Dodaj do ulubionych

inzynieria materialowa czy technologia chemiczna ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 11:19
witam

mam dylemat czy isc na inzynierie materialowa na politechnice lubleskiej czy
na technologie chemiczna na politechnice rzeszowskiej ? czy ktos moglby mi
powiedziec po ktorym kierunki jest lepsza praca lepsze perspektywy i co lepiej
wybrac
Obserwuj wątek
    • Gość: sosna Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 11:54
      inzynieria materialowa, to nowszy kierunek/ po tech. chem nie
      znajdziesz pracy
      • Gość: kejsza26 Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 11:54
        Ja rok temu skonczylam tech. chem i do teraz szukam pracy. nie
        polecam tego kieurnki, teraz robie zaocznie biotechnologie
      • Gość: xyz Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 12:53
        odstrasza mnie od inzynieri materialowej to ze jest tak malo kandydatow na to
        czy napewno jest ona lepsza od technologie chemicznej ? a jak jest z praca po IM
        • Gość: Ort Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 12:58
          mniej kandydatow => mniej absolwentow => mniejsza konkurencja ;]
          • Gość: xyz Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 13:05
            A moze mniej jest dlatego ze to kiepski kierunek ... :P
            • Gość: Ort Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 13:06
              idac tym tropem, socjologia to swietny kierunek ;]
              • Gość: sara Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 16:06
                duzo osob napisalo ci negatywnie o tech chem, ja tez nie slyszlam
                pozytywow. jeszcze jak piszesz ze mniej osob sie pcha na IM to na to
                idz,bo to ciezki kieurnek i moze praca bedzie po tym. a na pewno
                bardziej bedzie niz po tech. chem
                • Gość: Dugo Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 16:15
                  Znam osoby po technologii chemicznej i nie miały problemów z pracą. Znam też
                  dużo firm, gdzie pracują inżynierowie tech.chem.

Natomiast nie słyszałem o miejscu pracy dla absolwenta inżynierii
                  materiałowej... jedynie w największych miastach są potrzebni może tacy
                  specjaliści, ale nie oszukujmy się, tej pracy nie ma zbyt wiele, bo niby gdzie?

Ja zdecydowanie wybrałbym technologię chemiczną.
                  • Gość: bart Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 19:34
                    np. w każdym większym zakładzie przemysłowym potrzebni są materiałoznawcy przy
                    doborze materiałów, jako technolodzy itp.

jest też jeden (spory, finansowy) plus. absolwenci inżynierii materiałowej
                    (oprócz nich tylko absolwenci metalurgii oraz mechaniki i budowy maszyn) mogą
                    ubiegać się o certyfikat IWE (ważna sprawa w branży spawalniczej), a to wiąże
                    się już z konkretnymi profitami.
                    • Gość: xyz Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 13:59
                      gdzie mozna pracowac na jakich stanowiskach po tych kierunkach ?
                      • Gość: xyz Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 15:02
                        ktora politechnika jest lepsza rzeszowska czy lubleska, co niektorzy z moich
                        znajomych uwazaja rzeszowska za tragiczna i radza mi jakikolwiek kierunek aby
                        tylko nie w rzeszowie czy to prawda?
                        • Gość: xyz Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 22:40
                          moze sie ktos jeszcze wypowie w tym temaacie bo juto musze podjac decyzje czy
                          isc do rzeszowa na technologie chemiczna czy do lublina na materialowa
                          • Gość: wu Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 10:58
                            hmm mam sory ze wtrace zdanie które nie zawiera odp na Twoje pyatnie ale interesuje mnie wypowiedz osoby po tch chem ktora studiuje teraz zaocznie biotechnologie-mam podobne plany i zastanawiam sie czy moge isc po tch chem na ta biotechnologie i czy musze zdawac jakies egzaminy i czy sa duze roznice programowe?
    • Gość: ib_uz Re: inzynieria materialowa czy technologia chemic IP: *.uz.zgora.pl 14.08.13, 09:54
      Studia stacjonarne na innowacyjnym kierunku Inżynieria Biomedyczna !
      Rekrutacja do 16.09.2013. !! www.zib.uz.zgora.pl

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka