Dodaj do ulubionych

W cieniu Mundialu - Cesare Prandelli

25.06.14, 07:06
Klęska Włoch w Brazylii oznacza pierwszą ofiarę turnieju.
Zaraz po porażce z Urugwajem do dymisji podał się Cesare Prandelli.

Ciekawe ... czy po powrocie do kraju decyzja Cesare zostanie zaakceptowana
przez włoskich kibiców. No i kobiety big_grin ... elegancja i wdzięk ...
Ten selekcjoner był *wizytówką* w znaczeniu pozytywnym. Widzieć na
ekranie przed boiskiem Cesare, to wiedzieć kto gra .. big_grin big_grin

www.sport.pl/mundial2014/1,137764,16210350,Mundial_2014__Katastrofa_Wlochow__Prandelli_juz_zrezygnowal.html#BoxSportTxt
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: W cieniu Mundialu - Suarez 26.06.14, 17:30
      sport.fakt.pl/sportowcy/wyrok-na-suareza-nie-moze-nawet-wejsc-na-stadion-,artykuly,470766.html.
      .
      Wiadomo, że gryzienie jest bee ... ale żeby zaraz "kanibal" ?
      Oj! Fakcie ! A facet ma 4 miliony na koncie i sobie trochę
      odpocznie, wakacje przecież, może ma dzieci?
      • sagittarius954 Re: W cieniu Mundialu - Suarez 26.06.14, 18:34
        I on ten suarez z dziećmi na plaże a tam już czekają głodne pomocy kobietki big_grinbig_grinbig_grin
        • super.222 Re: W cieniu Mundialu - Julio Cesar 30.06.14, 09:40
          Taki duży i płakał big_grin big_grin

sport.fakt.pl/sportowcy/julio-cesar-sie-rozplakal,artykuly,471341,1,1,8.html
          • sagittarius954 Re: W cieniu Mundialu - Julio Cesar 30.06.14, 11:45

gorzej, że się znów pobili w korytarzu . Co oni mają - zamiast na murawie - zaraz by wpadło tez pare tysięcy obrońców . Ale to gorszące dla fifa . Chociaz ich bardziej obchodzą many many many big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            • super.222 Re: W cieniu Mundialu - o parówkach ... 01.07.14, 13:49
              www.sport.pl/mundial2014/10,128522,16249575,MS_2014__Borek__porazka_bylaby_dla_Niemcow_katastrofa_.html#BoxSlotII3img
              big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin - prognozy .....prognozy, a piłka jest okrągła ...
              • skuter44 Re: W cieniu Mundialu - o parówkach ... 01.07.14, 14:04
                Emocje na Mundialu są niespotykane. Mecze coraz bardziej pociągające. Osobiście uważam jednak , że przyjęta zasada - "odpada zespół gorszy" jest bardzo brutalna i nie sprzyja obiektywnej ocenie/wyborowi najlepszego światowego zespołu.
                Kilka moich spostrzeżeń:
                - daleko polskiej drużynie do najlepszych,
                - od ostatniego Mundialu bardzo korzystnie rozwinęła się ta dyscyplina sportu (poziom techniczny,
                szybkość, wytrzymałość i dokładność gry a także stosowane taktyki gry),
                - europejskie standardy piłkarskie pozostały w tyle za stosowanymi w Ameryce i Afryce,
              • skuter44 Re: W cieniu Mundialu - o parówkach ... 01.07.14, 14:59
                Choć piłka jest okrągła, bardzo szybka a wyniki meczowe nieprzewidywalne,
                to pofantazjować można (prawda smile ). Tym bardziej, że zachęcasz do prognoz.

Dzisiejsza moja prognoza - wygrywają Argentyna i Belgia.
                Spekulacje dalsze, na 4 i 5. VII. – wygrywają Niemcy, Brazylia , Argentyna, Holandia
                A Mundial. To jest trudne do odgadnięcia ale zaryzykuję kolejność:
                Argentyna, Brazylia, Niemcy, Holandia. Coś za bardzo polubiłem tych południowych Amerykanów.
                PS. Nie wiem czy w Bieszczadach będę mógł widzieć ćwierćfinały.
                • super.222 Re: W cieniu Mundialu - o parówkach ... 01.07.14, 19:13
                  (...) Nie wiem czy w Bieszczadach będę mógł widzieć ćwierćfinały. (...)
                  napisał skuter44.

Jeżeli nie zamieszkasz w namiocie w jakiejś głuszy na najwyższym wierchu,
                  to oglądanie TV nie powinno sprawiać żadnej trudności. W knajpkach,
                  kawiarniach, piwiarniach - wszędzie będą transmisje. A radość takiego
                  oglądania gromadnie jest przednia. big_grin
                  • skuter44 Re: W cieniu Mundialu - o parówkach ... 01.07.14, 19:47
                    Miałem kiedyś taki Mundial kiedyś ... w knajpie u wzgórza Klasztoru... był mecz Niemcy... nie pamiętam z kim. Lepiej smakowało piwo.
                • super.222 Re: W cieniu Mundialu - o parówkach ... 01.07.14, 20:42
                  Brawo skuter - pierwszy mecz wygrała Argentyna.
                  • super.222 Re: W cieniu Mundialu - kontuzja Neymara 05.07.14, 11:21
                    www.tvn24.pl/mistrzostwa-swiata-w-brazylii,99,m/neymar-juz-nie-zagra-diagnoza-uraz-kregoslupa,446536.html.
                    Osłabienie zespołu .
                    Dla zawodnika może być końcem kariery.
                    Ogromnie przykre zdarzenie.
                    • super.222 Re: W cieniu Mundialu - sprawca kontuzji 05.07.14, 11:42
                      www.sport.pl/mundial2014/1,137597,16275314,Mistrzostwa_swiata_w_pilce_noznej_2014__cwiercfinaly_.html#BoxSlotII3img.
                      Przykre ... bardzo przykre.
                      Najpiękniejsze widowiska były w fazie eliminacji.
                      Teraz to już wzajemne *mordowanie*.
                • skuter46 Moje przewidywania wyników Mundialu 2014 06.07.14, 17:29
                  Pierwszego lipca prognozowałem :
                  Dzisiejsza (1.07.) moja prognoza - wygrywają Argentyna i Belgia.
                  Spekulacje dalsze, na 4 i 5. VII. – wygrywają Niemcy, Brazylia , Argentyna, Holandia
                  Argentyna, Brazylia, Niemcy, Holandia. Coś za bardzo polubiłem tych południowych Amerykanów.

-----------------------------------------------------------------------
                  Przewidziałem skład półfinałowy !!!!!!!!!!!!
                  Zabawa moja - typowanie wyników Mundialu 2014 - trwa .Teraz u ściskam swoją prognozę:

Wyniki dla Mundial 2014

Półfinały
                  8 lipca Brazylia - Niemcy 1 : 2
                  9 lipca Holandia - Argentyna 1 : 3

12 lipca Mecz o 3. miejsce Brazylia - Holandia 3 : 2

13 lipca Finał Niemcy - Argentyna 2 : 1

... a niech tam ... Kto jest innego zdania ?
                  skuter46 = skuter44
                  • marii51 Re: Moje przewidywania wyników Mundialu 2014 06.07.14, 18:38
                    wczorajszy wypadek, należął do bardzo groznych- niestety żeby pękł kręg--to wyobrażcie sobie ile sily miał ten , kory z wyskoku uderzył w kęgosłup fakt z rozpędu-on miał jedyne zadanei nie dopuścić do pilki przeciwnika--stalo się strasznie nieszczęsliwie...
                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                    porozmawialam z synami
                    • marii51 Re: Moje przewidywania wyników Mundialu 2014 06.07.14, 18:44
                      super222
                      pozwolisz,że zostawię artk
                      n/t kontuzjii pilkarza brazylijskiego:
                      www.sport.pl/mundial2014/1,137597,16279503,Brazylia___Kolumbia__Szokujace_wyznanie_Scolariego_.html#BoxSlotII3img
                      • super.222 Re: Moje przewidywania wyników Mundialu 2014 07.07.14, 06:49
                        Marii51

Wokół Mundialu dzieje się tyle historii, które nazajutrz są legendami,
                        że wypowiedzi czytane *już po meczu* nikogo nie interesują.
                        Ale jeżeli zauważysz coś super ciekawego - wklejaj. Nie protestuję.
                        Nie musisz pytać o zgodę big_grin
                        • marii51 Re: Moje przewidywania wyników Mundialu 2014 07.07.14, 07:51
                          super.222 napisała:

> Marii51
                          >
                          > Wokół Mundialu dzieje się tyle historii, które nazajutrz są legendami,
                          > że wypowiedzi czytane *już po meczu* nikogo nie interesują.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                          super222--
                          tak napisana adnotacja o moim wpisaniu postu- jest zwyczajną dyskwaliwikacją,żeby cos pisać na twoim forum= wstrzelic w twoje upododobania !
                          Jednak mam rację to jest forumczat Was dwojga
                          • super.222 Re: Moje przewidywania wyników Mundialu 2014 07.07.14, 22:37
                            Marii

... dobra, ufna i wciąż wierząca w czystość intencji.
                  • super.222 Re: Moje przewidywania wyników Mundialu 2014 07.07.14, 06:43
                    To mogą być takie lokaty, ale nie wierzę, że padnie aż tyle goli. big_grin
                    W finale będą Niemcy (przewidywałam po pierwszym meczu i napisałam
                    to jest maszyna, która wygra wszystko).
                    Gdyby wyniki były tak przewidywalne, zapewne nie byłoby emocji.
                    Nie kibicuję Niemcom, ale ... odpadło tyle zespołów europejskich, to
                    może niech wygrają big_grin big_grin

PS. Skuterze46 zmieniłeś numerację ? W jaki sposób mogę upewnić
                    się, że skuter46=skuter44 ?
                    • skuter46 Re: Moje przewidywania wyników Mundialu 2014 07.07.14, 09:40
                      skuter46 - TO POPRZEDNIO skuter44
                      Wyjaśniam.
                      Nie ma skuter44, jest skuter46.
                      Login wieloletni (skuter44) zmuszony zostałem zlikwidować i usunąć całą bazę danych , setki zdjęć i listów. Dla bezpieczeństwa. Sam przypadkowo otworzyłem konto dla wszystkich , podając link do konta, moich kontaktów, listów i zdjęć. Musiałem niezwłocznie usunąć trwale dostęp do konta przez jego likwidację a jednocześnie założyciel forum usunął wpis w którym był link dostepu do mojego konta i danych.
                      • super.222 Re: Moje przewidywania wyników Mundialu 2014 07.07.14, 10:14
                        I komu to się przytrafiło ? big_grin big_grin

Dla mnie obojętnie: 44 czy 46 ... ważne, że skuter.
                        Zawsze miło widzieć ... superka.
                        • super.222 Re: Wpływ piłki nożnej na politykę 09.07.14, 18:33
                          www.fakt.pl/wydarzenia/prezydent-brazylii-przegrala-wraz-z-pilkarzami,artykuly,473552.html.
                          .
                          Ciekawe ... jaki wpływ na poprawę warunków egzystencji mogło mieć
                          wygranie wczorajszego meczu. Biedny kraj porwał się *z motyką na słonce*,
                          zafundował sobie igrzyska, a teraz ma pretensje do całego świata.

Nasza reprezentacja nie zakwalifikowała się do mundialu i co? Żyjemy
                          i rozwiązujemy wewnętrzne problemy ...
                          • sagittarius954 Re: Wpływ piłki nożnej na politykę 09.07.14, 18:48
                            Żyjemy
                            > i rozwiązujemy wewnętrzne problemy ...

Oj bo zdaje się że zyjemy w innych plemionach jak to określają media big_grin
                            A my co, tusku, specjalnie z małej litery, nie zafundował ci mistrzostw Europy ? Wzbogaciłaś się od tego czy odwrotnie tylko jeszcze o tym nie wiesz .
                            To takie duposłowa jakiś tępy dupek prezydent ogłasza że w imie narodu potrzebuje go zadłużyć . Fstrentne ...tym bardziej Brazylia .
                            • super.222 Re: Wpływ piłki nożnej na politykę 09.07.14, 18:57
                              Na końcu zdania, które cytujesz jako moje

takie
                              trzy kropki big_grin
                              czy to coś mówi?
                              • sagittarius954 Re: Wpływ piłki nożnej na politykę 09.07.14, 19:02
                                No pewnie że mówi , ale jak my tego zdania samego to nie mogę trochę tego ponarzekać ? Wiesz że nie jestem amerykan i ciagle nie lubie się szczerzyc big_grinbig_grin
                                • skuter46 Finał Mundialu znany ale teżwcześniej przewidziany 10.07.14, 06:05

Moje przewidywania wyników Mundialu 2014 - na forum - "Jak tu cicho" (do sprawdzenia)

Pierwszego lipca prognozowałem,
                                  Dzisiejsza (1.07.) moja prognoza - wygrywają Argentyna i Belgia.

W dniu 6 lipca pisałem tam:
                                  -----------------------------------------------------------------------
                                  Przewidziałem skład półfinałowy !!!!!!!!!!!!
                                  Zabawa moja - typowanie wyników Mundialu 2014 - trwa .Teraz uściślam swoją prognozę:
                                  Półfinały
                                  8 lipca Brazylia - Niemcy 1 : 2
                                  9 lipca Holandia - Argentyna 1 : 3
                                  12 lipca Mecz o 3. miejsce Brazylia - Holandia 3 : 2
                                  13 lipca Finał Niemcy - Argentyna 2 : 1
                                  • sagittarius954 Re: Finał Mundialu znany ale teżwcześniej przewid 10.07.14, 11:08
                                    Jeśli już to 6:2 dla Niemców.
                                    • super.222 Re: Finał Mundialu - O! kurcze! ja bym nie ... 11.07.14, 08:58
                                      www.zczuba.sport.pl/Zczuba/1,138263,16303154,Rihanna_mowi__ze_podoba_jej_sie_Sergio_Romero__a_zona.html#BoxSlotII3img
                                      .
                                      To bardzo ryzykowna gra, ale podczas oglądania meczu - pomyśle o tym. ;D
                                      • super.222 Re: Finał Mundialu - O! kurcze! ja bym nie ... 11.07.14, 09:04
                                        https://www.mundoalbiceleste.com/Images/Blogs/Blog_3718_36212131020666.jpg

Sergio Romero - bramkarz reprezentacji Argentyny.
                                        • super.222 Re: Finał Mundialu - O! kurcze! ja bym nie ... 11.07.14, 09:08
                                          https://airherald.com/wp-content/uploads/2014/07/Eliana-Guercio-News.jpg

Żona bramkarza - Eliana Guercio.
                                          • super.222 Re: Finał Mundialu - O! kurcze! ja bym nie ... 11.07.14, 09:12
                                            https://i.perezhilton.com/wp-content/uploads/2013/12/rihanna-bikini-beach-body-barbados__oPt.jpg

Rihanna ...( żona bramkarza jest bardzo odważna ... big_grin)
                                            • super.222 Re: Finał Mundialu - O! kurcze! ja bym nie ... 11.07.14, 20:52
                                              domoslawski.blog.polityka.pl/2014/07/11/bilety-na-final-mundialu/.
                                              Szaleństwo ... szaleństwo ...
                                  • skuter46 Re: Finał Mundialu znany ale teżwcześniej przewid 13.07.14, 09:35
                                    Niestety pomyliłem się. Typowałem Brazylię. Za bardzo wierzyłem w mobilizację nadzwyczajną drużyny Brazylii i słabość Holandii.

Dziś walka o Puchar Świata . Chyba rację ma Sagi typując 6:2 dla Niemiec. Niemiecki walec/machina toczy się.

Mój typ 2:1 dla Niemiec., chyba jest za ostrożny.
                                    • super.222 Re: Finał Mundialu znany ale teżwcześniej przewid 13.07.14, 09:38
                                      Ja typuję 4 : 1 dla Niemiec big_grin
                                      • super.222 Re: Finał Mundialu znany ale teżwcześniej przewid 14.07.14, 09:47
                                        To były piękne dni, piękne tygodnie, piękny miesiąc.
                                        Teraz wracamy do rzeczywistości.
                                        11 października reprezentacja Polski gra z ekipą Joachima Lewa
                                        w eliminacjach do EURO 2016.
                                        Na razie nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić
                                        -
                                        napisał w blogu sportowym Krzysztof Matlak (Polityka).
                                        Autor jest oczarowany jedną jedyną akcją chłopaka
                                        o twarzy pucołowatego dziecka.

Pucołowaty chłopiec pokazał klasę, czego nie można powiedzieć
                                        o autorze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka