sagittarius954 Re: Kalendarz na sierpień 03.08.14, 18:57 A żeby Nikodema pokręciło ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Kalendarz na sierpień 03.08.14, 19:34 Zachmurzyło się. Pada deszcz i w oddali słychać pomruki. Gdzieś musi być potężna burza. Jest niepokojąco cicho, co mnie zmusza do wyłączenia wszystkiego oprócz żarówek. Dobranoc. Odpowiedz Link
super.222 Re: Kalendarz na sierpień 04.08.14, 06:40 Było ciemno, padał deszcz, gdzieś daleko grzmiało, Żadnych szkód w zasięgu mojego wzroku. Noc minęła spokojnie i teraz jest cudowny piękny poranek. Wszystko dokładnie umyte - trawniki, drzewa, chodniki. Miłego, spokojnego ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kalendarz na sierpień 05.08.14, 14:47 Spieka to cię śnieg czeka ???? a niedawno było że jak się pogoda odwróci to dopiero ale się nie odwróciła czyli bogatym ośmiorniczki z ust wyjęła Odpowiedz Link
super.222 Re: Kalendarz na sierpień 06.08.14, 07:02 6 sierpnia 2014 Dzień musztardy! I kto to wymyśla? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kalendarz na sierpień 06.08.14, 08:11 ...ale sarepskiej i miodowej ...no ostatecznie może to być dzień musztardy , z tym że dzisiaj jej nie uzyję , lepie pierogi z mięsem , farszu mam na omtrent 80 sztuk Odpowiedz Link
super.222 Re: Kalendarz na sierpień 08.08.14, 08:05 8 sierpnia - piątek. Imieniny miesiąca. Niech nam upłynie w spokoju ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kalendarz na sierpień 08.08.14, 12:01 Czyli largus Smaragd czy Sewer ???,tego ostatniego nie mylić z serwerem Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kalendarz na sierpień 08.08.14, 19:23 gdyby wszyscy nurkowie tak wyglądali warto byłoby się nawet kilka razy przytopić Odpowiedz Link
super.222 Re: Kalendarz na sierpień 13.08.14, 13:09 13 sierpnia 2014 Mówią, że leworęczni są ludźmi wybitnymi ...wierzę, bo moja wnusia jest leworęczna. . . Co by zakonserwować? Najłatwiej ogórki. Zdrowie. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kalendarz na sierpień 13.08.14, 15:26 Każda babcie przychyliłaby swojej wnuczce nieba Odpowiedz Link
super.222 Re: Kalendarz na sierpień 14.08.14, 07:21 14 sierpnia 2014 Zawód doceniany kiedy śnieżyce albo inne kataklizmy pozrywają przewody, a oni wdrapują się po słupach i zgrabiałymi z zimna rękami naprawiają i przywracają prąd w mieszkaniach. Odpowiedz Link
super.222 Re: Kalendarz na sierpień 19.08.14, 15:43 19 sierpnia 2014 Piękna idea - humanitaryzm. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kalendarz na sierpień 20.08.14, 06:41 Wstąpiliśmy do marynarki, żeby zwiedzać świat a co zwiedzamy morze - powiedział Ambrose Bierce . Morze i może . A ja i tak tylko zaciągam na siebie marynarkę - powiedziałem ja . Odpowiedz Link
super.222 Re: Kalendarz na sierpień 22.08.14, 06:56 22 sierpnia 2014 . . Dzień Pracownika Ochrony. Ważny dzień ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kalendarz na sierpień 22.08.14, 09:06 Jeśli jest cokolwiek na tym świecie do ochrony, to stanowczo serce swojej ukochanej . To znów ja . Odpowiedz Link
super.222 Re: Kalendarz na sierpień 23.08.14, 11:57 23 sierpnia 2014 . . Wszystko, co w dzisiejsze kartce napisano, jest ważne i warte przypomnienia. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Sentencja na dziś 25.08.14, 08:07 "Żyd to człowiek którego inni uważają za Żyda." (Sartre) Mądre Acha z ciekawostek to dziś obchodzi imieniny Józef , niebywałe bo oprócz tych marcowych zdawałoby się innych nie ma Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Sentencja na dziś 26.08.14, 08:25 Aforyzm jest małym domkiem z szerokim widokiem." (Kossman) Dzis między innymi imieniny obchodzi Dobroniega - solenizantkom Sto lat W 1941 roku do Ketrzyna zawitał Benito Mussolini, tego też dnia rozpoczęły się XX Letnie Igrzyska w Monachium . Pamiętacie chyba wszoła MAlinowski Komar śiatkówka i takie tam Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Sentencja na dziś 27.08.14, 09:24 Zaiste, drżę o swój kraj, gdy pomyśle że Bóg jest sprawiedliwy." (Thomas Jefferson) Stare a jakże prawdziwe . Wszystkim Liceriuszom najlepszego w dniu imienin . W 1939 roku Polska wygrała z Węgrami 4:2 i był to ostatni mecz reprezentacji Polski przed wybuchem wojny . W 1382 roku Tochtamysz zdobył Moskwę . Czyli w sierpniu łatwiej zdobyc Moskwę ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Sentencja na dziś 28.08.14, 08:22 Każdy Anglik to wyspa " - Novalis . Z tym Novalisem to jest tak . Mało dzisiaj kto o nim pamięta , chociaż zasługi swoje płożyłjako człowiek chory na gruźlicę,młodo zresztą umarł ,mógł się zajmowac tylko i niczym innym jak miłością. Prawdziwe nazwisko , rodowe to Georg Philipp Friedrich Freiherr von Hardenberg . Jako twardy Niemiec mógł nie rozumieć Anglików w tamtych czasach ludzie i narody były odmienne co mogło do takich tez doprowadzać . Anglik wyspą , Angik każdy inny do poznania ,ale po długiej znajomości . Coś edytor się pieprzy bo przy ółknięciu jakiejś litery i wstawienu jej połyka następną , masakra ,ale dokónczmy. Ukłony dla Bibiana z okazji imienin. Kościół prawosławny obchodzi jedno z głównych 12 świat - Zaśnięcie Bogurodzicy. W 1409 roku krzyżacy zdobyli Bydgoszcz i rozpoczęła się wielka wojna z zakonem. W 1936 roku w Pradze otwarto pierwsza linie trlejbusową . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Sentencja na dziś 29.08.14, 09:00 "Najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest szklanka wody. Ani przed, ani po, tylko zamiast." - pomysłodawcy brak czyli wymyślił to lud Ta szklanka wody działa nie tylko antykoncepcyjnie ,ale i pro rozumowo w wielu sytuacjach , żeby ludu nie urażać przykładów podawac nie będę . Mederykowi i Mederyce moje uszanowanie z powodu imienin . W 1930 roku Prezydent Ignacy Mościcki rozwiązał parlament . W 1198 roku w zamku Marlborough książę Jan Plantagenet poślubił Avisę z Gloucester , ten Jan to młodszy brat Ryśka Lwie Serce . Ciekawe ile trwało Wesele ? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Sentencja na dziś 30.08.14, 12:56 "Wiem więcej niż umiem wyrazić, a to co umiem wyrazić, mogę wyrazić jedynie dlatego, że wiem więcej." (Vladimir Nabokov, zapytany czy wierzy w Boga) Mniej więcej jest to zawikłane a im bardziej zawikłane sa słowa tym bardziej je można rozumieć w odwrotny sposób. Imieniny obchodzi Damroca , czołobitność od sagiego W 1939 roku ogłoszono powszechną mobilizację . W tymże roku Nobuyuki Abe został premierem Japonii . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Sentencja na dziś 31.08.14, 11:46 "Zabójstwo jest to ekstremalna forma cenzury." (Shaw) Kiedy zna się dzieje historii i czyta się takie myśli to wydaje się, że nie można było nic głupszego wymyśleć . Imieniny obchodzi między innymi Optat . Miłych życzeń W 1827 roku otworzono w Warszawie instytut Oftalmiczny inaczej Okulistyczny. W 1808 roku zniesiono w Bawarii poddaństwo . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Sentencja na dziś 01.09.14, 10:25 "Każdy człowiek ma jakieś dobre strony. Trzeba tylko przekartkować złe." (Ernst Junger) Całego życia mało i szkoda na kartkowanie wnętrza drugiej osoby , gdy wreszcie uważamy ja za osobę poznaną wykona taki manewr ,że całe to uczenie się jej jest nic nie warte . Miłodziad i Werena przy jednym stole świętują Miłego ucztowania . 1939 w Sopocie Niemieccy żołnierze przekraczają granicę naszego państwa . Wojna rozpoczęta. w 1945 roku otwarto cmentarz na Monte Cassino. Odpowiedz Link
super.222 Re:Sentencja na dziś 01.09.14, 10:33 a dzisiejszy dzień nosi datę 1 września. czyli sentencje na dzień wczorajszy - kliknąć i napisac coś o dniu dzisiejszym. a dzisiaj dzieci poszły do szkoły. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Sentencja na dziś 01.09.14, 13:03 A niech idą ja im nie zabraniam , chociaż twierdzę że to szkoda życia Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Sentencja na dziś 02.09.14, 08:44 "Brzuch jest powodem, dla którego człowiek nie uznaje siebie tak łatwo za Boga." (Friedrich Nietzsche) Jeszcze jeden ateista wywodzący swoje poglądy z kultu rodzinnego , ale trzeba przyznać , brzuchowi nie hołdował . Imieniny obchodzi między innymi Ingryda . Wesołości W 1655 roku Potop Szwedzki : przegrana nasza bitwa pod Sobotą . W 1192 roku Ryszard Lwie Serce i sułtan Aladyn podpisali porozumienie kończące III wyprawę krzyżową . Odpowiedz Link