Dodaj do ulubionych

Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą

06.06.15, 23:24
a dzisiaj zaraz mnie zamuli......aaaaa......
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 07.06.15, 07:42
      Poznałam Monikę i Roberta,ona nie ma nogi na pół łydki,on z brodą jak Van Gogh,rozmawialiśmy o Malarstwie,ona dużo wiedziała na ten temat.Patrzyliśmy na refleksy świetlne od lampy na wodzie i było tak pięknie,gwiazdy nad nami ale nie wiele bo to miasto.
      Woda wyglądała jak zielona szklana tafla,nic jej nie poruszało,nie było kaczek.
      Za nami była kawiarnia,chyba lodziarnia oświetlona lampami z toj toją śmierdzącą.
      Nagle usłyszeliśmy śpiew,wiele głosów.
      Wracając do domu podeszłam posłuchać.Sloza w głazach.
      -Ładnie śpiewacie,skąd jesteście?
      -Z Ukrainy.Ale jeszcze nie skończyliśmy.
      Wróciłam do domu.
      • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 07.06.15, 07:48
        Znalazłam tę białą dziką różę ale tak naprawdę jest różowawa.
        Zaczyna się rozwijać.Szukałam Jaśminum ale zapomniałam gdzie rośnie a nie chciało mi się łazić za blok.
        Mój słonecznik pochyla się nad stołem,ma ciężki łeb.
        • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 07.06.15, 09:19
          www.youtube.com/watch?v=72kZw26IQa0
      • mskaiq Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 07.06.15, 09:23
        Piękna spotkanie. Okazja do spotkania nowych ludzi, wymiany zdań. Ten Twój park
        to prawdziwie niezwykłe miejsce. Spotykasz nowych ludzi i czerpiesz z tego wiele
        radości.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 07.06.15, 15:12
          Moja ciotka doznała szoku że ja po nocach łażę a sąsiadka że z Ukraińcami gadam.
          • mskaiq Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 07.06.15, 17:26
            A skąd wiesz ? napisała Ci to. Jesteś dorosła i to od Ciebie zależy z kim gadasz. Co
            złego z Ukraińcami. Spotkałem kilka osób z Ukrainy i bardzo dobre mniemanie o tych
            ludziach. Spokojni, interesujący się wieloma sprawami i przyjacielscy.
            Pozdrawiam serdecznie.
            • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 07.06.15, 17:30
              Byli bardzo łagodni i mili i tak sobie siedzieli nad wodą i śpiewali o tej łzie w oku że aż żal ich było.
              Ja nie jestem homofobem a jak inni to nie wiem,co mnie to obchodzi.Moja córka też lubi ludzi.
              Są wśród innych nacji też źli jak i dobrzy.Miałam przyjaciółkę Żydówkę to biedna była w klasie i nauczyciele też jakoś tak dziwnie się do niej odnosili.Bywałam u niej w domu.Same kobiety.Babcia pięknie haftowała muliną obrusy na zamówienie,były ciepłe i kochane.Bardzo lubiłam ten dom.
              • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 07.06.15, 17:32
                Paliliśmy z Robertem i Moniką papierosy w parku a potem kupiłam im po kulce lodów z malagą.Pójdę do nich wieczorem podziwiać gwiazdy na niebie smile
                • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 07.06.15, 23:21
                  Dzisiaj rozmawialiśmy o malarstwie i literaturze oraz filmach smile
                  • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 08.06.15, 05:36
                    Przy świecy.
                    • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 08.06.15, 10:00
                      Gdy wracałam stało dwóch facetów,podejrzane typy.Dlatego przeszłam środkiem.big_grin
                      • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 08.06.15, 17:55
                        Dzisiaj w parku był potwór,chyba stary ubek bo się na mnie wydarł,pożerał gruszkę obierając ją nożem,na pewno nożownik.Stary pierdziel to na pewno,kazałam mu iść do diabła.2
                        • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 08.06.15, 17:57
                          Znalazłam czarne,białe i zielone.
                          • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 08.06.15, 17:58
                            Oczywiście w dzień i zerwałam kwiat czarnego bzu dla zapachu a jedna kobieta w krzyk:Ja mam alergię!Ta od padaczki.
                            • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 08.06.15, 18:14
                              Na pewno to był spieprzajdzied wink
                              • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 08.06.15, 18:38
                                Ja jak kicham raz za razem to mówię sobie na zdrowie,heh.
                                • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 08.06.15, 18:41
                                  Syrena Uwierza co niedaleko mnie mieszkała.
                                  www.youtube.com/watch?v=weRHyjj34ZE
                                  • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 08.06.15, 18:45
                                    Popłynęła do Gdańska,zaraz będzie,przygotuj się,zrób jakieś kanapki Uwierzu.
                                    • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:01
                                      Ktoś zapie.....lił mojego świętego gralla znaczy szklane naczynie do świecy z Ikei na świeczkę(taki grill).
                                      Zaniosłam do parku by był kominek i ktoś zabrał spod ławki,niecnota ale za to można mieć w słoiku też jak whisky in the jar i tyż piknie ale w tym grallu było ładniej.Taki znicz jakby ale trudno.Za to znalazłam piłeczkę dla kotki od psów,taką kolczastą,zieloną.
                                      • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:04
                                        Monika nie ma nogi,amputowali,eksmitowali ją za mieszkania,sypia na tronie z kółkami,nie ma innego wyjścia.Mogłaby pracować rękami ale gdzie?Kto przyjmie kalekę do pracy?Zna się na malarstwie,posiada ogromną wiedzę o malarzach,historii malarstwa,sypie nazwiskami w każdej dziedzinie,filmu,literatury.Oczytana bardzo.
                                        Można było nogę uratować.Czemu nie ratują?
                                        • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:25
                                          Jako urzędniczka mogłaby pracować na tym wózku,albo w opiece społecznej bo potrafi współczuć.
                                          • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:31
                                            Robert zna się na technice,taka złota rączka,potrafi wszystko naprawić ale powiedzieli mu że jest za stary do pracy.Qźwa to czemu nie wysłali go na emeryturę?Bo za młody?To co ma robić poza piciem piwa ze strachu przed policją i ludźmi którzy donoszą na policję?
                                            Musi spać w trawie a w trawie nie wolno bo jakaś menda zaraz dzwoni że ktoś leży w trawie.
                                            Lęk towarzyszy mu cały dzień,wcale się nie dziwię.
                                            Nie chce chodzić na obiady do sióstr niepokalanych bo każą mu się modlić,poradziłam by myślał o niebieskich migdałach.
                                            Zastanawiające czemu jest nakaz modlenia się nawet jak ktoś jest ateistą.Ma jeszcze talony do baru ale tam jest drogo i nie starcza na schabowego z młodą kapustą i ziemniakami.
                                            • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:36
                                              Poprosiłam o liście orzecha włoskiego przeciw pluskwom gdyby jeszcze gdzieś były to w mig mi przyniósł.
                                              To dobrzy ludzie,pomocni.Zaniosłam im grzybowej zupy,gorącej w słoju żeby było im cieplej w nocy bo wieczór był bardzo zimny,byłam w kurtce.
                                              • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:44
                                                Dałam im też hostję czyli chleb pita i Monika wiedziała że to jest chleb pita,jakoś go tam nazwała po swojemu ale zapomniałam,taka żydowska maca,bezkwasowy,jak Mojrzesz nakazał Żydom upiec na podróż przez pustynię chyba w Księdze wyjścia.Powiedział że nic kwaszonego,ciekawe dlaczego.Żeby im się pić nie chciało?
                                                Pod skałą jednak był wodospad.
                                                A potem spadł ten tamaryszek i oni jedli bo to były dzieci kwiaty a może bez czarny bo wygląda też jak manna a jest pachnący.
                                                Oni byli mało wytrzymali na głód,chleba im nie starczyło,wszystko zjedli od razu.
    • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:44
      Laska nebeska.
      • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:46
        Prowadził ich słup ognia,czyli ktoś z pochodnią może?
        • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:47
          Ja interpretuję tylko to co wyczytałam w Biblii.Chyba mogę.No nie?Czy to wbrew regulaminowi?
          • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:52
            Wszak nazwisko Boga się zmieniło za Mojrzesza na Jahwe.Siedział on w krzaku gorejącym bo są takie,mają dużo olejków eterycznych i mogą się zapalić jak jest szkło albo może kwarc.Nie wiem ale chyba tak.
            • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 06:53
              Może to ten z pochodnią tam siedział i gadał do Mojrzesza po hebrajsku albo egipsku.
              Ciekawe jaki język mieli Egipcjanie za Mojrzesza.
              • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 08:17
                Wczoraj zaprowadziłam jedną dużą dziewczynę,bardzo dużą do parku Jordana,z siłowni ją wzięłam.Ale miała radochę i foty jej porobiłam na tych zjeżdżalniach.Miała długie nogi i wlazła tam trzymając się za poręcze.Ale się wydzierała a potem powiedziała że o wiele lepiej się czuje a bała się chłopaka które siedział na tweesterze i chciał popilnować jej torebkę.
                • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 10:19
                  Czekam na Śniadanie Mistrzów,jeden Olo z King Size ma mi wypalić i przynieść ale chyba jeszcze nie znalazł albo nie zostawił u Moniki i Roberta bo nie miał czasu.A ja mu pożyczyłam książkę historyczną,moją ulubioną.
      • mskaiq Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 12:10
        Widzę, że dużo czytasz Biblii. Trochę Cię fascynuje. Interpretuj masz do tego prawo.
        Pozdrawiam.
        • ditta12 Re: Jutro napiszę Wam co widziałam w Parku nocą 09.06.15, 12:22
          Zaraz Koran poszukam w necie i porównam oraz inne święte księgi jak Tora,no nie wiem co jeszcze.
          Może Mity greckie,rzymskie,aborygeńskie,polinezyjskie,rastafariańskie,afrykańskie,staropolskie,starocerkiewne......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka