Dodaj do ulubionych

Maj ... każdego dnia

02.05.14, 10:18
1 - słonecznie, ciepło.http://s15.rimg.info/fd7368bec55c1647c40bcb7f08477127.gif
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 02.05.14, 10:22
      2- o... już nie takie ciepełko.
      Rurki centralnego ogrzewania są ciepłe, co mnie
      nastroiło bardzo optymistycznie do całego świata,
      ze szczególnym wyróżnieniem administracji mojej
      spółdzielni mieszkaniowej.
      • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 03.05.14, 07:26
        3 - pochmurno i siąpi deszcz.
        Tylko ta obłędnie zielona roślinność ...
        W mieszkaniu ciepło.

• super.222 Re: Maj ... każdego dnia 04.05.14, 06:32
          4 - niedziela

Mgła otula szczelnie widoki za oknem.
          Ale gdy opadnie (albo się podniesie)
          będzie słonecznie. Ważne - nie pada!
          • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 05.05.14, 10:37
            5 - poniedziałek

Bardzo słonecznie, z takimi bielutkimi chmurkami-barankami
            na niebieskim niebie. Raczej ciepło.
            Rozpoczęły się egzaminy maturalne. Powodzenia wszystkim.

Zadzwoniłam i zarezerwowałam pokój w Busku Zdroju
            na sierpień. big_grin
            • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 06.05.14, 08:05
              6 - wtorek

Bardzo dużo słońca, niebo bezchmurne.
              Chodzę sobie z kijkami. Takie 2 godziny w lasku ...
              zielono, ale takie prześwity słoneczne ... cudnie!

https://www.radiojura.com.pl/pliki/2013/07/sciezka91-300x250.jpg
              • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 07.05.14, 09:45
                7 - środa

https://id.joe.pl/sub_images/pictures/3fff01e9beeb38a04ce1e0cfecc3b01a_th2.gif

Słonecznie, ale wiaterek zgina konary drzewek.
                • sagittarius954 Re: Maj ... każdego dnia 07.05.14, 12:53
                  Moja kotka po 11 dniach nieobecności mimo że usadawia się na moich kolanach wciąż blauczy . Jednak starośc jest upierdliwa ...

[img]https://http://i57.tinypic.com/wl4wlu.jpg[/img]
                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 07.05.14, 13:11
                    Ktoooo? jest stary w tym duecie ?

Jak była młoda (kotka big_grin) to upierdliwa nie była.
                    Dopiero teraz gdy się zestarzała ?
              • aga-kosa Re: Maj ... każdego dnia 07.05.14, 20:35
                A ja sobie we wtorek urządziłam dzień lenia. W majowe święta mieliśmy wszystkie dzieci i wnuki w domu. Korzystali z ładnej pogody co drugi dzień a w deszczowe dni mieliśmy "ul" w domu.
                Zrobiłam sobie rowerem 30 km a potem jeszcze z psem poszłam z kijkami zbierać szcza na zapuszczonej łące.
                Dziś ranek był bardzo rozmemłany. Dopiero herbata z prądem mnie uruchomiła.
                Byłam zbierać kwiaty głogu dwuszyjkowego i kasztanowca.
                Jest wigilia Stanisława a zielarze zalecają w taki dzień zbierać lecznicze rośliny. smile
                • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 07.05.14, 20:59
                  W czasie dzisiejszego spaceru z kijkami w lasku
                  spotkałam kobietę, która niosła dwie duże reklamówki
                  wypełnione do połowy. W jednej miała jakieś żółte kwiatki,
                  a w drugiej pokrzywy. Pozdrowiłam i grzecznie zapytałam
                  - i co będzie pani robić z tym zielskiem?
                  Odpowiedziała: spirytusikiem zaleję ... big_grin

I dopiero teraz skojarzyłam, że ona zbierała w wigilię
                  św. Stanisława.
                  Mam takiego jednego znajomego Stasia, ale nie wiem czy
                  on jest majowy czy listopadowy. To życzeń nie przesyłam,
                  ale zawsze intensywnie myślę o nim w maju i listopadzie. big_grin
                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 08.05.14, 08:47
                    https://forum.polki.pl/attachment.php?attachmentid=27070&stc=1&d=1236849459

... a spodziewam się, że i na mnie może spłynie Wasza życzliwość. big_grin
                    • agata.1969 Re: Maj ... każdego dnia 08.05.14, 17:48
                      Trochę się spóźniłam,ale życzę miłego popołudnia i wieczorku, a może i podwieczorkusmile
                      • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 08.05.14, 17:51
                        1969 - to rok urodzenia?
                        • agata.1969 Re: Maj ... każdego dnia 08.05.14, 18:12
                          Tak,ma to jakieś znaczenie?
                          • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 08.05.14, 19:03
                            Tak, to ma znaczenie.
                            • agata.1969 Re: Maj ... każdego dnia 08.05.14, 19:12
                              A dlaczego,wyjaśnij mi to?
                              • agata.1969 Re: Maj ... każdego dnia 08.05.14, 19:13
                                Miło jest poczytać tak pozytywny wątek
                                • skuter44 Re: Maj ... każdego dnia 08.05.14, 22:39
                                  Agato . Popsułaś wątek autorski Założycielki, która bez naszego (użytkowników forum) opisywała tu literacko (ciekawie) majowe dni, dzień po dniu. wink
                                  • agata.1969 Re: Maj ... każdego dnia 09.05.14, 06:10
                                    Przepraszam,nie było to moim zamiarem,już stąd uciekam i więcej nie przeszkadzam.Pozdrawiam w kolejny piękny dzień maja.
                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 09.05.14, 07:11
                                    skuter44 napisał:

> Agato . Popsułaś wątek autorski Założycielki, która bez naszego (użytkowników f
                                    > orum) opisywała tu literacko (ciekawie) majowe dni, dzień po dniu. wink
                                    -------------
                                    Skuterze - to najzwyklejszy troll. Wiesz przecież, że "takie cóś" ma na celu
                                    wchodzenie w paradę i przeszkadzanie. A niech sobie popisze ... co mi tam.

W zasadzie mój wątek autorski - jak go piękni nazwałeś big_grin - spełnił swoje
                                    zadanie. Mój przekaz "dzień po dniu", adresowany do ... nie spełnił moich
                                    oczekiwań, co przyjęłam pokornie i w smutku. Życie nie zawsze usłane
                                    jest różami. Też żałuję, że opuszczam ten wątek. Może w czerwcu będzie
                                    ładniej. Młodziutkiej Agacie (oby nie okazała się babą z brodą) przekazuję
                                    maj, celem kontynuacji i niech się wykaże - dzień po dniu.
                                    • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 15.05.14, 09:26
                                      15 - czwartek. Imieniny obchodzą Zosie.
                                      Wszystkiego najlepszego wszystkim Zosiom.

Jest bardzo zimno i ciągle pada deszcz.
                                      • sagittarius954 Re: Maj ... każdego dnia 15.05.14, 18:12
                                        Ajaj Zosia , czyli od jutra już ciepełko nas czeka ?
                                        • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 15.05.14, 19:43
                                          A jaką temperaturę lubisz? W stopniach Celsjusza.
                                          Dla mnie najkorzystniejsza to ok. 25 stopni. I żeby nie było deszczu big_grin
                                          • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 16.05.14, 07:30
                                            16 - piątek

Przysłowie na dzień dzisiejszy:
                                            Niedługo trwa deszcz majowy, tyle, co łzy młodej wdowy. big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Niebo ołowiane, siecze drobny deszcz, a krople wody na szybach dokładnie
                                            zasłaniają widok na świat. Zielone drzewka uginają się pod naporem
                                            porywistego wiatru.http://s17.rimg.info/cc0f54c81922afe8fab03253983f4f2b.gif
                                            • sagittarius954 Re: Maj ... każdego dnia 16.05.14, 08:12
                                              Ołowiane niebo dotarło i do mnie
                                              Deszcz o sobie przypomina
                                              Bębniąc natarczywie w plastikowy parapet
                                              Drobne zielone listki w wietrze
                                              Pragną oderwać się od konaru
                                              I wzlecieć niewiadomo gdzie i po co
                                              A przecież każdy na tym świecie
                                              Ma wyznaczone miejsce choć wydaje się
                                              Że jest to miejsce nieadekwatne do przewin
                                              Dopiero na granicy bólu staramy się odłączyć
                                              Natarczywą rzeczywistość
                                              Zapominając że w rękach zupełnie kogoś innego
                                              Znajduje się jedyny i upragniony wyłącznik .
                                              • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 17.05.14, 07:44
                                                I jak tu się *wstrzelić* z tematem po wczorajszym opisie deszczowej aury,
                                                w poście sagiego? Ale wątek podnieść trzeba, bo maj jeszcze nam trwa.
                                                Zimny, deszczowy z porywami wiatru niebezpiecznymi dla drzew.
                                                Grożą podtopienia, a nawet powodzie. W obliczu tych zjawisk atmosferycznych,
                                                które w maju nie powinny mieć miejsca stajemy się zniechęceni.

Za moim oknem niebo nie zmieniło koloru lecz drzewka nie są już targane
                                                wiatrem. Podobno w godzinach popołudniowych ma się wypogodzić ...http://s7.rimg.info/85435ed910a89086e844166fd42433f8.gif
                                                • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 18.05.14, 10:14
                                                  Jest słonecznie ... bardzo dużo słońca.
                                                  https://www.blog.czarymary.pl/obrazki/slonce2.jpg
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 19.05.14, 10:20
                                                    Słonecznie - nareszcie.
                                                    Miłego dnia poniedziałkowego.
                                                    Nie lubię poniedziałków.
                                                    Nie wiem dlaczego ...
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 20.05.14, 14:16
                                                    Słonecznie.
                                                    Niepokojące są komunikaty o sytuacji na Wiśle.
                                                    Może trochę opadnie jej poziom.
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 21.05.14, 09:06
                                                    Bardzo słonecznie. niebo absolutnie błękitne, bez żadnej chmurki.
                                                    Witam serdecznie i życzę pogodnego dnia w każdym zakątku kraju,
                                                    a nawet za granicą. big_grin
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 22.05.14, 06:56
                                                    Podobnie jak wczoraj. A może jeszcze ładniej ... big_grin
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 23.05.14, 07:36
                                                    Zapowiada się, że będzie upalny dzień.

http://s15.rimg.info/a6dafcbff37adf973ac88048c9646d9a.gif
                                                  • sagittarius954 Re: Maj ... każdego dnia 23.05.14, 08:07
                                                    Miłym zaskoczeniem była dla mnie noc siedemnastostopniowa big_grinbig_grin
                                                  • skuter44 Re: Maj ... każdego dnia 23.05.14, 09:12
                                                    Kolejne 3 dni upalne. A więc lato . Wcześniej o miesiąc.
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 23.05.14, 11:45
                                                    W moim mieście temperatura o godzinie 11.45
                                                    .... 28 stopni C .... Masz rację, to już lato big_grin
                                                  • pia.ed Re: Maj ... każdego dnia 23.05.14, 12:15
                                                    W Malmö 23 C ... ale w Haparanda, za Kolem Polarnym bylo wczoraj 28 C.
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 24.05.14, 08:09
                                                    Nie wiem jeszcze ile jest stopni Celsjusza.
                                                    Bezchmurne niebo sugeruje, że dzień może być pogodny.

PS. Haparanda za Kołem Polarnym ?
                                                    I skąd Ty to wiesz ? Pia.ed ...
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 24.05.14, 13:39
                                                    W szybkim tempie zbliża się zachmurzenie, od strony południowej.
                                                    Słychać pomruki grzmotów. Wyłączam wszystko ...
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 26.05.14, 07:18
                                                    https://szkola-szczypiorno.pl/wp-content/uploads/2013/05/dzie%C5%84-matki.jpg

Główne *uroczystości* z tej okazji odbyły się w dniu wczorajszym. big_grin
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 28.05.14, 06:43
                                                    28 - środa

Za oknem mgła. Biała, gęsta mgła zakrywa widok na sąsiedni blok,
                                                    drzewka na skwerku i samochody pod oknami. Taki kokon z waty...big_grin

http://s2.rimg.info/640222893515ab78defa50a0e9f89ec1.gif
                                                  • sagittarius954 Re: Maj ... każdego dnia 28.05.14, 09:11
                                                    już aniołowie przestali płakać
                                                    choć szarą kołdrą niebo zasnuli
                                                    pójdę zobaczę moje towarzyszki
                                                    dzielnie stojące na parapecie
                                                    ach jakże śliczne dzisiaj jesteście
                                                    wyciągam ręce niezgrabnie przecież
                                                    tuląc małych płateczków kolor
                                                    te łzy aniołów są w waszych sercach
                                                    lecz do mojego żaden diamencik ...
                                                    ...o...małe piórko ...jakie bielutkie
                                                    tak wolno spływa by spocząć zaraz
                                                    mogło na jednym z upieszczonych kwiatów .

Dzień dobry big_grin Pochmurno .....i białe piórka z góry spadają .

[img]https://http://i62.tinypic.com/nb3re0.jpg[/img]
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 28.05.14, 11:09
                                                    big_grin big_grin big_grin

Jakże banalnie wygląda mój post w porównaniu z Twoim wierszowanym.

Przerobiłam więc formę wyrazu na *poetycką* (i się nie śmiej)

Mgła
                                                    Za oknem mgła
                                                    Biała, gęsta mgła
                                                    Zakrywa widok
                                                    Na sąsiedni blok

I drzewka na skwerku
                                                    Samochody bez wiaty
                                                    Taki kokon z waty ...
                                                  • sagittarius954 Re: Maj ... każdego dnia 29.05.14, 08:06
                                                    Śmiać się, dlaczego ?

Kap kap spadają marzenia
                                                    Za nimi .... och nie ....
                                                    Dudnią o parapet pragnienia
                                                    Z podpartą głową rękoma
                                                    Przypominam sobie co jeszcze
                                                    Spadało z nieba
                                                    I tv z łoskotem wbił się do połowy w trawnik
                                                    I małe seteczki przezroczystej wódeczki
                                                    Leciutko cichutko opadały
                                                    Jakby wstyd je spirytusowy palił
                                                    I wielka kość wołowa - taka goleniowa
                                                    Czerwieniła się przez tydzień na śniegu
                                                    Lecz dzisiaj wśród soczystej zieleni
                                                    Świat szarością się mieni tylko szarością zbędną
                                                    I pierwszy parasol zmoknięty
                                                    I te różowe trzewiki cichutko stąpały po kałużach .

smile
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 29.05.14, 08:38
                                                    >>> Śmiać się, dlaczego?<<<
                                                    big_grin big_grin Bo te moje rymy to takie *częstochowskie*.

Dzień dobry big_grin
                                                    Równiutko deszczyk pada big_grin big_grin
                                                  • sagittarius954 Re: Maj ... każdego dnia 29.05.14, 09:37
                                                    W czasie deszczu rymy się nudzą
                                                    Plącząc się niedbale w wyrazach ospale ...big_grin
                                                  • sagittarius954 Re: Maj ... każdego dnia 30.05.14, 05:18
                                                    Zimno, zimno , zimno , zimno
                                                    Chłód
                                                    Zimno ,zimno, zimno, zimno, zimno
                                                    Dreszcz
                                                    Zimno. zimno, zimno, zimno, zimno, zimno
                                                    Ziąb
                                                    Zimno, zimno, zimno, zimno, zimno, zimno, zimno
                                                    Szczęk zębami
                                                    Ziuziu,ziuziu, ziuziu, ziuziu
                                                    i placek drożdżowy nawet opadnie .......a co dopiero mówić ......
                                                    oooooo.big_grinbig_grin
                                                    No dzień dobry big_grin
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 30.05.14, 07:14
                                                    https://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/poranna_kawa_we_dwoje_0.jpg

Rozgrzewam się . Tuż przed przebudzeniem śniło mi się, że w samej
                                                    piżamie biegłam do przychodni lekarskiej. Wejrzałam przez okno
                                                    czy są tam jacyś ludzie, no bo w w tej piżamie ... różowa była, a mam
                                                    na sobie niebieską big_grin. Lekarka i pani w rejestracji wcale nie były
                                                    zaskoczone widząc mnie w bieliźnie, co wydało mi się dziwne ...

Miłego dnia.
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 30.05.14, 10:08
                                                    Mży drobny, ale dokuczliwy deszczyk.
                                                    Jest zimno. Taki maj ...
                                                  • sagittarius954 Re: Maj ... każdego dnia 30.05.14, 12:33
                                                    U was w tym Belfaście ciągle deszcz pada big_grin
                                                    Musicie odczarować deszcz jakiegoś kacyka z plemienia suszońców zaprosić big_grinbig_grin
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 31.05.14, 07:33
                                                    31 maja

I tak upłynął nam tegoroczny maj. Raz słonce, raz deszcz - bardzo
                                                    dużo deszczu, a nawet powodzie.

Jakby chciał dać dowód, że jest pięknym miesiącem,
                                                    dzisiejszy poranek jest bardzo słoneczny, a niebo w błękicie
                                                    i bez żadnych chmur czy nawet chmurek.

Wszystkim miłym współtwórcom, którzy zechcieli zaszczycić
                                                    to forum swoją obecnością poprzez wpisanie postów w maju,
                                                    dzięĸuję serdecznie i zapraszam od jutra do wpisów w czerwcu.
                                                    Superka.
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 31.05.14, 07:38
                                                    https://4.bp.blogspot.com/-WVRuMnCqfR0/TdlpWbmdUcI/AAAAAAAAAxw/rjP2cHk14KU/s400/014.JPG

Dla tych, którzy wierzą, że mi się uda utrzymać to forum.
                                                  • sagittarius954 Re: Maj ... każdego dnia 31.05.14, 08:03
                                                    Ja o w postaci kwiatka chciałbym zobaczyć pół litra big_grinbig_grin

Dzisiaj rano , wszedłem do łazienki raźnie i ochoczo zabierając się do toalety , pogwizdywałem sobie wesoło piosenke z kabaretu starszych panów a z kompa leciał głos Jeremiego Przybory z audycji radiowej " Głosy z przeszłości " ze strony internetowej Ninateka . I tak nastawiony do życia wziąłem do ręki maszynkę do golenia i pomyślałem ,że może wcześniej umyje zęby więc pastę do drugiej ręki i buch ja na maszynkę suspicioussuspicioussuspicious
                                                    A pan Jeremi wspomina sobie dzieciństwo , oho pomyślałem to ja znalazłem się z drugiej strony dzieciństwa w starości , Alzhaimer nie boli big_grinbig_grin Resztki mięty z pasty zapachniały na moich policzkach tyle że z odwrotnej strony big_grinbig_grin
                                                  • skuter44 Re: Maj ... każdego dnia 31.05.14, 09:44
                                                    Miesiące lecą jak tygodnie.
                                                    Dziś 13 st. i lekki deszczyk.
                                                    Pozdrowienia.
                                                    Dziękuję Ci Założycielko za majowy kalendarz.
                                                    Obiegowy kwiatek dla wszystkich - na dzień dorosłych dzieci , wszyscy jesteśmy dziećmi.
                                                    https://4.bp.blogspot.com/-WVRuMnCqfR0/TdlpWbmdUcI/AAAAAAAAAxw/rjP2cHk14KU/s400/014.JPG
                                                    BARDZO PIĘKNY, NIE MOŻNA GO NIE PRZEKAZAĆ INNYM. JAK FAJKĘ POKOJU.
                                                  • skuter44 Re: Maj ... każdego dnia 31.05.14, 09:52
                                                    A co , miało by się zmienić na tym forum ? Tłoku nie będzie. Istnienie forum zależy od tematyki forum i panującej na nim atmosfery. Ty masz okej. Tak trzymaj.
                                                  • super.222 Re: Maj ... każdego dnia 31.05.14, 12:08
                                                    Dziękuję Skuterze44 za miłe słowa.
                                                    Rozumiem, że zechcesz zaglądać i wspierać forum
                                                    również w czerwcu. http://s18.rimg.info/560de947b0b8e6700fee9ee0dabc63bf.gif
                                                  • skuter44 Re: Maj ... każdego dnia 31.05.14, 12:13
                                                    ... zależy od Opatrzności i lekarzy..... ja się staram.... smile

pozdrawiam Cię cicho. smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka