Dodaj do ulubionych

Trudno to zrozumieć

15.12.14, 16:18
www.tvn24.pl/zabojstwo-malzenstwa-z-lubelszczyzny-syn-i-jego-dziewczyna-z-zarzutami,498694,s.html
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć 15.12.14, 18:14
      Przyznaję trudno . W dodatku będąć młodymi ludźmi mogli życie swoje bez nich prowadzić gdziekolwiek chcieli . A jednak wybrali dożywocie . Pojeby .
      • pia.ed Re: Trudno to zrozumieć ... 15.12.14, 23:36
        Bardzo trudno ... choć z innego artykułu wynika, że używali narkotyków.

Maria Goniewicz, czyli Zuzanna, pisała do narzeczonego:
        "...nikt nie mówi tu o niebie, nie musisz iść ze mną w ogień, to i tak będzie piekło".
        Przed mordem zapalili skręta.
        Oboje przyznali się do winy. Twierdzą, że zainspirowały ich amerykańskie filmy.

Cały tekst: lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,17132571,Zamordowane_malzenstwo__Syn_i_jego_dziewczyna_sie.html#ixzz3M0a6j0Qo
        • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć ... 16.12.14, 08:09
          tylko żeby niektorzy nie wyciągnęli wniosków, że film amerykański powoduje nieodwracalne zmiany w mózgu i tym samym nie może być oglądany , ale u nasz to wszystko możliwe ...
      • super.222 Re: Trudno to zrozumieć 16.12.14, 07:24
        Kto zrozumie artystów? To ludzie wyjątkowi i dla sławy zrobią wszystko.
        Dobry adwokat wykorzysta ten fakt i doprowadzi do nadzwyczajnego
        złagodzenia wyroków. Ona *pod celą* pisac będzie te swoje *czarne*
        wiersze i znajdzie wydawcę. Ot ... z czasem ludzie zapomną o ofiarach,
        a ona będzie sławna i bogata. Bo nie ma kary śmierci.uncertain
        • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć 16.12.14, 08:07
          Jak to sławna i bogata ? Telportowałaś się do przyszłości ?
    • super.222 Re: Trudno to zrozumieć 15.12.14, 21:45
      https://info.cytaty.net.pl/users/avatars/m/mariagoniewicz.jpg

Maria Goniewicz
      K I N O
      Oglądam życie jak film
      ja to już tylko i wyłącznie
      niedawny zbiór liter
      napisy koncowe
      które tak skrupulatnie
      układam w swojej wyobraźni
      spisane bez życia
      na nieistniejącej kartce

mój własny nekrolog
      ------------------------------
      ona pisze wiersze
      • super.222 Re: Trudno to zrozumieć 16.12.14, 11:57
        Kilka minut temu:

"Sąd w Białej Podlaskiej podjął decyzję o aresztowaniu na 3 miesiące
        Kamila N., podejrzanego o zabójstwo rodziców.
        Trwa posiedzenie w sprawie jego dziewczyny, Zuzanny M., która jest
        podejrzana o współudział w zbrodni.
        Grozi im dożywocie. Przyznali sie do winy."
        • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć 16.12.14, 12:10
          Mam nadzieję, że sumienie ich po jakimś czasie ruszy, bo jeśli nie to niech siedzą dożywotnio.
      • pia.ed Re: Trudno to zrozumieć 16.12.14, 12:26
        Nareszcie zrozumialam, dlaczego zamiescilas ten wiersz,
        bo przedtem nie kojarzylam "Marii Goniewicz" z "Zuzanna M."
        szczegolnie ze z wygladu zupelnie nie przypomina aresztowanej ...
        • super.222 Re: Trudno to zrozumieć 16.12.14, 14:22
          Areszt dla obojga.

A teraz - pia.ed - już będziesz kojarzyła.
          Poznałaś nazwisko i obejrzałaś zdjęcie.
          Wiersze wszystkie *33* można przeczytać w googlu.
          • super.222 Re: Trudno to zrozumieć 16.12.14, 15:12
            sobolewska.blog.polityka.pl/2014/12/16/morderstwo-i-wiersze/?nocheck=1
            • pia.ed Re: Trudno to zrozumieć 16.12.14, 15:43
              Teraz to zapamietam do konca zycia ... uncertain

sobolewska.blog.polityka.pl/2014/12/16/morderstwo-i-wiersze/?nocheck=1
              • pia.ed Re: Trudno to zrozumieć 17.12.14, 15:43
                Teraz wiadomo, dlaczego rodzice chlopca byli przeciwni tej znajomosci ...

W sprawie jest jeszcze jeden wątek. Zuzanna M. i Kamil N. chodzili razem do katolickiego gimnazjum, a potem do I Liceum Ogólnokształcącego im. I. J. Kraszewskiego w Białej Podlaskiej. Od września dziewczyna zmieniła szkołę. Dlaczego? Jak ustaliła "Wyborcza" gdy była w drugiej klasie ogólniaka im. Kraszewskiego jej koledzy z klasy napisali do dyrekcji petycję by przenieść Zuzannę M.
                Zarzucali jej, że jest apodyktyczna, podporządkowuję sobie innych, prowadzi do kłótni i nieporozumień. Kuratorium Oświaty w Lublinie poinformowało nas, że we marcu odbędzie się zaplanowana kontrola w "Kraszewskim", która zbada sprawę petycji i tego czy postępowanie dyrekcji było prawidłowe.

Cały tekst: lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,17145172,Nastoletni_zabojcy_w_celach_z_monitoringiem__Boja.html#ixzz3MAM9ngsN
                • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć 17.12.14, 18:56
                  Jedni się uratowali to drugiego wkręciła na dożywocie .
                  • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć 17.12.14, 20:04
                    teraz dopiero tak naprawde przypomniałem sobie o sprawie sprzed 40 lat , dosyć bliskiej mi bo dotyczyła osoby zamordowanej w tak sam bestialski sposób a może i gorszy . Tą osobę znałem osobiście bo była zarówno koleżanka z pracy jak matkowała mi troszkę przez to ,że pracowałem w grupie samych kobiet ponad stu na wydziale . Byłem wtedy wstrząśnięty tą sprawą ,ale historia w zyciu tyle podobnych spraw wypełniła stronami gazet, że te wszystkie sprawy stają się bezimienne . Tak i ta stanie się taka nawet dla bliskich tych ludzi uwikłanych . To naprawdę nienormalne żeby się pozbawiać wszelakich przyjemności młodości , tak chore że aż beznadziejne . Ale gdy przypomniałem sobie o tamtej sprawie ta inaczej stanęła w moich oczach . Oczywiście nie żal mi zabójców ,ale zdziwiłbym się gdyby po latach odsiadki nie żałowali swojego czynu .
                    • pia.ed Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 00:56
                      W artykule, do ktorego przedtem wkleilam link, jest najnowsza wiadomosc:

Według Prokuratury Rejonowej w Białej Podlaskiej Zuzanna M. w 2013 r. co najmniej dwa razy uprawiała seks i dotykała intymnie dziewczynę, która nie skończyła 15 lat. Działo się to jednak za jej zgodą.
                      Szkopuł w tym, że Zuzanna M. w kwietniu 2013 r. obchodziła 17. urodziny, więc jako dorosła została oskarżona o "doprowadzenie ustalonej małoletniej do obcowania płciowego oraz do poddania się innym czynnościom seksualnym".

18-latka jest też oskarżona, że rozdawała marihuanę dwojgu swoich przyjaciół, w tym Kamilowi N. Ile było trawki? Śledczy twierdzą, że "nie mniej niż 0,1 grama". Sprawa przeciwko Zuzannie M. trafiła do sądu z końcem października.

- Nie przyznała się do zarzucanych jej czynów, złożyła wyjaśnienia, których treści nie ujawniamy - informuje prokurator Syk-Jankowska.

Ważne, że podczas śledztwa 18-latkę badał biegły psychiatra orzekł, że wiedziała co robi i jest zdrowa psychicznie.

• sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 08:04
                        Teraz już ma z głowy wszystkie sprawy , a może jednak na głowie, bo żeby mieć je z głowy powinna sama nią oddać ,czyli głowę.
                        • marii51 Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 08:51
                          jak ja się boje takich tematow- wdryga mnie cała, gdy straszne sprawy i o nich dyskutować...
                          w mojej rodzinnej chatce trwala zabawa- bo taki byl zwyczaj- że kawalerowie i panny odostępnialy swoj dom co jakiś czas
                          • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć...troszkę wam sie rozjasni 18.12.14, 16:12
                            radzę przeczytać tekst i dyskusję pod nim
                            osiejuk.salon24.pl/621986,o-tym-jak-tenktorynieprzepuszczazadnejokazji-wyrwal-nam-jezyki,2
                            • super.222 Re: Trudno to zrozumieć...troszkę wam sie rozjasn 18.12.14, 16:39
                              Nie mam konta na FB wiec trudno mi coś z tego zrozumieć.

A nie mówiłam, że *poetka* będzie sławna? jestem pewna, że
                              ktoś już myśli nad scenariuszem. A skoro mówi się, że dożywocia
                              to oni raczej nie dostaną, to czas w pierdlu wykorzystają na
                              studia (są przecież inteligentni). Nie wiem czy wiesz, że już po
                              wyroku, za kratami nikt ze służby więziennej nie pyta skazanego
                              - za co siedzisz?- jest wyrok i skazany ma go odbyć w warunkach
                              humanitarnych, więźnia trzeba resocjalizować i zwrócić społeczeństwu
                              jak oseska. Będziemy ich karmić, otaczać opieką żeby - Boże broń -
                              nic złego im się nie stało. To kto jest górą? Oni, czy my ?
                              • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć...troszkę wam sie rozjasn 18.12.14, 17:00
                                Ale tu nie trzeba mieć konta na fb , chodzi o to że media odwracają sprawę ogonem i nie podaja prawdy a prawda jest prozaiczna , morderstwo było rytualne i chodzi tu o satanistów .
                          • marii51 Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 16:33
                            A tu?sad
                            A my tu mamy ten niezwykły „wiersz” poświęcony Janowi Pawłowi II, napisany czy to przez Zuzannę, czy przez któregoś z jej znajomych, czy może przez kogoś, kto w odróżnieniu od całego tabuna zatrudnianych przez media ekspertów i komentatorów,
                            wie doskonale, że w tym co się akurat stało, nigdy nie chodziło o ociekające krwią filmy, ale wyłącznie o ociekające miłością Ciało Jezusa, które gdyby TenKtóryNiePrzepuszczaŻadnejOkazji tylko mógł, krzyżowałby dzień za dniem do końca świata… ale nie może, i świadomość owej bezradności nie daje mu spokoju. ---kto jest TenKtóryNiePrzepuszczaŻadnejOkazji o co tu chodzi? ??
                            • super.222 Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 16:56
                              mari - usunęłam. Ten artykuł już jest na forum.
                              Czytaj ze zrozumieniem i nie dubluj linków.
                            • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 17:01
                              Jak to kto - zły .
                              • super.222 Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 17:07
                                Jeszcze nam tylko potrzeba wojny religijnej i palenia na stosach.
                                Też sie skłaniasz, że to są sataniści? big_grin

A na poważnie: mnie bardzo dużo rozjaśniło się w ocenie sytuacji, gdy podano
                                iż dziewczyna ma sprawę w sądzie o molestowanie nieletniej i narkotyki.
                                Myśl - Sagi - a nie słuchaj nawiedzonych.
                                • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 17:39
                                  No właśnie, nie tylko trzeba myśleć ale i słuchać , jeśli media podają, że sprawczyni była dziewczyna chłopaka a jego dziewczyna była koleżanka z klasy i jeszcze innych szczegółów tej sprawy kilka, które się nie zgadzają . Oczywiście masz prawo być tolerancyjna i nawet ich oboje w rękę pocałować jeśli chcesz , Twoja sprawa . Widzisz nie przeczytałaś a próbujesz mi wmówić, że uległem oszołomom , mnie osobiście nie chce się chodzić po internecie i być detektywem , ludzie już to zrobili odkryli o co chodziło, jak i te bluźnierstwa przeciwko Janowi PawłowiII . Do tej pory ktoś "jej" (tej dziewczyny)kontem posługuje się wypisując szereg rzeczy . Nie należę do osób wścibskich ,żeby samemu przeczytać wszystko w dodatku takie g...o. ale podane linki i ocena jest trafna . Możesz nie wierzyć , że gender doprowadzi wcześniej czy później do takiej wojny , że to tolerancyjni ludzie , same chodzące ideały . Tylko co spotykasz na ulicy , naprawdę trudno pojąc że te całe tolerancyjne ideowe bezwartościowe guano narobi takiego bigosu i nawet ci co są teraz u szczytu ideowych przekonań nie zapewnią sobie żadnego bezpieczeństwa . Tak jak nie zapewnili sobie rodzice tego chłopaka , wiedząc zapewne w czym rzecz ,ale byli tak bardzo tolerancyjni i nie zdecydowali się na przecięcie tej znajomości raz i całkowicie lub pokazanie drzwi małolatowi . Idź i nie wracaj dopóki poddajesz się takim przekonaniom .
                                  • super.222 Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 18:09
                                    Nie chcę sobie tym głowy zaprzątać. Dla mnie ten wątek taci sens.
                                    Rodzice w grobie, dzieci w więzieniu. Cała reszta w ręĸach sprawiedliwości.
                                    • sagittarius954 Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 18:15
                                      Ten watek dopiero nabiera koloru . Ale oczywiście twoje forum, masz życzenie, by w nim nie pisać kończymy i już . a teraz znikam na dalsze roboty w kuchni big_grin
                                    • pia.ed Re: Trudno to zrozumieć ... 18.12.14, 23:36
                                      Rozumiem, ze masz dosyc ... Ale moze ktos inny nie wie, ze Zuzanna grała w drużynie piłkarskiej, gdzie wspominają ją jako "zawodniczkę specyficzną" ...

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/morderczyni-z-rakowisk-18-latka-uwazana-byla-za-specyficzna,499571.html

super.222 napisała:

> Nie chcę sobie tym głowy zaprzątać. Dla mnie ten wątek taci sens.

• pia.ed Re: Trudno to zrozumieć ... 20.12.14, 02:24
                                        ... matka poetki morderczyni jest znanym historykiem. Specjalizuje się w starożytnych dziejach Rzymu, Bizancjum i Persji. Przez studentów była uwielbiana, chętnie przychodzili na jej zajęcia. – Były bardzo ciekawe. Pani profesor umiała fantastycznie opowiadać historię i każdego zarazić miłością do niej ...
                                        Katarzyna M. ma na koncie wiele książek i artykułów naukowych, m.in o prostytucji sakralnej. Często wyjeżdżała na międzynarodowe konferencje – była w Padwie, Berlinie, Rzymie czy Teheranie
                                        ...

www.fakt.pl/wydarzenia/matka-zuzanny-m-zabojczyni-z-bialej-podlaskiej-jest-historykiem,artykuly,511575.html
                                        • super-ka Re: Trudno to zrozumieć ... 20.12.14, 07:38
                                          www.fakt.pl/wydarzenia/mordercy-z-bialej-podlaskiej-planowali-wspolne-zycie,artykuly,511817.html.
                                          • super-ka Re: Trudno to zrozumieć ... 20.12.14, 07:44
                                            www.tvn24.pl/morderstwo-malzenstwa-z-rakowisk-matka-bardzo-kochala-kamila,500013,s.html
                                            • super-ka Re: Trudno to zrozumieć ... 20.12.14, 07:46
                                              www.fakt.pl/wydarzenia/matka-kamila-n-z-rakowisk-stawala-w-jego-obronie-on-ja-zabil,artykuly,511842.html
                                              • pia.ed Re: Trudno to zrozumieć ... 20.12.14, 16:22
                                                Zdjecia matki i ojca ...

www.fakt.pl/wydarzenia/matka-kamila-n-z-rakowisk-stawala-w-jego-obronie-on-ja-zabil,artykuly,511842,1,1,12.html
                                          • pia.ed Re: Trudno to zrozumieć ... 20.12.14, 16:06
                                            www.fakt.pl/wydarzenia/zabojstwo-pod-biala-podlaska-morderczyni-byla-silna-sportsmenka,artykuly,511006.html

W środku nocy Zuzanna i Kamil zakradli się do domu rodziców chłopaka. Kamil własnym kluczem cichutko otworzył drzwi i zajął się psem. Zuzanna – uzbrojona w kilka noży, w rękawiczkach na rękach i specjalnym ubraniu ochronnym – ruszyła do sypialni pułkownika Jerzego N.

Z furią zaatakowała śpiącego mężczyznę. Ojciec Kamila dźgany nożem jeszcze się obudził. Próbował walczyć (...) Mordercy dosłownie przebijali go nożami, bestialsko kalecząc ciało.

Potem ruszyli po mamę Kamila Agnieszkę N. Ale ona już się obudziła i próbowała uciekać.
                                            Nie zdążyła. Syn z kochanką dopadli ją przed domem.
                                            Zuzanna zadała kilka ciosów, z Kamil już wewnątrz poderżnął własnej matce gardło!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka