Dodaj do ulubionych

dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek zaczyna

05.08.14, 21:57
big_grin
wiem, bedziecie od kompa odchodzic jak tylko zobaczycie moj nick z kolejnym, jakze tarotowym tematem

leda i ag_ata 4 sa dukanowe
znalazłam forum takowe i teraz chce zaczac
a co?
moze wytrwam:0
tzn, jajka zre do oporu, serek ziarnisty i kuraka na parze
i tak przez 5 dni
a potem kilka warzyw
top tak w skrocie , nie?
big_grin

jak sie spotkam z inga , to jej głupio bedzie
wiec inga, suchotnico miej sie na uwadze
Obserwuj wątek
    • algaria Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:10
      życzę powodzenia wytrwałości i oby serek ziarnisty z kurakiem na parze nosem Ci z zachwytu nie wychodził big_grin.. będziesz piękna jak schudniesz - choć wydaje mi się że ci nie potrzeba schudnięcia tongue_out przesadzasz
      Karty byś postawiła lepiej na efekty swojego dukana tongue_out
      • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:11
        jak baska padnie, to pewnie
        zobaczymy cz bede wytrwała:0
    • inguszetia_2006 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:23
      babowa napisała: jak sie spotkam z inga , to jej głupio bedzie
      > wiec inga, suchotnico miej sie na uwadze
      Witam
      Babowa, cieszę się bardzo, że będą nas dwie suchotnice;-D Tylko wytrwaj w tej katordze!;-P
      Skrobnij codziennie, ile już Babowej mniej, co? Zaczynasz od jutra? Masz zapas serów 0% i chudego mięsa? I wody? I witamin sztucznych w kapsułkach, hę? Pepsi chyba można pić, bo słodzikiem słodzona, czy się mylę? Znam Dukana dobrze, bo wszyscy odchudzają się z Dukanem. A dlaczego aż 5 dni I fazy? To chyba za długo. Moje koleżanki miały 3 dniowe i też schudły pięknie. Nie wbijaj się w te 5 dni, bo cholery dostaniesz. 5 dni na jajkach, serach i wodzie? O Jezu!;-P Proszę o sprawozdania z pola bitwy, w każdym razie.
      Pzdr.
      Ing

• babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:43
        a tam doopa chyba z mojego dukana:0

efekty dukana do dwoch msc
        s- 9 mi
        takie- głupiec
        nie- ryc buław
        w- mag, 3 mi, 4 puch

no co?
        no ciezko, no

zgrzyt zebow i noce bezsenne:d
        ten głpiec to ja = babowa głupol, chcaca zaczac cos nowego, bez przygotowania, z pomysłem- jakos to bedzie
        mysle ze nic tu nie bedzie mi szło, moze nie bedzie mi ta dieta słuzyc?
        bo nie bedzie tu jakby postepow zadnych
        niby sie bede mamic, ze hoho co tez zawojuje i jak piekna bede ale skonczy sie to zawodzioe moim i snuciu mrzonek
        czyli doopa po mojemu
        no nie?
        tzn, nie wiem czy jest w ogole sens zaczynac? :0
        • inguszetia_2006 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:57
          Witam
          Nie wkur...aj mnie, Babowa!;-P Zaczynasz od jutra i koniec. Masz być tym Głupcem tzn. masz wrócić do wagi panieńskiej;-D 9 mieczy? No.. wiadomo, że lekko nie będzie,ale jak się będziesz słuchać Dukana to nie będzie jo-jo w 4 pucharów. O!
          Pzdr.
          Ing
          • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:05
            nie smiec zdraznic naszej elegatnki w instalacji z pereł
            jutro zrec bede jaja i ser
            ponoc na dukanie zabic mozna oddechem
            wasze wiec szczescie ze net nie jest nosnikiem woni:p
            • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:06
              znaczy- nie smiem drazic

ja smiem byc piekna i miec talie młodziencza -64cm
              jesssu, to było prawie 30 cm temu
              czujecie to?
              miec w talii prawie 1/3 wiecej?
              koszmar, nie?
        • szaman.ka Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 08:59
          Dieta Dukana jest niebezpieczna dla zdrowia.Takie opinie lekarzy czytałam.Ja sama jej nie stosowałam.
          Moi znajomi, którzy się odchudzali stosowali inną dietę, w której w zasadzie można jeść wszystko,lecz oddzielnie białka i węglowodany. Jedne i drugie można łączyć z jarzynami.
          To znaczy jeśli pieczywo to nie z serem czy wędliną,lecz może być z miodem,lub pastą np. z avokado, albo z sałatką jarzynową czy pomidorami.
          Ziemniaki można jeść tylko z tłuszczem i jarzynami. Najgorsze połączenie to ziemniaki i mięso.
          Do każdego posiłku mięsnego jarzyny,najlepiej w postaci surówki.
          Jeśli jajecznica to bez chleba.
          Rezultaty były bardzo dobre.

Inna dieta, to dieta polegająca na spożywaniu pokarmów tylko o niskim indeksie glikemicznym.Bardzo zdrowa, zapobiega cukrzycy.
          • szaman.ka Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 09:28
            www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/niebezpieczna-dieta-dukana-bole-glowy-niedozywienie-mozgu,392681.htm
            • szaman.ka Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 09:31
              Posyłam jeszcze raz,bo się ten link nie otwiera.

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/niebezpieczna-dieta-dukana-bole-glowy-niedozywienie-mozgu,392681.htm
          • camaretto Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 07.08.14, 10:57
            Ja tak źrem przez całe życie, zawsze byam szczupła , dopiero terraaz utyłam na niedobrych lekarstwach,ale później się mówi że jak człowiek młody to i szczupły, za komuny wszyscy byliśmy szczupli, no i jak tu wierzyć ludziom? smile
            Moje efekty diety w ost. dniach - a tylko gotować nie mam coś ochoty-3_4 kilosy, czuję się świetnie lżejsza, głodóewka trochę mnie rozwaliła, bardziej 4 kawy dziennie wcześniej.
            IJem niby po dukańsku, mięcho na zimno i warzywa teraz, i basta. Ale kiedyś byłam wegetarianką i byłam szczupła, bo niby to młoda.
            Marność , marność, marność nad marnościami . Wszystko marność!
            Moj przepis niskokaloryczne posiłki , i dużo ruchu, jak zaniedbuję którą fazę, to tyję.
            No i dieta ''złota'' u mnie nazya się Dieta PRL, ktoś słyszał?
            Ze względow bezpieczeństwa dostępna tylko kaskader(k)om ok. 40+
            smile
    • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:34
      napiszę co według mnie jest ważne.
      Żurawina - pozbędziesz się zbędnej wody. można tak zrzucic ok. 4 kg.
      szklanka soku do 1,5 litrowej wody mineralnej.
      jaja to podstawa. na miękko, twardo, jajecznica na odrobinie masła.
      biały ser w kostce - taki prawdziwy. Nie czujesz głodu.
      Jestem leniwa więc na kolację jogurt naturalny + 2 łyżki whay protein 100% - czekoladowy jest super + otręby owsiane, też 2 łyżki - aby zapchac żołądek i żeby zjeśc białko. czasami na śniadanie też. Dodawałam płatki migdałowe.
      Szynka czy kurczak są lepsze upieczone w folii w sosie własnym.
      Jadłam też od początku trochę warzyw gotowanych na parze.
      Piekłam bułeczki dukanowskie /ale odechciało mi się/; możesz jeśc sernik z ksylitolem.

Zmierz obwody. biceps, bust, talia, biodra, uda. Zważ się, ale waga nie jest tak ważna jak obwody.
      Trochę ruchu. Nordic jest genialny, w tempie szybkim.

Pytaj, jeśli będziesz czegoś potrzebowała. Powodzenia.
      Leda jest ekspertem.
      • krakuskaa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:44
        Przeczytałam o dukanie to co napisaliście i współczuje babowej, że tak się musi męczyć. Ale życzę ci babowa,.abyś wytrwała i zaszczuplala tyle ile planujesz.
        Szczupła krakuskaawink
        • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:46
          krakuska szczupło- tys rowniez moim motywatorem badz:p
      • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:47
        otręby to przede wszystkim prawidłowa przemiana materii. Miałam z tym problem, dlatego też stosowałam je od początku. Ale tylko 2 łyżki dziennie. Do jogurtu możesz też dodawac zmielone siemię lniane - 1 łyżkę, max 2. Regulują hormony.
        • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:51
          agata , mam sobie kupic ta proteine?
          zeby ja zjadac z czyms?
          i siemie lniane obowiazkowo?
          matkoo
          a tej zurawiny to ile mam jesc?
          i chlebka nic, no nie?
          to ten ser sam tak zapychac?
          jajkiiem zagryzac?
          najgorzej zaczac, potem moze poleci
          • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:05
            whey protein complex 100% firmy Olimp - kupisz w necie. Mieszasz z jogutem naturalnym 2 łyżki tegoż i masz pełnowartościowy posiłek. Czasami nie chce się gotowac albo w pracy zamiast kanapki.
            siemię też z jogurtem, mielone. Najlepsze jest to samodzielnie mielone w młynku.

Bez chlebka, ewentualnie znajdż sobie przepis na bułeczki, napiecz na zapas i do zamrażarki.
            Żurawina - sok prawdziwy. Przynajmniej na początek, później możesz herbatę herbapolu.
            Tak jak napisałam, szklanka soku do dużej butelki wody i pijesz w ciągu dnia. Ja piłam szklankę rano i z bani. Musisz rozcienczyc z wodą, bo jest nienajlepszy w smaku.
            • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:08
              aaaa, ze tak:0
              ide kupie te pasze, bede zrec:p
              i myslałam ze suszona zurawine
              no , dobra
              jak nogi wyciagne to macie w tym swoj udział
              :0
              • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:13
                allegro.pl/olimp-whey-protein-complex-100-700g-shaker-cup-i4469737259.html
                o to to?
                bleee
              • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:13
                nogi to wyciągną inni
                - z wrażenia smile
                za chwil parę
    • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:53
      dodam jeszcze, że mnie ta dieta w ogóle nie męczyła. Do dziś dnia tak jem, tylko miewam słabsze słodyczowo chwile.
      Schudłam o 20 lat smile
      • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 22:56
        agata, a daj mi przykladne sniadanie
        albo cały dzien :0
        jem ile chce?
        tylko ze konkretne produkty , tak?
        i wody wiadro
        • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:12
          śniadanie jajecznica. ser biały. Albo jogurt z proteinami.
          obiad mięso pieczone w folii, warzywa na parze - polane sosem czosnkowym: jogurt z wyciśniętym czosnkiem.
          sernik na ksylitolu z dużą ilością jaj i niewielką ilością masła.
          kolacja serek, jaja, kawałek mięsa,
          i na początku zawsze na drugą kolację jadłam jogurt z proteinami i otrębami.
          Byłam nienażarta.

Jaja, jaja, jaja, ser biały, jogurty. To podstawa na początek
          • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:16
            no , jesc sie chce:p
            ale jadłas tylko 5 posiłkow, czy cały czas podjadałas?
            jak to jest?
            mozna sie napchac raz konkretnie czy jak kiszki grac zaczynaja?

a w ogole, to ja serdecznie przepraszam za zasmiecanie tegoz forum tematycznego, takimi przyziemnymi sprawami
            • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:21
              na początku podjadałam.
              jaja na twardo najlepiej zapychają.
              Później jadłam trzy posiłki dziennie.

Nie chodź nieszczęśliwa, podjadaj to co wolno. Z czasem nauczysz się tak jeśc. Efekty są warte tego.
              Pisz o zmniejszających się obwodach raz w tygodniu, chocby to było 5 mm.
              Smaruj się oliwką, żebyś później nie wisiała.
              • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:24
                wisiała?

no wiez?
                ja i obwisy?
                matkooo
                to juz nie wiem co gorsze
                zwis czy nawis?
                smile

dzieki aga_ta, sie trafiłas w czas jak nic:0

dobra, jutro zaczynam z tym mr.dukan
                • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 05.08.14, 23:32
                  nie ma za co. Mnie też wspierali, a najwięcej zawdzięczam Ledzie.
                  Wytrwaj.
                  • leda-is-one Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 06:19
                    Dzięki Aga. skoro juz o wilku mowa..
                    Babowa,makrela wędzona.na początku mnie ratowała,ryby maja dużo protein,szynka wołowa...itd..ale rybka.../tunczyk w sosie własnym,dorsz itd,,/
                    Taka makrela jak zjadłam.. na obiadek..byłam syta..i wiedziałam ze mogę ja jeść chochlami
                    sery jadłam tylko chude.Kurczaka z rożna /bez skorki/ lub z rosołu,zawsze bez skórki
                    jaja bez masła..na małej ilości mleka smażyłam,ale najwięcej jadłam gotowanych,nosiłam ze sobą w torebce,i mały jogurt tez nosiłam
                    ale Dukan zaleca nawet same żółtka w fazie pierwszej..tak się odchudzał maż mojej przyjaciółki mieszkający w USA
                    Duzo jogurtów naturalnych nisko tłuszczowych,
                    Z warzyw w pierwszej fazie dopuszczalna jest cebulka i ogórek -korniszon..

Jadłam,jadłam,jadłam..jadłam jak dzikus,nie szykowałam żadnych przysmaków Dukanowych,przyrządzanie wzmagało apetyt na coś innego..dodatki itd..
                    Tak jadłam w początkach.potem się na spokojnie dostosowałam,tzn dostosowałam dietę do moich realiów..
                    Powtórzę jeszcze raz..w sumie schudłam ponad 25kg, ale z Dukanem ścisłym około 15 a z jego zasadami i pomocą resztę../bo później już grzeszyłam czasem i nie miałam możliwości si diety trzymać/
                    Niektóre nawyki żywieniowe mi się utrawily,teraz nie myślę jak jeść ,jem inaczej niż dawniej ale się nie katuje.
                    Powodzeniawink

Dodam jeszcze ze wiele diet stosowałam,ale jest to jedyna dieta przy której się nie męczyłam,nie byłam głodna bo ja żarłoczna jestem i utrzymuje efekty .. no podskoczyłam o 3 kg..ale złe się czułam zbyt "sucha"..

Piłam więcej niż 1.5l wody..i za 10 dni schudłam 7 kg..
                    Woda wypłukuje toksyny z nerek.
                    Przy tej diecie paradoksalnie,im więcej jesz tym więcej chudniesz..

powodzeniawink
                    • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 08:48
                      Ja po rybach wędzonych czułam, że rosnę, więc robiłam sobie łososia w folii na parze.
                      Z warzyw i odrobiny /dosłownie/ masła nie zrezygnowałam, ponieważ nie chciałam stosowac tak restrykcyjnej diety, ze względu na moje nery, ale Leda napisała jak byc powinno. Jadłam odrobinę marchewki, kalafiora i brokułów /gotowane na parze/.
                      Musisz Babowa słuchac co mówi organizm.
                      Nie lubię pic samej wody, ponieważ budzi mój głód, więc piłam herbatę żurawinową w ilościach wielkich.
                      • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 09:19
                        I jeżeli jesteś łasuchem, nie rób sobie serniczka przez pierwszy miesiąc. warto odzwyczaic się od słodkiego smaku.
    • malabiala5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 07:59
      Tak brzydko się wtrącę, a myślałaś może o zrobieniu testu na nietolerancję pokarmową i wyeliminowaniu produktów, których organizm nie toleruje i poniekąd tyje. Mam 3 osoby w bliskim otoczeniu, którym to dało efekty, a 3 tygodnie temu po takim teście przeszła na specjalną dietę moja koleżanka, więc okaże się czy i u niej zadziałało. Też się nad nim zastanawiam, tylko, że ja mam tylko brzuszek i chciałabym go zgubić, żeby wypracować ćwiczeniami mięsnie. Trzymam kciuki. Podziwiam ludzi na diecie, ja jestem obżartuch i byłam na diecie raz ze względów zdrowotnych - podchodziłam do lodówki i oglądałam żarcie, a gdy przychodziła kolej mojego karmienia każdy kęs długo i z rozkoszą żułamsmile Codziennie rano pomyśl, że to tylko 12 godzin i dasz radę. Nie analizuj, uda Ci się!
      • szaman.ka Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 09:20
        zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101460,9510096,Dlaczego_dieta_Dukana_moze_byc_niebezpieczna_dla_zdrowia_.html
        Pomysł z testami nietolerancji popieram.
        • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 09:39
          Czytałam wiele artykułów na ten temat.
          Żurawina lepiej filtruje nery niż sama woda, więc nie dojdzie do zakwaszenia; produkt zbożowy to otręby /węglowodan/, tłuszcz jest w jajach, mięsie, rybach, serach. Warzywa też jadłam w ilościach mniejszych, ale zawsze są dostarczycielami cukrów.

Oczywiście, nie każda dieta jest dla każdego, dlatego trzeba słuchac organizmu.
          Ta jest najlepsza, na jakiej byłam. Ale z głową.
    • jagoda1818 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 09:34
      Babowa, nie zaczynaj diety w księżycu przybywającym bo doopa z tego, zaczekaj parę dni aż będzie ubywający. Pełnia już za parę dni, wszystkie wilkołaki ostrzą zęby, a potem niech ubywa.
      • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 10:01
        jagoda, tzn, kiedy?
        bo juz dzis jem rybe, wiec moze jakos przetrwam
        ogolnie nie nastawiam sie na jakies spektakularne efekty bo ja srednio konsekwentna raczej
        najbardziej brakuje mi owocow, bo ja mocno owocerna
        ale te 3-4 dni jakos pociagne
        chyba:0
        • jagoda1818 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 10:26
          Pełnia już w niedzielę, więc od poniedziałku możesz zacząć dietę. Rybę potraktuj jak normalną strawę i zaszalej do niedzieli. Ja czasem stosuję monodietę jaglaną i raz wypadła mi w księżycu przybywającym, cały wysiłek i poświęcenie na darmo, bo efektów żadnych.
          • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 10:28
            jagodka, zapiszesz sie w mej pamieci bardzo pozytywnie:d
            tzn, zrec bede oszczednej a od poniedziałku dukan w pelnej krasie
            buziaki piekna jagodosmile
            • jagoda1818 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 18:32
              No, ja już taka jagódka po świętym Marcinie, ale dzięki za dobre słowo
    • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 09:58
      wątrobę wspomagałam ostropestem plamistym, albo tym samym w tabletkach, czyli sylimarolem.
      warto też kupic sobie witaminy calivity do swojej grupy krwi. Mają świetny skład.
      Teraz czekam na informację o zmniejszających się obwodach i wadze.
      Powodzenia.
    • bronxi Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 06.08.14, 10:28
      Babowa to ja będę się z Tobą odchudzać, ale na innej diecie..
      samej tak trudno się mi zmobilizować sad a już miałam fajną wagę, ale ostatnimi miesiącami poleciały kilogramy, eh..
      Tylko czy dam radę.. oh nie wiem nie wiem..
    • ag_at5 ja też zacznę od poniedziałku. 06.08.14, 11:01
      dzięki Jagoda.
      • tekla-ja jak wszyscy 06.08.14, 21:24
        to tekla też!
        ale ja przejdę na dietę MŻ, to chyba wystarczy...w moim przypadku wink
        • babowa Re: jak wszyscy 06.08.14, 21:32
          jem sery , ryby i jest ok
          ale najbardziej brakuje mi owocow
          i boli mnie głowa, ale mysle ze to pogodowe
          aa i głodna nie jestem wcale:0
          • ag_at5 Re: jak wszyscy 06.08.14, 21:42
            Sporo musisz pić, wówczas nie bedzie bólu głowy.
            No chyba, że to rzeczywiście pogodowy.
            • leda-is-one Re: jak wszyscy 07.08.14, 06:00
              Babowa,głowa może Cie bolec w pierwszych 3 dniach,potem przejdzie,pij ,pij,pij -jak radzi Ag_at.Trzymam kciukismile.
              Wez też coś na przeczyszczenie?
              Ja tak robiłam,przed rozpoczęciem diety i w trakcie,bo się "korkujemy" mając w pożywieniu mało błonnika.

Aha,wiesz że to dieta kosmetyczka?odmładzająca?
              Z racji że jemy produkty zawierające proteiny a nasza skóra z protein zbudowana,,chudniemy młodniejąc..bez zwisów itd,
              Ja o moich zwisach nie raz tu żartuje,ale nie jest tragicznie i nie jest to wina diety,,

Szamanko,dziewczyny, macie racje,ale nie ma diety która by nie miała ubocznych skutków,dla mnie ta była ostatnią deską ratunku,bo żadnej nie udało mi się przeprowadzić skutecznie i bez efektu jo-jo.

Ważne żeby po osiągniętym ubytku wagi zmodyfikować na stałe swoje menu i można o Dukanie zapomnieć.takim restrykcyjnym.To dotyczy każdej diety.Dukan jest dla żarłoków prawdziwych super-dietą.ja do nich należę.tzn należałam bo i to mi się unormowałosmile
              • babowa Re: jak wszyscy 07.08.14, 16:39
                ledaa?
                mowiesz, z bede piekniejsza?
                to mozliwe ze mozna byc jeszcze piekniejszym?
                no ok, łaskawie sie zgadzam

dziewczynya kawa rozpuszczalna to kiedy?
                w II fazie dopiero?
                bo ja z mlekiem to nawet lubie

wody pije litry, tak mnie suszy
                jabłka do mnie krzycza, i winogrona i brzoskwinie
                a tu kuzwa =nul
                dobra, co z ta kawa ?
                i czy musze jesc , choc mi sie nie chce?
                z tego goraca zero łaknienia
                nie smiac sie, tylko ,prosze, poradzicsmile
                • ag_at5 Re: jak wszyscy 07.08.14, 17:07
                  Ja bez kawy ani rusz więc pilam z cienkim mlekiem. Litr wody to za malo. 2-2,5 musisz.
                  Nie wmuszaj w siebie jedzenia, jedz jak czujesz głód. Ale jedz minimum 4 razy dziennie.
                • leda-is-one Re: jak wszyscy 07.08.14, 17:22
                  można.gwarantuje ze jeszcze piękniejsza będziesz..

kawę ja piłam..ale ja pije gorzką..cóż,jakoś ją okrój ze słodkości i mleka i pij .nie możesz się za-biczować.

co do posiłków,dobrze by było jeść choćby trochę na sile/te 4ry razy jak radzi Ag_at/.bo im więcej protein tym większy ubytek wagi,tu się chudnie od tego co się zje/i przepije.. wodą/

uuu..a winogronom na razie mówimy papa..i brzoskwiniom też i gruszkom..i bananom..jabłuszko za kilka dni pochłonąć będziesz mogła..
                  polubisz warzywa w miejsce owoców/to na teraz mus/np tony pomidorów i ogórków i kapusty i sałaty... będziesz mogla jeść..
                  • ag_at5 Re: jak wszyscy 07.08.14, 17:44
                    Ja radzilabym pożegnać się z owocami na co najmniej miesiąc. Fruktoza sprzyja nabieraniu ciałka. Warzywka, warzywka, moja panno smile
                    • babowa Re: jak wszyscy 07.08.14, 17:51
                      warzywa kocham rowniez ale jabłka chyba najbardziej
                      jestescie przekochane, ze mi tak jak krowie na miedzy wszystko mowicie
                      podczytuje stare watki dukanowe i jakos leci
                      jak dojde do tych warzyw to bedzie lepiej

pozyczyłam komus swoja dukanowa ksiazeczke nabyta kiedys w biedronce, teraz by sie przydała
                      a waga mi raczej stoi, moze po tygodniu ruszy
                      obyyy
                      • ag_at5 Re: jak wszyscy 07.08.14, 18:27
                        Wagą się nie przejmuj, u mnie długo stala w miejscu. Dlatego wprowadzilam sok z żurawiny.
                        Miałam problemy hormonalne, to też opoznialo. Rób swoje. Na owoce uważaj.
          • nikix Re: jak wszyscy 06.08.14, 22:49
            Podziwiam i trzymam kciuki wink

• ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 07.08.14, 19:44
      No i Babowa ruch. Obojętnie co, byleby inaczej i intensywniej niż dotychczas.
      A ja od poniedziałku poopowiadam jak się chudnie przy drugim podejsciu.
      Ja, czyli początkowo trudny przypadek.
      • babowa Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 07.08.14, 19:53
        no najgorzej z tym ruchem
        jaki filmipk instruktazowy i moze bym pogibała
        kupilam te otreby i sa ok
        • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 07.08.14, 20:11
          Nordic walking jest genialny, ponieważ angażują się wszystkie partie mięśni. Może byc szybki spacer; powiadają, że skalpel Chodakowskiej jest super odchudzajacy i kształtujący sylwetkę. Masz go na youtube.
          • nikix Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 07.08.14, 20:53
            Ja Wam polecam ryty tybetańskie. Bardzo proste ćwiczenia które doskonale poprawiają kondycję skóry i nie tylko wink

mojajoga.wordpress.com/2012/02/28/cwiczenia-tybetanskie/
            • leda-is-one Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 08.08.14, 06:10
              Ryty tybetanskie działają cuda,ja sobie z jednym nie radze,,i zarzuciłam,dzięki za przypomnienie.
              Z kijkami próbowałam tu chodzić/bo znalazłam pod choinką/ ale włosi to tylko w górach to widzą i dziwnie na mnie patrzą.
              Babowa, waga wg mnie powinna /nie musi/ ale jeżeli wszystko robisz dobrze,powinna od pierwszego dnia lecieć w dół.
              Zweryfikuj etykiety na produktach,czy przypadkiem cyfra z tłuszczem i węglowodanem nie jest wyższa od protein?

Na przeczyszczenie kup coś w aptece.
              każdy dodatek "z poza"dopuszczalnego menu organizm zagospodaruje zwielokrotniając,bo go nie otrzymuje wiec w takim czasie magazynuje.
              moja znajoma odchudzała się z zapałem..i nie chudła nic,po tygodniu waga stała w miejscu..
              okazało się że rano wypijała sok z cytryny łyżką miodu..a sery kupowała jak leciało,półtłuste i już gotowe twarożki..
              czasami na drugie śniadanie do jogurtu dodawała..suszone owoce/bakalie/
              • ag_at5 Re: dobra, wasza wruszka o dukanie teraz watek za 08.08.14, 08:30
                Tak, słyszałam wiele dobrego o rytach i nawet kiedyś coś tam cwiczylam. Jednakże na die cie potrzebowalam dac sobie w kość.
                Zaczęłam podczas urlopu we Francji. 3 km z gory i pod górę w tempie coraz szybszym w koszmarnym upale. Tam też patrzyli na mnie dziwnie ale miałam to w nosie. Czulam się swietnie i lecialam pieknie z wagi.
                Tak, trzeba uwazac na te juz zrobione serki i tluste jogurty.
                Dobrze Leda, ze piszesz o tym, ja nie napisalam, bo niby to takie oczywiste, a tak przeciez nie jest. Bakalie sa wysoko kaloryczne, dosladzane, oprocz naturalnej zawartosci fruktozy. Miod to glukoza i nici z odchudzania.
                • babowa uwagaaa !!!! 3 kg mniej !!!!! 08.08.14, 09:51
                  czoraj jakby waga drgneła ale wziełam to za takie tam pomyłkowe przesuniecie
                  wieczorem było mniej 2 kg
                  o 5 rano, 2,5 a teraz 3 kg
                  big_grin
                  aaa
                  znaczy ciesze sie, choc dziwne to dla mnie
                  nic nie podzeram, słucham sie was
                  wczoraj myslałam ze w studni zamieszkam tyle pilam
                  dzis wstałam bez bolu głowy i juz pije w normie

wiem, to woda sama ale licznik oko cieszy:0
                  dzieki dziewczyny za wszelkie rady, wskazowki
                  tylko nie olewajcie mnie za kilka dni, jeszcze was bede troche meczycsmile

nie noo, dieta rewelacja:d
                  • ag_at5 Re: uwagaaa !!!! 3 kg mniej !!!!! 08.08.14, 11:03
                    Tak trzymaj. Za chwilę nie będziesz nas potrzebowała ale
                    Jesteśmy pod ręką w razie wu.
                  • krakuskaa Re: uwagaaa !!!! 3 kg mniej !!!!! 08.08.14, 12:08
                    Babowa 3 kg w dwa dni?????????? Czyli o co chodzi w tej diecie- jak to możliwe, żeby był taki ubytek wagi, czy to znaczy, że pozbyłaś się wody z ciała?
                    To jest bezpieczne?
                    • babowa Re: uwagaaa !!!! 3 kg mniej !!!!! 08.08.14, 13:41
                      ponoc jak sie duzo pije to ok
                      tak działa ta dawka uderzeniowa
                      potem spadek ma byc juz spokojniejszy

no wynik mnie tez zaskoczył
                      krakusko, przezyje
                      chyba:0
                      • krakuskaa Re: uwagaaa !!!! 3 kg mniej !!!!! 08.08.14, 14:41
                        Babowasmile a jaki sposób czujesz te minus 3 kg??? Widać to gołym okiem czy co?
                        Ciekawa jestem bardzo, bo nadal jestem w szoku z powodu tego wyniku, jeśli ta dieta tak działa, to czemu wokół jest tyle otyłych ludzi, no nie rozumiem tego hmmm
                        • babowa Re: uwagaaa !!!! 3 kg mniej !!!!! 08.08.14, 14:49
                          na pewno czuje sie lzejsza
                          na wadze jak byk stoi minus 3 kg

mnie tez to zadziwia, tak naprawde
                          ale ja sie nigdy nie odchudzałam a ponoc u takich prawiczkow waga leci tak satysfakcjonujaco:0

czuje sie jak krolik doswiadczalny, bo czytajac o efektach dukana byłam sceptycznie nastawiona i ten ubytek wagi mnie tak bardzo zaskoczył

zrobie sobie badania za miesiac i zobacze czy mi sie pogorsza wyniki

nie mam nadwagi, wiec jesli, bedzie cos nie tak, to odpuszcze te diete
                          jak narazie, nie jest ona w ogole dla mnie uciazliwa
                          • krakuskaa Re: uwagaaa !!!! 3 kg mniej !!!!! 08.08.14, 22:53
                            babowa uważaj na dietę, kontroluj zdrowie, żebyś sobie nie zaszkodziłasmile, miłego dietowania z panem dukanemwink
    • ag_at5 rozpoczęłam dukana 11.08.14, 15:35
      Muszę zrzucić 10 cm w pasie.
      Ciekawe, ile zrzuce kilogramow.
      Zeby nie przynudzac, odezwe sie jak osiagne cel smile
      • babowa Re: rozpoczęłam dukana 13.08.14, 16:13
        ag_at, jak ci idzie?

mi waga leci nie wiem kiedy
        jem kiedy chce, głodu praktycznie nie czuje, z porcelana jest ok
        w sumie od wagi wyjsciowej spadło mi ponad 4 kg, choc waga sie waha i w ciagu dnia potrafi mi wzrosnac do 0,5 kg
        najnizsza jest rano ale i tak widze, ze kazdego dnia mnie ubywa
        mysle ze ruchoma waga to norma
        ale jem coraz mniej, zoładek sie pewnie obkurczył
        jutro znowu bez warzywuncertain
        • ag_at5 Re: rozpoczęłam dukana 15.08.14, 16:35
          Ciesz się Babowa z wielkiej motywacji wagowej. U mnie nie jest tak różowo, waga spada w dkg, ale w pasie -5 cm.
          Tylko, że ja nauczyłam się dbać o to żeby woda mnie nie zalewla, więc do zrzucenia mam sam tluszczyk, psia jego mac tongue_out
          Trwam w postanowieniu i wytrwam, bo zimą znowu będę lodo i ciastkożerna. Chyba, że się zakocham, hehe. Żartowałamsmile
          • babowa ag_at5 16.08.14, 11:27
            a nie chcesz tego białka w proszku?
            normalnie słodki dla mnie jakis i w ogole mi nie podchodzi
            wziełam raz 2 łyzki i stoi
            juz tego nie rusze
            zrobimy interes?

waga pomału leci w doł, ale smierdza mi te serki i reszta
            • nagietek123 8 godzin jedzenia 16.08.14, 11:33
              i to bez ograniczeń co do ilości i jakości, później 16 godzin niejedzenia / czytałam, że skuteczne w odchudzaniu. Być może, bo w ogóle głodówki są korzystne dla naszego organizmu i przedłużają życie.
              Dobry jest tez jeden dzień w tygodniu postu, ale ja nie mam tyle samozaparcia niestety...
              • ag_at5 Re: 8 godzin jedzenia 16.08.14, 12:05
                Juz przetabialam takie cuda, bez efektu. Ale podobno jesli weglowodany jemy tylko do 12.00 - efekty są.
            • ag_at5 Re: ag_at5 16.08.14, 12:03
              Jest slodzony sukraloza, dlatego jest slodki. Mozesz dac mniej do jogurtu, nie podnosi poziomu cukru, wiec nie ma wplywu na odchudzanie. Ma swietny sklad, dzieki czemu tluszcz wyparuje, a miesnie nie oklapna. Wlasnie kupilam nowe opakowanie, stosuje to zazawyczaj jesli nie mam chudego sera, rybki, albo nie chce mi sie nic przyrzadzac, albo poza domem.
              Zapakuj szczelnie, jesli nawet w pracy nie bedziesz miala na to ochoty, jasne ze odkupie, we wrzesniu.
              • babowa Re: ag_at5 16.08.14, 12:13
                no to moze mniej dawac bede
                ja nie słodka, wiec nawet minimalna ilosc cukru mi nie podchodzi

boze, co tu jesc innego?
                makrele, tunczyk i jajka- odryuh wymiotny
                najchetniej nic bym nie jadła
                • ag_at5 Re: ag_at5 16.08.14, 12:28
                  W jadłodajni wkleilam przepis na bulki. Zrob sobie, kanapka to naprawde namiastka normalnosci. Tylko, ze ja mellam otreby na make a tylko 2 albo 3 lyzki dawalam w postaci ziarenek. Raz wysilek i do zamrazarki. Po tygodniu diety wydaja sie byc przepyszne.
                  W sieci znajdziesz przepisy na nalesniki, placuszki; ja w sumie krece sie wokol najprostszego menu. Dlatego te slodkie proteinki traktuje tez jak odskocznie smakowa.
                  • babowa Re: ag_at5 16.08.14, 12:31
                    zrobiłam te bułki, smakowały mi na poczatku
                    teraz mnie odrzuca
                    wiem, marudze, jestem upierdliwa
                    dam rade, bo waga ładnie schodzi ale zaczyna mnie meczyc ta dieta
                    po prostu musze własnie ruszyc doope i zrobic sobie dania inne
                    zeby tak mi ktos gotowe pod nos podsunał:0
                    • ag_at5 Re: ag_at5 16.08.14, 13:04
                      Masz to co ja mialam. W pewnym momencie jadlam na sniadanie koktajl, na obiad banana, na kolacje koktajl proteinowy.
                      Najbardziej lubie warzywa na parze z lososiem na parze /w folii/ z sosem czosnkowym.
                      Lubie tez jajecznice z bialym serem, szynka, pomidorami i papryka, cebula.
                      Podstawa to sie nie zniechecac. Mieszam bialy ser z jajami, bo nie moge juz na niego patrzec.
                      Szukaj w necie prostych, smacznych przepisow. Kobiety tak fantastycznie kombinuja, ze jest i smacznie i to co powinno byc.
                      Powodzenia.
                      • ag_at5 rarytaski 16.08.14, 14:38
                        1. Pulpety z szynki,gotowane.
                        Sama kupujesz szynke, przepuszczasz przez maszynke, dodajesz jaja,cebule, czosnek i zamiast bulki oczywiscie otreby.
                        2. Sos czosnkowy - bialy ser 0, jogurt, kilka lyzek oleju lnianeo, czosnek, sol, pieprz, ziola prowanslkie.
                        3. Serek homo 0 z pomidorami, przyprawmi, cebula, czosnkiem
                        Cdn
                        • ag_at5 Re: rarytaski 16.08.14, 17:06
                          4. Filet z indyka utluczony, posypany intensywnie przyprawa knorr do kurczaka zlocista. Smazony na teflonie z odrobiną masła.
                          5. Omlet z pieczarkami, pomidorami, papryka, szynka. Do jaj mozna dodac troche kazeiny albo czegos tam dozwolonego. Podobno z dodatkiem jogurtu jest super.
                          6. Biszkopt migdalowy masz w jadlodajni. Przelozyc mozna jakas masa jogurtowa z dodatkiem smietanofixu albo moze zelatyny i slodzika albo ksylitolu; albo - cos nie mam pomyslu.

Jak juz Ci sie wszystko przeje, krzycz.
                          Aa, do wszystkiego /o zasadniczym jedzeniu mowie/ dodaje ziol prowansalskich knorra. Swietna mieszanka. I curry.
                          • ag_at5 Re: rarytaski 16.08.14, 20:01
                            7. Krem do biszkoptu. Powinien byc dobry; mozna dodac platki migdalow lub posiekane orzechy. www.dukania.pl/Nutella
                            • babowa Re: rarytaski 16.08.14, 21:12
                              dzieki
                              zeby mi to jeszcze ktos zrobił
                              ale jak widze otreby to mnie zaciska
                              oj tam
                              • ag_at5 Re: rarytaski 16.08.14, 22:20
                                Babowa nie psioczsmile
                                Proteinki z wora i otręby, to najlepsze rzeczy z tej diety. Nic nie trzeba robić, tylko zamieszac.
                                Podalam Ci moje najprostsze przepisy. Nie chce mi sie godzinami stać przy garach, wszystko robie blyskawicznie. Znajdziesz w necie swietne przepisy na sernik, lody i takie rozne cudenka dla podniebienia. Biszkopt pieczesz raz na jakis czas. Jesz po porcyjce. Ja wszystko mroze.
                                Tylko szukaj porzadnych przepisow, na jajach, mleku odtluszczonym, itd.
                                Lososia kupuję całego w promocji, max za 21 zl/kg, siekam w dzwonka i mroze. Jeszcze się nie zatrulam. Ponizej 19 zl - nie kupuję smile
                                Polubisz takie jedzenie. Gdyby nie moja wewnetrzna gorycz, nie odbiegalabym do dziś dnia od towarow dozwolonych. Ciastka mnie usmiechaly, cholera tongue_out
                                • leda-is-one Re: rarytaski 17.08.14, 05:49
                                  To teraz sa takie proteinki z wora???Gdzie kupie? jak bede na urlopie to sobie kupie na te dni po obżarstwach..
                                  Właśnie.babowa nie psiocz,Ty chcesz być tyka do grochu? nadwagi nie masz więc juz tylko stabilizaja no i jak mawia ojciec moherowy alleluja i do przodu.Gratuluje sukcesuwink
                                  Gratuluje Ag-at ubytku w talii.
                                  Ja tak Wam kibicowałam ze nabrałam,ups 1kg.. ale już łosoś wędzony czeka i wołowinka na jutro a na dzisiaj mam kurczaka z rożna ..i kefir..wesprę się jajami/kurzymi.
                                  Mnie się to odkłada najpierw pod biustem i na podbródku.paskudnieje,a jestem urody podejrzanej.
                                  Babowa,dla mnie to ze straciłam apetyt/no może nie apetyt ale żarłoczność/ było jednym z osiągnięć tej diety,mnie się jeść nie chce,ale jak zaczynam eksperymentować z moimi ulubionymi potrawami..to mogę popłynąć i waga płacze.
                                  Ten jeden dzień więc przez Dukana polecany jest wtedy zbawienny.
                                  Poza tym ,miałam dość ciężki tydzień.dlatego się prawie nie odzywałam,ale jestem z WamiwinkPozdrawiam serdecznie.Leda
                                  • ag_at5 Re: rarytaski 18.08.14, 21:25
                                    Fajny blog, ciekawy przepis na nalesniki, placuszki, salatki
                                    dukan.blox.pl/html
                                    Ja niestety musialam przerwac, spuchlam.
                                    Zaczne jeszcze raz za jakis czas i niestety muszę mniej bialka.
                                    Przygotowac muszę nerki do atakuindifferent

Sprawdzisz Babowa czy mi się uda, bo ryczec będę. I za jaki czas powinnam? Proszę.
                                    • ag_at5 Re: rarytaski 22.08.14, 09:02
                                      Już jest ok. To był tylko nadmiar ryby wedzonej.. wiedziałam, że nie powinnam się nią zazerac.
                                      • babowa Re: rarytaski 22.08.14, 09:07
                                        ag_at, przepraszam !!!!
                                        przeoczyłam twoja prośbe
                                        połoze ci karty chętne, powiedz na co
                                        głupio mi, przepraszam
                                        • ag_at5 Re: rarytaski 22.08.14, 09:38
                                          Nie ma sprawy, naprawdę.
                                          Już nie trzeba, poprosilam ponieważ sie przestraszylam, ze mi nery nie pozwolą na kontynuację diety, ale odstawilam rybę wedzona i jest ok.
                                          No i duzo mniej jem. Tak powinnam była robic od początku.

Tak więc nie ma paniki i nie ma potrzeby stawiania kart smile
                                          Dziękuję za reakcję smile
    • ag_at5 leda 17.08.14, 06:29
      Ćwiczenia na podbrodek:
      Stoisz przed lustrem i glosno, bardzo mocno otwieracjac usta mowisz samogloski. Lustro Ci pokaze jak intensywnie pracuja mięśnie. Bardzo dobre cwiczenia.
      Chcialabym, zeby mi ta waga jednak leciala, ale cm tez są motywacją.
      Proteinki / nazwa gdzies na gorze/ kupisz w kazdym sklepie z odzywkami lub w necie. Sa super zamiast normalnego posilku. Wiadomo, ze świeże jedzenie powinno być lepsze, ale ja mam co do tego wielkie wątpliwości. Przy produkcji odzywek musza trzymac jakość. Przy produkcji jedzenia, już wiadomo jak jest.
      • re.ne Polecam omlet z kolorową papryką 18.08.14, 14:02
        Polecam omlet z czerwoną i żółtą papryką i z chudą kiełbaską, można dodać pomidory i pieczarki. Ładnie wygląda i szybko się robi.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka