Dodaj do ulubionych

wiza /Sinai only pass a wyprawa na Ras Mohammed

24.04.07, 13:13
wiem ze jadac na Synaj można nie kupować wizy, zgłasza się tylko Sinai Only -
pobyt tylko na Synaju, jeśli się nie planuje wycieczek do Kairu itp.

czy ktoś wie jak jest na prawde w praktyce z wiza gdy się płynie łodzią na Ras
Mohammed ? Bo Ambasada twierdzi ze wycieczka na ras Mohammed jest już poza
Synaj i wize mieć trzeba, a na forum egipskim ktoś pisał ze tylko na wyprawach
autokarem sprawdzają wizy, a na łodzi mieć nie trzeba...

ktoś sprawdzał i wei jak to jest ?
Obserwuj wątek
    • chochla72 Re: wiza /Sinai only pass a wyprawa na Ras Mohamm 25.05.07, 17:38
      -> wiem ze jadac na Synaj można nie kupować wizy, zgłasza się tylko Sinai Only

Hmm, bylem w Sharm w zeszlym roku i wize musialem wykupic. Skad masz ta informacje?
      • kiwigirl Re: wiza /Sinai only pass a wyprawa na Ras Mohamm 29.05.07, 12:27
        z forum egipt i potwierdzone w Ambasadzie egiptu.

my koniec koncow kupilismy wizy, bo kilka baz nurkowych z ktorymi pisalismy
        mialo zapis ze na ras mohammed trzeba miec wize. tak dla spokoju ducha. wiz nikt
        jednak ni sprawdzal nawet nie poproszono nas o paszporty. nigdzie, nawet w bazie
        nie sprawdzali - jedynie karty nurkowe PADI
    • kiwigirl link do informacji z ambasady 29.05.07, 12:29
      egipt.org.pl/aktualnosci,28,1.html
    • 12agacia_nurek Re: wiza /Sinai only pass a wyprawa na Ras Mohamm 16.08.07, 10:07
      To prawda, że można zgłoscić Only Sinai. Byłam w Sharmie w czerwcu i kilka osób-nurków nie miało wykupionej wizy,płynęli na Ras Mohammed i właściwie,jak to Egipt, nikt niczego nie sprawdzał. Na statek w ogóle nie zabieraliśmy paszportów! Ale słysząłam o tym, że Ras Mohammed jest już po za Synajem...
      Uważam, że jednak lepiej wykupić za te parę dolarów wizę i mieć świety spokój. No bo co jeśli zdecydujesz się jednak na jakąś wycieczkę, albo akurat będą sprawdzać wizy na Ras Mohammed.
      • yetiikura Re: wiza /Sinai only pass a wyprawa na Ras Mohamm 03.04.08, 15:17
        No nie wiza na ras mohamad to jakaś bzdura nigdy o czymś takim nie słyszałem
        jedyne miejsce nurkowe na które się pływa z ssh i potrzebna jest wiza egipska to
        thistelgorm
        • wojtek37k Re: wiza /Sinai only pass a wyprawa na Ras Mohamm 03.04.08, 21:14
          No to nie wiele słyszałaś , tak aby nurkować na Ras Mahomet musisz
          kupić odpłatną wizę egipską , a nie Sinai Only . Każde cywilizowane
          (przestrzegające przepisów) centrum nurkowe z Sharm odpowie Ci tak
          samo.
          • yetiikura Re: wiza /Sinai only pass a wyprawa na Ras Mohamm 04.04.08, 11:13
            Nie wiem Wojtku jakie jest twoje doświadczenie jeśli chodzi o nurkowanie w ssh
            nie róbmy scen i nie licytujmy się w każdym razie jeśli ktoś ci powiedział że
            trzeba dużą wizę kupić na Ras Mohamad to albo był niedoinformowany albo mówiąc
            kolokwialnie zrobił cię w chuja
            • wojtek37k Re: wiza /Sinai only pass a wyprawa na Ras Mohamm 04.04.08, 15:15
              Odpowiem Ci , nie wykupiłem wizy , nurkowałem na Ras Mahomet ,
              robiłem to z zaprzyjaźnioną osobą , tam pracującą , w ten sposób
              można powiedzieć ryzykowałem , bo wiem że bywają kontrole na morzu i
              obowiązkiem centrum nurkowego jest sprawdzenie , czy posiadasz wizę
              pełną . Po drugie to forum dla nurków , a nie rynsztok , więc panuj
              nad słownictwem , pisząc tak niecenzuralnie , narażasz się , że
              kolejnym razem odpowiedzi nie bedzie .
              • yetiikura Re: wiza /Sinai only pass a wyprawa na Ras Mohamm 06.04.08, 01:22
                Jeśli uraziło cię to że ktoś zrobił cię w konia to ok nie będę z tym
                argumentował, co do meritum wybacz mi ale bliżej nie określona zaprzyjaźniona ci
                osoba tam pracująca nie jest dla mnie autorytetem a jej zdanie nie jest dla mnie
                żadną wyrocznią, co do tego że bazy nurkowe mają obowiązek sprawdzić twoją wizę
                i że zdarzają się kontrole na morzu (wybitnie rzadkie)w pełni się zgadzam tylko
                że nie w przypadku wypłynięcia na ras mohamad
    • egiptdreamland1 Re: wiza /Sinai only pass a wyprawa na Ras Mohamm 07.04.08, 09:39
      Nie musisz wykupywać wizy płatnej. Wielokrotnie wypływałam na Ras Mohammed, a na
      łódź nigdy paszportu nie zabierałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka