Dodaj do ulubionych

kierunek zarzadzanie i marketing - opinie

08.11.07, 23:25
prosze o opinie na temat tego kierunku, szczegolnie na UŁ (ale nie
tylko)
Obserwuj wątek
    • clarq Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 10.11.07, 11:32
      studiuje na tym kierunku w szczecinie.
      no jest on ciezki. masa trudnych przedmiotow.
      • Gość: jola Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie IP: 80.51.30.* 10.11.07, 13:46
        A ja studiuje ten kierunek w Katowicach i wcale nie uwzam,ze jest
        on 'ciezki'. Jednak trzeba miec duuza otwartosc umyslu i sile
        przebicia. Z tego co zdazylam sie juz zorietowac ucza nas jak
        manipulowac ludzimi co nie do konca mi sie podoba:D Ale ogolnie
        kierunek jest ok, ciekawy, a u nas jak narazie sa spore luzy. Ale
        pewnie zalezy od uczelni. Jezeli chcesz byc dobrym menadzerem,
        marketingowcem, kierownikiem itd. i posiadasz te cechy o ktorych
        mowilam to polecam, jezeli nie, odradzam zdecydowanie :)
        • Gość: g Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie IP: *.astral.lodz.pl 10.11.07, 15:59
          Ja jestem na IiE i ZiM miedzynarodowym na UŁ :D.ZiM to sa wakacje a nie studia
          ;p.Tu sie nic nie robi.Matme maja tak okrojona ze zaczynaja od podstaw ktore Ja
          mialem w LO.Generalnie duzo luzu.Jak ktos jest kumaty to zaliczy wiekszosc
          przedmiotow bez czytania czegokolwiek :D
          • alexa123 Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 10.11.07, 18:51
            mam mozliwosc studiowania na UŁ wlasnie, bardzo zaluje ze w tym
            miescie nie ma porzadnej akademii ekonomicznej takiej jak jest np w
            poznaniu czy wroclawiu...
            nie wiem co zrobic w takim razie. mialam nadzieje ze zim na UŁ jest
            dobrym kierunkiem.
            bardzo prosze, poradzcie mi cos.
            • Gość: stódęt Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie IP: *.toya.net.pl 10.11.07, 19:58
              W Łodzi jest EKSOC :] (wydział UŁ), moim zdaniem uznana firma, nie
              wiem czy nie lepsza od AE...
          • clarq Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 11.11.07, 13:19
            to zalezy od uczelni. u mnie jest ciezko na ZiM.

Gość portalu: g napisał(a):
            > Ja jestem na IiE i ZiM miedzynarodowym na UŁ :D.ZiM to sa wakacje a nie studia
            > ;p.Tu sie nic nie robi.Matme maja tak okrojona ze zaczynaja od podstaw ktore Ja
            > mialem w LO.Generalnie duzo luzu.Jak ktos jest kumaty to zaliczy wiekszosc
            > przedmiotow bez czytania czegokolwiek :D
    • alexa123 Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 10.11.07, 20:41
      no nie wiem, sporo kierunkow tego wydzialu jest bardzo krytykowanych
      przez studentow, a poza tym maja bardzo ubogi wybor kierunkow i
      specjalnosci w porownaniu z dobrymi ae
      • Gość: g Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie IP: *.astral.lodz.pl 11.11.07, 13:43
        # Ekonomia,
        # Europeistyka,
        # Finanse i rachunkowość,
        # Metody ilościowe w ekonomii i systemy informacyjne,
        # Polityka społeczna,
        # Stosunki międzynarodowe,
        # Zarządzanie,
        # Gospodarka przestrzenna,

To sa kierunki na SGH.Nie wiem po co tego tyle skoro sensowne sa 2 :D MISI
        (EkSocowe IiE) i FiR.
        • alexa123 pytanie do g 11.11.07, 20:01
          uwazasz w takim razie ze dalabym rade studiowac 2 kierunki naraz,
          tzn zim i jakis jeszcze? z tego co pisales studiujesz IiE i ZiM. jak
          ci idzie? dajesz rade?
          od razu spytam cie moze o ZIM w jez.ang. (bo to tez jest na UŁ),
          wiesz moze jak jest na tym kierunku? i jak to jest z programem
          socrates-erazmus na wydziale zarzadzania?

z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
          • Gość: g Re: pytanie do g IP: *.uni.lodz.pl 12.11.07, 12:15
            Jak mi idize to nie wiem bo dopiero zacząłem :D .Co do studiow w jez angielskim
            to sa one platne (1500 zeta tylko nie wiem czy za semestr czy za rok :D).Kumpel
            sie zalapal na te studia kiedy jeszcze byly za friko i mowi ze troche ciezej ze
            wzgledu na koniecznosc tlumaczenia materialu :P.Jesli chodzi o Socratesa to
            zapraszam na wz.uni.lodz.pl bo nie korzystam i nie zamierzam ;p
    • paul_banks Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 12.11.07, 13:32
      studiowalem zarzadzanie na dwoch uczelniach (studia 1 i 2 stopnia) i powiem to
      co powtarzaja wszyscy wykladowcy: jesli nie wybierzesz 'dobrej' specjalnosci to
      ten kierunek jest... hmm... zeby nie powiedziec 'do dupy' napisze 'sredni' ;) na
      pewno nie warto pakowac sie w specjalnosci typu np.: marketing, zarzadzanie,
      spec. zwiazane z dzialaniem przedsiebiorstw, ekonomia lub rozne 'egzotyczne'...
      powod? w przedsiebiorstwach zatrudnia sie coraz mniej marketingowcow czy
      ekonomistow, zastepowani sa oni kilkoma osobami z bardzo duzym doswiadczeniem i
      pelniacymi wszystkie fukcje 'sredniego' szczebla przdsiebiorstwa... reszta to
      'pracownicy fizyczni'... znam to rowniez z autopsji... sam wybralem specjalnosc
      zwiazana z finansami - ktora polecam... ofert pracy jest wiele, sam szukalem
      pracy... 3 dni ;)))
      • clarq Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 12.11.07, 23:22
        paul_banks.

fakt ja jestem na specjalnosci 'zarzadzanie przesiebiorstwem'. myslalem ze
        najwiecej zajec bedzie z samego zarzadzania i marketingu (teraz kierunek zmienil
        nazwe na samo 'zarzadzanie'.) a tu rachunkowosci wszelkiego typu, ekonomia tez
        wszelkiego typu. wiec najwiecej wrzucili ekonomicznych przedmiotow, a nie
        kreatywnych takich jak marketing.jedyne co moge pochwalic to angielski, jest
        bardzo 'ostro' prowadzony:)
    • Gość: EWA Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 14:31
      Fajny kierunek, ja się na niego wybieram po licencjacie do WSZiB.
      Studiuję tu już socjologię i jestem zadowolona z poziomu i kultury
      uczenia (to drugie niestety jest wciąż rzadkie na państwowych
      uczelniach gdzie mają cię za nic, dlatego m. in. wybrałam szkołę
      publiczną)dlatego myślę, że zostanę na tej uczelni.
      • Gość: bochnia Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 13:43
        Jestem maturzystka. Chciałabym pójść do tej szkoły, gdyż słyszałam o niej wiele
        pozytywnych opinii. Jeśli jest ktoś, kto może mi jeszcze pomóc w wyborze tej
        szkoły, lub ja odradzić proszę o odpisanie.
      • Gość: amelka Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 15:02
        to nieprawda, że w szkołach prywatnych mają cię z a nic. Płacisz więc cię
        traktują jak studenta. Właśnie na państwowych uczelniach jesteś traktowany nie
        zawsze jakbyś chciał
    • sanjoseshark Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 16.11.07, 18:35
      kto sie niczym nie interesuje, ale chce miec papier, kierunek w sam raz. ale kto
      i po co wymysla takie kierunki, nie wiem
    • tynaaa3 Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 23.08.17, 17:57
      Ja polecam WSB www.wsb.pl/gdansk/kandydaci/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/marketing-i-nowe-media Bardzo ciekawy kierunek i zajęcia bardzo przydatne, super prowadzący. Ja studiuję w Gdańsku :)
      • baska746321 Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 23.03.21, 09:21
        Również polecam tę uczelnię. Jako dodatkowe źródło wiedzy polecam blog o digital marketingu marketinghacker.pl
    • qwerty1232112 Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 26.04.21, 10:43
      Serdecznie polecam studia w WSB-NLU w Oddziale w Nowym Sączu. Mają bogatą
      oferte studiów interaktywnych oraz przez internet.
      www.wsb-nlu.edu.pl/
    • Gość: Ruruk Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie IP: *.dynamic-2-waw-k-1-1-0.vectranet.pl 11.08.21, 15:02
      Marketing jest dobry jak wykonują go specjaliści - ja współpracuję z eaglecodeltd.com.
    • amimi88 Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 07.04.23, 16:48
      skończyłam studia na tum kierunku i kilka kursów SMM. Szczerze powiedziawszy , kursy to najlepsze i najskuteczniejsze rozwiązanie bo informacja jest dopasowana pod konkretne pytania . Także bardzo fajne Źródło jak :
      safemarketing.pl/facebook-marketing-jasne-szybkie-proste-safemarketing-pl/
    • cranberries1983 Re: kierunek zarzadzanie i marketing - opinie 23.04.23, 19:03
      mysle ze lepiej jest wybrać Ekonomią albo Finanse, czy Ekonomtrię
      Zarządzanie to w mojej opinii trochę niewypał, ogólny, niepraktyczny kierunek
      Ewentualnie inne studia i dorobić podyplomowo ZiM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka