Dodaj do ulubionych

Podyplomowa architektura wnętrz??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 01:39
Czy ktoś zna może takie studia?? Jestem zbyt wiekowa (i niecierpliwa) aby
uczyc sie znów 5 lat :) A chcę sobie zmienić nieco wykształcenie, planuje
zająć się zawodowo projektowaniem wnętrz, jest to moja pasja. Jestem
historykiem sztuki a więc jakby zbliżone nieco, mam talent plastyczny z
rysunkiem sobie poradzę. Wyobraźnie i zmysł przestrzenny również. Nawet nieco
zdolności technicznych. Łatwość obsługi programów graficznych, no po prostu
dużo zdolności przydatnych. Niestety nie mogę znaleźć takich studiów
podyplomowych, albo chociaż skróconych aby nie trwały dłużej niz 3 lata.
Znalazłam takie na UJ ale poinformowano mnie że przyjmuja tylko ludzi po
kierunkach plastycznych :(
Czy ktoś mi pomoże?
Obserwuj wątek
    • Gość: z. Re: Podyplomowa architektura wnętrz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 12:52
      zobacz na stronie ASP ( w Krakowie) ale tutaj jest rowniez problem bo z tego co
      widzialam tez trzeba byc po kierunku plastycznym czy po architekturze.Moze
      pomysl o jakimś studiu? cos w centrum ksztalcenia kadr? -widzialam ,ze bylo tam
      cos z architekt.wn.
      • Gość: Majeczka Re: Podyplomowa architektura wnętrz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 15:03
        Tak, chodziło mi o to ASP w Krakowie a nie UJ. No właśnie tam mnie nie przyjma
        bo juz pytałam. :(( Co robić? Sama sie nie nauczę materiałoznawstwa,
        projektowanie to zbyt trudna dziedzina na samouctwo. A to centrum kszt. kadr
        zobaczę, a masz jakiś link?
        • Gość: z. Re: Podyplomowa architektura wnętrz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 18:43
          sprawdź moze tu
          www.profesja.edu.pl/index.php?ids=322&plan=
          • Gość: z. Re: Podyplomowa architektura wnętrz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 18:48
            lub tu
            www.apedukacja.pl/
            jest też filia szkoły Żak w Nowym sączu i tam jest architektura wnętrz
            • Gość: Majeczka Re: Podyplomowa architektura wnętrz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 02:02
              Wszystko pięknie tylko że to wszystko sa szkoły policealne a ja mam tytuł mgr :)
              Przecie nie moge sie cofać :) Chodziło mi o studia podyplomowe lub uzupełniające
              lub jakieś skrócone.
              • Gość: z. Re: Podyplomowa architektura wnętrz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 14:23
                wiem ale czy nie mozna sobie pojsc do takiego studium nawetbędąc juz
                magistrem? moj kolega tak zrobil.Co do podyplomowych ,patrzylam tez na stronie
                PK ale nic nie ma ,sama myslalam o podyplomowej architekturze kraj.ale nie
                spelaniam wymogow;/
              • Gość: Richelieu* Re: Podyplomowa architektura wnętrz?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 14:31
                Porządne studium nie jest wcale cofaniem. Byłoby, gdybyś była architektem
                wnętrz i chciała uzupełnić wiedzę, ale nie jesteś. Wymienione dwa studiumy
                niestety bardzo zależą od nacisków grupy. Jeśli grupa jest chętna wiedzy to coś
                z prowadzących wyciągną. Gorzej jeśli grupa składa się z barbie i dresów.
                Stosunkowo najlepiej stoją tam kierunki nie uczące konkretnego zawodu, typu
                rysunek, bo idą pasjonaci, a nie ci, którym potrzebny papierek kosmetyczki do
                zakładania tipsów.

ad podyplomowe. Wiele z nich nie różni się poziomem od studiumów (nie żak i
                profesja, ale tych państwowych). Weź pod uwagę takie studium na Ogrodowej. Zaś
                jeśli już to ASP nie ma tak dużo żeby sprawdzić program każdej z nich.

No i myślę, że po historii sztuki mają dryg do tej roboty nie są Ci potrzebne
                szkoły w tym kierunku, bo tu liczy się prakta.
                • Gość: klip Re: Podyplomowa architektura wnętrz?? IP: 212.160.111.* 03.12.06, 16:47
                  doklenie praktyka! sam jestem po informatyce podyplomowej i przynzma sie ze wykladowcy SA kumaci i chca przekazac duzo! tyle tylko ze wiekszosc studentow to ciemnota i ciezko sie czegosc NOWEGO nauczyc a z taki mzamiarem tez szedlem na te studia- no oprocz tego ze jeste madminem sieci a po studiach calkiem innych tyle tylko ze robie to od lat (stad moderatorka ma racje odnosnie praktyki!) a papier jednak tez potrzebny. studium tez jest dobre a wiem to. na przykladzie szwagra ktory byl po mgr pedagogicznych a pracowal w starostwie jakoo geodeta. ukonczyl po mgr studium o taki mkierunku i uwierz mi pracuja inzynierowie po geodezji i kartografii ale on jest kierownikiem bo wiedza ze koles to umie robic! a papier wiesz jakis miec na wszelki wypadek trzeba jedni studium, drudu podyplomowe inni studia. i jescze jedno odnosnie podyplmowek. mowi sie ze to shit i nie warto. a ja powiem ze po podyplmowych zaczalem robic informatyke inz. i zaluje bo oprocz kilku przedmiotow infmoratycznych sporo jest charakterystycznych dla wydzialu a te nei sa informatyczne a elektryczne i poziom jest identyczny jak na podyplomowych. poprostu teraz uczlenia trzyma studenta bo placi kase (prywaten, wieczorowe i zaoki) dlatego nie krytykowalbym tych wszystkich podyplomowek!!
                  ucz sie ucz. zastanawim sie na rezygnacja z inz bo to 1 rok i udac sie do studium na technika informera bo wieczrowo pop racy tanio jak barszcz i ucza tylko przedmiotow informatyczno-podobnych a na tym mi juz bardziej zalezy
    • Gość: Malgo Re: Podyplomowa architektura wnętrz?? IP: *.messagelabs.net 13.05.18, 19:44
      hej
      z tego co widze, to juz troche stary wątek, więc mam nadzieję, że autorka do tej pory już coś znalazła ;)
      ale podzielę się tym, co znalazłam, może komuś innemu pomoże. otóż:
      ja sama szukam właśnie takich studiów i z zaskoczeniem stwierdzam, że jest sporo takich kierunków. Poza krakowskim asp, które (wg mnie jak ten 'gad w skorupie') przyjmuje tylko absolwentów asp/ kierunków plastycznych, są bardziej elastyczne uczelnie. Np Katowicka WST, nad którą się zastanawiam, bo znalazłam kilka przychylnych opinii (gdzieś na goldenline)...
      asp w łodzi też ma aż dwa bardzo fajne kierunki z zakresu architektury wnętrz (nie trzeba być po asp/ kier plastycznym), ale niestety jedyna opinia, jaką znalazłam o podyplomowych jest słaba (opinieouczelniach.pl/opinie/akademia-sztuk-pieknych-im-wladyslawa-strzeminskiego-w-lodzi)
      także opcję są, nawet dla tych, którzy nie po studiach kierunkowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka