Dodaj do ulubionych

Sport i tężyczka

12.04.16, 09:18
Mogę ćwiczyć regularnie przy zdiagnozowanej tężyczce? Nic specjalnie forsującego - 2 razy w tygodniu po 1 godzinie fitnessu.
Obserwuj wątek
    • natder Re: Sport i tężyczka 12.04.16, 10:09
      Kto prowadzi Twoje leczenie i jakie ma zdanie na ten temat? Chorujesz na coś oprócz tężyczki? Ciekawe, co na to lekarz?
      Ja od września ub. roku ćwiczę 5-6 razy w tygodniu 30-60 min. Cały czas stosuję podstawową kurację p/tężyczkową - czyli łykam codziennie magnez + wapń + D3.
      Przez jakiś czas było ok. i nie zauważałam skutków ubocznych, teraz podejrzewam, że wysiłek wypłukuje mi z organizmu elektrolity, a ponieważ mam problemy z wapniem musze się temu bliżej przyjrzeć. Dawkę supli przyjmuję stale taką samą ale ostatnio zauważyłam u siebie objawy spadku wapnia np. pokrzywki i z wypadaniem włosów nie mogę sobie poradzić od stycznia. Od ponad dwóch miesięcy włączyłam dodatkowe witaminy, żelazo więc to raczej nie niedobory składników odżywczych. Niedobór wapnia może dawać również takie objawy jak wypadanie włosów. W każdym razie jutro lub pojutrze idę na badania.
      Zrób może jonogram i kontroluj co jakiś czas. Trening dwa razy w tygodniu po godzinie zamieniłabym na cztery razy w tygodniu po 30 minut...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka