Dodaj do ulubionych

Anielskie wsparcie w miłości

08.01.14, 17:26
Od wczoraj jestem posiadaczką tych cudownych kart.. Pomyślałam że w ramach ćwiczeń wyciągnę chętnym przesłaniesmile
będę wpisywać tylko nagłówek karty i radę/przesłanie z dołu karty bo opisywanie kart z książki jest bardzo czasochłonne a ja tyle czasu nie mamtongue_out
zapraszamsmile
Obserwuj wątek
    • kashaa_35 Re: Anielskie wsparcie w miłości 08.01.14, 17:39
      To ja poprosze smile
      • freya_v Kascha 08.01.14, 17:52
        Jako że jesteś pieszą chętną to wyciągnęłam 3 karty:
        przeszłość-FLIRT (rozszerzaj swoją przepełnioną radością energię na innych!)
        teraźniejszość-TO MOŻE BYĆ TEN JEDYNY (już spotkałaś partnera którego poszukujesz)
        przyszłość-CZYNNIKI RELIGIJNE (Twoje życie uczuciowe znajduje się pod wpływem wychowania w duchu określonej religii i Twojej duchowej ścieżki)
        • kashaa_35 Re: Kascha 08.01.14, 18:14
          Dziekuje serdecznie smile
          • nagietek123 Re: Kascha 08.01.14, 19:13
            Też poproszę, potrzebuję wsparcia smile
            • freya_v Nagietek 08.01.14, 19:31
              Co radzą Ci romantyczne anioły? WYRAŻAJ SWOJĄ MIŁOŚĆ (śmiało,wyrażaj swoją miłość)
    • inguszetia_2006 Re: Anielskie wsparcie w miłości 08.01.14, 19:26
      Witam
      Super. Ja też poproszę. Bo mi Algaria paziów nawyciągała na 2014 i nawet jeden już jest;-D Szybko poszło, bo dopiero 8 stycznia;-P
      Pzdr.
      Ing
      • leda-is-one Re: Anielskie wsparcie w miłości 08.01.14, 19:34
        To ja tez-Aniołów nigdy dośćwink się rozochociłam.
        • freya_v Leda 09.01.14, 15:01
          NOWA MIŁOŚĆ (jakaś nowa osoba obudziła w Tobie romantyczne uczucia)
          w książeczce dołączonej do kart autorka pisze że jeśli już jesteśmy w związku to karta zapowiada poprostu poznanie nowej osobywink
          • leda-is-one Re: Leda 09.01.14, 16:35
            Matko kochana-ale ja na starość mam branie i jakaś kochliwa się zagramanicą zrobiłam,no dziękuje Ci Frey-asmileja się muszę zastanowić czy to co jest teraz to jest związek,może by to jakoś odnowić i za nowe uznać..jakby nie patrzeć idzie miłość...

Dziękuje,jak piszesz że można to będę Cie molestować jak to przyjdziesmile
      • freya_v Ing 08.01.14, 19:35
        ZDOBĄDŹ SIĘ NA WYSIŁEK (wielka miłość jest warta podjęcia kroków do których zostałaś doprowadzona)
        czyli wszystko teraz zależy od Ciebiesmile
        • inguszetia_2006 Re: Ing 08.01.14, 19:45
          Witam
          Dziękuję ci. Ale ja się boję "zdobywać na wysiłek";-D Choć już i tak się trochę zdobyłam, ale nie zanadto;-P
          Pzdr.
          Ing
    • bronxi Re: Anielskie wsparcie w miłości 08.01.14, 19:33
      Poproszę również jeśli tylko możnasmile
      • freya_v Bronxi 09.01.14, 15:04
        WYBACZANIE I NAUKA (jak tylko uleczysz przeszłość i uwolnisz się od niej doświadczysz znacznie więcej miłości w teraźniejszości)
        • bronxi Re: Bronxi 10.01.14, 23:24
          To prawda nie umiem zapomnieć o tym co mnie spotkało w przeszłości, pomimo, że mam dobrego chłopaka, ale próbuje jakoś wygonić te złe wspomnienia..
          Dziękuje, karta powiedziała prawdę smile
    • algaria to i ja :) 08.01.14, 19:41
      Ładnie poproszę .. a co? wink
      • freya_v Algaria 09.01.14, 15:11
        Co radzą romantyczne anioły? TO MOŻE BYĆ TEN JEDYNY (już spotkałaś partnera którego poszukujesz)
        w książeczce pisze tak: Anioły przesyłają Ci tę kartę ponieważ najwyraźniej jej (tej osoby)nie rozpoznajesz bądź nie w pełni cieszysz się możliwościami wynikającymi ze związku z nim.
        • inguszetia_2006 Re: Algaria 09.01.14, 19:26
          freya_v napisała:
          Co radzą romantyczne anioły? TO MOŻE BYĆ TEN JEDYNY
          Witam
          O kurczę. Algaria się zmartwi;-D
          Pzdr.
          Ing

• algaria Freya i Ing 09.01.14, 20:00
          Frey bardzo dziękuję za przesłanie anielskie - kto to taki co go znam a nie doceniam? wink

Ing
          A kto powiedział, że ten jedyny to mój mąż? Ha... i tu Cię mam big_grin
          • inguszetia_2006 Re: Freya i Ing 09.01.14, 20:14
            algaria napisała: Ing A kto powiedział, że ten jedyny to mój mąż? Ha... i tu Cię mam big_grin
            Witam
            Aaaaa... Robi się gorąco! Są szanse chociaż, czy 7 pucharów się odzywa?;-P Nie odpowiadaj. Wiem, że jesteś w siódemce, czuję to przez monitor, ale jak Skorpion się zaweźmie to nie ma zmiłuj i że boliwink
            Pzdr.
            Ing
            • freya_v Re: Freya i Ing 09.01.14, 20:16
              W książce jest napisane tak: ten jedyny to najprawdopodobniej ten o którym pomyśłas w pierwszej kolejności. Więc kto Ci pierwszy przyszedł na myśl??smile
              • algaria Re: Freya i Ing 10.01.14, 17:49
                freya_v napisała:

> W książce jest napisane tak: ten jedyny to najprawdopodobniej ten o którym pomy
                > śłas w pierwszej kolejności. Więc kto Ci pierwszy przyszedł na myśl??smile

O matulu.............. nie pamiętam big_grin
            • algaria Re: Freya i Ing 10.01.14, 17:48
              Chciałam zaprzeczyć że jestem w 7 kielichów ale kurcze - jestem ! big_grin - ale kandydatów mam 3 i tak

kandydat nr 1 to borsuk w całej jego rozciągłości na kanapie - nie przeczę że może on być jeden jedyny do śmierci - jego lub mojej - nie zapieram się. . I z racji tego że to mój mąż poślubiony i ojciec moich dzieci - może (nie musi) ale może być tym jedynym. To że ja się z nim męczę, a on ze mną to już inny temat wink

Kandydat nr 2 - był wpadł i polazł - być może nigdy więcej nasze drogi się nie przetną w tym życiu, ale mógł to być najważniejszy facet w moim życiu, bo zostawił sine piętno po sobie.

Kandydat nr 3 - którego znam od swojego 16 roku życia - dla którego byłam największa miłością życia i który cały czas przebiega przez moje życie - mieszkamy od siebie lata świetlne - jesteśmy dobrymi kumplami, może nawet przyjaciółmi. Jesteśmy z jednego trygonu a Skorpion i Ryby podobno stanowią doskonały związek, którego my nigdy tak na prawdę nie mieliśmy - bo co to jest 3 tyg wakacji i rok korespondencji - (przyp red: za pomocą poczty polskiej). Mimo że ja mam męża, on nie ma żony to cały czas mamy kontakt ze sobą - nie codzienny ale kiedy trzeba wiemy co zrobić by ze sobą pogadać.. i on tak biednie tkwi w mym życiu już tyle lat - to może to on.. choć go lubię to jakoś chyba siebie nie widzę w jego ramionach.. no nie wiem

Rzucić monetą na kandydata nie mogę bo moneta ma 2 strony - kostka 6 ścian i jak tu stwierdzić który to - pomóż droga redakcjo smile
              • freya_v Re: Freya i Ing 10.01.14, 18:11
                Algaria na Twojego wieloletniego przyjaciela wypadła karta PRAWDZIWA MIŁOŚĆ (to romans Twojego życia!) więc może warto cieplej pomyśleć o tym panusmile
                • algaria Re: Freya i Ing 10.01.14, 18:19
                  Widzisz Feyu tylko nam tak jakoś nie po drodze.. albo ja mam męża albo on narzeczoną o którą się mnie radzi - bardzo mnie wtajemnicza w swoje życie intymne co też mnie irytuje choć zazdrosna nie jestem - tylko zastanawiam się czemu to robi - wpada do mnie zwykle po karty (Ludy Lescot dostałam od niego ) by sprawdzić czy pani ta, czy owa, a może tamta będzie jego na zawsze... ale nigdy nie zapyta o nas - bo nas nie ma wink

A kandydat nr 2 - jaka karta wypadła (tak nieśmiało zapytuje ) tylko tytuł bez interpretacji wink
                  • freya_v Re: Freya i Ing 10.01.14, 18:43
                    Przy nim była karta UWOLNIJ BYŁEGO PARTNERA (czas oczyścić Twoja energię)
                    • algaria Re: Freya i Ing 10.01.14, 20:29
                      Czas najwyższy
                      Dziękuję
    • baba_potwor Re: Anielskie wsparcie w miłości 08.01.14, 20:30
      Mogę i ja prosić?
      • freya_v Baba.. 09.01.14, 15:17
        ZWIĄZEK Z INNEGO WCIELENIA (znaliście się już wcześniej)
        masz jakieś nie dokończone sprawy z bratnią duszą teraz trzeba będzie je przepracować.. Przydałby Ci się babo jakiś rozkład karmiczny.
        • baba_potwor Re: Baba.. 09.01.14, 19:17
          Dziękuję za kartę. Czy powinnam się bać?
          • freya_v Re: Baba.. 09.01.14, 19:33
            Nie do końcatongue_out jak wiadomo karma zawsze niesie jakieś wyzwanie by ją odpracować. Być może będzie się trzeba wysilić bardziej niż zwykle.. Trudno powiedzieć. Tutaj tarot by pomógł bardziej
            • baba_potwor Re: Baba.. 09.01.14, 20:46
              Czyli trzeba poszukać kogoś, kto karty rozłoży. Jeszcze raz dziękuję smile.
    • freya_v Wątek będzie.. 09.01.14, 15:27
      Cały czas otwarty.. Zapraszam chętnych podczytujących forum a nieudzielających się (zakładam że takowe osoby sąsmile) i tych udzielających również jak najbardziej..
      Zamiast przesłania ogólnego można pytać np:
      co zrobić by poprawić relacje z partnerem?
      Co zrobić by przyciągnąć miłość?
      Moja sytuacja uczuciowa w..(podać miesiąc np)
      również pytania typu co myśli/co czuje..
      także zapraszamsmile
      • owieczka_1983 Re: Wątek będzie.. 09.01.14, 15:55
        To ja bardzo poproszę- jestem podczytująca smile
        • freya_v Owieczka 09.01.14, 16:12
          Co radzą Ci romantyczne anioły?
          -DAJ SWOJEMU ZWIĄZKOWI SZANSĘ (popracuj nad stosunkami partnerskimi)
          jeśli jesteś w związku to możliwe że zwątpiłas w jego sens i zastanawiasz się czy ciągnąć to dalej.. Anioły mówią że warto jeszcze spróbować. Jeśli nie jesteś w związku zapewne jest ktoś kto jest Tobą zaintesowany i wyraźnie daje temu znać.. Daj tej osobie szansę bo karta ta mówi że może wyniknąć z tego coś naprawdę fajnegosmile odrzuc uprzedzenia przełam się anioły mówią że będzie warto..
          • owieczka_1983 Re: Owieczka 09.01.14, 16:16
            Bardzo trafione smile dziękuję i życzę szczęścia w Nowym Roku smile
            • freya_v Re: Owieczka 09.01.14, 16:25
              Dziękuje i wzajemniesmile
    • krakuskaa Re: Anielskie wsparcie w miłości 09.01.14, 17:24
      Freya też mam te karty, tylko zastanawiam się do czego one służąsmile, mam je od czerwca no i nie wiem co z nimi robićsmile, masz jakiś pomysł???
      O czym te karty mówią???smile
      • freya_v Krakuska 09.01.14, 17:41
        Niestety często zdarza się tak że ludziom nie układa się w miłości. Trafiamy na nieodpowiednich partnerów, boimy się zaufać komuś nowemu, zastanawiamy się dlaczego ktoś od nas odszedł gdzie popełniliśmy błąd lub co się stało w związku że partnerzy się od siebie oddalili.. Te karty mają pomóc właśnie w takich sytuacjach. Dać wskazówkę co zrobić by nasze życie uczuciowe było udane i przede wszystkim zdrowesmile doradzają jak postępować by związek kwitł.. Co dalej zrobimy zależy od nas ale ja już się nie raz (w tak krótkim czasie) przekonałam że warto ich rad słuchać i wcielać w życie bo przynosi to zaskakujący efekt.
        Przykład z życia:
        ostatnio miałam problem z dogadaniem się z partnerem. Miałam wrażenie że nadajemy na dwóch różnych falach. Nie podobało mi się to w jaki sposób się wypowiada i w jakim tonie to robi. Poprosiłam w tedy wg zaleceń z książki o pomoc archanioła Raguela by wprowadził między nami więcej harmonii i usprawnił naszą komunikację. Niedługo potem partner mówił do mnie tak jakby czytał mi w myślach.. Padały słowa które chciałam usłyszeć. Trochę to przypominało jak recytowanie jakiegoś romantycznego poematuwink
        można na tych kartach ćwiczyć wyciągając karty dnia. Np jakie będą dziś między nami relacje, jak przebiegnie spotkanie, co myśli partner o obecnej sytuacji itp
        • freya_v Re: Krakuska 09.01.14, 17:46
          A i jeszcze coś.. Zapytałam kart jak nam się będzie współpracować. Wylosowałam kartę BRATNIA DUSZA być może dlatego że jestem zbyt wrażliwa a może i przewrażliwionawink bardzo emocjonalnie podchodzę do wszystkiego ogólnie. No i mam chyba coś z romantycznej duszy. Polecam zrobić tak samo być może karta która wylosujesz da Ci wskazówkę jak Ty powinnaś pracować z kartami i w jakich kwestiach będą Ci pomagać..
          • krakuskaa Re: Krakuska 09.01.14, 18:01
            A moje karty leżą sobie schowane, nie zdążyłam ich jeszcze dokładnie zobaczyć, jakoś mnie rozczarowały, gdy wyjęłam je z pudełka, no i nie zobaczyłam możliwości zastosowania,,,idę je wyciągnąćsmile i zobaczę co u nich słychać hahasmile
            • freya_v Re: Krakuska 09.01.14, 18:04
              I przyjdz pochwalić się efektamismile wrazie co chętnie służę pomocą przy ich interpretacjismile co dwie głowy to nie jedna..tongue_out
              • ja-tekla Re: Krakuska 09.01.14, 19:03
                Mogę i ja poprosic o radę/poradę anioły?
                Bo jakoś nadziei mało, sił jeszcze mniej....i w ogóle...
                • jakkolwiek22 Re: Krakuska 09.01.14, 19:19
                  Mam podobnie jak Pani powyżej.
                  Gdy już oswoiłam się już z pewnymi rzeczami, powróciły z podwójną siłą...
                  Czy mogę prosić o poradę anioły?
                  • freya_v Jakkolwiek22 09.01.14, 19:49
                    Anioły radzą UWOLNIJ SIEBIE (nadszedł czas byś przejęła kontrolę swoim życiem)
                    wygląda na to że czujesz się skrępowana lub jesteś uwikłana w relacje które nie dają Ci uczucia komfortu.. Pomyśl o swoich znajomych/bliskich i zobacz relacje z kim nie przynoszą satysfakcji.. Zerwij te kontakty. Jesteś wolnym człowiekiem żyjesz dla siebie przede wszystkim nie dla kogoś. Nie czuj się zobowiązana do czegoś czego nie chcesz w swoim życiu. Ta karta wymaga więcej asertywności.
                    • jakkolwiek22 Re: Jakkolwiek22 08.02.14, 22:03
                      Dziękuję bardzo!
                      Pozdrawiam!
                • freya_v Tekla 09.01.14, 19:41
                  Romantyczne przesłanie- BRATNIA DUSZAsmile
                  karta mówi że jeśli na taką czekamy to jest ona zapewnieniem że taka dusza się w naszym życiu pojawi. Anioły mówią też że bratnia dusza to nie tylko nasz partner ale też bliskie otoczenie/przyjaciele/znajomi.. Szczęściara z Ciebie bo wychodzi że wokół Ciebie mnóstwo Twoich bratnich dusz. Ciesz się tym droga Teklo! Rozmawiaj ze swoim otoczeniem bo myślą i czują podobnie i bez problemu znajdziesz zrozumieniesmile
                  • nielaik Re. 09.01.14, 19:46
                    Też ładnie proszę o przesłanie na ten rok smile
                    • freya_v Nielaik 09.01.14, 19:53
                      Przesłanie na rok 2014- NAMIĘTNOŚĆ (pozwól swojemu sercu i duszy śpiewać radosną pieśń!)
                      karta mówi sama przez się.. Od siebie dodam że namiętność to też pasja. Ogromne zaangażowanie w coś do czego mamy zamiłowanie..
                      • nielaik Re: Nielaik 09.01.14, 20:04
                        Karta pokazała chyba moją teraźniejszą sytuację. Faktycznie moim hobby staje się trening fizyczny.
                        Hymm a Romea jak nie ma tak nie ma smile
                        • freya_v Re: Nielaik 09.01.14, 20:20
                          Nielaik spokojnie..
                          Rozłożyłam karty z podziałem na miesiące. Namiętność powtórzyła się/wypadła na marzec a na kwiecień karta TO MOŻE BYĆ TEN JEDYNY więc Romeo będzie jak widaćsmile
                          • nielaik Re: Nielaik 09.01.14, 20:27
                            Ach, jak miło że wylosowałaś dla mnie jeszcze dodatkowo karty. Dziękuję za fatygę! smile
                  • ja-tekla freya... 09.01.14, 20:18
                    bardzo dziękuję za ciepłe słowa, bardzo smile
                    • freya_v Tekla jeszcze raz.. 09.01.14, 20:30
                      Zapytałam karty jak anioły Ciebie postrzegają jaką kartą by Cię określiły.. Wyszła karta KOCHAJ NAJPIERW SIEBIE (Twój szacunek do własnej osoby sprawia że przyciągasz więcej miłości) ta karta pojawia się gdy jesteśmy dla kogoś, tak "na zawołanie", zawsze chętna do pomocy, dajesz z siebie dużo więcej niż dostajesz w zamian.. Może Ci towarzyszyć uczucie bycia wykorzystywanym.. Dlatego Teklo częściej mów "nie" bądź bardziej egoistyczna, pomysł najpierw o sobie a w tedy odzyskasz tą satysfakcję której Ci brakuje. To ty decydujesz ile i komu czasu poświęcasz. Rozporządzaj swoim czasem i swoją energią tak jak TY tego chcesz bo żadne minuty nie wrócą, czas mija dobrze więc wykorzystać go po swojemusmile no i po kochaj siebie.. Bo jesteś dla wielu autorytetem, jesteś dobrym człowiekiem myślisz najpierw o kimś dopiero potem o sobie nie każdy tak potrafi za to niestety każdy potrafi to wykorzystać.
                      • ja-tekla Freya... 10.01.14, 16:38
                        dziękuję za poświęcony czas smile
                        Wiesz, ale gdy próbuję być asertywna, to wyrzuty sumienia mnie dopadają! Wiem, że nie powinny, ale jednak...
                        Nawet teraz, gdy...depresja paskudna...czuję się winna... że dystans, że milczenie, że wycofanie, że sobą zajęta jestem...
                        Ale spróbuję się zmienić..bo jeśli to wyłapałas, Freya, to znaczy, ze chyba mam problem z samą sobą wink
                        A swoją drogą -te twoje anioły niesamowite są!
                        • babowa Re: Freya, a wez tam jeszcze spojrz na moje sprawy 10.01.14, 18:53

spojrzysz?
                          bo milosne niby ok, ale kasa,praca i zdrowie troche mi snu sciagaja
                          spojrz, czy tam mnie jakie zle nie chce gdzie ugryzc
                          spojrzysz???
                          • freya_v Re: Freya, a wez tam jeszcze spojrz na moje spraw 10.01.14, 18:59
                            Spojrzę ale o co konkretnie mam zapytać?tongue_out
                            • babowa Re: Freya, a wez tam jeszcze spojrz na moje spraw 10.01.14, 19:04
                              ha
                              jak sama nie wiemwink
                              bo mnie piers boli
                              spytaj o zdrowie
                              czy mnie co zre czy jak?
                              • freya_v Re: Freya, a wez tam jeszcze spojrz na moje spraw 10.01.14, 19:22
                                Babowa najpierw zapytałam o Twoje zdrowie a potem co Ci radzą romantyczne anioły i wypadła ta sama karta czyli WYBACZANIE I NAUKA (jeśli tylko uleczysz przeszłość i uwolnisz się od niej doświadczysz znacznie więcej miłości w teraźniejszości) w książce jest napisane że mogłaś w przeszłości zostać mocno zraniona przez co mogła zablokować się Twoja czakra serca i stąd mogą być te bóle..
                                • babowa Re: Freya, a wez tam jeszcze spojrz na moje spraw 10.01.14, 19:25
                                  taak?
                                  nerwobole jakby?
                                  bo jakiejs takiej zacietosci we mnie nie ma
                                  ale ,musze pomyslec, nosmile
                                  dziekuje ci bardzo smile
    • funnylittlething Re: Anielskie wsparcie w miłości 11.01.14, 12:15
      Mogę również uprzejmie prosić o kartę? Znowu odezwał się mój eks, i nie wiem co z tą znajomością niby zrobić... sad
      • freya_v Funny.. 12.01.14, 17:24
        Karta dla Ciebie to WARTO NA TO POCZEKAĆ (Boski rytm oddziałuje na Twoje życie uczuciowe)
        w książce pisze: wybory wynikające z wolnej woli Twojej bratniej duszy są poza kontrolą aniołów.
        Karta radzi ogólnie by wstrzymać się ze wszystkimi działaniami i decyzjami.
        • funnylittlething Re: Funny.. 12.01.14, 20:38
          Bardzo dziękuję, tak zrobię, rzeczywiście w tej sytuacji pośpiech jest chyba złym doradcą...
    • szaman.ka Re: Anielskie wsparcie w miłości 14.01.14, 21:25
      Jeśli mogę Cię również prosić to bardzo proszę
      .Pojawił się ktoś na horyzoncie,zdawało się,że ku czemuś to zmierza,a teraz wydaje się,że nic z tego nie będzie.
      Jaka tego przyczyna?
      • freya_v Szaman.ka 18.01.14, 11:20
        Wylosowana karta to: UWOLNIJ SIEBIE (nadszedł czas byś przejął kontrolę nad swoim życiem)
        wygląda na to że pan unika związków i wynikających z tego zobowiązań. To wolny duch. On chce być sam i potrzebuje wolności by czuć się swobodnie poprostu. Bardzo możliwe że pan nie znosi wszelakich ograniczeń.
        • szaman.ka Re: Szaman.ka 18.01.14, 20:26
          Dziękuję bardzo.Myślę,że to przesłanie:UWOLNIJ SIEBIE jak najbardziej do mnie pasuje.
          • szaman.ka Re: Szaman.ka 18.01.14, 21:36
            Przesłanie bardzo trafne,tylko gdyby mi jeszcze ktoś powiedział jak to zrobić?

'Jeśli nie jesteś gotowy zmienić swojego życia,nie można ci pomóc".
            Hipokrates(460-377 p.n.e.)
    • freya_v Podbijam.. 07.02.14, 12:57
      Wątek do górysmile może znajdzie się ktoś chętny.. Jak wcześniej wspomniałam podczytujących też zapraszamsmile
    • caro-caro Re: Anielskie wsparcie w miłości 09.02.14, 16:21
      Tak bardzo potrzebne mi wsparcie. Nieśmiało proszę.
      Czy wróci? Czy będziemy jeszcze razem?
      • freya_v Caro 10.02.14, 17:17
        Karta dla Ciebie to DAWANIE INNYM ZNAĆ (jak tylko ujawnisz swoje najskrytsze potrzeby innym osobom, wasza więź się umocni)
        • sabina_online Re: ja też poproszę :) 10.02.14, 17:58

• freya_v Sabina 10.02.14, 18:21
            przesłanie dla Ciebie to WYBACZANIE I NAUKA (jak tylko uleczysz przeszłość i uwolnisz się od niej doświadczysz znacznie więcej miłości w teraźniejszości)
        • caro-caro Re: Caro 10.02.14, 18:13
          Dziękuję Ci bardzo. Powinna mnie ta karta uspokoić i dać nadzieję, ale tak nie jest. On wie, że pragnę jego powrotu...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka