Dodaj do ulubionych

Taniec z Gwiazdami - Polsat

06.03.15, 12:47
Dzisiejszego wieczoru, o godzinie 20.05 Polsat startuje z nowym
wydaniem konkursu. W pierwszym odcinku nikt nie odpada,realizatorzy
chcą nas zapoznać z gwiazdami i ich trenerami tanecznymi.
Specjalnie nie zaglądam do szczegółowego programu, bo chcę mieć
niespodziankę - kto będzie w jury? Ten sam skład czy może jakieś zmiany?

W trakcie trwania konkursu uczestnicy tańczyć będą różne tańce,
w tym również prawie obowiązkowo walca i tango, powszechnie uznawane
za tańce salonowe. Czekać będę na tango w wykonaniu Ewy Kasprzyk.
W poprzednich wydaniach to właśnie tangiem - przeważnie - wygrywały
panie w finałowych odcinkach. Pamiętamy przecież Agatę Kuleszę -
porywającą, w pełni zasłużenie nagrodzona kryształową kulą.

W poście następnym przedstawię historię tanga ... big_grin
Warto przeczytać zanim wysłuchamy krytycznych, bądź pełnych zachwytu
ocen 'Czarnej Mamby". big_grin
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami - tango 06.03.15, 13:11
      https://365psd.com/images/premium/thumbs/131/tango-dancers-382999.jpg
      .
      .
      Tango jest mieszanką rozmaitych elementów: tanga andaluzyjskiego,
      habanery, milongi i tańców czarnych niewolników. W Buenos Aires panowała
      milonga, którą najpierw śpiewano, a potem włączono jako tango.
      W gatunku czarnej muzyki, panującej w tawernach i burdelach portowych,
      milonga zajmowała miejsce poczesne i tańczona była swobodniej niż później,
      ale kroki były bardziej skomplikowane.
      Tańczyli dawni niewolnicy - wiadomo czarni - a biali tylko się przyglądali.
      Z czasem zaadaptowali ten taniec, zwolnili tempo tych części, których nie
      potrafili naśladować i wpletli do nich kroki walca, habanery ... mazurka (!

To był styl do grania i do tańczenia.
      Tańczone przez Włochów i europejskich emigrantów tango stało się wolniejsze
      i mniej chaotyczne, ale podmiejscy tancerze przyjęli pewne murzyńskie gesty.
      Pierwsze tanga tańczone były jawnie obscenicznie, pary przyciskały się do
      siebie, splatając nogi, przy ruchu bioder przyjętych z tańców murzyńskich.
      Pierwszymi tancerkami tanga były chińskie markietanki i dziwki z burdeli.

Kiedy tango zyskało popularność i trafiło nawet na rodzinne uroczystości,
      zapłaciło za towarzyską akceptację rezygnacją ze swojego charakteru.
      Kroki stały się wolniejsze i mniej lubieżne. W takiej *udomowionej* wersji
      tango trafiło do Paryża i z miejsca znalazło uznanie. W tej wersji również
      zmieniło się w taniec monotonny, albo w parodię.

A co w Buenos Aires?
      Na przedmieściach, w marnych dzielnicach, czasami jeszcze tancerze
      odchylają się w pasie i "wkładają nogę".
      Tam można jeszcze znaleźć resztki dawnego tanga. To, co teraz się tańczy,
      tak naprawdę jest tylko dobrotliwym przedrzeźnianiem.
      -------------
      Na podstawie powieści pt. "Mężczyzna, który tańczył tango"
      Autor: Arturo Perez-Reverte.
      (Zachęcam do przeczytania - To powieść uwodzicielska i piękna ...)
      • czuk1 Re: Taniec z Gwiazdami - tango 07.03.15, 10:37
        Nowa edycja "Tańca..." ruszyła. Były 2-3 pary odbiegąjace bardzo na minus od pozostałych. one jednak nie odpadły. Odpadła para sympatyczna i nieżle oceniona przez jury. Skład tańczacych jest w sumie sympatyczny. Nie starych pryków, zarozumiałych małolatów i dużych dysproporcji
        w poziomie konkursu. Mamy świetne: choreografie, kostiumy, tańce, orkiestrę, solistów/chórek,
        prowadzenie,...
        • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ... 07.03.15, 13:54
          Dopiero po 5-6 odcinkach wyłoni się grupa, której warto będzie
          poświęcić uwagę i coś przewidywać. Jeżeli nic się nie wydarzy
          to wczorajsza faworytka powinna wygrać ... co programowi na
          dobre nie wyjdzie. Straci zainteresowanie ...

Wymieniłeś wszystkie atuty programu? A jurorzy?
          Nadal nie mogę strawić prowadzącej,. Ibisz, jak to Ibisz być musi big_grin
          Natomiast pani Głogowska jest tak sztuczna, że aż zęby bolą.
          A może ja tylko nie mogę zapomnieć Kasi Skrzyneckiej?

Oglądać będę niewątpliwie. Przede wszystkim dla muzyki, bo tylu
          pięknych przebojów w doskonałym wykonaniu na żywo, nigdzie,
          żadna stacja nie prezentuje.
          • czuk1 Re: Taniec z Gwiazdami ... 07.03.15, 14:11
            Pani Głogowska krzyczy głośno. Na konkursach, zawodach sportowych oczekuję profesjonalnych, kulturalnych, dowcipnych sędziów. Tu tego nie ma . Sam starzec , jakoś nie cierpię tej starszej Pani. Pan Andrzej Grabowski nie wpisuje się dobrze w branżę taneczną.
            • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ... 07.03.15, 15:45
              https://s1.kozaczek.pl/galerie/2015/2504/2cbd7de6-C1.jpg

.
              Gwiazda zdejmuje wierzchnią sukienkę.
              Druga była za ciasna i pękła pod pachą.
              • czuk1 Re: Taniec z Gwiazdami ... 07.03.15, 16:14
                A partner zdjął marynarkę.

Czyżby.... wink
                • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ... 11.04.15, 11:11
                  Tego programu nie da się oglądać.

Po zachwytach Czarnej Mamby nad *dupeczką* pierwszego
                  uczestnika wczorajszego odcinka, natychmiast wyłączyłam
                  telewizor. A Grabowski (czyli Kiepski) dał najwyższą ocenę.

Tego programu to już nawet śliczna muzyka nie jest w stanie
                  uratować. Jakieś krzyki, ochy, achy i sztuczne podnoszenie
                  adrenaliny.
                  • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ... 11.04.15, 11:19
                    www.kozaczek.pl/plotka.php?id=61649
                    Komentarz w poprzednim poście. big_grin
                    • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...półfinał 15.05.15, 19:14
                      Jak ten czas szybko leci. Mamy już półfinał, w którym wystąpią:
                      - Krzysztof Wieszczek i Agnieszka Kaczorowska
                      - Tatiana Okupnik i Tomek Barański
                      - Julia Pogrebińska i Rafał Maserak

Słuchając pięknej muzyki, pomyślę, która z tych par dzisiaj odpadnie.
                      Wątek podnoszę ... big_grin aż do finału.
                      • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...półfinał 16.05.15, 08:30
                        Odpadła para: Julia Pogrebińska i Rafał Maserak.
                        Dowiedziałam się z przekazów netowych.
                        Pomysł żeby tańczyć trójkami, to jakieś chore
                        urojenia choreografów. Tego nigdy nie widziałam.

Gdy zobaczyłam pierwszą *trójkę* (on, jego narzeczona
                        i przyszła teściowa) pomyślałam, że lepiej tego nie
                        widzieć. Wynik finału jest do przewidzenia.
                        • anoagata Re: Taniec z Gwiazdami ...półfinał 17.05.15, 17:43
                          Super co z Tobą ???
                          Taniec w trójkę był przepiękny.
                          Okupnik bardzo lubiłam ale bardziej mi zależało na Juli.
                          • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...półfinał 17.05.15, 18:03
                            *Trójkąty* - Anoagato - źle mi się kojarzą.
                            Obejrzę FINAł. big_grin big_grin
                            • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...FINAŁ ! 22.05.15, 10:04
                              Zapowiada się emocjonujący pojedynek dwóch par:
                              Tatiany Okupnik z Tomaszem Barańskim
                              i
                              Krzysztofa Wieszczeka z Agnieszką Kaczorowską.

Od pierwszego odcinka do zdobycia kryształowej kuli typowana
                              była Tatiana, a tu masz - para zupełnie debiutująca może tę kule
                              jej sprzątnąć tuż ... tuż ...
                              Wokalnie występy tancerzy wzbogaci Edyta Górniak czyli prawdziwa
                              gwiazda.

>>>Dzisiaj >>>w Polsacie >>> o godzinie 20 z minutami.
                              • czuk1 Re: Taniec z Gwiazdami ...FINAŁ ! 22.05.15, 21:59
                                Zaraz będzie werdykt. Głosuję za parą : Tatiana Okupnik z Tomasz Barański
                                • czuk1 Re: Taniec z Gwiazdami ...FINAŁ ! 22.05.15, 22:09
                                  Polacy są jednak przekornymi oportunistami.

Na przykładzie tego konkursu dziś mogę powiedzieć , a 24 maja o 21.oo to zostanie potwierdzone:

Prezydentem Polski jest Andrzej DUDA
                                  • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...FINAŁ ! 23.05.15, 08:19
                                    Oglądałam finał TzG nie odstępując miejsca przed telewizorem
                                    nawet na przerwy dla reklam. Powiem tak: wygrała para, która miała
                                    więcej znajomych. (Dwa dni temu na innym forum trwała
                                    prawdziwa batalia o głosy, w której brali udział wyłącznie znajomi),
                                    a więc sposób wyłaniania zwycięzców znany i powszechnie stosowany.
                                    Zwycięzcą konkursu został mało znany aktor (?), a więc jeszcze nie
                                    gwiazda, co sugeruje tytuł programu. mężczyzna wysoki, silnie zbudowany
                                    i tak mu do tancerza jak i superce do baletnicy. Para mi się nie podobała.
                                    Nie oglądałam kolejnych odcinków turnieju bo nie podobało mi się
                                    lansowanie Tatiany Okupnik i zachwyt jury. Czyli nie miałam faworyta.
                                    Jednakże wczorajszego wieczoru byłam całym sercem za parą:
                                    Tatiana Okupnik i Tomasz Barański.
                                    • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...jesień 2015 11.09.15, 07:33
                                      Dzisiaj o godzinie 20.05 w Polsacie
                                      rozpoczyna się turniej, a w nim kilka gwiazd znanych
                                      i mniej znanych, oraz tych, którzy mogą się stać gwiazdami
                                      dzięki udziałowi w tym programie.

PS. Zdziwiona jestem treścią mojego wpisu o finale
                                      konkursu wiosennego ... hmmmmm.

Bezwstydnie wyznaję, że oglądać będę ...wink
                                      • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...jesień 2015 12.09.15, 07:28
                                        Nie ... tego programu nie byłam w stanie obejrzeć do końca.
                                        Jedyną znaną mi gwiazdą była pani Pieńkowska, ale ona długo
                                        tego programu swoja obecnością okraszać nie będzie.

Gwiazdor Ibisz wsparty na dwóch kulach, cierpiący z powodu
                                        kontuzji, mógł sobie ten odcinek odpuścić i w spokoju leczyć.
                                        Prezenter programu rozrywkowego - w dodatku tanecznego -
                                        wyglądał tragicznie nie mogąc swobodnie poruszać się przed
                                        kamerami.

Jury w tym samym składzie, lecz troszeczkę zmienionej *oprawie*:
                                        gdzie były włosy czarne - są rude, jeden z panów bardzo utył,
                                        seniorka odmłodzona i w doskonałej kondycji, a znawca tańców
                                        latynoskich w bezbłędnym, garniturze.

Tylko orkiestry mi żal. Zespół Szymusia jest *ponad to*, on ma poczucie
                                        taktu, piękne głosy i żadna tam rama czy środek ciężkości nie są w stanie
                                        wybić go z rytmu. Ale ... nie wiem czy dla zespołu poświęcę swój czas
                                        w jesienne wieczory.
                                        • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...jesień 2015 26.09.15, 11:29
                                          Nooo - wczorajszy odcinek obejrzałam już trochę dłużej, bo do drugiej
                                          przerwy na reklamy. Prezenter Ibisz już bez podparcia, ale nadal w buciku
                                          ortopedycznym. Mniej go było przed kamerami.

Występ Anny Cieślak - polecam do obejrzenia w powtórce.
                                          Rewelacyjna aktorka, świetnie prowadzona przez trenera i muzyka Szymusia.
                                          To trzeba zobaczyć zanim zacznie się oceniać negatywnie cały ten program.
                                          Po piątym odcinku zacznie się prawdziwa rywalizacja.
                                            • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...Maserak tworzy ... 28.09.15, 10:56
                                              Maserak tworzy gwiazdy. Cudne... i ta muzyka !
                                              • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...Maserak odpadł ... 23.10.15, 10:52
                                                plejada.pl/newsy/taniec-z-gwiazdami-anna-cieslak-rezygnuje-wraca-ewelina-lisowska/cefm9n.
                                                .
                                                Akurat ... musiała skręcić stopę kiedy odpadła *faworytka*.
                                                Myślę, ze ludzie jednak wysyłają te esemesy. big_grin big_grin
                                                A jeżeli i dzisiaj odpadną ?????
                                                • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ...Maserak odpadł ... 24.10.15, 07:26

Tawros ... nie kopiemy leżącego.
                                                  • tavros Re: Taniec z Gwiazdami ...Maserak odpadł ... 24.10.15, 08:14
                                                    Superko taką sensację usunełaś? Nie chcesz żeby każdy o tym wiedział?
                                                    NO, no, masz w niedzielę razem z nami iść po to samo. Musimy ze Sagim cię jakoś przekabacić.
                                                  • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ... 24.10.15, 08:47
                                                    Tawros ... to nie jest wątek dla takich sensacji.

Próbuj mnie *przekabacić* i nie licz na Sagiego. big_grin
                                                  • tavros Re: Taniec z Gwiazdami ... 24.10.15, 09:24
                                                    To była gwiazda nad gwiazdy wszystkie i myślałem, że ona cię troszkę przekabaci a i Sagi by ją zobaczył, bo chyba lubi dziewczyny oglądać? Ja nie będę próbował cię odmieniać, bo dziś jest cisza wyborcza.
                                                  • tavros Re: Taniec z Gwiazdami ... 25.10.15, 09:12
                                                    Tą moją gwiazdę oglądałem wczoraj na Polsacie w dzienniku.
                                                  • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ... 25.10.15, 10:50
                                                    Tego programu nie należy oglądać żeby nie dostać poplątania z pomieszaniem.

A było tak:
                                                    - w ubiegłym tygodniu, zgodnie z wolą telewidzów, którzy nie szczędzą
                                                    swoich drobnych dla wyniesienia gwiazdy ponad przeciętność, odpadła
                                                    jedna pani;

- w tym samym tygodniu inna pani skręciła stopę, w związku w czym
                                                    wyeliminowała się z powodu swojej nieuwagi;

- natychmiast przywrócono do zawodów tę panią, która odpadła.
                                                    Tańcząc ponownie zdobyła najwyższe oceny od jury i taką ilość esemesów
                                                    od widzów, że pozostała w programie.

Ale ... żeby ponownie nie została wyeliminowana, szybciutko zmieniono
                                                    regulamin. Gdy to usłyszałam, zrezygnowałam z oglądania tego programu,
                                                    bo co się będę denerwowała? W dodatku Głogowska występuje w coraz to
                                                    gorszych kieckach.

PS. Tawros - jak tylko sytuacja się wyjaśni i będzie wiadomo
                                                    *kto zawinił*, obiecuję, że uwolnię post. big_grin
                                                  • tavros Re: Taniec z Gwiazdami ... 31.10.15, 19:11
                                                    Wieczny odpoczynek racz jej dać Panie, a światłość wiekuista niechaj jej świeci, niech odpoczywa w pokoju wiecznym. Amen
                                                    Taka młoda szkoda mi jej.............
                                                  • super.222 Re: Taniec z Gwiazdami ... 31.10.15, 19:24
                                                    Tawros ! To nie ten wątek. Ja też przeczytałam kilka minut temu
                                                    i ciarki przeszły mi po plecach. Pamiętam, że w *szufladzie* przechowuję
                                                    Twój post poprzedni. Czy mam go przywrócić?
                                                    Pamiętam też, że napisałam; "nie kopiemy leżących" i dlatego post
                                                    ukryłam. Nigdy nic nie dzieje się bez przyczyny. Nie wiadomo z jakiego
                                                    powodu była nieszczęśliwa.

Szkoda [*]
                                                  • tavros Re: Taniec z Gwiazdami ... 31.10.15, 19:55
                                                    Dobrze że zapytałaś: Czy mam go przywrócić?
                                                    Odpowiem co chcesz to zrób jak byś nie zrobiła to będzie OK, popieram cię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka