Dodaj do ulubionych

Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sharm !

06.10.08, 19:24
Wybieram się pierwszy raz pod koniec pażdziernika na nurkowanie do
Sharm El Sheikh - poszukuję polskiej Bazy Nurkowej najlepiej takiej,
która organizuje też jedniodniowe wyjazdy do Dahab - uprawnienia mam
do 18 m Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie Wszystkich nurasów :-
)
Obserwuj wątek
    • wojtek37k Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 06.10.08, 21:38
      Założyciel forum crusaider , pracuje w Sharm .

Pozdrawiam Wojtek
      • crusader1 Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 09.10.08, 06:33
        To zalezy czego szukasz i jak sie czujesz. Sa tanie centra, ale maja one swoje
        wady np. dlugie doplywanie lodzia jak chcesz dostac sie na Tiran. Dlugie
        oczekiwania na specjalne atrakcje w tutejszych wodach jak wraki. Czy mowisz
        dobrze po angielsku, rosyjsku lub niemiecku. Czy wolisz polskie centrum. A i tu
        jedno z nich ma dobra opinie drugie mieszana.
        • neinessh Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 09.10.08, 19:34
          Jadę pierwszy raz na nurkowanie po kursie OWD ukończonym w Polsce -
          interesuje mnie tylko polska baza nurkowa żadne inne - ze względu na
          barierę językową zastanawiam się nad Nauticą - ale chcę poradzić się
          też innych, którzy wiedzą więcej !
          • ryba1971 Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 15.10.08, 18:00
            Podłącze się do pytania poprzednika.Wybieram się na nura w styczniu
            i szukam informacji, gdzie mam szukać w Sharm centrum nurkowego
            Diving Pro, Halabanaha lub Big Blue?
            • kiwigirl Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 03.11.08, 23:43
              W Sharmie nie baze ale instruktora - Tomka Werbanowskiego polecam.

Tomek pracuje sam, ma własny klub. czasem jest na łodzi z Halabnaha, czasem z
              inną bazą.

halabanaha robi nie tyle nury co intra, i mase snurków. niestety to wada według
              mnie. lepiej jest być na łodzi z samymi nurasami, a nie z bandą ludków
              człapiących w płetwach po pokładzie gdy ty sie ubierasz...

ale często ich nurków zabiera do wody właśnie tomek.
              osobiscie - uderzałabym prosto do niego, a nie przez hale.
        • greghorm Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 20.10.08, 22:02
          crusader1 napisał:

> To zalezy czego szukasz i jak sie czujesz. Sa tanie centra, ale maja one swoje
          > wady np. dlugie doplywanie lodzia jak chcesz dostac sie na Tiran. Dlugie
          > oczekiwania na specjalne atrakcje w tutejszych wodach jak wraki.

Witaj!

Mi zalezy na cenie tak naprawde bede od 23.10 do 30.10 w Sharmie czyli dni
          nurkowych bede mial od 24do29go. Mam AOWD oraz EFR i chce zrobic Rescue i tez
          zrobic kilka nurow dla rozrywki. Nie jeste wybredny i z jezykow to swopodnie po
          ang, hiszpansku, wlosku a nawet troch erosyjsku sie dogadam. Moj kumpel chce
          robi OWD i on raczej polski i angielski. Jesli mozecie kogos polecic to bede
          wdzieczny!
    • jarek_m73 Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 19.10.08, 11:27
      Witaj
      Właśnie wróciłem z SHARM. Korzystałem z polskiej bazy nurkowej
      DIVING PRO. Plusem jest to iż przy rezerwacji przez internet masz
      rabat 10 %. Jeśli jesteś zainteresowana wejdź na stronkę
      www.divingpro.pl. Jeśli masz pytania pisz gg 10778483. Pozdrawiam.
      Jarek
      • crusader1 Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 22.10.08, 20:36
        Na kursy dla mowiacych po angielsku tani jest tez Wave.
      • neinessh Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 24.10.08, 23:10
        Wielkie dzięki za podanie namiarów ! Zdecyduję się chyba na to
        Centrum Nurkowe ! Skontaktuję się jeszcze przed wylotem na GG
        pozdrawiam :-)
        • crusader1 Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 11.11.08, 15:03
          Znaczy Wave or Diving Pro? To ostatnie tez jest dosc dobre.
          • crusader1 Nautika tez... 06.01.09, 10:36
            W zasadzie Nautika tez ma fajne centrum nurkowe w Sharm. Wlasnie je
            odwiedzilem (a raczej jednego ze znajomych w centrum) i jestem pod
            wrazeniem. Polzone jest na Hadabie i blizej do sklepikow i knajpek
            niz dive pro. Czyli mila atmosferka w centrum i na zewnatrz.
        • andzia-12 Re: Z jakiego CN korzystacie w Sharmie 03.04.09, 18:32
          neinessh napisała:

> Wielkie dzięki za podanie namiarów ! Zdecyduję się chyba na to
          > Centrum Nurkowe ! Skontaktuję się jeszcze przed wylotem na GG
          > pozdrawiam :-)

NEINESSH czy możesz napisać na którą baze w Sharmie zdecydowałaś się
          i jak było?

Dziekuje :)
          • crusader1 Re: Z jakiego CN korzystacie w Sharmie 17.04.09, 20:52
            Z tym ze diving pro juz nie ma w sharmie od ponad dwuch tygodni.
            • sharm_el_sheikh Re: Z jakiego CN korzystacie w Sharmie 18.04.09, 16:09
              A ja polecam Millenium Divers w Crowne PLaza
              • thekatia Re: Z jakiego CN korzystacie w Sharmie 24.04.09, 18:38
                cruesider skąd masz takie informacje ja byłam w sharmie jakieś 2 tyg tmu po raz
                drugi z divingpro i jestem super zadowolona za pierwszym razem robiłam kursy i
                chciałam najtaniej i porównałam ceny divingpro wychodzi ZDECYDOWANIE najtaniej
                szczególnie przy rezerwacji z polski z zniżką myślałam że baza będzie do bani bo
                tanio i tu zaskoczenie mają swoją łódź bazę z infrastrukturą itd w bazie sami
                instruktorzy i jeden dm za drugim razem zorganizowali mi przez
                swoje/współpracujące (nie wiem) biuro podróży cały wyjazd ze zniżką od ceny
                katalogowej, sprawdziłam taniej niż u touroperatora. Generalnie nie ma co ich
                chwalić bo zaśmierdziało wazeliną bronią się sami co do cen i co do jakości
                • thekatia Re: Z jakiego CN korzystacie w Sharmie 24.04.09, 18:57
                  a i jeszcze jedno doczytałam jak masz znajomych w nautice to nic dziwnego że ich
                  chwalisz ;)
                  • crusader1 Re: Z jakiego CN korzystacie w Sharmie 26.04.09, 13:30
                    Mialem znajomych w Diving Pro tez. Jak nurkowalas dwa tygodnie temu
                    to chyba wlasnie w czasie jak ich zamykali. Nie wiem z jakich
                    powodow ich zamkneli czy finansowych czy nie spelnienia nowego iso.
                    • thekatia Re: Z jakiego CN korzystacie w Sharmie 27.04.09, 17:54
                      crusader aż sprawdziłam bo to moja ulubiona baza i rzeczywiście baza zmieniła
                      siedzibę i działa nawet prężniej niż wcześniej ma prywatny port i ogromne
                      zaplecze logistyczne we wpsółpracy z jednym z największych centrów w Sharmie
                      (sheikh coast o ile dobrze pamiętam) informacja jest sprawdzona i z pierwszej
                      ręki dostałam ją wczoraj przy okazji maila ze zdjęciami z łodzi (swoją drogą
                      jedna z fajniejszych na jakich byłam:)
                      • crusader1 Re: Z jakiego CN korzystacie w Sharmie 27.04.09, 18:19
                        Jak zwal to zwal to :) Ponoc przylaczyli sie do innego centrum, ale
                        nie wiedzialem jakiego. Teraz wiem. Szkoda tylko ze wielu ludzi
                        stracilo przy tym robote. Ale tak bywa... I tu wracajac do tematu
                        to niestety polski klijent oszczedny jest i na klase polskich
                        centrow nie stac. W sumie to dziwie sie ze jeszcze istnieja...
    • marek-1972 Re: Z jakiego Centrum Nurkowego korzystacie w Sha 28.05.09, 10:22
      Przegląd baz znalazłem na stronie
      www.nurkowanie.travel.pl/?
      akcja=bazy®iony=wszystkie#panel1,
      biuro tam jeździ można zadzwonić i się zapytać.
      Marek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka