Dodaj do ulubionych

A ja mam taką zagadkę.

12.12.19, 18:15
Od niedawna wykonuje pewien rytuał, mój, osobisty. Po powrocie do domu już nie będę miała możliwości go wykonywania. Pytanie: gdzie go wykonuję, na czym on polega? Dodam, że jest najprostszy z możliwych. Dla uczestników mogę położyć karty. Serdecznie zapraszam do udziału.
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: A ja mam taką zagadkę. 12.12.19, 20:58
      Witam
      Taki to rytuał - As mieczy.
      Gdzie jest wykonywany? Królowa monet.
      Widzę to tak: rytuał służy wyostrzaniu umysłu, poprawia koncentrację, wpływa na potencjał intelektualny, poszerza wiedzę, właściwe widzenie. Tylko dlaczego siedzisz w mennicy, na co wskazywałaby Królowa monet?smile Denarowa królowa to przed wszystkim przepych, bogactwo... może odwiedzasz jakiś piękny kościół albo pałac, muzeum? W Asie mieczy może być jeszcze coś z kategorii powietrze, spacer nad morzem aż głowę urywa od wiatru lub coś w tym stylu, byle było bardzo po(wietrznie)wink Rozwiązywanie krzyżówek na tronie też pasujewink
      Pzdr.
      Ing
    • leda-is-one Re: A ja mam taką zagadkę. 13.12.19, 07:17
      taki to rytuał - 5 kielichów
      gdzie go Nagietek wykonuje-Księżyc,
      na czym on polega? - Cesarzowa

Wyciągam tylko karty, bo przypadkiem wiem jaki to rytuał, drogą dedukcji odgadłam.
      Serdeczności dla wszystkich, niezmiennie z zefirkiem adriatyckim.
    • pinia1214 Re: A ja mam taką zagadkę. 13.12.19, 08:35
      Gdzie-Krolowa Monet, 10 mieczy odwr.
      Na czym polega-Król Buław, Moc

rytual ma posłuzyc aby sie wzmocnić i być może w konsekwencji przyciągnąc tego własciwego i ognistego. Miejsce rytuału, to niewatpliwie piękne miejsce które ma sluzyć relaksowi - łono przyrody, Spa?
    • caro-caro Re: A ja mam taką zagadkę. 16.12.19, 14:43
      Nagietku, co robisz, jaki to rytuał? - Sprawiedliwość
      Gdzie go wykonujesz? - 2 buławy.
      Pomyślałam sobie, że Ty masz jakiś swój ulubiony widoczek. Chodzisz w jakieś ładne miejsce, siadasz wygodnie i kontemplujesz 🙂
    • chmurkamoja1 Re: A ja mam taką zagadkę. 16.12.19, 21:48
      Witaj
      Jaki rytuał wykonujesz - Rydwan
      Gdzie wykonujesz - 6 monet
      Na czym on polega - 10 pucharów

Rytuał wykonujesz po to żeby zrobić w swoim życiu krok na przodu, uwolnić się, podążyć własną drogą, poszukiwać własnego raju na ziemi.
      Miejscem w którym wykonujesz gdzie wydaje się pieniądze sklepy,banki
      Rytuał ma służyć szczęściu rodzinnemu,bezpieczeństwu,zaufaniu, harmonii
    • nagietek123 Re: A ja mam taką zagadkę. 20.12.19, 07:30
      No i rozwiązanie. Idąc na spacer zachodzie do niewielkiej groty obrosnietej bluszczem. Została ona wybudowana w 1932 roku. Na ścianach jest ponad 20 tabliczek dziękczynnych: Maria hat geholfen. Dwie są po francusku, bo to graniczne miasteczko, a w przeszłości bywało raz po stronie francuskiej, raz po niemieckiej. Jest też wmurowany niewielki kamień z Lourds. I ja każdorazowo dotykam ten kamień z intencją zdrowotna i spokoju duszy. Mam też od przyjaciół ich intencje wink. Dziękuję miłym Koleżankom za udział. Myślę, że te które miały królewskie karty oraz Cesarzowa - były blisko. Pozdrawiam świątecznie i czekam na propozycje smile
      • pinia1214 Re: A ja mam taką zagadkę. 20.12.19, 08:30
        Nagietku wspaniale.oczami wyobrazni poczulam tak jakbym tam byla taki zaczarowany ogrod. Swiat basni. Cos pieknego.

Mam b.krociutkie pytanie,jesli pozwolisz. Na e maila.
        Buziaki😊
        • nagietek123 Re: A ja mam taką zagadkę. 20.12.19, 10:23
          Ok, czekam smile
          • pinia1214 Re: A ja mam taką zagadkę. 20.12.19, 10:43
            Wyslalam Ci maila
        • chmurkamoja1 Re: A ja mam taką zagadkę. 20.12.19, 17:44
          To samo poczułam jakbym była w zaczarowanym ogrodzie.
          • pinia1214 Re: A ja mam taką zagadkę. 20.12.19, 17:54
            Chmurko ewidentnie nadajemy na tych samych falach🏊‍♂️
            Nagietku jaka to miejscowosc?
            • nagietek123 Re: A ja mam taką zagadkę. 20.12.19, 19:07
              pinia1214 napisała:

> Chmurko ewidentnie nadajemy na tych samych falach🏊‍♂️
              > Nagietku jaka to miejscowosc? Miejscowość jest mała, granuczna, nazywa się Grossrosseln. Tuż obok jest francuski Forbach. Przypomnę pocztę, bo nic nie dostałam: anna151@interia.eu Poza grota celem moich spacerów jest taki przeszklony kiosk, a w nim kilka regałów - też przeszklonych. Wybieram tam sobie albumy, ilustrowane książki dla dzieci - bo łatwe słownictwo. Później przeglądam je z podopiecznym. O dziwo te książki dla dzieci budzą jego duże zainteresowanie. Z uwagą słuchał opowieści o chłopcu wychowanym w dżungli. Te książki później odnoszę, wymieniam, one nie mają żadnych numerów. Myślę, że ludzie je przynoszą.
              • pinia1214 Re: A ja mam taką zagadkę. 20.12.19, 20:00
                Wysylalam na gazetowy😀
                • pinia1214 Re: A ja mam taką zagadkę. 20.12.19, 20:03
                  Oj teraz przekierowalam na wlasciwy e mail.dziekuje ze powiedzialas Nagietku.

W ciekawym miejscu jestes,zobacze ta miejscowosc na google i przeniose sie jak na czarodziejskim dywanie do krainy marzen.😊
      • inguszetia_2006 Re: A ja mam taką zagadkę. 20.12.19, 20:42
        Witam
        Myślałam o Marii, ale odgoniłam ten pomysł, nie wiem, dlaczego w sumie? Trzeba słuchać głosów z różnych stron, bo inaczej jest skucha;-P Nagietku, prosiłabym cię o rzucenie okiem na sytuację u mnie w pracy, bo wiele się dzieje, idą zmiany, raczej niekorzystne z tego, co mi wiadomo. Jak to będzie u mnie wyglądało? Co te zmiany mi przyniosą?
        Pzdr.
        Ing
        • nagietek123 Re: A ja mam taką zagadkę. 26.12.19, 21:29
          To przyniosą Indze zmiany w pracy:
          Z przełożenia: As mieczy, Rydwan, Głupiec

Sedno: 3 kijow
          To przyniosą Indze te zmiany: 4 denarów, 5 denarów, Cesarzowa
          Tego nie przyniosą: 3 mieczy, 8 denarów, Paź denarów
          Rada dla Ingi: 7 kijów
          Wynik: As mieczy, 5 kijów, Królowa kijow
          Wszyscy w firmie rozglądają się, wysyłają sygnały, niektórzy są gotowi poszukać innej pracy. Wyczuwa się atmosferę oczekiwania.
          Póki co nie powinnaś liczyć na jakieś podwyżki, premie, raczej biednie będzie. Będzie, mimo wszystko, bezpiecznie - kto sam się nie zwolni, nie zostanie zwolniony. Rada to nie poddawać się, zawalczyć o swoje. Jakiś ważny problem zostanie rozwiązany, po okresie miotania się nastąpi postęp i normalizacja.

• inguszetia_2006 Re: A ja mam taką zagadkę. 28.12.19, 13:02
            Witam
            Dziękuję, ciekawe karty, bo dopiero przyszłam do firmy, od razu wpadłam w kocioł zmian, a tu Rydwan i Głupiec. Nie mam ochoty rezygnować, bo jeszcze miejsca dobrze nie zagrzałam, efektów pracy brak.
            Tylko po co ta 5 denarów? Wersja optymistyczna - podzielę się dostatkiem z potrzebującymi?smile
            Jeszcze raz pięknie dziękuję.
            Pzdr.
            Ing
      • kamerados Re: A ja mam taką zagadkę. 27.12.19, 07:53
        Aachen czy bliżej Lourdes?
        Cholera,poetycko... Ja już mam po 2 razach snów rodem z Atlantyku, USA i cyklonów tam,wizję, że coś jest przesadzone,nie chcę tych snów, bardzo realistycznych,ale one że są b. realistyczne, to się tym bardziej nie meldują.
        No i ...nie mam ich więcej, ale...
        Ktos ma jakiś pomysł, żeby wskrzesić wizje?
        I co to ma wspólnego z kartami? Karmę?
    • leda-is-one Re: A ja mam taką zagadkę. 21.12.19, 07:16
      Nagietku, to ja proszę o karty na pytanie:
      Jak długo ja tu jeszcze popracuję?/ nie chcę pytać o zdrowie podopiecznej, ale to z tym się wiąże/.
      Pozdrawiam Cie serdecznie <3
      • nagietek123 Re: A ja mam taką zagadkę. 26.12.19, 21:53
        Takie są szanse na to, że Leda będzie pracować w tym miejscu jeszcze przez pół roku:
        Z przełożenia: 6 kijów, Kochankowie,5 mieczy
        To są te szansę: Diabeł, 4 kielichów, 7 mieczy
        To nie są te szansę: Królowa kielichów, 3 kijow, Król denarów
        Wynik: 9 denarów
        Będzie trudno, ale obie wytrzymacie ten założony przeze mnie czas - pół roku.
        Takie miozliwosci ma Leda innej pracy we Włoszech w ciągu najbliższego roku:
        To są te możliwości: 10 kijów, 4 denarów, As kielichów
        To nie są te możliwości: Królowa denarów, 5 kijów, Paź kijów.
        Wynik: 10 kielichów, 8 mieczy
        A moze we Włoszech zatrzyma Ciebie miłość?
        • leda-is-one Re: A ja mam taką zagadkę. 27.12.19, 06:49
          Dziękuję Ci serdecznie Nagietku, mnie trzeba jeszcze 3 miesiące z kawałkiem, wtedy już mogę zupełnie wracać. Tylko fizycznie wysiadam , warunki pracy się totalnie zmieniły. Z powodu miłości raczej pozostania tutaj nie przewiduję, ale fajnie by było jakby tak się zdarzyło, tzn. gdyby tak mnie miłośc zaskoczyła, wzajemna oczywiście, bo inne to ja już przerabiałam. Dziękuję smile
        • kamerados Re: A ja mam taką zagadkę. 27.12.19, 07:56
          ,5 mieczy
          To są te szansę: Diabeł, 4 kielichów, 7 mieczy
          Ratunku!!!
    • chmurkamoja1 Re: A ja mam taką zagadkę. 22.12.19, 17:39
      Jeśli można prosiłabym o rozłożenie kart. Chciałabym wiedzieć jak będzie wyglądać mój przyszły mężczyzna z przeznaczenia.
      • nagietek123 Re: A ja mam taką zagadkę. 26.12.19, 22:12
        Tak będzie prezentował mężczyzna, który jest przeznaczony Chmurce. Z przełożenia: Głupiec, 10 kielichów, Świat
        Taki będzie miał wygląd: 7 kijów
        Taki będzie miał temperament: 5 kielichów
        Takie możliwości zarobienia pieniędzy: 8 denarów
        Takie b dzień miał maniery: Świat
        Takie umiejętności porozumienia się, komunikacji w związku: 9 kijów.
        To będzie pan energiczny, gestykulujący dla podkreślenia tego, co mówi.Trzyma się prosto i jest dobrze zbudowany, jest silny fizycznie.
        Temperament opisuje 5 kielichów.
        No zmienny będzie miał temperament, często towarzyszyć mu może smutek, raczej powaga. Będzie oczekiwał uwagi dla siebie.
        To człowiek praktyczny i pracowity, na dodatek stały w uczuciach, skupiony na pracy, wyznacza sobie cele u do nich dąży.
        Będziesz miała przy sobie mężczyznę obytego, światowego. Nie będziesz się za niego wstydzić w towarzystwie wink
        Komunikację w związku opisuje karta 9 kijów. Może stawiać Ci zadania, może poddawać w wTpliwosc Twoje pomysły, bo sam lubi zaplanować i po długim namyśle realizować swoje pomysły. Lubi odpocząć w Twoim towarzystwie, w zaciszu domowym.

• kamerados Re: A ja mam taką zagadkę. 27.12.19, 07:17
          Nagietku a spójrz na to jak na zagadkę, z tą 7 Buław to może być aktor z Hollywood;dominujący,męski, lubi gestykulować,odpoczywać w domku z kobietą i ulubioną książką.
          Na zewnątrz 9 kijów, osoba idealna po prostu, światowiec (świat), przystojniak.
          Milionera Leszka od Wojciechowskiej z wyj.kasy to każdy by się powstydził,paru nie powiem, wyszło u mnie za muż w różnych lands, i ,nie powiem,to się rzadko klei.Może chmurka zweryfikuje część, bo ja tego nie widzę, ile u mnie siedziało na kozetce klientów, nie powiem, ale nikt nie zmyślał.
          Pesymista, ale opłakany temat.5 Kiel.
          Przeminęło z wiatrem?
          He is not real, but...
          8Buł - to że będzie miał jakieś możliwości, lub bez odwracania, nie - to ucho igielne,idealny owszem -rzemieślnik, artysta a. finansista, czasami zmuszony do przestojów, no jasne!
          Wróżbita Maciej, albo Netfix, wiedźnim w każdym calu.
          U mnie kiedyś wyszedł po latach zmyśleń i weryfikacji w towarzystwach ezo moja sympatia, ale za mnie się nie ozenił. Kochaliśmy się za to, na przedziwny sposób, przeciwko wszystkim i .. ze wszystkimi ..Wszystko było,tylko - nie tak.
          Odszedł.Po prostu.10 by pasowała, albo...Śmierć .
          Pozdrawiam wszystkich miłych przyjaciół tutaj, w Nowym 2020 wiele szczęścia mimo PiSu życzę
        • chmurkamoja1 Re: A ja mam taką zagadkę. 27.12.19, 15:48
          Dziękuję za wróżbę 😏
          Wyszedł Pan dominująco w dodatku pracowity,stały w uczuciach lubię takich mężczyzn wprost mój ideał.Martwi mnie nasza komunikacja w 9 buław, będzie potrzeba kompromisów. W dodatku jego temperament 5 kielichach zmienne nastroje być może taki typ melancholika. Cieszę się że mój przyszły mężczyzna nie będzie fruwać z kwiatka na kwiatek będzie ze mną spędzać czas i odpoczywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka