pozystor 22.08.10, 21:14 Czy ktoś miał okazję korzystać z takiej bazy w Sharm ? Jakieś opinie o pracujących tam ludziach ? Można tam zrobic kurs ? Na stronce wyglądają tak zachęcająco. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nurasekx Re: Baza nurkowa sharmdiver.pl 22.08.10, 22:15 hej, 2 razy próbowałem skorzystać z tej bazy przez stronę sharmdiver.pl. Za każdym razem już na miejscu w Sharm, okazywało się, że odbiera mnie z hotelu inna baza nurkowa - Dive Africa. Spotkałem tam ludzi, którzy również robili rezerwację w sharmdiver.pl, a na miejscu okazywało się, że to Dive Africa. Bazę prowadzą rosjanie, główni klienci to rosjanie. ciężko o briefing po angielsku (zależy na jakiego guide'a trafisz). Nie mają własnych łodzi - podłączają się pod inne bazy nurkowe. Czasem łódź jest wypasiona, a czasem strach wsiadać :) (kto widział Captain Joe ten wie co mówię:) ) Sama baza ok - punktualni, dobry sprzęt, nie zdzierają - cennik mają na stronie: www.diveafrica.com/ Płatne po nurkowaniach. Z rzeczy niestandardowych pobierają obowiązkowo "chamber fee" - niby wspierają komorę dekompresyjną w sharm - 1 euro za dzień nurkowy. Za te same pieniądze masz w sharmie polską nauticę, a także kilka (naście?) innych baz. Sharmdiver.pl to ściema :) Pozdro i udanych nurków życzę :) Blurp. Odpowiedz Link
pozystor Re: Baza nurkowa sharmdiver.pl 23.08.10, 18:19 Czy to znaczy , że nie miałeś w Sharm bezpośredniego kontaktu z Polakiem reklamującym sie na stronie sharmdiver.pl ? Rezerwowałeś w Polsce, a potem przyjeżdżali po Ciebie ludzie z innej bazy ? Na stronie napisane jest: "Baza ze względu na zapewniana jakość jest jedna z najdroższych w Sharm el Sheikh (zobaczcie "ceny na miejscu" w cenniku nurkowań). Jej głowni klienci to Szwajcarzy, Anglicy, Austriacy, Hiszpanie. Dla ograniczonej liczby Polaków są przewidziane miejsca w wyjątkowo specjalnych cenach a wiec NIE CZEKAJ I ZRÓB REZERWACJE TERAZ !!!!!!" Czyli rzeczywistość jest trochę inna ? Kiedy ostatnio z nimi nurkowałeś ? Odpowiedz Link
nurasekx Re: Baza nurkowa sharmdiver.pl 23.08.10, 21:25 Ostatni raz próbowałem w maju - wtedy też spotkałem 2 osoby w polsce. Robiłem rezerwacje przez strone - dostąłem telefon, potem już lokalnie sms'y w sharm i skończyłem w dive africa. Ponieważ miałem tylko 5 dni na miejscu, nie było już czasu szukać innej bazy. Jak popatrzysz na ceny promocyjne z sharmdiera to możesz sobie porównać z cennikiem dive africa ;) ceny są takie same. nie żałuję nurków z Dive Africa :) Ale to co wypisuje sharmdiver.pl to ściema. Jeśli masz jakieś wątpliwości wpisz sobie w google "jan dudziński", on stoi za sharmdiver.pl a potem sobie poczytaj na sieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mpolonus Re: Baza nurkowa sharmdiver.pl 19.04.14, 23:00 unikajcie- oszust, naciągacz, zero kontaktu zła opinia w sharm Odpowiedz Link
marasan123 Re: Baza nurkowa sharmdiver.pl 03.07.14, 22:00 Nie polecam. Zarezerwowałem sobie kurs - kontakt e-mail przed moim wylotem do Egiptu znakomity. Na miejscu początkowo również informację na bieżąco - najpierw o terminie rozpoczęcia kursu na natępny dzień, potem info o przesunięciu rozpoczęcia kursu o jeden dzień z uwagi na chorobę jednego z uczestników, następnie info o przesunięciu o kolejny dzień z powodu spuchniętej nogi instruktora.... Więcej informacji nie było, tylko nikt się nie pojawił na miejscu spotkania, telefon wyłączony, żadnego kontaktu. Przecież wystarczyło dać znać że kurs się nie odbędzie, bo wykruszyli się uczestnicy (mimo wszystko wierzę, że sharmdiver.pl miał zamiar zorganizować kurs). Po tylu dniach przesuwania terminu rozpoczęcia kursu nie było już możliwości znalezienia alternatywy. Także pozostało mi plażowanie i snurkowanie... Nie polecam. Uważam że firma jest nieprofesjonalna, nie traktuje klientów poważnie. Nie polecam! Szukajcie innych firm! Odpowiedz Link