Dodaj do ulubionych

O pogodzie na dzień dzisiejszy

09.08.14, 07:26
W całym kraju spokojnie, w krajach ościennych także, żadnych burz
i opadów - przynajmniej w godzinach porannych,bo przecież może się
pogoda zmienić.
http://s16.rimg.info/9080c2eb8e01fd0af82cda596d0e514b.gif
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 09.08.14, 08:57
      rano było 14 a ja szedłem spocony , mgła , grzyby rosną, tropik w Polsce już mamy big_grin
      • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 11.08.14, 13:13
        Zachmurzenie napływa z każdej strony.
        Jest parno, duszno. Albo się to rozwieje, albo ... burza i opady.

http://s16.rimg.info/b91ecd734c16d8d8799fd5b9f3c75643.gif
        • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 11.08.14, 15:31
          zagrzmiało ....
          • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 12.08.14, 19:11
            Cały dzień pogodny, a teraz po prostu cudny ...
            Złote słoneczko, nie jest gorąco i tylko komary -
            paskudne, krwiopijce - zmuszają do powrotu.
            Ale spacer kijkowy zaliczyłam.
            http://s19.rimg.info/5d2628b2fef7fc059aae83254944aac4.gif
            • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 13.08.14, 18:41
              Od godzin południowych, zachmurzenie duże aż do wystąpienia
              deszczyku, nie za dużego, ale takiego, który może jednak zmoczyć.
              Niebo szare, ale drzewa i krzewy opłukane, w pełnej krasie zieleni.

http://s5.rimg.info/83c7ccb83de64b752aa22cb5f5f17f66.gif
              • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 13.08.14, 21:27
                Pada . Pies bez spaceru . Mam nadzieję że o 2 w nocy nie będzie się dopominał wyjścia , bo i tak się nie ugnę .
                • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.08.14, 07:12
                  Około 21-szej była burza, o której niewiele mogę napisać, bo może
                  *grzmieć i błyskać się* a mnie to nie przeszkadza w zaśnięciu.

Ranek chłodny lecz słoneczny. I niech już nie pada ... big_grin
                  • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.08.14, 08:05
                    Wiedziałem że tak było big_grin Toć z Częstochową jestem na wciąż w tym czasie na łączach big_grinbig_grin
                    Dziś pochmurno i popaduje , ale pies doczekał się za to wyjścia big_grin
                    • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.08.14, 15:21
                      Cały dzisiejszy dzień jest pod znakiem pogody, która nie jest łaskawa
                      dla pątników. Było już wszystko; słonce, wiatr, deszcz i od początku ...
                      słonce ... itd.

W tej chwili od strony zachodniej stoi prawie granatowa chmura, która
                      nie wróży niczego dobrego. Ale bywało i tak, że chmury będące już nad
                      miastem - chociaż ciężkie i czarne - zanikały.

PS. Bezpośredni i stały kontakt
                      na łączach? Kurcze, kto by to mógł być?
                      a może która to może być?
                      • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.08.14, 17:40
                        Widać u nas ludzie skutecznie się modlą i niewiele grzeszą.
                        Żywioły nas oszczędzają lub omijają. Teraz od płd.-wsch. idzie ostatni
                        (mam nadzieję ) w tym lecie front burzowy. Zaczyna padać
                        i jest mały wiaterek. O, i zagrzmiało.
                        • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.08.14, 19:37
                          Na ostatni front burzowy to możesz skuterze liczyc dopiero około 10 października .
                          Gdyby zestawić statystycznie liczbę nieszczęść spowodowanych w tym roku z powodu burz sytuacja nie przedstawiała by się tak dobrze . Raczej wszyscy już sa przyzwyczajeni do nagłości zdarzeń tego typu , poza tym media wybierają sobie nieszczęścia które maja przyłożyć tematy niewygodne rządowi .
                          • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.08.14, 19:59
                            Zamojszczyzna (drogi, rolnictwo, budynki) nie ucierpiała od burz, trąb, tajfunów.
                            Chyba dzięki tym modlitwom. smile
                          • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.08.14, 19:59
                            Od strony zachodniej rozjaśnia się niebo pastelowymi kolorami.

http://s16.rimg.info/aea7a69ee2b20dcedcc4b648e4c833d7.gif
                            • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 15.08.14, 08:17
                              Słonecznie, a niebo niebieskie.
                              Żadnych chmur, nawet białych.
                              Oby tak cały dzień dzisiejszy.

http://s4.rimg.info/484493140bf07a6af6cd25d0a13ec60f.gif
                              • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 16.08.14, 09:21
                                Ani promyka słońca i pewnie chłodno.

http://s18.rimg.info/959ff87d274ba6ef9f5b0e68b089580e.gif
                                • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 17.08.14, 11:20
                                  Osiemnaście stopni Celsjusza !
                                  Mówią, że jutro będzie więcej, to znaczy wyżej stopni.

http://s6.rimg.info/0c93a430c7a715d067e1ae8be37b925f.gif
                                  • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 17.08.14, 13:22
                                    Piękne wiązanki widzę. Podziwiam Twój gust i wiedzę informatyczną.
                                    U nas - 21 st.
                                    • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 17.08.14, 16:17
                                      skuter46 napisał:

> Piękne wiązanki widzę. Podziwiam Twój gust i wiedzę informatyczną.
                                      .....................
                                      Gdy oczekuje się na przybycie gości, to się sprząta
                                      i ustawia kwiaty. big_grin big_grin

PS. Moja wiedza informatyczna jest bardzo nikła.
                                      Podglądam, próbuję, popełniam błędy, byle do przodu ...
                                      Wszystko znam jedynie z kopiowania innych.

• super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 18.08.14, 09:00
                                        Słonecznie i niebo niebieskie.

http://s16.rimg.info/d1084f62dce7422b223ba034bd4352b3.gif
                                        • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 18.08.14, 09:38
                                          Pół słonecznie .big_grin
                                          • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 18.08.14, 09:52
                                            U nas kolejny raz rekord ciepła. Teraz bezchmurnie. Ma być 26 st. Udanego tygodnia Ci życzę.... i cieplutkich, słonecznych , miłych dni. smile
                                            • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 18.08.14, 18:55
                                              Dzień należy do pogodowo udanych.
                                              Właśnie wróciłam z długiego spaceru kijkowego.
                                              Powroty nasze są coraz wcześniejsze, dnia
                                              - niestety - ubywa. Dziękuje za miłe słowa - Skuterze. big_grin
                                              • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.08.14, 06:44
                                                Pogodnie choć nie zwrotnikowo big_grin
                                                • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.08.14, 07:36
                                                  Mam tak samo jak ty ...

http://s17.rimg.info/feb9561773a518693d1bf622df06318f.gif
                                                  • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.08.14, 12:52
                                                    Oho , jeszcze b y tego brakowało ...big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin Płeć zmieniłaś ? Co prawda to takie popularne teraz ,ale i Ty ???? big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.08.14, 12:58
                                                    Przecież wątek jest o pogodzie, a nie o pci. big_grin big_grin
                                                    Rankiem napisałam, że mam taką samą pogodę jak u ciebie.]
                                                    Ale teraz chmurzy się i nie wiadomo co będzie do wieczora.
                                                  • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.08.14, 13:01
                                                    Nie ma to jak Kresy Polski. Pogoda w lecie .... najbardziej słoneczna.
                                                    Dziś na zacienionym balkonie - 28 st. Pokazały się cumulusy.
                                                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 20.08.14, 08:53
                                                    Ze zbiorów Mieczysława Habudy;

"Załadowano nas w wagony towarowe
                                                    i ruszyliśmy do Polski
                                                    gdzieś daleko w nieznane,
                                                    na Polskie Ziemie Odzyskane.

Zabrałam ze sobą w sercu
                                                    piękno rodzinnych stron: - urok pól,
                                                    kwieciste łąki, zieleń wzgórz,
                                                    falisty Wilii brzeg i zapach ziół.
                                                    Zabrałam wileński błękit nieba
                                                    i gwiazdy na nim mrugające,
                                                    blask księżyca, opiekuna zakochanych par
                                                    i moje pracowite lata dziewczęce.

Nie mogłam zabrać tylko mojej gwiazdki,
                                                    i tamtego błękitnego nieba,
                                                    ale w pamięci ją mam i śpiew ptaków
                                                    oraz tamtejsze polarne zorze,
                                                    wszystko co tam kochałam,
                                                    wszystko co radość i szczęście dać może."

~~~ Wiersz powstał po rozmowie z Wilnianką, która została
                                                    przesiedlona do Polski, po zakończeniu II wojny światowej. ~~~
                                                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 20.08.14, 08:58
                                                    Słonecznie i ciepło.
                                                    Błękitne niebo, złotawy koloryt dopiero co ukończonego
                                                    ocieplania sąsiedniego bloku i nadanie mu różnych barw.

http://s3.rimg.info/0a89d4c597e358c208ad001a7ced73dd.gif
                                                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 21.08.14, 08:33
                                                    Niebo ołowiane. Nawet malutkiego promyczka.

http://s9.rimg.info/e72fcc5b678925a02ad5ccf5bc3f0d4d.gif
                                                  • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 21.08.14, 08:54
                                                    Oho , zimno , zimno, zimno ...
                                                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 21.08.14, 09:48
                                                    Uzupełniam moją opinię o dzisiejszej pogodzie: pada deszczyk
                                                    czego nie zauważyłam. Dopiero gdy wyszłam do sklepu po świeże
                                                    pieczywko, to musiałam wrócić po parasolkę.

Oj! Ta starość ... big_grin

No, niech sobie pada, ale od poniedziałku, to ja proszę o słońce.
                                                    Dużo słońca, ale nie musi być zaraz upalnie.

PS. A co na Kresach Wschodnich?
                                                  • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 21.08.14, 11:13
                                                    U nas mżawka. Zimno . Temperatura 13 st.
                                                    A wczoraj (świadomie wybrany dzień) pieknie było w Łańcucie i przy bazylice w Leżajsku.
                                                    Też Kresy. Był dla mnie mały szok..... te kopuły cerkiewne kosciołów katolickich.

Humorystycznie . Trzeba się bać, bo etnicznie te tereny zasiedlone były
                                                    ongiś przez duże grupy Ukraińców.
                                                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 22.08.14, 07:03
                                                    Słonecznie ! Bardzo słonecznie big_grin big_grin

Skuterze, o jakich kopułach pisałeś wczoraj?
                                                    Wieże kościelne są strzeliste. Napisz nazwę
                                                    jakiegoś kościoła z kopułą, to może znajdę w googlu.
                                                  • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 22.08.14, 10:13
                                                    Wszystko mówi ta mapa o granicach etnicznych w II RP. Okazuje się, że na terenach Rzeszowszczyzny, Sądeczcyzny, w Beskidach, Bieszczadach, w hrubieszowskiem, tomaszowskim mieszkała ludność narodowości ukraińskiej, łemkowskiej. Pozostały dowody materialne- liczne cerkwie murowane i drewniane. Po ostatniej wojnie swiatowej i akcji Wisła
                                                    te obiekty sakralne - prawoslawne wykorzystaywane są przez kościół katolicki.

Stąd te kościoły z licznymi kopułami. Czy taki obiekt jest katolicki czy prawosławny widać z daleka. Prawosławni kopuły swoich derkwi pomalowali na kolor złoty. Cerkwie zostały w miastach. U nas mamy je np. w Zamościu, Tomaszowie i Hrubieszowie.

Taki był los narodu polskiego i ukraińskiego na Kresach. Ciagłe niepokoje i wojny.

Szczególy mozna wyczytać pod adresem: tiny.pl/qsv13

• super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 22.08.14, 18:46
                                                    Cały dzień w kratkę. Zaświeci słonce i za parę minut chmurzy się
                                                    i grozi deszczem, ale nie pada. Nawet z kijkami dzisiaj dałam sobie spokój.
                                                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 23.08.14, 11:53
                                                    Cudowna dzisiejsza pogoda.
                                                    Nie jest gorąco, świeci słońce, lekki wiaterek zwany zefirkiem.
                                                    Jest ... i niech tak trwa.
                                                    http://s19.rimg.info/84edbc0d2ec23753ef80200abba1def0.gif
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 24.08.14, 11:12
      Pada . 14,5 stopnia ciepła .
      • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 24.08.14, 12:00
        Przyszła Panna i się rozpłakała ... Ale grzyby będą rosły

https://fotkihanuli1950.blox.pl/resource/kropki.jpg
      • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 25.08.14, 08:04
        Słonecznie , ciekawe na jak dużej połaci ?
        Teraz temp 10,5 ale gdy wstawałem było tylko7,5 stopnia i to była najniższa temperatura od nocy czerwcowych , które przypominam wcale nie były ciepłe , niestety. big_grin
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 26.08.14, 08:17
      Jesiennie , prawdziwie jesiennie , temp. 13,3 słońce pragnie się przebić przez skorupę zawiesiny deszczowej pozostałej po nocy , około południa pewnie coś tam wskóra big_grin
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 27.08.14, 09:15
      Dzień prawdziwie jesienny , słońce niemrawe temp. 11.9 i już jest o 5 stopnie wyższa niż była o 5.00 . Krople rosy po deszczach opanowały każdą rośline więc proszę za blisko niepodchodzic do wysokich , ponieważ sypnie na was jak z konewki .big_grin
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 28.08.14, 08:07
      Rześkie powietrze dopłynęło do stolicy , słońce wzeszło bez kłopotów , nie widać żeby coś mu przeszkodziło w pracy , temp. 12.4 stopnia , chłodno .big_grin
      • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 29.08.14, 08:51
        Słońce ,słońce i jeszcze raz słońce , temp.21.2 stopnia na dworku , hulaj dusza ...big_grin
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 30.08.14, 12:48
      Ciepło wręcz parno było z rana , grzyby w lasach murowane ...big_grin
      • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 31.08.14, 11:37
        W dalszym ciągu ten sam spokój jesiennego nieba , ciepło i sennie .big_grin
        • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 31.08.14, 12:17
          26 st. Prawie upał. Wysokie chmury.
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 01.09.14, 10:12
      Pochmurno , temp 13,2* , w sam raz ,aby przejść długą trasę big_grin
      • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 01.09.14, 10:27
        Przebija się słoneczko. W domu i na zewnątrz - 21 st.
        • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 02.09.14, 08:30
          Skuter napisał myślnik a ja zrozumiałem że u niego -21 stopnia Syberia panie, Syberia big_grinbig_grin

Teraz w stolicy bez słońca 13,6 stopnia , o piatej kiedy wstaję, było jeszcze chłodniej, dlatego nie podchodziłem w ogóle do termometru . Ciekawe skąd ma się wziąć na termometrach nawet 26 stopni ?? No skąd ?? big_grin
          • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 02.09.14, 08:43
            Moja prognoza bierze się z Onetu i "wiekowych" obserwacji przyrody.
            Onet - na dziś - W ciągu dnia 22°C, przejaśnienia , umiarkowany wiatr 20 km/h płn-wsch.
            Jest - 18 st. i pochmurno.
            Do południa - przejaśni się i temp. wzrośnie do 22-23 st.

Dużo wilgoci, stosunkowo ciepła noc, rosną grzyby.

• sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 03.09.14, 08:18
              Zimno. Szedłem dziś rano w kurtce letniej i myślałem o moim ciepłym podwójnym polarze . 10.2 stopnia o godz, 5.05 . teraz jakby słońce pragnęło zawitać na dłużej ,ale chłód biegnie od szyb big_grin
              • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 04.09.14, 08:06
                Zi....nie ...rześko big_grin Ale już 12.0 stopni i słońce ogrzewa dalej big_grin
                • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 04.09.14, 08:14
                  Ciepło. Bezchmurnie. Będzie 20 stopni (plus).
                  Kuruję kości i kręgosłup , po 7 godzinach grzybobrania.
                  Efekt liczbowy i jakościowy niesamowity. Ponad 700 podgrzybków...
                  ... rozdzielone między 3 sąsiadów i 2 najbliższe rodziny.
                  Teraz .... smażone maślaki na śniadanie i marynowanie setki podgrzybków.

• super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 06.09.14, 07:26
                    Witam w pogodny dzień. Niech już tak pozostanie na dłużej.
                    Skuter zapewne zbiera grzyby. Ja muszę rozpakować pakunki,
                    które zawadzają w przedpokoju. W domu też jest dobrze.
                    http://s4.rimg.info/eedf89ff30ed9cde3dde04603a59605a.gif
                    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 06.09.14, 08:02
                      To ostatnie zdanie świadczy że nie jesteś zadowolona ...z domu. big_grin
                      • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 06.09.14, 08:04
                        A pogoda , ach pogoda : przyczajone słońce , wylękniony zefir a stopnie ciepłoty w normie klimatycznej o 5.00 całe 10.3. big_grin
                        • sagittarius954 A propos grzybów ... 06.09.14, 08:05
                          W budce warzywnej jeszcze nie ma , czyli nie ma big_grinbig_grin
                          • skuter46 Re: A propos grzybów ... 06.09.14, 10:18
                            Nasycenie grzybami - pełne. Motywacja materialna, do wyjazdu na grzyby , znikła.
                            Został motyw - potrzeby kontaktu z przyrodą. Chyba w następnym tygodniu wypadnę
                            na te grzyby.

Dziś .... c.d. lata. Bezchmurnie i ok. 24 st. ciepła.
                        • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.09.14, 08:11
                          Pogodnie

https://fotkihanuli1950.blox.pl/resource/alegrzyby.jpg
                          • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.09.14, 08:47
                            ...ale żeby się chociaż nie popatrzył ...???????????
                            • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.09.14, 08:50
                              ...aż zapomniałem o pogodzie , bardzo pogodnie i ciepło nawet o 5.05 było 12,1 stopieńka a teraz jest odpowiednio więcej ...bo 23,3*
                            • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.09.14, 09:22
                              sagittarius954 napisał:

> ...ale żeby się chociaż nie popatrzył ...???????????
                              ------------
                              Dziwisz się???????????????????
                              Bywają nieraz tak ważne inne zainteresowania, że gdzie mu tam .... big_grin
                              • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.09.14, 09:48
                                Np. bieg za forsą ....smile albo ..... brak forsy ... wink

Temperatura u niektórych .... coś podwyższona. smile
                                U mnie 21 st.
                                • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.09.14, 11:47
                                  U mnie 23*C. big_grin
                                  • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.09.14, 11:53
                                    U mnie 22,5 ale słońca brak , gdzieś się schowało , no więc do obiadu pora ...
                                    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 08.09.14, 09:02
                                      Pogodnie , pogodnie , pogodnie , rano o 5.05 było 13,5 teraz jest 26,4 w pełnym słońcu .big_grin
                                      • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 08.09.14, 18:08
                                        Po bardzo słonecznym przedpołudniu nastąpiło zachmurzenie.
                                        Ni pies, ni wydra - w języku literackim: trochę słońca, trochę deszczu.
                                        Na tyle to było up....liwe, że nie wybrałyśmy się z kijkami, w obawie, że
                                        nas *opada*. I teraz się nudzę ...
                                        • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 08.09.14, 18:21
                                          Bezchmurne niebo, ostre słońce .... do zachodu.
                                          ... na Kresach Polski (południowo-wschodnich)....
    • eduza1 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 02.09.14, 10:13
      super.222 napisała:

> W całym kraju spokojnie, w krajach ościennych także, żadnych burz
      > i opadów - przynajmniej w godzinach porannych,bo przecież może się
      > pogoda zmienić.
      > http://s16.rimg.info/9080c2e
> b8e01fd0af82cda596d0e514b.gif

To po kiego ...to jeszcze raz piszesz. Dno!

• sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 09.09.14, 09:39
      Pogoda jest, jak to mawiała moja ciotka kiedyś gapiąc się pod górna framugę okna, ale na cos się zanosi . Chociaż 14,1 stopnia o 5,05 zapowiadało się lepiej niż teraz , słońca nie ma padać nie chce i w ogóle do ... 17,1 to wszystko co wydusi się z termometru . big_grin
      • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 10.09.14, 07:39
        W dalszym ciągu pogoda utrzymuje się na jednym poziomie ,ale już chodzą słuchy ,że będzie kapało, póki co - słońce w kapeluszu, słońce w kapeluszu ... ogólnie przyjemny chłodek jak na tą porę dnia i 12,8 stopieńka .big_grin
        Acha : i taka oto astrologiczna ciekawostka , odpoczywający gościu na dachu big_grinbig_grin

http://i62.tinypic.com/axir0z.jpg
        • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 11.09.14, 07:50
          Sytuacja jest taka : brakuje jeszcze tylko :
          snującego się babiego lata , wieczornych ognisk , dymu przytulonego do ziemi i śpiewu dziewczyny łkającego między drzewami . I byłaby jesień . ale słońce powoli wschodzi ...co oznacza że pragnienia jesienne nie zostaną jeszcze zrealizowane .big_grin
          • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 11.09.14, 16:38
            Niestety ... temperatura 17*C i wieje zimny wiatr.
            Obowiązują parasolki, co świadczy o padającym deszczu.
            Sama nie wychodzę, bo już w mieszkaniu jest mi zimno.
            Zanurzona po uszy w książkowym romansie, popijam
            gorącą herbatę. Jutro ma być cieplej big_grin
            https://www.twoj-misio.info/photo/_4f881db5929f7.jpg
            • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 12.09.14, 08:04
              Szczerze? O 6.00 rano było 16,2 Celsjusza , spojrzawszy pot na mnie spłynął .big_grin
              • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 12.09.14, 21:04
                Cały dzień piękny. Długi spacer ... big_grin
                • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 13.09.14, 07:24
                  Wrześniowe poranki sa cieplejsze od tych lipcowych a zdecydowanie od czerwcowych . W dalszym ciągu ciepło , 15,4 temperatura o godz.5.05 .big_grin
                  • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.09.14, 09:12
                    ciepło, ciepło, gorąco , ale lato jeszcze się nie skończyło . O 5.05 temperatura sięgała 16,1 i potrzebne jest specjalne schładzanie . W basenie ? big_grin
                    • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.09.14, 09:48
                      A u nas piszą - 23*C. Prawie upał.

http://s7.rimg.info/e324a4ffe4404ad592c1a738b75a2836.gif
                      • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 15.09.14, 08:39
                        O godz.5.05 termometr okienny zanotował 13,4 stopieńka , czyli idzie zmiana , chłodek był wyczuwalny choć słońce teraz pięknie i spokojnie świeci. big_grin
                        • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 16.09.14, 08:09
                          Powoli zbliżamy się do zera big_grin 10,4 zanotował mój termometr oczywiście wcześnie z rana 5.05
                          • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 16.09.14, 08:17
                            Ale jest słonecznie. I dlaczego tak wcześnie mierzysz temperaturę?
                            Noce są chłodne. *Uruchomiłam* ciepłą kołdrę ...

http://s.rimg.info/6575062c4cdb00b453292777c33da04e.gif
                            • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 17.09.14, 08:23
                              Nie ma jak spanie cały rok pod pierzyną big_grin
                              Wstaję o 5.05 tak mam i co zrobić .sad
                              dalej słońce choć poranki coraz chłodniejsze . Powoli mysle o założeniu skarpet i odstawieniu sandałów ,ale póki co...
                              • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 18.09.14, 07:33
                                Dzień rozpoczął się dla mnie dziś o godz. 3.30 , teraz jestem senny i nie wytrzymam do południa bez zmrużenia oka , ale spacer z psem był rześki , teraz temperatura wynosi 10,1 , słońce dopiero próbuje się podnieść więc zapowiadane 24 stopnie może nastąpić .
                                • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 18.09.14, 11:59
                                  Rankiem niebo było niebieściutkie big_grin
                                  A teraz pojawiają się białe gęste chmury.
                                  Niech się nie wygłupiają, bo muszę zrobić kilka
                                  zdjęć ze spaceru kijkowego. Komórką big_grin
                                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 18.09.14, 19:32
                                    Pogoda utrzymała się do końca dnia.
                                    Spacer się udał,

https://fitnessbochnia.pl/wp-content/uploads/2014/01/nordic.jpg
                                    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.09.14, 07:59
                                      Cieplej niż wczoraj , cieplej niż przed wczoraj zimniej niż przed przed wczoraj big_grinbig_grin
                                      • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.09.14, 08:18
                                        Ogólnie ... smętnie. big_grin
                                        • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.09.14, 09:57
                                          Piękne LATO TRWA. Czyżby tylko na Kresach ?
                                          • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.09.14, 10:31
                                            Aaaa ... nie! Po smętnym poranku następuje stopniowe działanie
                                            słońca. Obecnie jest już ślicznie i podobnie jak na Kresach.

PS. Serdecznie witam big_grin
                                            • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.09.14, 10:34
                                              Cieszę się. Polska jest jedna i Bóg nie może karać niepogodą niektórych regionów.
                                              Dobrego dnia.
                                              • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 20.09.14, 11:14
                                                W nocy padał deszcz. Rano było mokro.http://s19.rimg.info/4ced8e9a8801045277d5729c5c49cec4.gif
                                                A teraz zapanowała śliczna jesienna pogoda, słoneczna
                                                i bez wiatru.
                                                http://s9.rimg.info/f9a9c8dea34d4fac7952d97bf7a3fb75.gif
                                                • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 21.09.14, 08:13
                                                  Na szybach krople deszczu.
                                                  Temperatura 17*C.
                                                  Mówi się na taką pogodę *barowa*, ale to już było wczoraj.
                                                  A dzisiaj tylko ten mecz wyduszony prawie przez prezydenta
                                                  na Solorzu. Oj! Będzie się działo!!!

• sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 22.09.14, 07:54
                                                    http://i61.tinypic.com/2zi6nap.jpg
                                                    Niby ciepło a z nosa leci ...
                                                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 22.09.14, 08:10
                                                    http://s17.rimg.info/3eb56a2a639701c03eedbc983cfd04f1.gif
                                                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 22.09.14, 15:50
                                                    Już nie pada i zaświeciło słonce.
                                                    Może jutro będzie lepiej ?
                                                  • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 22.09.14, 17:11
                                                    Nie ma szans. Idzie zimno (12,13 st) i pochmurno .... dla Polski. Dziś u nas ... leje.
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 23.09.14, 08:52
      Było ciepło i nagle jest jesiennie .Jeszcze o 6.00 jest tak ciemno że trudno dojrzeć termometr nie mówiąc o temperaturze . Mży.

http://i57.tinypic.com/23uahc3.jpg
      • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 24.09.14, 08:41
        Temperatura bliska zera , 3,3 stopnia brrrr....

http://i58.tinypic.com/27yde1.jpg
        • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 24.09.14, 09:49
          Duuuuuuużoooo słońca. Niebo bezchmurne.
          W mieszkaniu zimno. Mam nadzieję na ocieplenie ... big_grin
          • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 24.08.15, 10:13
            Mam wrażenie ,że w mieście jest cieplej niż poza . tam wiało tu wszystko stoi . No ale nie przesadzajmy z tym staniem big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 25.09.14, 09:02
          Cie[plej 6,3 stopnia o 5.00

http://i57.tinypic.com/jpapti.jpg
        • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 26.09.14, 08:31
          Jakby ciut cieplej big_grin
          • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 26.09.14, 09:07
            Nie wieje dzisiaj zimny wiatr i dlatego wydaje
            się, że jest ciut cieplej.
            Nadal pochmurno i mokre jezdnie.
            Musiałam włączyć grzejnik elektryczny.
            https://demotywatory.pl//uploads/201201/1328020421_by_admin_600.jpg
        • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 27.09.14, 08:54
          Bździ smile

http://i58.tinypic.com/2yvjdqf.jpg
          • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 27.09.14, 11:56
            Wygląda słoneczko.
            Wysuszają się jezdnie i chodniki.
            Optymistyczne na niedzielę.
            https://potworek.com/sites/default/files/images/62747-demotywatory-memy.jpg
            • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 28.09.14, 13:21
              Jest ślicznie, słonecznie, na niebie tylko jakieś pojedyncze malutkie chmurki.
              Niedzielo ... trwaj tak przynajmniej do soboty.
              https://image1.obrazki.org/tbn/tbn_wiat-w-obrazkach-na-dzien-dobry-bloogpl.GIF
              • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 29.09.14, 09:19
                Słonecznie, ale ciepło będzie dopiero w południe.
                https://image1.obrazki.org/tbn/tbn_chomikowe-rozmowy-inka-333-radosnego-dnia1gif.GIF
                • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 02.10.14, 15:40
                  http://i61.tinypic.com/beh6dw.jpg

a słońce dalej świeci jakby miało nie zachodzić big_grin
                  • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 02.10.14, 16:30
                    Mglisty, bez odrobiny słońca.
                    Raczej smętny.
                    https://d.demotywatory.net/2233.jpg

Zaświeciło wam słoneczko Warszawiacy big_grin
                    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 03.10.14, 10:39
                      Słonecznie ,ale do termometru nie dochodziłem big_grin

http://i59.tinypic.com/107manb.jpg
                      • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 03.10.14, 13:16
                        Na balkonowym termometrze 36 st.
                        • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 03.10.14, 14:03
                          skuter46 napisał:

> Na balkonowym termometrze 36 st-
                          ---------------
                          Toż to pełnia lata! Niech trwa !

Umyłam okno i teraz w oczekiwaniu na umówioną godzinę wyjścia
                          z kijkami - lenistwo ... ale intelektualnie big_grin Z książką big_grin
                          • skuter46 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 03.10.14, 15:30
                            Sam nie wierzę. Zajrzałem teraz - jest na słońcu 32 st.
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.10.14, 08:43
      Słonecznie i wcale nie jest tak chłodno już 14,2 stopnia w słońcu big_grin

http://i57.tinypic.com/k1v32c.jpg
      • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 09.10.14, 08:23
        http://i61.tinypic.com/2z80z8n.jpg
        Słonecznie i ciepło .
        • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 09.10.14, 08:44
          Podobnie i u nas ... śliczności big_grin

- A co tak raniutko *na mieście* ?
          • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 10.10.14, 09:11
            Po prostu "złota polska jesień".

ps. czy to niebieskie zgasło?
            • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 10.10.14, 10:44
              Przespałem księżyc najpiękniejszy był trzy dni temu , trudno , jak jest ? Jest tak jak by się chciało pójść z kocem na plażę big_grin

http://i60.tinypic.com/10n9nhc.jpg

Ja zawsze rano przechadzam się ulicami mego miasta (!) , tylko żal że wcześniej nie mogłem zrobić zdjęc big_grin
              • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 13.10.14, 12:05
                ciąg dalszy dobrej pogody big_grin Choć nieco zimniej .

http://i59.tinypic.com/iw22ir.jpg

A tak było w sobotę :

http://i60.tinypic.com/rlw02a.jpg
                • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.10.14, 09:49
                  Pochmurno, pada drobny deszcz.
                  Jarzębina pod moim oknem okryła się zółtymi liśćmi,
                  które spadają, a pani codziennie je zgrabia. Smutno
                  się robi ... crying
                  • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 14.10.14, 12:32
                    A u nas 18 stopni , bez deszczu choć pochmurno , dalej w koszulce można samej chodzic big_grin
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 17.10.14, 08:48
      http://i60.tinypic.com/2zf69oy.jpg

po pa du je big_grin
      • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 17.10.14, 08:56
        Tysz po - pa - du- je.
        Skończyła się złota polska jesień?
        Z kijkami już pewnie nie wyjdę crying
    • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 18.10.14, 08:10
      Kto to słyszał żeby siedzieć w dzień przy zapalonym świetle . Jestem niepocieszony, nie mam makaronu żeby potresować rybitwy w locie big_grin

http://i61.tinypic.com/21cuo1t.jpg

Narobiły rejwachu w przerzedzonych konarach drzew , wrony skrzeczały niemiłosiernie broniąc swych rewirów . Dalej jesiennie big_grin Mglisto , wilgotnie ....
      • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 19.10.14, 14:53
        W mieszkaniu okna zasłonięte przed słońcem.
        Jest cudowna jesienna pogoda. big_grin
        • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 20.10.14, 08:19
          Mokro, ciemno, szaro, beznadziejnie.
          https://s10.flog.pl/media/foto_small/8438511_troche-spiewu-w-pochmurny-dzien-.jpg
          • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 20.10.14, 09:22
            Fronty pogodowe hulają nad Warszawą mało bloków nie zahaczą ,ale jest nadzwyczajnie ciepło big_grin Zaczyna wiać wiatr dosyć silny .

http://i57.tinypic.com/23h510y.jpg
            • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 20.10.14, 16:48
              W ciągu dnia bardzo się wypogodziło.
              Teraz ostro świeci słońce, ale już zachodzi ... big_grin
              • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 21.10.14, 07:50
                W dalszym ciągu ciepło choć zimniej niż wczoraj dyszka na termometrze . Za to robi się coraz ciemniej i ciemniej ...
                • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 21.10.14, 14:27
                  Wyjrzało słońce i jest ciepło... ale jest już popołudnie big_grin
                  Drzewka pod moim oknem już prawie zupełnie pozbawione
                  liści.
                  • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 21.10.14, 14:58
                    http://i62.tinypic.com/ekghh3.jpg

Wszędzie coś się dzieje , co zrobić takie czasu ...ostateczne big_grin
                    • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 21.10.14, 15:40
                      Tych liści to nikt nie usuwa?

Te ptaszki, to som ...? czyli jak siem nazywajom ?

A wiesz, że i u mnie na balkonie pelargonie nic sobie nie robią
                      z jesiennej aury. Kwitną na potęgę. Całe lato były tylko *takie sobie*,
                      a od kilku tygodni kwitną jak najęte i końca nie widać, tyle pączków.
                      • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 22.10.14, 09:26
                        ... lepiej nie pisać o pogodzie. Pada.
                        • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 23.10.14, 08:01
                          Ciemno, szaro, mokro i ciągle pada.
                          Drzewa ogołocone z liści chwieją się na wietrze,
                          który strąca jakieś resztki tak niedawno jeszcze
                          zielonych. To jest bardzo depresyjny poranek.sad
                          • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 23.10.14, 09:04
                            Depresja mija zaraz potem jak się weźmie w ręce z 15 kg i zrobi kilka kilosów . Depresja mija i pozostaje tylko ból w rekach i nogach big_grin Sprawdziłem, dziś działa big_grin

http://i62.tinypic.com/ibjsc0.jpg

Jednak nie radzę odpoczywać na dworku , nie dość że popaduje to jeszcze tylko 2,9 stopieńka ciepełka , malusio ...
                            • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 24.10.14, 15:36
                              Pogodnie, dużo słońca i ... bardzo zimno. tylko 6*C.

https://static2.flaker.pl/static/images/flaker/user_submitted/f_1224519_1409253460_0_495.jpeg
                              • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 06.11.14, 12:19
                                Ciepło, zachmurza się, pewnie będzie zmiana pogody.
                                Na drzewach jeszcze tylko żółte liście leniwie się chwieją,
                                nawet spadać im się nie chce. Nostalgia ... kurcze ... nostalgia.
                                • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.11.14, 07:40
                                  Szare niebo, pełno liści pod blokiem (zbiera kobieta codziennie),
                                  nostalgii ciąg dalszy. Piątek ... big_grin
                                  • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.11.14, 10:29
                                    Do 5.05 padało , teraz szare niebo potęguje ciszę zapadłą na bezruchem drzew , jakbym był sam w tym betonowym molochu . Jest ciepło .
                                    • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 07.11.14, 12:10
                                      Rankiem nie padało.
                                      Dopiero około południa deszczyk jesienny
                                      zmusił mnie do podniesienia kaptura.
                                      A teraz siedzę przy komputerze, piję druga kawę
                                      i posilam się słodką bułką. Nawet pies sąsiadów
                                      nie szczeka - taka senna aura.
                                      • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 09.11.14, 08:54
                                        Niebo o kolorze ołowianym, mokro, smętnie.
                                        Ale - na pocieszenie - *odpuszcza ból* (masażysta big_grin),
                                        spokojnie chciałaby przeżyć wszystkie świąteczne dni,
                                        czego wszystkim życzę. big_grin
                                        • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 10.11.14, 08:02
                                          Gdy mgła opadnie, pewnie będzie pogodny dzień.
                                          Jaśniej jak wczoraj, nie pada ... a to już coś. big_grin
                                          • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 10.11.14, 09:28
                                            Szaro buro? Oczywiście big_grin

http://i60.tinypic.com/9uapl1.jpg
                                            • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 10.11.14, 12:52
                                              Niestety, nie mam zdjęcia. Uwierz mi na słowo.
                                              Przepiękny słoneczny dzień. Lekki wietrzyk targa flagami.
                                              • sagittarius954 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 11.11.14, 13:24
                                                Przejrzyście big_grin

http://i57.tinypic.com/33ot8vc.jpg
                                                • super.222 Re: O pogodzie na dzień dzisiejszy 12.11.14, 13:14
                                                  Pochmurno i sennie.

PS. A na tym zdjęciu powyżej to jakiś biały punkcik.
                                                  To był księżyc ? Przejrzyście, to taka kreska, co mi mówi,
                                                  że właśnie wystartował jakiś samolot.
                                                  • sagittarius954