Dodaj do ulubionych

wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :)

17.11.16, 14:08
Wygrzebałam z mojej kolekcji taką starą czarnobiałą talię do wróżb miłosnych. Pochodzi z Niemiec albo Austrii mniej więcej z końca XVIII początku XIX w. Niestety nazwy autora nie znam. Karty są już mocno zniszczone i wytarte ale da się je odczytać.
Jak ktoś ma ochotę na wróżbę Andrzejkową to zapraszam smile

ps. wróżyć będę od 26 listopada smile
Obserwuj wątek
    • bronxi Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 14:12
      Ustawiam się więc w kolejeczcesmile
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 16:24
        Miłość znajdziesz podczas krótkiej podróży albo krótkiego urlopu. Na początku nie zwrócisz na niego uwagi, nie zauważysz go. Coś się wydarzy i spędzicie razem czas, beztrosko. Zaczniesz myśleć o wspólnej przyszłości.
        • bronxi Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 08:22
          Dziękuję pięknie smile
    • rozmaryn_1 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 14:33
      To ja bardzo proszę, szczególnie z takich kart smile To Tarot czy coś specjalnego?
      Poproszę o wróżbę miłosną smile
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 17.11.16, 21:11
        To Tarot czy coś specjalnego? - Nie, nie tarot ta talia jest bardziej podobna do Lenormandów .
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 16:28
        Miłość. Miłość delikatna i wrażliwa. Na dobre i na złe.
        Na karcie jest barokowy amorek z łukiem i strzałą, którą wycelował w Twoją stronę.
        Teraz musi się mu się udać wink
        • rozmaryn_1 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 18:08
          Dziękuję Niki smile Delikatność to coś, co by mi się przydało póki co...
    • nagietek123 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 17:00
      Ja! Ja! Ja też poproszę smile
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 16:34
        Coś odzyskasz. Stare uczucie. Powróci ktoś o kim już zapomniałaś, z kim się pożegnałaś dawno temu. Wyjedziesz gdzieś sama, odpocząć, zrelaksować się. Spotkacie się tam przypadkiem.
        • nagietek123 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 09:11
          Bardzo dziękuję, czekam na sanatorium - może tam będzie to przypadkowe spotkanie. Tylko zachodzę w głowę z kim wink Bardzo dziękuję.
    • algaria Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 17:02
      To ja się zapisuję smile
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 16:40
        Przyjaciel.
        Przyjaciel, który nie chce już być tylko przyjacielem.
        Czas żebyś popatrzyła na niego inaczej. On jest przy Tobie i czeka.
        Ale jak długo jeszcze ma czekać ? Zaczyna się niecierpliwić.
        • algaria Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 19:57
          Dziękuję bardzo... no 28 lat przyjaciel czeka i niestety hmm los nam nie sprzyja, bo w najważniejszym momencie takim decydującym żadne z nas nie dostało listu od drugiego. Listy zaginęły i przepadło - ja wyszłam za mąż, on się ożenił, potem on się rozwiódł, ja nadal mężatka. Później on odnalazł mnie na NK i tak sobie jesteśmy w przyjaźni. On ma różne kobiety, ale trwa wiernie i co z tego jak szansy żadnej nie mamy..
          Jeszcze raz dziękuję smile
    • dzikawiewiorka Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 17:51
      Ja tez poproszę o wróżbę milosnasmile
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 16:46
        Miłość spotkasz w pracy albo przy załatwianiu jakiś spraw związanych z pracą. To będzie ktoś kto przyjedzie z zagranicy. Będzie szukał kobiety, która zmieni jego życie.
        • dzikawiewiorka Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 20:35
          Oj ciesze sie ze ktos sie pojawilsmile))bardzo dziękuję!!
    • meda08 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 19:10
      Witaj smile
      Zapisuję się w kolejce. Bardzo poproszę smile
      Pozdrawiam
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 16:51
        Dobre wieści.
        Niespodziewany list a w "naszych czasach" to bardziej telefon, email albo sms z gorącym wyznaniem, które bardzo Cię ucieszy.
        • meda08 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 19:33
          Bardzo dziękuję smile. Pozdrawiam
        • meda08 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 22:36
          Czy "talia zabytkowa" to nazwa tych kart czy Ty tylko je tak nazywasz?
          Jeszcze raz dziekuje za wyciągnięcie karty smile
          • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 20:38
            Czy "talia zabytkowa" to nazwa tych kart czy Ty tylko je tak nazywasz? - nie wiem jak ta talia się nazywa ani skąd jest. Znajomi przywieźli mi ją z Wiednia. Kupili ją na pchlim targu. Napisy są po niemiecku. Znaczenie uwspółcześniłam wink
    • sowka8 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 19:41
      Poproszę pięknie niki.ix smile
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 16:59
        To czas wyboru.
        Masz kilku wielbicieli. Teraz będziesz musiała wybierać.
        Czeka Cię miłość i szczęście ale pod warunkiem, że dobrze wybierzesz.
        Przemyśl wszystko dokładnie, bo drugiej szansy nie dostaniesz.
        • sowka8 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 17:50
          Dziękuję bardzo smile
    • gosia44114 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 20:29
      Poprosiłabym bardzosmile moze wreszcie cos/kogoś konkretnego pokażąwink
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 17:05
        Coś stracisz, by coś zyskać.
        Stracisz kogoś, ktoś odejdzie i to zaboli. Ale "za rogiem" czeka ktoś drugi.
        Ktoś kogo znałaś już kiedyś w przeszłości. Pomoże Ci pogodzić się ze stratą.
        A Ty zobaczysz w nim kogoś więcej niż tylko "pocieszyciela".
        • gosia44114 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 19:35
          dzięki serdeczne smile to już się dzieje...
    • caro-caro Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 21:33
      Też poproszę 😁
      Karty z duszą, ciekawe...
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 17:11
        Niespodziewana wizyta.
        W niedalekiej przyszłości czekają Cię nieoczekiwane odwiedziny starego przyjaciela lub kogoś z rodziny. Ta osoba nie będzie sama. I zanim zdążysz się zastanowić i sobie wszystko poukładać, ta druga osoba zostanie z Tobą na dłużej. Nie będzie Ci to przeszkadzać.
        • caro-caro Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 17:44
          Niki, kolejna informacja, że coś się zmieni w moim życiu uczuciowym 😁 już się cieszę i poczekam. Jeżeli ma mnie odwiedzić i zostać to musi naprawdę zrobić na mnie piorunujące wrażenie. Aaa i oby miał na czynsz wink
          Bardzo Ci dziękuję, a kart jeszcze kiedyś użyj - fajne są.
    • pinia1214 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 22:38
      A to coś nowego i ciekawe te karty z XIXw☺poproszę również.pozdrawiam
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 17:20
        Więzienie.
        Twój Rycerz uwolni Cię z więzienia. Kiedyś to była wieża zamkowa.
        Teraz może winda ? Nie wiem. Znajdziesz się w jakiejś pułapce, w miejscu z którego nie będziesz mogła wyjść. Ktoś Ci pomoże, i to będzie ON.
        • pinia1214 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 20:00
          Niki serdecznie Ci dziękuję.☺ w takiej sytuacji jestem,tak się przynajmniej czuje więc karty doskonale Ci pokazały. A ten Rycerz to ktoś Nowy czy niekoniecznie? jeśli mogłabyś powiedzieć. Wszystkiego najlepszego☺
          • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 00:07
            Wyciągnęłam Ci 5 buław na tego faceta.
            Ta karta pokazuje mi zazwyczaj silnych, wysportowanych facetów.
            Przy tym ogniu w buławach to może być np. strażak. Znasz jakiegoś strażaka ?
            • pinia1214 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 10:51
              Dziękuję Ci serdecznie raz jeszcze.strażaka nie znam,ale znam faceta który by pasował do bojowego charakteru 5 bulaw.na pewno napiszę co i jak,jak się zacznie spełniać.

Dla Ciebie wylosowalam: włóczęga i 6 trefl.wygląda to na nową droge,nowe otwarcie,wyjście pozytywne z wszelkiego rodzaju kłopotów. Lub pozytywny przełom. W każdym razie same dobre rzeczy.❤
              • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 21:44
                Dziękuję smile
    • lola1104 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 17.11.16, 22:53
      poprosze i ja bardzo ladnie 😊
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 18:53
        Kolejny facet którego poznasz przyniesie Ci szczęście. Dzięki niemu uporządkujesz swoje życie i osobiste i zawodowe.
    • leda-is-one Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 18.11.16, 04:44
      Proszę i ja smile
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 18:59
        Kochanek.
        Ktoś będzie Cię adorował i będzie Ci prawił komplementy i może nawet coś więcej...
        Ale jak się szybko zacznie, tak ... Niestety sad
        • leda-is-one Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 05:21
          no..niestety, tak to u mnie bywa... nim sie zacznie to ja już coś spieprze.. sad
          Niki smile dziękuję pieknie.
          • szyncze Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 11:25
            Witam serdecznie poproszę wróżbę miłosną smile
            • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 19:41
              Ślub.
              Albo sama wyjdziesz za mąż albo miłość spotkasz na ślubie czy weselu. Korzystaj z okazji i nie odrzucaj zaproszeń.
              • szyncze Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 19:51
                Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie smile
    • free.hugs Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 18.11.16, 21:05
      Również poproszę smile
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 19:09
        W niedalekiej przyszłości czeka Cię bardzo ważna decyzja. Bliski przyjaciel się oświadczy.
        Nie spiesz się. Nie podejmuj decyzji dopóki nie będziesz jej pewna. On poczeka.
        • free.hugs Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 10:15
          Dziękuję za wróżbę, myślę że się sprawdzi wink
    • q18 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 19.11.16, 17:39
      bardzo poproszę i z góry dziękuję serdecznie wink
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 19:15
        W pracy albo prywatnie spotkasz jakiegoś starszego pana, który będzie chciał Cię wyswatać.
        Skorzystaj z okazji.
        • q18 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 19:58
          hmm bardzo ciekawe , dam znać co i jak , ale na razie to ja już jestem jakby wyswatana ...wink
          • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 00:11
            ja już jestem jakby wyswatana - wiesz, jakby co, to jak to powiedziała pewna aktorka: nie ma takiego wagonika, którego nie da się odczepić.

Ale jakbyś nie chciała odczepiać, to nie słuchaj starszych Panów tongue_out
    • malamiss79 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 25.11.16, 09:15
      Bardzo proszę, interpretacja może być ciekawa z takich kart z duszą😉
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 26.11.16, 19:22
        Ślub.
        Albo sama wyjdziesz za mąż albo miłość spotkasz na ślubie czy weselu. Korzystaj z okazji i nie odrzucaj zaproszeń.
        • malamiss79 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 29.11.16, 08:22
          Mojego obecnego partnera poznałam na weselu...może kolej na nas 😉
    • antolka111 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 25.11.16, 19:53
      Jeśli mogę to również poproszę smile
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 19:46
        Miłość znajdziesz przy okazji załatwiana jakiś spraw urzędowych czy formalności w urzędzie, w sądzie, na policji. Albo jeśli jesteś w związku będziesz załatwiać formalności związane ze swoim związkiem wink
        • antolka111 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 14.12.16, 18:58
          Z opóźnieniem ale dziekuje smile no ciekawe czy sie sprawdzi, brzmi troche strasznie- sad, policja ..
    • kornelia2000 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 25.11.16, 19:55
      Witam.tez poprosze milosna.
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 27.11.16, 21:46
        Wróci do Ciebie ktoś kogo wydawało Ci się straciłaś bezpowrotnie.
        Ale uważaj, nie strać głowy. Stój twardo na ziemi. To może być już całkiem inna osoba, niż ta którą znałaś. Poznaj ją na nowo.
        • kornelia2000 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 20:22
          Dziekujesmileno jestem ciekawa kto to bedzie....
    • sucharek-70 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 26.11.16, 12:32
      Ustawie sie w kolejce smile)))
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 20:28
        Ktoś w Twoim bezpośrednim otoczeniu udaje Twojego przyjaciela a tak naprawdę chce Cię skrzywdzić. Chce rozbić Twój związek. Uważaj żeby nie wpaść w sidła a wszystko skończy się dobrze.
        • sucharek-70 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 20:53
          Dziwne..... Ale dziekuje za poświęcony czas
          • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 21:39
            Dziwne..... - może po prostu nie daj się uwieść jak ktoś kogo znasz będzie próbował i będzie OK wink
            O, np. uważaj na sąsiada który zaproponuje Ci pomoc w odśnieżaniu albo kolegę z pracy, który Cię zacznie wyręczać. Albo coś w tym stylu.
            • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 21:52
              Wiesz, ta talia jest z czasów, w których byli tacy panowie, którzy uwodzili cudze kobiety "dla sportu" i to trochę inaczej było odbierane.
              Teraz jak takiego spotkasz, to możesz to "wykorzystać" tongue_out - tylko uważaj i się nie angażuj w tą znajomość.
    • oldzi32 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 26.11.16, 17:41
      Czy rownież moge prosić o wróżbe miłosna?
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 20:32
        Miłość znajdziesz przy okazji kradzieży. Ktoś coś komuś ukradnie albo ktoś coś Tobie ukradnie.
        Ktoś inny Ci pomoże albo Ty pomożesz komuś innemu. To będzie ta właściwa osoba.
        • oldzi32 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 29.11.16, 00:19
          najciekawsze, ze przed kradzieza/ zlodziejami ostrzegla mnie pewna wrozka w kwietniu br. tyle, ze nie wspomniala, ze bedzie przy tym okazja poznac milosc zycia tongue_out zatem ten watek nabiera kolorytu big_grin
          • oldzi32 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 29.11.16, 00:20
            i co by nie bylo, dziekuje za poswiecony czas!
    • dzastirbiber Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 26.11.16, 21:41
      Chciałabym rowniez prosic o wrózbe.
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 20:41
        W niedalekiej przyszłości czeka Cię sporo imprez towarzyskich. Nie odrzucaj zaproszeń. Na jednej z tych imprez spotkasz tą właściwą osobę.
        • dzastirbiber Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 28.11.16, 21:14
          Jakos sie nie zapowiada na imprezy,ale czas pokaze wink
          Pieknie dziekuje za wrozbe
    • niwydra Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 30.11.16, 17:34
      Ja mam ochotę na taką wróżbę Andrzejkową, poproszę smile
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 30.11.16, 19:29
        Wróci do Ciebie ktoś kogo wydawało Ci się straciłaś bezpowrotnie.
        Ale uważaj, nie strać głowy. Stój twardo na ziemi. To może być już całkiem inna osoba, niż ta którą znałaś. Poznaj ją na nowo.
        • niwydra Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 30.11.16, 20:08
          Nie wiem, czy poznawać na nowo, czy udawać, że "nikogo nie ma w domu" wink Postaram się nie stracić głowy - dziękuję za wróżbę i za radę smile
    • ann999 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej" :) 30.11.16, 22:12
      Ja poproszę tez o wróżbę wink
      • niki.ix Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 01.12.16, 20:48
        Miłość spotkasz w pracy albo przy załatwianiu jakiś spraw związanych z pracą. To będzie ktoś kto przyjedzie z zagranicy. Będzie szukał kobiety, która zmieni jego życie.
        • ann999 Re: wróżba Andrzejkowa z talii "zabytkowej 06.12.16, 13:35
          Dziękuję.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka