Dodaj do ulubionych

Pedagogika zaoczna na UW czy DSW WROCłAW???

03.07.09, 15:20
Hej! czy jest tu ktoś, kto ma styczność z tymi uczelniami i mógłby coś o nich
napisać/ porównać je??

Chcę iść na studia--> nauczanie wczesnoszkolne z j. angielskim i mimo
zbliżającego się terminu zakończenia internetowej rekrutacji nadal się
waham........ nigdzie też nie mogę znaleźć jakie są opłaty za studia zaoczne
na Uni Wroc, bo na Dsw 420zł/ mies to bardzo drogo.....
Wiem, że na DSW przyjmują każdego, a na UW trzeba przejść rekrutacje i
egzaminy wstępne, ale jak to z tymi płatnościami daleej????
Proszę o porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: Pedagogika zaoczna na IP: *.171.16.248.static.crowley.pl 03.08.09, 16:13
      hej! Ja też się tam wybieram. Na uw nie jest się cięzko dostać, cięzęj jest
      studiowac a opłaty sa dwa razy droższe niż w dsw. mam nadzieję, że spotkamy się
      w szkole :P nie martw się, ja też jeszcze nie złożyłam papierów, rekrutacja na
      szczescie trwa do 13 wrzesnia :) pozdrawiam!
      • Gość: pindek Re: Pedagogika zaoczna na IP: *.centertel.pl 23.08.09, 22:33
        Nie prawda, że UW jest droższy o DSW, wręcz odwrotnie! Wybieram sie
        na magisterke (pedagogika) i będę płacił 390zl za mies. , na DSW
        jest duuuuużo drożej a poziom ten sam!!!
      • marysia649 Re: Pedagogika zaoczna na 13.10.14, 14:57
        Jezeli bedziecie potrzebowac to posiadam notatki z 1,2 i 3 roku:) chetni pisac na mail marysia.marysia.84@wp.pl
    • Gość: sylwda Pedagogika zaoczna na UW czy DSW WROCłAW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 22:40
      to dobrze że nie tylko ja wciąż stoję w miejscu z uczelnią
      a na UW jest jakiś próg na zaoczne? bo na UE piszą ze
      * opłata semestralna 2500 zł
      * opłata miesięczna 500 zł
      dużo :(
      • kaszka-manna Re: Pedagogika zaoczna na UW czy DSW Wrocław?? 26.09.09, 12:08
        Hej, ja się już w sierpniu na początku zapisałam na kierunek pedagogika:
        nauczanie wczesnoszkolne z językiem angielskim :) Czy ktoś już wie, kiedy
        zaczynamy rok akademicki? :)) Pozdrawiam! Mam nadzieję, że się poznamy :))
    • Gość: biedronka Re: Pedagogika zaoczna na DSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 17:27
      wybieram się na DSW za rok na pedagogikę,proszę o info jak tam
      jest, jacy wykładowcy, jakie egzaminy są najtrudniejsze?
      • Gość: ada Re: Pedagogika zaoczna na DSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 14:47
        Słyszałam, że na DSW trudny jest egzamin z metodologii
        • Gość: Gość Re: Pedagogika zaoczna na DSW IP: *.static.tvk.wroc.pl 04.01.10, 18:30
          Obecnie jestem na III roku pedagogiki resocjalizacyjnej w DSW.
          Ogólnie jestem zadowolona z tej szkoły, chociaż nie powiem, że jest
          bez wad (ale czy istnieje w ogóle idelana uczelnia?). Mam mniej
          więcej porównanie z UW, ponieważ mam tam sporo znajomych i muszę
          przyznać, że DSW nie jest wcale taka zła, często egzaminy są nawet
          trudniejsze niż na Uniwerku. Zależy to przede wszystkim od
          wykładowców. W moim odczuciu najgorszy był egzamin z historii
          wychowania (I rok), wczyscy się go bali i mało kto zaliczył w
          pierwszym terminie, no i jeszcze mój kierunkowy egzamin czyli z
          pedagog. resocjalizacyjnej.
          UW ma pewną wadę jeśli chodzi o magisterkę, dlatego też polecam DSW
          dla osób, które mają zamiar magisterkę robić na innym kierunku niż
          licencjat. A wykładowcy często są ci sami w DSW co na UW.
          :)
          • Gość: siwa Re: Pedagogika zaoczna na DSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 02:54
            Ja studiuje reso na dsw. Na 1 roku Mgr. Najgorsza na pierwszej sesji była
            Antropologia ćw. i Pedagogika specjalna, ale to tylko dla tego , że kosili. To
            zależy z kim się ma. Na drugim semestrze podobno Psychiatria jest ciężka.
            Uczelnia ogólnie wporzo, ale przyznam że czasem działają na nerwy. Lepiej byłam
            zadowolona z PWSZ na lic. Widać różnice w prosperowaniu państwowej a prywatnej
            Uczelni. Powodzenia :) !
            • Gość: Monika O Re: Pedagogika zaoczna na DSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 03:26
              ANI HISTORIA WYCHOWANIA, ANI METODOLOGIA NIE JEST "STRASZNA" DLA STUDENTA, KTÓRY POWAŻNIE TRAKTUJE ZARÓWNO SIEBIE, JAK I UCZELNIE - BEZ WZGLĘDU NA TO, CZY JEST TO DSW, CZY UW. Oba egzaminy (na DSW) zaliczyłam na 5, nie bez TRUDU I WŁASNEJ PRACY, ale przez to z ogromną satysfakcją! Ja jestem na tak jeśli chodzi o DSW!
              • Gość: gośc Re: Pedagogika zaoczna na DSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 08:44
                Popieram, DSW jest w porzadku, wykładowcy też, wszystko zależy od studenta i
                jego zaangażowania, ja miałam srednia b.wysoka, miałam stypendium, zdałam z
                wyróznieniem, mówie o lic. Teraz jestem na mgr. a uczyś sie trzeba wszedzie.
              • Gość: magda Re: Pedagogika zaoczna na DSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 18:35
                Zgadzam się w pełni z przedmówczynią egzamin z metodologii jest do
                zdania dla tych, którzy podejdą powaznie do materiału. Pan Profesor
                bardzo konkretny, informuje studentów o zakresie materiału
                egzaminacyjnego. Byłam na wszystkich wykładach, robiłam notatki i
                zdałam. Wykłady interesujące i konkretne, pełny profesjonalizm
                wykładowcy miło sie słucha. Jestem za DSW!!!
                • Gość: anka Re: Pedagogika zaoczna na DSW IP: *.ip.netia.com.pl 20.11.11, 19:01
                  Egzamin z metodologii nie jest trudny jeśli ktoś jest systematyczny. Profesor bardzo dobrze i wyraźnie tłumaczy, wystarczy notować i przygotowywać się systematycznie do egzaminu.Materiału jest sporo do nauki. Jeśli chodzi o antropologię, to nie miałam żadnych problemów. Zgadzam się z przedmówczyniami wszędzie trzeba się uczyć. Polecam DSW, ponieważ to bardzo przyjazna uczelnia.

• Gość: odarty z marzen Re: zaoczna na DSW IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.12, 23:44
                nie polecam natomiast kierunku DSWStudia podyplomowe język angielski w wych. przedszkolnym , strata pieniędzy, nie daja kwalifikacji do nauczania języka angielskiego ani w szkole ani w przedszkolu nie łudźcie się nie dajcie się zwieść piekną mową, "nie powiedziane jest ze dyrektor nie zatrudni takiej osoby" <-
    • Gość: studentka dśw Pedagogika zaoczna na UW czy DSW WROCłAW??? IP: *.pup-wroclaw.pl 23.03.10, 13:21
      popieram powyższe wypowiedzi.
      Studiuję na DŚW na mgr uzupełniających i uważam, że poziom
      kształcenia jest wysoki. Dostałam się tez na UW, ale z uwagi na
      ciekawsze możliosci wyboru specjalizacji wybrałam DŚW.
      Uczyc się trzeba jak na każdej uczelni, metodologia do przezycia -
      wystarczy się przysiąść i nauczyć - ot cała filozofia! :)
      • Gość: simona Re: Pedagogika zaoczna uniwerek ciezko sie dostac? IP: 83.1.144.* 20.06.10, 00:02
        a czy na pedagogike na uw jest sie ciezko dostac? chodzi mi o studia
        II stopnia stacjonarne
        • Gość: patusia_90 Re: Pedagogika zaoczna uniwerek ciezko sie dostac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 00:08
          Wybieram sie stacjonarnie na DSW na edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne. Studiował ktoś to?
    • Gość: pno odpowiedz IP: 79.110.197.* 11.04.10, 21:41
      Zapraszamy do udziału w badaniu dotyczącym jednego z najważniejszych zagadnień w
      życiu każdego człowieka - komunikacji międzyludzkiej.
      Twoje osobiste poglądy i doświadczenia mogą przyczynić się do rozwoju wiedzy i
      badań na ten temat. Jest to podstawowy krok na drodze do usprawniania
      porozumiewania się między ludźmi.
      Udział w badaniu jest anonimowy. Odpowiedź na wszystkie pytania zajmie około 5
      minut.
      Pomóż – Weź udział w badaniu!

Wejdź na WWW.feedback.psychologia.uni.wroc.pl

• Gość: Monika re IP: *.zbaszynek.net 29.06.10, 20:03
      hej;) ja idę na wychowanie przedszkolne i opeka nad dziećmi na dsw ;)
      studiowałam na innej uczelni, czy wykładowcy przepiszą mi oceny z
      egzaminów? ;)
      pozdrawiam
      • Gość: ksia Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:35
        ja ide na terapie moze ktos teie wybiera? mgr
    • kazjenka Re: płatności 22.08.10, 11:44
      www.uni.wroc.pl/sites/default/files/44-2009.pdf
      To są płatności na UWr za zeszły rok, w przyszłym roku mogą nieco (zwykle o 200
      zł za semestr) podskoczyć. Na UWr jest przepis, że za pierwszy semestr lub rok
      musisz zapłacić całość z góry. Potem jest rozdzielenie na raty (zwykle np. 3
      raty na semestr). W zależności od instytutu wymaga to podania.
      • Gość: Aśka mgr zaoczna z niepełnosprawności intelekt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 19:56
        Witam wszystkich:)
        Wybiera się ktoś z Was na mgr z edukacji i rehabilitacji osób
        niepełnosprawnych intelektualnie?
        • Gość: asia Re:mgr pedagogika przedszkolna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 12:52
          Czy ktoś wybiera się na DSW na ped. przedszkolną zaocznie (mgr) z okolic wałbrzycha
    • Gość: Kasia Miał ktos historie wychowania z dr Tokarzem ?? IP: *.play-internet.pl 25.01.11, 11:24
      to pilne, proszę o pomoc. Cz ktoś ma opracowane pytania do niego na egzamin?? na co on zwraca szczególną uwagę i czy trzeba się szczegółowo rozpisywać ?? jak ocenia, czy trudno zdać??? napiszcie wszystko co o nim wiecie :)
      • Gość: edi Re: Miał ktos historie wychowania z dr Tokarzem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 17:03
        zdać jest trudno połowa oblewa życzę powodzenia bardzo ważne są regułki u niego :)
      • Gość: edi Re: Miał ktos historie wychowania z dr Tokarzem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 17:12
        potrzebuję pomocy z socjologii o interakcjach podać przykłady na każdą nie mogę znaleść a to pilne pozdrawiam i dzięki
    • Gość: Patrycja pedagogika zaoczna na UW czy DSW WROCłAW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 13:57
      Witam!

Czy ktos wybiera sie na DSW Wrocław na kierunek Pedagogika- Nauczanie Przedszkolne i Wczesnoszkolne niestacjonarnie - rekrutacja zimowa ??? :)
      • Gość: Patrycja pedagogika 2012 rekrutacja zimowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 13:58
        Witam!

Czy ktos wybiera sie na DSW Wrocław na kierunek Pedagogika- Nauczanie Przedszkolne i Wczesnoszkolne niestacjonarnie - rekrutacja zimowa ??? :)
        • Gość: emilka Re: pedagogika 2012 rekrutacja zimowa IP: *.tktelekom.pl 01.03.12, 13:27
          Tak! ja sie wybieram ;)
          • Gość: Mejeczka Re: pedagogika 2012 rekrutacja zimowa IP: *.internetia.net.pl 02.03.12, 00:00
            Ja również ;)
            • wseiii2011 Re: pedagogika 2012 rekrutacja zimowa 24.04.12, 14:13
              Witam! Rozpoczęła się już rekrutacja na wszystkie kierunki studiów oferowane przez Wyższa Szkoła Edukacji Integracyjnej i Intekulturowej w Poznaniu. Wszystkie osoby zainteresowane studiowaniem dietetyki lub pedagogiki specjalnej zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą! Więcej szczegółów pod adresem www.wseiii.pl/ Do zobaczenia w WSEIiI! :)
        • Gość: tulipan Re: pedagogika 2012 rekrutacja zimowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 16:07
          ja sie wybieram :) ale na edukacje wczesnoszkolna z jezykiem angielskim ;-) jutro spotaknie, ciekawe co z tego wszystkiego wyniknie? :)
          • Gość: bj Re: pedagogika 2012 rekrutacja zimowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.12, 22:54
            ma ktoś pytania związane z egzaminem wstępnym na mgr? jak to w ogole wyglada i czy ciezko sie dostac? prosze o pomoc.
        • Gość: karolina Re: pedagogika 2012 rekrutacja zimowa IP: *.play-internet.pl 09.12.12, 12:32
          o co w ogole chodzi w rekrutacji zimowej? zaczyna sie od drugiego semestru i pierwszy trzeba nadrobic czy jak?
          • Gość: f Re: pedagogika 2012 rekrutacja zimowa IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 17:46
            pedagogika? -przegrani na rynku pracy
    • Gość: zaintersowana ed. wczesnoszkolna i przedszkolna z przyg. ped DSW IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 10:38
      Studia podyplomowe: Edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna z przygygotowaniem pedagogicznym na DSW.
      Czy ktos wie, jak wyglądają te studia podyplomowe na DSW w praktyce?
      Jaki jest poziom, jakie wymagania i przede wszystkim czy można iść na nie po dowolnym kierunku studiów, a potem uczyć w przedszkolu? :)
      • marysia649 Re: ed. wczesnoszkolna i przedszkolna z przyg. pe 13.10.14, 14:58
        Jezeli bedziecie potrzebowac to posiadam notatki z 1,2 i 3 roku:) chetni pisac na mail marysia.marysia.84@wp.pl
    • Gość: Madziaa0611 Dsw pedagigika wczesnoszkolna 1 rok IP: 81.219.59.* 20.08.14, 12:15
      Czy ktos wybiera sie na DSW Wrocław na kierunek Pedagogika- Nauczanie Przedszkolne i Wczesnoszkolne niestacjonarnie?
      I czy ktoś może wyrazić swoją opinie o tym kierunku na tej uczelni?
      Z góry dziękuje !
      :))
      • Gość: Sylwia Re: Dsw pedagigika wczesnoszkolna 1 rok IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.14, 23:57
        No ja mam zamiar się wybrać :)
        • Gość: Madziaa0611 Re: Dsw pedagigika wczesnoszkolna 1 rok IP: 81.219.59.* 14.09.14, 13:27
          zaocznie ? jaki komkretnie kierunek?
          • marysia649 Re: Dsw pedagigika wczesnoszkolna 1 rok 13.10.14, 14:57
      • marysia649 Re: Dsw pedagigika wczesnoszkolna 1 rok 13.10.14, 14:55
      • Gość: Agnes_x Re: Dsw pedagigika wczesnoszkolna 1 rok IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.14, 09:30
        Hej ja się wybieram na Edukacje wczesnoszkolną i przedszkolną z opieką nad dzieckiem:) A Ty Madziaa0611?
    • Gość: Gość P DSW IP: *.play-internet.pl 30.06.15, 17:16
      Hej wybiera się ktoś może na Pedagogikę zaocznie od października '15? :)
    • Gość: Justyna Praca socjalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.15, 19:59
      Hej, ja właśnie się zastanawiam nad mgr na DSW Praca socjalna;)
    • swianeczka31 Re: Pedagogika zaoczna na UW czy DSW WROCłAW??? 02.10.17, 13:34
      A ma ktos z was może notatki z DSW z resocjalizacji ? jakieś materiały do nauki i pod egzamin?
    • zosiasamosia65 Re: Pedagogika zaoczna na UW czy DSW WROCłAW??? 15.09.23, 20:30
      Ja różne uczelnie brałam pod uwagę, ale ostatecznie zdecydowałam się studiować online na WSKZ, bo nie miałabym z kim malucha zostawić. ;) Poziom jest naprawdę dobry, materiały fajnie opracowane, jestem zadowolona, że mogłam sobie pozwolić jeszcze na studia. Trzymam za Was wszystkie kciuki, dacie sobie radę, jak ciężkie egzaminy by nie były. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka