Dodaj do ulubionych

Wstajesz i czytasz ...

12.06.14, 07:44
www.tvn24.pl/kilkuletnie-dzieci-uwiezione-w-samochodzie-policjanci-wybili-szybe,438566,s.html
.
To jakaś plaga głupich rodziców - właścicieli samochodów.
Jeszcze nie ucichł szum medialny wokół sprawy w Rybniku,
a już o mały włos mogło dojść do następnej tragedii.
Czy ci ludzie nie czytają gazet, nie oglądają wiadomości w TV?
A w samochodach pewnie słuchają tylko przebojów z kaset.
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 12.06.14, 08:25
      Ja dzisiaj wstałem i przeczytałem że Niesiołowskiego w kaftanie do szpitala zabrali big_grin oj żeby to była prawda big_grinbig_grin
      • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 12.06.14, 09:13
        Przeczytałam, że *mundzio* jest interesujący.
        To trafiłam w logo? A na otwarciu ma wystąpić Dżenifer Lopez big_grin
        • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 12.06.14, 10:40
          Przy piłce nawet dżeniferka wysiada i jest mało apetyczna big_grin Żeby nie powiedzieć mało seksowna big_grin
      • jesienna.sonata Re: Wstajesz i czytasz ... 12.06.14, 17:58
        sagittarius954 napisał:

> Ja dzisiaj wstałem i przeczytałem że Niesiołowskiego w kaftanie do szpitala zab
        > rali big_grin oj żeby to była prawda big_grinbig_grin

Yhymmmm....a panna Pawłowicz została "miss mokrego podkoszulka" na paradzie gejów i lesbijek. big_grin
        • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 12.06.14, 19:58
          a ta panna ma piersi na 5 czy na 6 ?? Żeby paradować w mokrym podkoszulku ....big_grin suspicious
          • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 13.06.14, 12:15
            www.fakt.pl/polityka/byly-premier-rozwodzi-sie-jan-krzysztof-bielecki-rozstaje-sie-z-zona,artykuly,467787.html.
            .
            Każdemu wolno się rozwodzić, ale żeby robić sobie jaja?
            Moja uwaga odnosi się do rozwiedzionej pani Bieleckiej,
            która wyznała, że teraz wezmą ślub kościelny.
            Z tej biedy to się ludziom w głowach przewraca, nawet
            nie wie pewnie co znaczy zawrzeć ślub kościelny.
            • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 13.06.14, 14:00
              I wydawać by się mogło że pieniądze plus długotrwałe pożycie to reszta życie upłynie w bajkowej atmosferze ....
    • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 14.06.14, 08:03
      plejada.onet.pl/newsy/kuczok-to-malzenstwo-przechodzi-do-historii/fd1w6
      • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 14.06.14, 08:09
        ... sztywny etos literacki ...
        Nawet komentować się tego nie chce.

To był drugi mąż Agaty Passent. Z pierwszym ma syna.
      • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 14.06.14, 08:59
        Passent Passent , acha była zdecydowanie córką , i co dalej ? Rozwód ...i co będzie ? Blog ?suspicious
    • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 14.06.14, 15:57
      Po popołudniowej sjeście przeczytałem:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16154980,_Wprost___Mamy_tasmy_kompromitujace_rzad_Tuska__Sienkiewicz.html#MT
      No i na ulice trzeba wyleźć bo inaczej dupki rządowe znów powiedzą że to tylko echo suspicious
      • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 14.06.14, 16:40
        *Rewelacje* tygodnika WPROST mnie jakoś nie pobudzają do działań,
        które sugerujesz ... w tonie drwiącym - przecież już przywykłam do niego.
        Nie będę się podniecać podczas weekendu. Sam czytałeś, że osoby
        zainteresowane nie odbierają telefonów big_grin

To może być temat *zastępczy*. A kogo tak Wprost usiłuje zasłonić
        to przecież wiesz ... big_grin
        • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 14.06.14, 19:25
          Jolka Jolka ech Jolka ..ale jest taki aspekt sprawy czy poczucie wstydu u wyborców PO zadecyduje o zmianie kursu poparcia ? big_grin
          • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 14.06.14, 22:19
            Powoli dochodzimy do momentu kiedy trzeba złapać za miotłę żeby wszystkie papierki wymieść z izby ...miotły mogą być różne .
            • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 16.06.14, 11:50
              passent.blog.polityka.pl/2014/06/15/afera-tasmowa-mleko-sie-rozlalo/
              Przeczytać można przed konferencją prasową premiera.
              Nie zaszkodzi i chociaż nie we wszystkim podzielam zdanie
              dziennikarza, to wklejam, bo dyskusja jest bezcenna.
              Zobaczymy czy otworzy się wszystko ...
              • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 16.06.14, 12:02
                Wczoraj widziałem Passenta w tv i powiem szczerze , niektórzy już powinni pójść na emerytyrę . Bo i tutaj po przewertowaniu artykułu widzę, odejście od niedzielnego zdania a to raczej takiemu dziennikarzowi nie wypada .
                • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 18.06.14, 09:46
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16175022,Ciezarna_trzy_godziny_czekala_na_pomoc__Dziecko_zmarlo.html#BoxSlotI3img..
                  .
                  Akurat nie było żadnego lekarza *prowadzącego* ciążę ...
                  Widziałam reportaż ze szpitala. Wstrząsający, niewyobrażalne olewanie
                  obowiązków i tłumaczenie dyrektora szpitala na poziomie licealnym.

Z reportażu dowiedziałam się, że w wyniku interwencji siostry (rodzonej)
                  u rzecznika praw pacjenta szpital mógł przekazać ciężarną do najbliższego
                  szpitala, który w tym czasie dysponował zespołem operującym.
                  Kiedy - z nadzieją w sercach - przekazano te informację szpitalowi,
                  usłyszano, że owszem to jest możliwe o ile pacjentka wypisze się
                  na własną prośbę i na własną odpowiedzialność.
                  • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 18.06.14, 11:26
                    Ja bym tak zrobił wypisałbym się , niestety mężczyznom rodzenie nie jest dane ...
                    • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 20.06.14, 06:54
                      www.fakt.pl/katowice/prezydent-bytomia-sie-zeni,artykuly,469274.html
                      .
                      .
                      Ach! ... big_grin big_grin
                      • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 24.06.14, 14:54
                        Marine Le Pen bez frakcji w Parlamencie Europejskim.
                        Nie chcieli europosłów Korwin-Mikkego.

Nową frakcję w europarlamencie może otworzyć co najmniej 25 posłów
                        z co najmniej siedmiu krajów Unii. i chociaż Marine brakowało posłów
                        z dwóch krajów, to na propozycję K-M nie wyraziła zgody.

A oto posłowie z Nowej Prawicy K-M:
                        - Robert Iwaszkiewicz, Janusz Korwin-Mikke, Michał Marusiak,
                        Stanisław Żółtek.

wiadomosci.onet.pl/kraj/janusz-korwin-mikke-zrezygnuje-z-zasiadania-w-parlamencie-europejskim/0g1x3
                        • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 25.06.14, 07:43
                          Dzisiejsze posiedzenie Sejmu poświęcone będzie m.in. informacji
                          premiera na temat nagrań ujawnionych przez "Wprost".

Około godziny 15-tej premier przedstawi informację, a następnie
                          kluby będą mogły w 10-minutowych wystąpieniach ... bronić lub
                          krytykować ministrów, a nawet cały rząd.

Obrady mogą potrwać nawet do godziny 2-giej - powidziała pani
                          marszałek Ewa Kopacz.
                          • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 25.06.14, 18:37
                            Trwa debata sejmowa. Każdy chce się pojawić na mównicy i popisać.

Odebrałam przemówienie premiera podobnie jak opozycja, a w opozycji
                            ani do premiera ani do rządu nie jestem. Myślę, że pozostanie szefem
                            rządu, ale z ogromnym brakiem zaufania.

PS. Opuszczenie sali Sejmu przez PiS jest aroganckie. Społeczeństwo
                            zgromadziło się przed telewizorami żeby ocenić stan faktyczny po
                            jednej i po drugiej stronie, a nie oglądać plecy posłów ... Przecież to jest
                            opuszczenie stanowiska pracy, za które pobiera się wynagrodzenie.
    • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 25.06.14, 19:01
      wyborcza.pl/1,75968,16216550,Palikot__czyli_pierwsza__kur_____w_Sejmie.html
      • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 03.07.14, 07:54
        Na każdej stronie wystąpienie Korwin-Mikke
        podczas inauguracyjnego posiedzenie parlamentu europejskiego.
        Zadziwiające: pochwalił ład i porządek w polskim parlamencie.
        • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 03.07.14, 08:47
          suspicioussuspicioussuspicious taaaa pochwalił a jakże big_grinbig_grinbig_grin Ale na razie nie ma innej alternatywy dla innych opcji politycznych . Zaorać, posiać i czekać aż wzrośnie ...
          • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 09.07.14, 09:34
            Gdzie otworze - zdjęcie Kulczyka z zarostem.
            Ale nie chce mi się czytać przy tym upale.
            • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 09.07.14, 11:29
              A pot kap kap kap ...big_grin
              • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 09.07.14, 18:39
                A teraz prof. Chazan odwołany przez HGW.
                Łaski mu nie robią. Pójdzie do prywatnej przychodni.
                W końcu powołany został do ochrony życia ludzkiego,
                to swoją misję wykonuje.

Taka myśl mnie nachodzi: gdyby u swojej córki albo wnuczki
                *wymacał* taką ciążę, czy by pozwolił urodzić ?
                • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 09.07.14, 18:55
                  Ty wiesz wszystko o tej sprawie czy tylko gdybasz ?
                  A jego córka poszłaby in vitro zrobić ?
                  Huzia na Józia a degrengolada i tak stoi sobie spokojnie w słoiczku jak dźem i tylko czekać jak ja jakiś ciekawski uwolni z wecka .
                  • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 09.07.14, 19:01
                    Myślę, że *jego córka poszłaby sobie zrobić in vitro*
                    gdyby zawiodły wszelkie możliwości zapłodnienia, co się zdarza
                    już bardzo często z powodów o jakich nasze babki pojęcia nie miały.

Dalszej części Twojego postu nie rozumiem ... big_grin
                    • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 09.07.14, 19:09
                      Oh a co tu rozumieć . Ta wojna będzie prowadzona z każdym kto ma poglądy i zapatrywania chrześcijańskie i każdy przejaw niedopilnowania obowiazków lub niezastanowienia się może wpływac na utrate stanowiska . Wreszcie ile stanowisk ciagle można uruchamiać teraz trzeba z tych starych odzyskiwać co się da , nowe pokolenia stoja u drzwi PO i czekają na funkcje i dobrze opłacane stanowiska . stad ta marmolada jako wiele negatywnych cech społeczeństwa politycznego.
                      • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 10.07.14, 07:48
                        Zmarło dziecko, które urodziło się dzięki niezłomnej postawie
                        profesora Chazana, bo odmówił wykonania aborcji.

Pełnomocnikiem matki dziecka jest
                        mec. Marcin Dubieniecki.

Zdaniem ginekologa prof. Romualda Dębskiego:
                        To dziecko nie miało połowy głowy (...) i będzie umierało dzięki
                        panu profesorowi przez miesiąc lub dwa (...).
                        • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 10.07.14, 11:11
                          To niemożliwe a profesor też jej kazał się zapłodnić ? Kto ma ponieść ofiare jej decyzji ? Nie ma przebacz , to musi boleć matkę .
                          • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 10.07.14, 11:29
                            Ofiarą zawsze jest matka.
                            Uważasz, że nie powinna zachodzić w ciążę?
                            Natura ją do tego stworzyła.
                            Ginekologia jest stworzona do eliminowania zagrożenia
                            dla matki i dziecka (nawet w łonie matki).

Po zabiegu aborcyjnym (o który prosiła) kilka miesięcy
                            traumy i mogła pomyśleć o następnej ciąży.
                            Gdy zobaczyła w jakim stanie może być dziecko,
                            zapewne nie pozwoli się zapłodnić ... długo i skutecznie.

Wybitny profesor mógł pomyśleć o nieszczęsnej kobiecie,
                            której przytrafiła się ciąża patologiczna., Kurcze .... nie
                            wnerwiaj mnie.
                            • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 10.07.14, 15:34
                              O następnej ciązy in vitro ? No oooooczywiście mogła a jakże i najlepiej na koszt .... wiesz ja będę cie wnerwiać bo ostatecznie jak ktoś pragnie rozwiązać problem szuka sposobów a jak ktoś go nie chce szuka powodów . Tyle . I wreszcie daj spokój in vitro i ciążom , no chyba że ty chcesz jeszcze ten tego big_grinbig_grinbig_grinbig_grin I tu się usmieję big_grinbig_grinbig_grin To nie twój ani mój problem jedynie tych co zachodzą i sieją big_grinbig_grin
                              • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 10.07.14, 15:41
                                To by nawet mogło tak być (czyli mówisz, że wibrator zapłodnić nie może?) big_grin big_grin,
                                ale sprawa zaczyna być b. poważna z powodów religijnych. A te problemy
                                mnie interesują. Jako wierząca katoliczka sprzeciwiam się postępowaniu
                                sławnego (już - a jakże) profesora ... big_grin
                                • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 10.07.14, 16:01
                                  Ach nie tego nie zrobi big_grinbig_grin
                                  Widzisz była okazja pomodlić się i wyprosić matce łaskę , ale okazało się że lepiej teraz za lekarza się modlić , choć ja uważam że modlić się trzeba i bez potrzeby . I to jest problem religijny a nie podejmowanie decyzji i chęć przerzucenia jej na barki innych . Ostatecznie o to chodziło w tym nowym ustroju . ?bierz w swoje ręce to czego nie mogłeś do tej pory . A lekarz jak był słąwny może być jeszcze bardziej i tylko po co mu to ?
                                  • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 11.07.14, 07:30

(...) A lekarz jak był sławny może być jeszcze bardziej
                                    i tylko po co mu to ? (...)

Jak to po co mu to? Ja go nie znałam, a teraz znam big_grin
                                    I powiedz mi dlaczego na widok jego fotki, w moim brzuchu
                                    zamiast motylków czuję coś oślizgłego jak węża, którym
                                    mogę się udusić od wewnątrz. Ta twarz jest wyjątkowo
                                    niefotogeniczna i nie z powodu braku urody, lecz z innego
                                    jakiegoś powodu, którego nie potrafię zdefiniować ...
                                    • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 11.07.14, 07:35
                                      Dzisiaj w Sejmie odbędzie się głosowanie nad
                                      konstruktywnym wotum nieufności dla rządu Donalda Tuska.
                                      Wniosek zgłosiło PiS, jako kandydata na nowego szefa rządu
                                      wystawiając - po raz drugi już - prof. Piotra Glińskiego.

Był kiedyś taki serial 'Niewolnica Izaura'.
                                      Teraz jest 'Niewolnik Kaszyńskiego'

- powiedział lider SLD - Leszek Miller.
                                      • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 11.07.14, 11:49
                                        Ciekawe czy Miller się wyzwolił big_grinbig_grinbig_grin
                                    • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 11.07.14, 11:55
                                      A to jest raczej przewrażliwienie .
                                      Ja czytając o tej sprawie i wiedząc coraz więcej myslę że znów chciano zagrać na starych resentymentach , więc znaleziono chłopca do bicia , bo jeżeli matka wiedziała że ta ciąża może być " nie taka" , zakład in vitro tym bardziej a "ten" lekarz starał być filozofem to o czym my możemy mówić , o dezinformacji ludzi . Nas bezpośrednich odbiorców , tylko po co zachodzi pytanie żebyśmy stawali murem za jedyną właściwą ideologią . czyli o ducha idzie walka a nie o ciało . bo matka pewnie wygeneruje sprawę do sądu , tam jej przyznają troszkę grosza na pocieszenie , ten doktor straci klinikę a placówka in vitro dalej będzie zapładniała kobiety które nie powinny zachodzić w ciąże .
                                      • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 11.07.14, 12:01
                                        Jak mam rozumieć: kobiety które nie powinny zachodzić w ciążę ?

Nie każda może dlatego wynaleziono in vitro.
                                        Ale żeby były takie, które nie powinny, a chcą przecież?
                                        • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 11.07.14, 12:03
                                          To nie jest przewrażliwienie.
                                          A Tobie on się podoba?
                                          • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 11.07.14, 13:47
                                            Mnie żadni mężczyźni się nie podobają big_grinbig_grinbig_grin Nawet takie metro seksualne typki wyłagodzone az do bólu kobiecego big_grinbig_grinbig_grin
                                        • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 11.07.14, 13:45
                                          Tu chodzi o to ,że dziś możemy określić, która kobieta urodzi jak najnormalniejsze dziecko a kórej może się to nie udac .
                                          • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 11.07.14, 14:21
                                            ... jeszcze przed poczęciem? można to stwierdzić ...???

Miej litość nad starą kobietą. Takie się teraz rzeczy dzieją,
                                            że nie nadążam. Przecież nie tak dawno ja nie wiedziałam
                                            przez 9 miesięcy czy urodzę syna czy córkę. Dopiero gdy usłyszałam
                                            krzyk, to mnie zapytano co bym chciała? Odpowiedziałam, że jest
                                            mi to obojętne byleby miało wszystko na swoim miejscu.
                                            Był chłopak ... big_grin
                                            • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 11.07.14, 19:51
                                              A widzisz a dzisiaj lekarze mogą określić, że ze względu na zły kod dna kobieta nie może urodzić gdyż urodzi niepełnosprawne dziecko . Jeśli w rodzinie wcześniej zdarzały się takie przypadki , niektóre panie mogą takie badania przeprowadzić . Przekazanie w jakimś ciągu złego kodu może powodować niedorozwój . I o tym chyba ta pani wiedziała . Nauka biegnie do przodu, jeszcze.
                                              • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ...konserwator... 15.07.14, 10:42

...zabytków i budowniczy zamków z piasku... big_grin big_grin big_grin

www.fakt.pl/wydarzenia/unia-dala-mi-dotacje-na-zamki-z-piasku,artykuly,474487.html
                                                • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ...konserwator... 17.07.14, 11:32
                                                  Dariusz K. ... b. mąż Edyty Górniak.
                                                  Z dnia na dzień stał się gwiazdą samoistną.
                                                  • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ...konserwator... 17.07.14, 21:16
                                                    Ba ,ale może przegapić w ten sposób III wojnę światową ....znaczy ewentualne rozpoczęcie .
    • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 18.07.14, 15:00
      już nie można - ani czytać, ani słuchać.
      • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 19.07.14, 15:31
        ale dlaczego ? Na razie jeszcze na cacy się nie pokłócili ...
        • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 21.07.14, 07:07
          www.tvn24.pl/100-zl-za-3-mililitry-lez-tak-sie-zarabia-w-lublinie,451630,s.html
          .
          .
          To są sposoby na walkę z bezrobociem w Polsce.
          To się dzieje tu i teraz. Tak wykorzystuje się również
          fundusze unijne. Ciekawe ... złapią kogoś z urzędu
          za tyłek, czy posadzą w tym okienku z pipetką na łzy. ?

ps. Mam nadzieję, że to jest jakiś żart ...
          • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 21.07.14, 11:23
            a dlaczego żart ? Jest gorzej jak w socjalizmie . Bzdurne przepisy i pieniądze dla cwaniaków .
            • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 10.08.14, 08:33
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16455074,Para_Polakow_zginela_po_upadku_z_urwiska_w_Portugalii_.html#BoxSlotI3img.
              .
              Brak słów ... Mądre dzieci - nie *pobiegły* za rodzicami.
              • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 15.08.14, 08:11
                sport.tvn24.pl/lekkoatletyka,128/noga-ogladal-plecy-rywali-w-finale-przegral-z-pachwina,459305.html
                .
                .
                Rewelacyjny ten tytuł i tylko dlatego go rozsławiam na forum.
                A przy okazji ... jak to się dzieje, że na ważne zawody sportowe
                o zasięgu europejskim, delegowani są prawie inwalidzi?
                Jeżeli Noga ma ułomna pachwinę, to może się ścigać z najlepszymi?
                • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz ... 18.08.14, 09:53
                  na rozkładzie ksiązka : Warszawa 44 Popiół i łzy - Andrzeja Solaka
                  • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ... 20.08.14, 11:30
                    "Nad rzeką niepamięci" - Joanna Lustyk.
                    Po przeczytaniu losu bohaterów - zapomnieć się nie da.
                    https://www.dobre-ksiazki.com.pl/var/imagescache/d1/d1455bb0dbdb2efeebf2eaf255e236cf.jpg
                    • super.222 Re: Wstajesz i czytasz ...Wybory 21.08.14, 14:32
                      Premier Donald Tusk podpisał rozporządzenie:

16 listopada wybierzemy radnych gmin, powiatów i sejmików
                      wojewódzkich oraz prezydentów miast.
                      Kampania wyborcza
                      ruszy 27 sierpnia.
                      • super.222 Re: Wstajesz i czytasz .. Sienkiewicza n/t 07.09.14, 08:04
                        big_grin
                        • sagittarius954 Re: Wstajesz i czytasz .. Sienkiewicza n/t 07.09.14, 08:41
                          Sienkiewicza , oczywiście czytać można , tylko zależy którego suspicioussuspicioussuspicious
                          • super.222 Re: Wstajesz i czytasz .. 25 lat rządu Mazowieckie 12.09.14, 08:55
                            Dzisiaj w siedzibie Kancelarii Premiera odbędą się uroczystości z okazji
                            25-lecia powołania gabinetu Tadeusza Mazowieckiego.
                            Udział wezmą: Donald Tusk, byli szefowie rządów po 1989 roku oraz najbliższa
                            rodzina zmarłego w roku 2013 Tadeusza Mazowieckiego.

12 września 1989 roku nieco ponad trzy miesiące po przeprowadzeniu
                            pierwszych częściowo wolnych wyborów parlamentarnych w Polsce,
                            Sejm niemal jednogłośnie wydał wotum zaufania dla sformowanego
                            przez Tadeusza Mazowieckiego niekomunistycznego rządu.
                            Mazowiecki stanął na czele gabinetu, który do listopada 1990 roku
                            dokonał ogromnych zmian w Polsce.

Wotum zaufania udzieliło 402 z 415 przebywających na sali posłów.
                            Nikt nie wstrzymał się od głosu.

Pomyślałam o obecnej sytuacji rządu i czy desygnowanej na premiera
                            pani Ewie Kopacz uda się formowanie gabinetu i uzyskanie dla niego
                            akceptacji parlamentu. I z jakim wynikiem. Och! Takie czasy mamy.
                            • super.222 Re: Wstajesz i czytasz .. Ewa Kopacz 15.09.14, 14:26
                              Marszałek Sejmu RP otrzymała od prezydenta misję utworzenia rządu.
                              • super.222 Re: Wstajesz i czytasz .. Ewa Kopacz 15.09.14, 15:47
                                www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1592587,1,czego-nie-wiecie-o-ewie-kopacz.read
                                Nie wiem, może się wklei w całości i utrzyma jakis czas.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka