re: położnictwo a przeciwwskazania IP: 82.160.246.* 03.08.06, 23:20
      A propos dyskopatii: w położnictwie dość kluczową rolę odgrywa schylanie się.
      Może teraz sobie będziesz radzić, ale co będzie za kilka lat? Nie będziesz w
      stanie się pochylić, że o podnoszeniu nie wspomnę.
    • Gość: ... Re: położnictwo a przeciwwskazania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:22
      Wazna jest sprawnośc, siła fizyczna.
      Jak zajmiesz się pacjentem (ciężkim, leżącym, nieruchawym), jeśli masz dyskopatię?
      Podniesiesz ciężarną?
      • Gość: milena Re: położnictwo a przeciwwskazania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:34
        to jak sobie poradze to moja sprawa (wg mnie moja dyskopatia jest nieco naciagana, z tym ze mam zwolnienie(wsytawiane przez lekarza rodzinnego...), tyle lat nie chodzilam na wf wiec teraz sie to nie zmieni;/)
        chodzi o to czy nikt sie nie bedzie burzyl jak zaniose zwolnienie na poczatku roku:/
        • camerthon Re: położnictwo a przeciwwskazania 03.08.06, 23:51
          Gość portalu: milena napisał(a):

> to jak sobie poradze to moja sprawa

Nie. To będzie sprawa kobiety której w najważniejszym momencie nie będziesz
          mogła pomóc bo ból Ci odbierze zdolność choćby kiwnięcia palcem.
          To będzie też sprawa dziecka, które może Ci wypaść z rąk, gdy po niewłaściwym
          ruchu ból Cię sparaliżuje.

No chyba że Twoja dyskopatia to zwykłe kłamstwo, wynikające z lenistwa.

Ale zapewniam Cię, że nikt na położnictwie na to akurat schorzenie obojętnie
          nie spojrzy. Tym bardziej, że co jak co, ale choroby kręgosłupa mają tendencję
          tylko i wyłącznie do pogłębiania się, w szybszym lub wolniejszym tempie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka