Dodaj do ulubionych

Akademia Leona Koźmińskiego

• Gość: per Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 83.17.124.* 22.09.10, 22:15
      Witam! Czy w waszej szkole jest jezyk rosyjski? Zamierzam isc na rachunkowosc i finanse. Czy sa jakies wymagania zeby dostac sie na studia?
      • Gość: agata Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 83.1.93.* 24.09.10, 18:03
        Czy są na uczelni zerówki??
        • malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 25.09.10, 11:35
          Witam,

jeśli chodzi Panu o egzamin w terminie zerowym to wszystko zależy od wykładowcy.

Pozdrawiam
          Małgorzata Żak
      • malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 25.09.10, 11:34
        Witam,

tak jak najbardziej prowadzimy lektorat z języka rosyjskiego.
        Aby dostać się na studia stacjonarne trzeba uzyskać min. 220 punktów z postępowania rekrutacyjnego.

Pozdrawiam
        Małgorzata Żak
    • Gość: KS Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.10, 22:35
      Witam. Chciałbym się dowiedzieć kiedy nastąpi przydzielenie do grup przedmiotowych (nie z angielskiego)- np. na moim kierunku fir są 3 grupy i jak do tej pory nie wiem w której jestem. A może listy z grupami zostaną wywieszone w poniedziałek 27 września (tak samo jak listy przynależności do grup językowych)?
      • malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 25.09.10, 11:36
        Witam,

listy z podziałem na grupy powinny wisieć pod dziekanatem od poniedziałku 27 września.

Pozdrawiam
        Małgorzata Żak
      • Gość: gość Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.xdsl.centertel.pl 28.09.10, 22:18
        witam. jestem studentem studiów niestacj. II stopnia. 10 października przewidziane jest szkolenie BHP jednak z powodu pilnego wyjazdu służbowego nie mogę w nim uczestniczyć. jak mam to rozwiązać. proszę o pomoc bo nie chcem aby tak błaha kwestia przysporzyła mi kłopotów.
        • Gość: . Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 109.243.12.* 12.10.10, 18:34
          Dlaczego na pierwszym roku prawa stacjonarnego jest tak mało zajęć?
          Jakim cudem studenci mają później dobrze zdać egzaminy?!
        • Gość: . Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 109.243.12.* 12.10.10, 18:37
          Dlaczego na pierwszym roku prawa na studiach stacjonarnych jest tak mało zajęć?
          W jaki sposób studenci mają się dobrze przygotować do egzaminów?
          • malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 21.03.11, 14:37
            Witam serdecznie,
            Nasi studenci nie skarżą się na zbyt małą liczę zajęć, wręcz przeciwnie. W ofercie dydaktycznej, poza podstawowymi przedmiotami prawniczymi, znajdują się przedmioty ogólne i specjalizacyjnych z zakresu prawa sądowego, prawa gospodarczego i finansowego oraz prawa europejskiego.Oprócz tego realizowanę są przedmioty biznesowe wynikające z profilu naszej uczelni.
            Program edukacyjny, obok wykładów i ćwiczeń obejmuje warsztaty prawnicze, gdzie pod okiem doświadczonych adwokatów, sędziów i radców prawnych, można przygotować się do odbycia aplikacji. Proponujemy też uczestnictwo w programie Kliniki Prawa, dającym możliwość bezpośredniego kontaktu z praktyką prawniczą w relacjach z klientami i ich rzeczywistymi problemami.
            Zapraszamy na uczelnię, na wykłady, do porozmawiania ze studentami. Na pewno przekonają Państwa o tym, jak bardzo opłaca się studiować Prawo w ALK.
            Pozdrawiam serdecznie
            Małgorzata Żak

• Gość: an Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 22:52
      Studiuje drugi rok prawa i z tak niemiłymi osobami w dziekanacie sie jeszcze nie spotkałam szczegolnie mala pani czarna ktora zawsze siedzi po prawej stronie masakra mozecie z nia cos zrobić bo strasznie psuje Wam opinie .
      • malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 15.04.11, 15:40
        Witam,
        Bardzo dziękuję za uwagi. Zostaną one przekazane pracownikom dziekanatu. Mam nadzieję, że wpłyną one na poprawę jakości pracy osób tam zatrudnionych.
        Bardzo dziękujemy za wszelkie krytyczne spostrzeżenia dotyczące nie tylko samego przebiegu studiów, ale także pracy administracji i wykładowców. Są one dla nas szczególnie cenne, jeśli pochodzą wprost od naszych studentów.
        Serdecznie pozdrawiam
        Małgorzata Żak
    • Gość: megi007 Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.acn.waw.pl 03.04.11, 22:51
      witam
      chciałabym się zapytać jak wyglądają plany na kierunku psychologia w zarządzaniu dzienna??(chyba już nie można ich pobrać ze strony...). czy w razie czego można przenieść sie do innej grupy bądź w razie nieobecności odrobić zajęcia w innej? Pytam ponieważ chciałabym rozpocząć ten kierunek jako drugi (niestety powtarzam semestr na innej uczelni-nie do końca trafiony kierunek- a co za tym idzie kolejny rok tam będę miała bardzo luźny) i nie wiem czy pogodziłabym te kilka zajęć z tamtąd z zajęciami na ALK.... czy wykłady są obowiązkowe??
      czy obowiązywała by mnie zniżka 25% na opłaty??
      • Gość: Targi Edukacyjne Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.stacje.agora.pl 04.04.11, 13:44
        Zapraszamy do zadawania pytań na forum Akademii:
        targiedukacyjne.gazeta.pl/targi/12,42,,1590,,Akademia+Leona+Ko%C5%BAmi%C5%84skiego.html
        Pozdrawiamy,

Redakcja Serwisów Edukacyjnych Gazeta.pl
      • malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 11.05.11, 10:46
        Witam,
        Plany będą wywieszone na stronie uczelni w połowie września.
        Jeśli podejmie Pani studia stacjonarne, przysługuje Pani zniżka w wysokości 25%.
        Może Pani wystąpić do Dyrektora Kolegium o Indywidualny Plan Realizacji Studiów, co daje możliwość uczęszczania na zajęcia z różnymi grupami.
        Pozdrawiam
        Małgorzata Żak
        • Gość: ola Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 20:33
          Witam,
          chciałabym się dowiedzieć czy na kierunku ekonomia w trybie niestacjonarnym są jeszcze wolne miejsca ?

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
          • malgorzata.rybitwa Re: Akademia Leona Koźmińskiego 31.08.11, 10:05
            Witam
            Tak, są jeszcze wolne miejsca.
            Pozdrawiam
            Małgorzata Żak
            • siema87a Re: Akademia Leona Koźmińskiego 20.09.11, 12:53
              Witam,
              Interesują mnie 2 kierunki: Finanse i Rachunkowość oraz wersja po angielsku czyli BBA Program in Finance and Accounting. Odstraszyła mnie trochę różnica w cenie między nimi. Czym jest to spowodowane? Czym miałbym się kierować wybierając jeden z powyższych kierunków i czy mam więcej/inne korzyści wybierając kurs po angielsku?
              Pozdrawiam
    • Gość: Gosc Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 18:21
      Witam, chciałam się dowiedzieć co mam zrobić,aby rozpocząć nauke j.niemieckiego od podstaw. Mam to komuś zgłosić czy poprostu napisać test internetowy na 0pkt.? Informuję,że zaczynam studia od tego roku.
      • Gość: Er Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 19:39
        Cóż wątpię w dużą wiedzę waszych studentów. Prawdopodobnie pracę uzyskują dzięki waszemu Biurze Karier, macie podpisane umowy z firmami i kancelariami o miejsca pracy i tak tworzy się przepych dobrego wyniku. Uważam, że studia niepubliczne to studia gorsze od publicznych pod względem jakości wyników, prywatne niezależne gazety to przykrywka do dużych afer.
        • Gość: Ewa Akademia Leona Koźmińskiego - rezygnacja ze studió IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 15:48
          Witam, mam pytanie odnośnie rezygnacji ze studiów - czy dzwonić należy do Dziekana i prosić o skreślenie z listy studentów?
    • Gość: ulkaa prawo + zarządzanie/ finanse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 22:08
      Witam,
      chciałabym się dowiedzieć jak jest z dostawalnością się na kierunki interdyscyplinarne. Na stronie jest napisane, że 350 to minimalna ilość pkt. potrzeba do aplikowania na te studia przy czym jest po 30 miejsc w każdym wariancie ( prawo + zarządzanie i prawo + finanse).
      Moim pytaniem jest, czy jeśli ktoś ma np. 360 pkt, czy to jest gwarantem , że się dostanie na te studia?
    • Gość: maturzystka Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: 195.184.83.* 12.07.12, 20:54
      Czy mogłabym dostać link do formularza zgłoszeniowego gdyż nie mogę bo znaleźć...
    • Gość: Ola Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.satfilm.net.pl 01.08.12, 20:48
      Witam. Chciałabym się dowiedzieć, czy podczas studiowania zaocznego prawa akademia zapewnia praktyki zawodowe w tygodniu?
      • Gość: student Re: Akademia Leona Koźmińskiego IP: *.devs.futuro.pl 21.08.12, 09:54
        A kiedy jeśli nie w tygodniu? :-) oferty są różne, ale oczywiście przeważnie pracuje się tak jak funkcjonują kancelarie, czyli w dni powszednie.
    • Gość: AN Przeniesienie IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 12:22
      Moje pytanie dotyczy kierunku Prawo. Jak wygląda kwestia przeniesienia na Państwa uczelnię w przypadku osób, które do tej pory studiowały na UW? Jak jest z zaliczaniem różnicy programowej? Powinnam być teraz na 4 roku studiów, jednak z przyczyn niezależnych ode mnie nie mogłam przystąpić do jednego z egzaminów warunkujących zaliczenie 3 roku. Dodatkowo porównując programy obu uczelni widzę, że miałabym też do uzupełnienia po jednym przedmiocie z 1 i 2 roku i kilka z 3. Czy jest możliwość po konsultacji z Dziekanem wydziału zaliczenia różnic programowych bez utraty roku, bo nie ukrywam, że to jest teraz dla mnie kwestia priorytetowa? Mogłaby Pani powiedzieć jak odbywa się procedura przeniesienia i zaliczania w takich przypadkach jak mój? Czy muszę skontaktować się bezpośrednio z Dziekanem? Jeśli tak, to kiedy i gdzie?
      Bardzo proszę o odpowiedź.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka