GoĹÄ: bebe IP: *.icpnet.pl 04.09.09, 16:19 Czy ktos słyszał o szkole policealnej "Cosinus"? Czy ktos może do niej uczęszczał?Zbieram opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nina-69 Re: Szkoła policealna "Cosinus" 04.09.09, 18:45 Nie chodziłam, ale z tego co słyszałam jest darmowa tylko, że za końcowy egzamin trzeba zapłacić jakieś 200zł Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Szkoła policealna "Cosinus" 05.09.09, 12:44 Wiem tyle, że przemienili się w Wyższą Szkołę Cosinus. A może to nie oni? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jolka Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 11:55 Wyższa Szkoła jest ich nową inicjatywą. Szkoły policealne działają dalej i z tego co wiem od znajomej jest tam całkiem nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gulnarka Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: *.aster.pl 13.09.09, 14:48 No właśnie, też mnie ciekawi, na jakiej zasadzie działają te szkoły, skoro nie pobierają opłat za naukę, a jednocześnie sporo inwestują w reklamę. Z czego w takim układzie czerpią zyski? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Szkoła policealna "Cosinus" 13.09.09, 22:15 Może jakieś dotacje z Unii, bo niby realizują jakiś program, projekt... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sluchacz Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: 217.168.131.* 14.09.09, 10:25 Pieniądze maja z dotacji podmiotowych z urzędu danego miasta przyznawanych na każdego słuchacza. Chodziłem do takiej szkoły w Poznaniu, na drzwiach wisiała lista a tam 50 nazwisk - w klasie realnie 20 osób.. Uczą 20 osób a pobierają pieniądze dla 50 i stąd kaska na marketing.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malg Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: *.toya.net.pl 10.12.09, 23:46 Chodziłam do tej szkoły zdałam maturę teraz studiuję też tam. Utrzymują się ponieważ otrzymują dotacje unijne a kiedy ja chodziłam do liceum to szkoła była płatna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość ajsza Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: *.centertel.pl 14.09.09, 11:22 Skończyłam L.O. Cosinus nauka trwała 3 lata. Na zjazdach nie było źle. Trafiłam na fajną kadre pedagogiczną.Co do klasy było różnie:( Na pierwszy zjazd przyszło nas 120 osób, Ale później frekwencja nie była już tak wysoka. Ludzie przyszli tylko po zaświadczenia do ZUS i WKU. Po pierwszych egzaminach była nas juz garstka. Wszystkie przedmioty nawet jakoś ogarneliśmy, ale z j. angielskim to była porażka... Co pół roku zmieniał się nauczyciel i uczyliśmy się tylko alfabetu, kolorów lub opowiadać co znajduje się na obrazkach.Poważnie tak było.Na ostatnim roku była prowadzona selekcja.Po to by do matury dopuścici same dobre osoby. Zastraszano nas na egzaminie!!! Dyrektorka powiedziała do nas wprost,że ona musi mieć wzorowa frekwencje zdawalności na maturze,po to by od wrzesnia jej szkołe wybrało więcej osób.I nie dopuści takich osób co mogą nie dać rady. Zastraszała nas też profesor od angielskiego. Mieliśmy do wyboru albo powtarzamy semestr, albo dostajeny na koniec 3 i nie przystępujemy do matury. Więc z 28 chętnych zrobiło się osób 8.... Takim o to sposobem mam średnie ale bez matury:D Od września zaczełam Policeana Szkołę Turystyczną równiez w Cosinusie. Ale jestem bardzo nie zadowolona. Nauczyciele nie potrafią prowadzić zajęć. Zero podejścia do słuchacza... Porażka Zapisało się ponad 40 osób a jestna zajęciach może jakieś 10. Tak więc przemyślcie sobie czy warto pchać się do takiej szkoły. Ja mam mieszane uczucia:(( Acha zapomniałam dodać, że nauczyciele specjalnie udupiają na egzaminach, aby mieć poprawkę.Za każdego ucznia, który się poprawia profesor dostaje do rączki ok.80zł.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ups Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: *.microchip.net.pl 14.09.09, 12:54 Kurna a ja się zastanawiam . Chciałam pójść na finanse które otwarły się tylko w COSINUSIE lub iść do naprwdę dobrej szkoły na administrację ( finanse się tam nie otwarły ) . Dojutra mam czas na decyzę i nie wiem co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dyzio Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: 209.17.171.* 14.09.09, 13:24 Nikomu nie polecam tej szkoły !!! W Cosinusie na porządku dziennym jest stosowanie przemocy psychicznej wobec uczniów. Prym wiedzie pan Łukasz Lipiński - nauczyciel historii, który uczy w warszawskim Cosinusie oraz w I LO im. Ruy Barbosy w Warszawie. Do popularnych zagrywek pana Łukasza Lipińskiego należą: zastraszanie, ośmieszanie, poniżanie uczniów. Kuratorowi polecam przyjrzeć się tym karygodnym praktykom stosowanym przez pana Łukasza Lipińskiego. Ten Pan się nie nadaje do pracy z młodzieżą i powienien ponieść konsekwencje swojego zachowania !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: *.microchip.net.pl 14.09.09, 13:35 o!!!!!!! nie pójdę tam !!! Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jjj Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 21:03 szkoła jest za darmo i nic się nie płaci za żadne egzaminy. u mnie są fajni nauczyciele,ale w każdej szkole, gdzie byś nie poszedł może trafić się jakiś chory nauczyciel. Ja cosinus polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byly uczen Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.13, 19:50 To nie prawda pan Lipinski to jest bardzo fajny nauczyciel ktory prowadzi ciekawe zajecia tak rzeczywiscie jest wymagajacy ale to jak kazdy nauczyciel w tej szkole no ale chyba po to sie chodzi do szkoly . Musiales(as) niezle zajsc mu za skore ...... Odpowiedz Link Zgłoś
przybylskanatalia Re: Szkoła policealna "Cosinus" 01.03.19, 20:16 Ja uczęszczam do szkoły Cosinus i uważam, że mogę na jej temat się wypowiedzieć więcej niżeli osoby, które wystawiają negatywne opinie, a nigdy nawet nie złożyły tam dokumentów. Nauka w tej szkole to dla mnie niesamowita przygoda! :) Moją pasją jest charakteryzacja, wizaż, kosmetyki i wszystko co z tym związane. Uczymy się nie tylko suchych regułek o naszej skórze, ale kadra nauczycielska, która jest naprawdę na wysokim poziomie stawia na zajęcia praktyczne, higienę, ciekawostki, wiedzę praktyczną jak również bezpieczeństwo klienta ale nie zapomina o bezpieczeństwu nas samych. Wielkim ułatwieniem przyswajania wiedzy są wyposażone sale w łóżka kosmetyczne, kosmetyki, peelingi czy maseczki do naszego użytku podczas zajęć. Jak najlepiej nauczyć się o rodzaju masek nie mogąc ich dotknąć czy użyć. Uważam, że nauki nie jest przesadnie dużo jeśli kogoś te tematy interesują, tak jak mnie! Niestety na tym polega nauka, że uczyć się trzeba, ale atmosferę poprawiają przecudowne Panie z sekretariatu, które nie są "kuzynkami" Pań z ZUSu :D. Nie raz zdarzało mi się zadzwonić z głupim pytaniem bo czegoś nie zrozumiałam i zawsze uzyskałam pomoc. Studiuję dziennie, więc szkoła w niczym mi nie koliduje ! Jestem pewna, już dnia dzisiejszego, że szybciej znajdę pracę po Cosinusie niżeli po moich studiach. Dyplom licencjata czy magistra nie stawia nas nad innymi jak kiedyś. CO JEST NAJWAŻNIEJSZE? Ta szkoła wychodzi do nas, uczniów i słuchaczy, a nie jak zarobić a nic nie dać od siebie. Jeśli chodzi o kwestię pieniężną to szkoła jest CAŁKOWICIE DARMOWA. Nie mam pojęcia z jakich źródeł pochodzą plotki osób, które twierdzą, że małym druczkiem było napisane o obowiązku płacenia. NIC NIE PŁACISZ, A TYLKO ZYSKUJESZ ! O tym musimy pamiętać. Szkoła kończy się egzaminem państwowym do którego jesteśmy uczeni, ale nie żeby zdać i trzymać poziom szkoły, ale żeby zdać i wiedze wykorzystać w zawodzie. Szkoła oferuje również kursy jak przykładowo "lifting rzęs" pod okiem profesjonalnego opiekuna. Ja jestem zachwycona! Zapisując się na Kosmetologię, spodziewałam się makijaży i jakichś zabiegów, jak bardzo się myliłam. Jest tego tyle, że aż szkoda, że szkoła jest tylko weekendowa. Świat ciągle idzie do przodu, tak samo jak piękno i zabiegi dlatego Kosmetologia to ciągły proces nauki, odkrywania i poszerzania wiedzy o otaczających nas trendach. Jestem bardzo zadowolona, że trafiłam do tej szkoły i jeszcze nie raz zobaczą mnie na innych kierunkach czy kursach! :) Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaka Re: Szkoła policealna "Cosinus" 04.01.21, 11:29 Ja polecam serdecznie ;) szkoła całkiem za darmo i zajęcia są w weekendy :D Odpowiedz Link Zgłoś
tytusek67689 Re: Szkoła policealna "Cosinus" 27.02.21, 12:28 www.facebook.com/cosinus.koszalin/photos/a.376385525902046/1668467700027149/ Odpowiedz Link Zgłoś
faficzek1 Re: Szkoła policealna "Cosinus" 02.03.21, 13:25 www.facebook.com/cosinus.koszalin/photos/a.376385525902046/1660347704172482/ Odpowiedz Link Zgłoś
kamilamrozz Re: Szkoła policealna "Cosinus" 12.03.21, 14:18 bardzo polecam tę szkołę :) bezpłatna i ciekawe zajęcia praktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
joanisia Re: Szkoła policealna "Cosinus" 15.03.21, 13:18 Słyszałam, uczyłam się i jak najbardziej polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
faficzek1 Re: Szkoła policealna "Cosinus" 25.03.21, 10:26 polecam z czystym sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjab2609 Re: Szkoła policealna "Cosinus" 16.06.21, 11:22 Polecam szkołę cosinus, szkoła jest bezpłatna co jest ważne, zajęcia odbywają się w formie zaocznej co daje możliwość połączenia nauki i zdobywaniu zawodu z pracą, po zdobyciu wykształcenia średniego oraz matury można rozpocząć naukę w szkole policealnej cosinus,jest szeroki wybór kierunków tj kosmetyka( 2 lata), opiekun medyczny (1,5 roku), administracja (2 lata), archiwista (2 lata), we wrześniu otwierają się kolejne nowe kierunki ,między innymi asystentka stomatologiczna, higienistka stomatologiczna, opiekunka dziecięca, podolog, także myśle że każdy znajdzie coś dla siebie 🙂 nauczyciele również przesympatyczni i bezkonfliktowi( w razie nieobecności czy braków;) ), co więcej szkoła nie ma ograniczeń wiekowych Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjab2609 Re: Szkoła policealna "Cosinus" 16.06.21, 11:31 Polecam szkołę cosinus, szkoła jest bezpłatna co jest ważne, zajęcia odbywają się w formie zaocznej co daje możliwość połączenia nauki i zdobywaniu zawodu z pracą, po zdobyciu wykształcenia średniego oraz matury można rozpocząć naukę w szkole policealnej cosinus,jest szeroki wybór kierunków tj kosmetyka( 2 lata), opiekun medyczny (1,5 roku), administracja (2 lata), archiwista (2 lata), we wrześniu otwierają się kolejne nowe kierunki ,między innymi asystentka stomatologiczna, higienistka stomatologiczna, opiekunka dziecięca, podolog, także myśle że każdy znajdzie coś dla siebie 🙂 nauczyciele również przesympatyczni i bezkonfliktowi, co więcej szkoła nie ma ograniczeń wiekowych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.21, 16:03 Szkoła Cosinus, bezpłatna zajęcia w weekendy, dodatkowo promocje dla uczniów, super polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwkaja Re: Szkoła policealna "Cosinus" 22.10.21, 12:53 też się uczyłam i w pełni polecam Odpowiedz Link Zgłoś
belamom555 Re: Szkoła policealna "Cosinus" 22.10.21, 14:31 ja też, w Cosinus Koszalin, polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
avaczeska Re: Szkoła policealna "Cosinus" 19.11.21, 12:50 szkoła jak najbardziej ok, warto podjąć naukę tam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia12301230 Re: Szkoła policealna "Cosinus" 26.11.21, 14:38 polecam cosinusa z własnego doświadczenia, zrobiłam u nich kierunek policealny opiekuna medycznego. kadra nauczycieli świetnie tłumaczy dzięki czemu można zdać z najlepszym wynikiem, zajęcia co drugi weekend więc mogę szkole połączyć z praca i mieć również czas dla znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Szkoła policealna "Cosinus" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.22, 09:00 Szkoła super, bardzo mi się podobało. wszystko elegancko zorganizowane, dopasowane, egzamin zdany, chyba są najlepsi w koszalinie. Odpowiedz Link Zgłoś
pitrokatka Re: Szkoła policealna "Cosinus" 24.02.22, 17:27 polecam, rzeczywiście za darmo można poszerzyć sobie kwalifikacje Odpowiedz Link Zgłoś