Dodaj do ulubionych

analiza matematyczna

IP: *.eranet.pl 02.10.07, 18:46
Mam pytanie do osob ktore mialy juz stycznosc z analiza. Jak sie jej
najlepiej uczyc? Bardzo duzo osob nie zalicza tego pzedmiotu.
Ludzie, z ktorymi rozmawiam mowie, ze dzieje sie tak dlatego, ze
jest za duzo materialu inni ze to wina wykladowcy, a jak Wy
sadzicie?
Obserwuj wątek
    • flash3r Re: analiza matematyczna 02.10.07, 19:20
      Trzeba się uczyć na bieżąco i tyle.

Czemu tyle osób nie zalicza ? Bo zwykle jest tak, że ludzie pojawiają się na
      zajęciach tylko po to żeby mieć obecność. Później przychodzi pierwszy kolos i
      kubeł zimnej wody. Większość stwierdza, że na drugiego kolosa nie ma się co
      uczyć bo i tak trzeba kombajn pisać.

No i jest jak jest. Do tego dolicz sobie to, ze analiza jest zwykle na pierwszym
      roku kiedy ludzie do końca nie znają systemu.
    • Gość: Asia Re: analiza matematyczna IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.07, 19:39
      Wina wykładowcy, fajny dowcip :D:D:D:D:D
    • Gość: Asia A jak się uczyć? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.07, 19:41
      A jak się uczyć?

Na początku Krysicki, Włodarski - Analiza i robić dużo zadań,
      chodzić na konsultacje do wykładowcy, ćwiczeniowca, jak się czegoś
      nie wie i uczyć się na bieżąco.
    • Gość: inzynierka Re: analiza matematyczna IP: *.edu.teiath.gr 03.10.07, 17:25
      tak na prawde ona nie jest wcale trudna. trzeba tylk przrobic odpowiednia ilosc
      przykladow. tam nie ma nic abstrakcyjnego!
      Powodzenia
    • Gość: ania Re: analiza matematyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 21:07
      po pierwsze szybko nadrobic wszelkie zaleglosci z liceum. a potem
      robic zadania. analiza to banal, jak bedziesz juz miec pochodne w
      jednym palcu, to w tydzien mozesz sie nauczyc analizy, potem drugi
      tydzien na calki i luz blus, mozemy isc na egzamin.
    • Gość: Paweł Re: analiza matematyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 15:32
      Warto też przejrzeć kolokwia z poprzednich lat, oczywiście ze zrozumieniem...i
      nie pytać "jak się uczyć ?", tylko brać się za to od samego początku.
      • Gość: tomek Re: analiza matematyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 19:07
        analiza analizie nie równa. napisz na jakim kierunku ta analiza.

• Gość: Monika Re: analiza matematyczna IP: *.eranet.pl 04.10.07, 21:04
          Analize mam kierunku: Informatyka i ekonometria
          • Gość: kiu Re: analiza matematyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 11:55
            ja także mam analizę, też na informatyce i ekonometrii i... po pierwszych
            ćwiczeniach jestem przerażona :D
            • Gość: M. Re: analiza matematyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 13:23
              Rozumiem, że to na akdemii ekonomicznej? Jak tam jesteś przerażona, to nie wiem jaka błabyś widząc analizę na fizyce, normalnej informatyce, automatyce, nie mówiąc już o matmie. Z twojej perspektywy może to teraz wydawac się ciezkie, ale tak nie jest :) pierwszy lepszy student politechniki, który analize ma za soba wyśmiałby cie. I mnie też się chce śmiac: studiuje 2 kierunki, matme i infe-ekonom. właśnie. I nie wierze, że najtrudniejszy przedmiot to analiza, gdzie na matmie jest jej 6x więcej i jest 10x trudniejsza. A analiza na matmie to nawet nie jest średnio trudny przedmiot.
    • Gość: M. Re: analiza matematyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 13:29
      Jeżeli chodzi o sposoby nauki: np na informatyce-ekonometrii nikt nie będzie próbował zmusic was, byscie zrozumieli głębszy sens analizy. Dlatego podstawą są zadania, na pewno będzie łatwiej, gdy będziesz coś robic na bieżąco. Regularne rozwiązywanie zadań. Schematów trudno nauczyc się w tydzień przed egzaminem (co nie jest niemożliwe ;), a nauczenie się schematów rozwiązywania zadań to taki minimalizm na zaliczenie. Niestety nikt na AE czy tam polibudzie nie wymaga zrozumienia materiału, a szkoda. Z drugiej strony ludzie nie lubią matmy => nie chcą się jej uczyc => mają trudności => lepiej niech się schematów uczą, po co męczyc ;)
    • Gość: ula Re: analiza matematyczna IP: *.chello.pl 07.10.07, 13:29
      Z własnych obserwacji - ludzie nie chodzą na wykłady, nie uważają na ćwiczeniach
      i zaczynają się "uczyć" wieczór przed egzaminem. Poza tym zdarzają się i takie
      osoby, które nie mają nawet wszystkich potrzebnych wzorów (można było mieć je
      spisane na kartce), bo coś tam przeoczyli :P
      A potem płacz, że zadania zadania z kosmosu :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka