Dodaj do ulubionych

Zapraszam :)

02.09.20, 18:54
17 września zaczynamy nowy rok numerologiczny. Wchodzimy w 5, rok zmian. Jeśli ktoś ma ochotę na wróżbę I Ching - zapraszam smile
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Zapraszam :) 02.09.20, 19:52
      Witam, Zaczynać będę 9 rok - coś dobiegnie końca.... ciekawe co. Poproszę o wróżbę na Nowy Rok smile
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 06.09.20, 15:12
        Heksagram 7 - wojsko.
        Wojsko wymaga wytrwałości i silnego człowieka. Szczęście bez winy.
        Bez dyscypliny nie ma siły i żadna akcja się nie powiedzie. Przywódca musi podbić serca ludu i mieć pełne zaufanie swego władcy. Jednakże wojska należy używać ostrożnie, niczym trucizny w roli lekarstwa. Wojnę może usprawiedliwić tylko prawda. Można pociągnąć lud fałszywym pozorem, ale prawda w końcu wyjdzie na jaw i lud odwróci się od władcy. Dbałością o dobrobyt ludu zyskuje się trwałe poparcie władcy.

Chyba będziesz musiała o coś albo o kogoś powalczyć w tym roku. Zanim ruszysz do walki postaraj się o sojuszników wink
        • algaria Re: Zapraszam :) 07.09.20, 17:29
          Dziękuję - ja już walkę mam za sobą i to wygraną. Idę w rok 9 gdzie się nie walczy, a odpuszcza - kurcze zaskoczyłaś mnie - jestem ciekawa o kogo / o co przyjdzie mi powalczyćsmile Jeszcze raz dziękuję smile
          • niki.ix Re: Zapraszam :) 08.09.20, 10:35
            Tak zupełnie w 9 to się nie odpuszcza wink 9 to dobry rok na to, żeby raz na zawsze pozbyć się tego czego się nie chce wlec za sobą przez kolejne 9 lat. 9 z 5 są prawie neutralne, bo 5 nie wtrąca się do 9 a 9 tylko czasami, jako altruistka pomaga 5 w jej "robocie". To jest dobry czas np. na walkę z nałogami, nie tylko Twoimi, męża czy dzieciaków też , jeśli mają wpływ na Twoje życie wink
    • pannanikt_1 Re: Zapraszam :) 02.09.20, 20:05
      Witam,
      Też poproszę smile
      Pozdrawiam
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 06.09.20, 15:17
        Heksagram 32 - Trwanie
        Sukces. Bez winy. Korzystna jest stałość. Korzystne jest mieć dokąd pójść.
        Symbol poddanego samokontroli i wciąż odnawiającego się ruchu dużych, silnie zintegrowanych zespołów, działających zgodnie z niezmiennymi prawami natury, nieustannie się odradzających. Wewnętrzna niezależność mędrca nie polega na sztywności i niezmienności charakteru, ale na nierozerwalnym związku z jego czasem i zmienności wraz z nim.

Czeka Cię jakaś radykalna zmiana, która będzie mieć wpływ całe Twoje życie. Dobrze się zastanów czego chcesz i bądź bezkompromisowa. Nie oglądaj się na innych i nie czekaj z tym co ważne.
        • pannanikt_1 Re: Zapraszam :) 06.09.20, 18:14
          Dziękuję smile mam nadzieję że ta się stanie wink
    • re.ne Re: Zapraszam :) 02.09.20, 21:18
      Bardzo proszę
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 06.09.20, 15:23
        Heksagram 56 - Wędrowiec
        Sukces przez to, co małe. Stałość przynosi szczęście wędrowcowi.
        Wędrowiec, obcy, skazany jest na przypadkowe kontakty z ludźmi. Nie może być szorstki i butny, musi być ostrożny i pełen rezerwy. To jedyna droga zapewnienia sobie bezpieczeństwa. Jego domem jest droga, musi więc starannie wybierać kierunek i towarzyszy. Taki sam musi być ktoś, kogo zadaniem jest rozsądzanie sporów. Jego wyroki powinny kończyć sprawy, a nie powodować, by się ciągnęły w nieskończoność.

Bądź sobą i nie przywiązuj się do miejsc, ludzi czy układów towarzyskich. Jeśli masz coś załatwić nie korzystaj z pośredników, zrób to sama.
        • re.ne Re: Zapraszam :) 07.09.20, 21:33
          Dziękuję
          Pozdrawiam
    • bluemagic Re: Zapraszam :) 02.09.20, 22:17
      Też poproszę smile
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 06.09.20, 15:28
        Heksagram 18 - naprawianie zniszczeń
        Naprawianie zniszczeń daje najwyższe szczęście. Korzystne będzie przekroczenie wielkiej wody. Trzy dni przed rozpoczęciem, trzy dni po rozpoczęciu.
        Ludzka praca naprawia skutki ludzkich błędów: nie są one zawinione przez fatum ani zepsucie, raczej są skutkiem nadużycia wolności. Są szanse poprawy; trzeba energicznego ale serdecznego działania, jednak po dogłębnym namyśle przed rozpoczęciem dzieła i z dokładną oceną skutków - po rozpoczęciu. Trzeba przekonać otoczenie, ukazać szanse naprawy zła.

Masz szansę naprawić to co Ci się w życiu popsuło ale pod warunkiem, że "najpierw pomyślisz, potem zrobisz". Nie podejmuj ryzykownych decyzji.
        • bluemagic Re: Zapraszam :) 10.09.20, 07:36
          Super, dziękuję bardzo smile
    • pinia1214 Re: Zapraszam :) 02.09.20, 22:38
      Poprosze.❤🌷
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 06.09.20, 15:33
        Heksagram 23 - Usta, Pożywienie
        Stałość przynosi szczęście. Zwraca uwagę na dostarczanie pożywienia i na to czego szuka, by wypełnić usta.
        Należy dostarczać pożywienia właściwym ludziom, a własne zdobywać właściwą drogą. Chcąc poznać czyjąś naturę należy obserwować, kto się nim opiekuje i jakie cechy charakteru w nim rozwija. Władca winien troszczyć się o szlachetnych, by z kolei mogli dbać o lud. Zarówno słowa, jak pokarm - we właściwej mierze i z właściwego źródła - są niezbędne dla rozwoju osobowości. I oznacza zarówno „pokarm”, jak i „strawa duchowa”.

W tym roku myśl tylko o sobie i swoich potrzebach. Zadbaj o siebie i nie poświęcaj się dla innych.
        • pinia1214 Re: Zapraszam :) 07.09.20, 05:14
          Niki dziekuje.😊
    • baba_potwor Re: Zapraszam :) 03.09.20, 02:52
      Będę bardzo wdzięczna.
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 06.09.20, 15:37
        Heksagram 14 - obfitość
        Najwyższy sukces.
        Obfitość jest zdeterminowana przez los i zgodność z czasem. Heksagramem rządzi jedna linia słaba: tak wielka jest siła bezinteresownej pokory! Czas sprzyja: jest wewnętrzna siła (niebo), jest inteligencja i kultura (ogień). Moc objawia się przez łagodność i samokontrolę, stąd tak wielki sukces. Ale ogień przynosi zarówno dobro, które trzeba wspomóc, jak i zło, które trzeba zwalczać.

Przed Tobą wielkie możliwości ale nie siedź z założonymi rękami tylko działaj, pracuj, bądź bardzo aktywna. Wykorzystaj swoje umiejętności, a Twoje pomysły zostaną docenione.
        • baba_potwor Re: Zapraszam :) 07.09.20, 21:24
          Super przesłanie! Serdecznie dziękujękiss
    • meda08 Re: Zapraszam :) 03.09.20, 07:53
      Witam
      To będzie dla mnie 4 rok
      Bardzo prosze o wrozbe
      Dziękuję
      • kashaa_35 Re: Zapraszam :) 03.09.20, 09:37
        Poproszę i ja,
        Dziekuję
        • niki.ix Re: Zapraszam :) 06.09.20, 15:47
          Heksagram 4 - młodzieńcze niedoświadczenie
          Nie szukam niedoświadczonego: to on mnie szuka. Pouczam go pierwszą wyrocznią. Pytając raz, drugi i trzeci objawia natręctwo. Natręta więcej nie pouczam.
          Młodzieńcze niedoświadczenie nie jest grzechem - o ile słucha się przy tym doświadczonego mistrza. Trzeba mieć świadomość swej niewiedzy, respektować pouczenia – muszą być jasne i zrozumiałe – nie poddając ich próbie własnej niewiedzy i własnych wątpliwości. Wyrocznia dotyczy w takim samym stopniu ucznia, co mistrza. Umiejętnie przekazywana wiedza i doświadczenie wypełniają próżnię ignorancji.

Odważnie staw czoło swoim słabościom i porażkom, bo nadszedł czas naprawy i uzdrowienia. Możesz zmienić wiele ale nie czekaj, działaj szybko.
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 06.09.20, 15:42
        Heksagram 17 - idący śladem
        Iść śladem przynosi najwyższy sukces. Korzystna jest stałość. Bez winy.
        Chcąc coś osiągnąć, trzeba poznać siebie. Chcąc rządzić, trzeba nauczyć się służyć. Tylko tak można uzyskać radosną zgodę podwładnych i porwać ich za sobą. Zmuszając, konspirując, oszukując - wywoła się tylko opór. Ale nawet radosny ruch naprzód może mieć złe konsekwencje, jeśli zabraknie siły charakteru i wytrwałości. Nikt nie może działać nieustannie; odpoczynek i refleksja są niezbędne dla właściwego odczytania znaków czasu.

Zaufaj życiu, wszystko przyjdzie we właściwym czasie. Poddaj się zdarzeniom i wysłuchaj rad ludzi, którzy chcą Ci pomóc.
        • meda08 Re: Zapraszam :) 06.09.20, 16:49
          Dziekuje
          RoZumiem ze to dla mnie, nie dla Kashaaa?
          • niki.ix Re: Zapraszam :) 06.09.20, 21:49
            Twój jest Heksagram 17, Kashaaa 4. Tak się wpisała, że mogła namieszać wink
    • caro-caro Re: Zapraszam :) 04.09.20, 15:07
      Ooo Niki jak się cieszę. Ustawiam się w kolejce. Liczę na cenną wskazówkę ☺️
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 06.09.20, 15:53
        Heksagram 61 - wewnętrzna prawda
        Świnie i ryby. Szczęście. Korzystne jest przekroczenie wielkiej wody. Korzystna jest stałość.
        Zdaniem Chińczyków świnie i ryby są najmniej inteligentnymi ze stworzeń. Trzeba zaiste wielkiej siły wewnętrznej prawdy, aby wywrzeć na nie wpływ. Mając do czynienia z podobnymi im ludźmi, trzeba się wyrzec uprzedzeń i nawiązać z nimi duchowy kontakt, bo tylko w ten sposób można odemknąć furtkę do ich osobowości. Jeśli się tego dokona, można podejmować nawet najtrudniejsze sprawy. Więzy zadzierzgnięte siłą wewnętrznej prawdy są najsilniejsze, bo bezinteresowne. Nie wolno osądzać pospiesznie, kierując się gniewem lub uprzedzeniem.

Zamiast ulegać emocjom i podszeptom innych ludzi, słuchaj swojego serca. Masz znakomitą intuicję, korzystaj z niej a unikniesz poważnego błędu i odniesiesz sukces.
        • caro-caro Re: Zapraszam :) 06.09.20, 20:21
          Czekają mnie ciekawe doświadczenia. Cieszę się, że moja intuicja ma ważną rolę do spełnienia. Dzięki niej mam szansę sobie poradzić 😁
          Dziękuję Ci Niki ☺️
    • freya_v Re: Zapraszam :) 08.09.20, 09:43
      To ja też poproszę jeśli jeszcze można?😉 wchodzę w trzeci rok ale nie liczę na nic wielkiego😜
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 08.09.20, 10:42
        Heksagram 21 - Przegryzanie
        Przegryzanie przynosi szczęście. Korzystne, gdy sprawiedliwości staje się zadość.
        Istnieją przeszkody. które muszą być energicznie przełamane: ich przyczyną jest łgarz i zdrajca. Takie przeszkody nie znikają same; należy wymierzyć sprawiedliwość, ale nadmierna surowość i ekscytacja przynoszą szkodę, podobnie jak słabość i wahanie. Prawo musi być jasne i niedwuznaczne.

Do roboty Freya wink Znajdź tego kto Ci szkodzi i wymierz sprawiedliwość wink
        • freya_v Re: Zapraszam :) 08.09.20, 16:15
          Do opisu pasuje tylko moja teściowa😂😂
          Dzięki śliczne może w końcu wszystko stanie się takie jakie powinno być😉
    • inguszetia_2006 Re: Zapraszam :) 08.09.20, 21:58
      Witam
      Nikix, ja też poproszę.
      Pzdr.
      Ing
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 09.09.20, 14:23
        Heksagram 45 - gromadzenie
        Sukces. Król zbliża się do świątyni. Korzystne będzie spotkać się z wielkim człowiekiem, przynosi sukces. Korzystna jest stałość. Składanie wielkich ofiar buduje szczęście. Korzystne jest przedsięwzięcie czegokolwiek.
        Ludzie gromadzą się w sposób naturalny (rodzina) lub sztuczny (społeczeństwo). Czynności rytualne sprzyjają wytwarzaniu się wewnętrznych związków, ale konieczny jest też przywódca zdolny gromadzić lud wokół siebie, dzięki swym wewnętrznym walorom. Im większe społeczeństwo, tym więcej niebezpieczeństw: przywódca musi być gotów na ich odparcie.
        Rok w którym możesz zrealizować swoje cele, tylko uważaj, żeby ktoś inny nie wykorzystał Twojej energii dla swoich celów. Stawiaj na pierwszym miejscu swoje potrzeby i marzenia.
        • inguszetia_2006 Re: Zapraszam :) 09.09.20, 19:52
          Witam
          Dziękuję. Cmok, cmok (z maseczką)wink Rok 2020 był dla mnie super (ale harowałam, nic za darmo), a ten nowy zapowiada się jeszcze lepiej. No to gromadźmy sięwink
          Ściskam
          Ing
    • chizuru Re: Zapraszam :) 10.09.20, 16:55
      Dzień dobry smile
      Poproszę o wróżbę na mój 2 rok.
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 10.09.20, 20:56
        Heksagram 40 - wyzwolenie, uwolnienie
        Korzystne na południowym zachodzie. Gdy już nie musi nigdzie iść, powrót przynosi szczęście. Gdy wciąż jeszcze musi gdzieś iść, pośpiech przynosi szczęście.

Przestań żyć przeszłością. Przebacz rodzicom i innym ludziom to, co Ci zrobili, tylko wtedy znikną wreszcie trudności, jakie napotkałaś. Gdy przestaniesz pielęgnować w sobie żal i kompleksy, wybacz sobie, zaakceptuj siebie, okaż sobie miłość, uwolnisz mnóstwo pozytywnej energii. Poczujesz się lepiej. Podejmij działanie i wydostań się z kłopotów.
        • chizuru Re: Zapraszam :) 12.09.20, 11:06
          Bardzo akuratna wróżba. Dziękuje. To chyba najtrudniejsza lekcja do nauczenia się dla mnie.
    • leda-is-one Re: Zapraszam :) 12.09.20, 06:20
      Bardzo Cię Niki proszę o wróżbę, ja zaczynam 8 rok numerologiczny.
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 12.09.20, 17:07
        Heksagram 53 - Rozwój, stopniowy postęp
        Wydają za mąż pannę młodą. Szczęście. Korzystna jest stałość.
        Małżeństwo jest ceremonią skomplikowaną i wymagającą dopełnienia wielu formalności. Tylko idąc krok za krokiem dociera się do celu. Szkodliwy jest pośpiech, nerwowość, przeskakiwanie etapów. Tak powinien przebiegać wszelki rozwój. I w taki sam sposób powinien mędrzec wpajać światu swe nauki.

Nowy związek, nowa praca, nowe plany, nowe środowisko sprawią, że poczujesz się szczęśliwa. Odważ się na zmiany bo wyjdą Ci na dobre. Jeśli posłuchasz intuicji wszystko Ci się uda.
        • leda-is-one Re: Zapraszam :) 15.09.20, 07:52
          Dziękuję Niki, takiego kopa energetycznego trzeba mi było. Wszystko się zgadza, jestem w nowym, czyli moim starym środowisko, bo powróciłam do domu po 10 latach i niby mogłoby być piękniej, tylko ja taka jakaś niemrawa..
          Dziękuję i serdecznie Cię pozdrawiam.
    • bronxi Re: Zapraszam :) 15.09.20, 08:09
      Witaj Niki, jeśli jeszcze można to ja również poproszę smile
      Pozdrawiam serdecznie
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 15.09.20, 21:11
        Heksagram 48 - Studnia
        Można przenieść miasto, nie można przenieść studni. Nie zmniejsza się, ani nie rośnie. Przychodzi, odchodzi, ciągnie ze studni. Już prawie dosięga wody, ale nie starcza sznura lub rozbija się dzban.
        Zmieniają się władze, polityka, struktury społeczne, ale życie ludzkie podlega wciąż tym samym prawom. Każda organizacja społeczna wymaga uwzględnienia podstawowych potrzeb ludzkich. Ich zaniedbanie czyni bezskutecznymi wszelkie inne próby postępu. W każdym człowieku tkwi boski czynnik duchowy, z którego każdy może czerpać. Kierując ludem władca musi się opierać właśnie na tym czynniku.

Skoncentruj się na tym, co posiadasz oraz kim jesteś, i nie staraj się na siłę dopasowywać do innych ludzi. Zanim podejmiesz działanie rozważ wszystkie za i przeciw. Bądź szczera. Nie udawaj i nie oszukuj, bo to skończy się porażką.
        • bronxi Re: Zapraszam :) 17.09.20, 08:35
          Niki dziękuję bardzo smile
          Pozdrawiam serdecznie.
          • oskarowy12 Re: Zapraszam :) 05.04.22, 11:15
            Wiele
    • joanna9969 Re: Zapraszam :) 22.09.20, 01:15
      Ja również poprosze jeśli nie jest za pozno , jestem jedynka i wchodzę w 6 rok
      • niki.ix Re: Zapraszam :) 22.09.20, 18:06
        Heksagram 31 - Wpływ, oświadczyny
        Sukces. Korzystna jest stałość. Szczęście, gdy pojmie pannę za żonę.
        Istnieją podstawy sukcesu dzięki wzajemnym związkom i sympatii zaangażowanych stron. Sytuacja dotyczy każdego opartego na uczuciowych podstawach związku ludzi różnego charakteru, wieku i kondycji, wyzwalającego twórcze siły i możliwości każdego, a zwłaszcza ludzi postawionych niżej w hierarchii społecznej.

Oczyść umysł ze zbędnych lęków i niepewności. Rozejrzyj się wokół siebie bo w Twoim życiu zaczyna się coś nowego. Zapomnij o kompleksach, to co trudne zmieni się na lepsze.
        • joanna9969 Re: Zapraszam :) 22.09.20, 21:41
          Dziekuje !
    • podla.baba Re: Zapraszam :) 06.03.22, 07:23
      Ciekawa propozycja
      • kamerados Re: Zapraszam :) 09.03.22, 15:44
        Ja też poproszę, pozdrawiam też znajomych z ABC - przede wszystkim Nikix, Ingu i Nagietka123!!!Jak również skorpionka Algarię...
        No i wszystkie inne "prawdziwki" i "borowiki". To okropne za to co się porobiło z bankami, może ustąpi ten wirusik o którym już całe osiedle mówi,ale na razie koszmar nie mija...
    • oskarowy12 Re: Zapraszam :) 05.04.22, 11:15
      Ile lat stawiacie tarota
      • algaria Re: Zapraszam :) 06.04.22, 22:45
        nie ma znaczenia ile lat stawia się tarota ale jakie się ma umiejętności
        • kamerados Re: Zapraszam :) 11.04.22, 17:57
          ;D
          • kamerados Re: Zapraszam :) 20.04.22, 16:18
            27+
    • kamerados Re: Zapraszam :) 28.09.22, 08:07
      please, 22
      • kamerados Re: Zapraszam :) 28.09.22, 08:17
        Jak nie to ja postawię, to samo, ICing też jeden i ten sam, tego Niemca mam... to dobre tłumaczenie,zresztą Tarot też jest fajny, tylko jakby zbyt dokładny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka