super.222 29.10.15, 06:28 www.fakt.pl/kobieta/kim-jest-joanna-krochmalska-,artykuly,587062.html. . Skoro mamy te nazwiska w składzie Sejmu, to warto przecież coś więcej o nich wiedzieć. Na początek coś z ze środowiska kultury. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super.222 Re: Nowy establiszment polski 30.10.15, 17:29 www.fakt.pl/politycy/jaroslaw-kaczynski-na-grobie-ojca,galeria,587618.html. . Stoi i rączki w kieszeniach umieścił. A ochroniarz zapala lampkę. No ... odbija, odbija. Ja też byłam dzisiaj na cmentarzu. Uporządkowałam groby, zapaliłam lampki. I pojadę też jutro, a jak pogoda dopisze to i w niedzielę. Napisze o tym ... ktoś? Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 02.11.15, 19:26 www.fakt.pl/politycy/wojna-w-pis-starzy-dzialacze-nie-chca-beaty-szydlo,artykuly,587944.html.. ."Ona będzie premierem, ale na moich warunkach" ... Beata Szydło nie jest *z mojej bajki*, ale szczerze jest mi jej żal. Znalazła się miedzy młotem, a kowadłem, co w języku politycznym powinno brzmieć: - miedzy wyborcami, a prezesem. Naobiecywała w cały świat, a jest kobietą szczerą i szczerze chciała uszczęśliwić naród, a tymczasem spełnienie postulatów zależeć będzie od kogo innego. Uwierzyła ..................... Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 14.11.15, 09:26 www.fakt.pl/politycy/tworca-skok-grzegorz-bierecki-na-czele-komisji-finansow,artykuly,590539.html.. Bardzo przystojny ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski 14.11.15, 15:48 Ty tak na poważnie ?? ....... Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 16.11.15, 09:57 Pamiętam takie zdarzenie. Byłam w sanatorium w Inowrocławiu, prawie 20 lat temu. w Inowrocławiu jest piękny park z muszlą koncertową. W pobliżu kawiarnia z pysznymi lodami i kawą. Miejsce zatem uczęszczane tłumnie przez kuracjuszy. Na scenie muszli koncertowej ustawiono mały stolik i dwa krzesła. Miejsce za stołem zajęli bracia Kaczyńscy i coś mówili, apelowali ... Na widowni kilka osób, bo spacerujący nie byli zainteresowani i omijali *agitkę* szerokim łukiem. Siedziałam w tej kawiarni, a pojedyncze słowa dochodziły do nas nie wzbudzając żadnego zainteresowania. W tych dniach jeden z Kaczyńskich obejmuje władzę w Polsce. Słuchają go tysiące i już nie przechodzą obojętnie . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski 16.11.15, 12:52 A chciałabyś, żeby przechodzili obojętnie ? Wydaje się że robisz bląd myślenia . To nie dla Kaczyńskiego tysiące go słuchają . Choć zapewne i tacy się zdarzają ,ale dla iluś tam argumentów w dziedzinie polityki i nie tylko jego , bo zapewne te argumenty sa zbiorem całego zarządu lub kilku osób. Ja nie daje wiary we wszystko co plotą i plują w tv. Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 16.11.15, 13:20 >>> Wydaje mi się, że robisz błąd myślenia <<< W wyborach głosowało na to ugrupowanie zaledwie 18 procent uprawnionych. To o czym Ty piszesz? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski 16.11.15, 14:05 A ile głosowało na PO ? Oznacza, że jeszcze mniej niż 18 procent i o czym to ma świadczyć ? Chcesz powiedzieć, że głosy tych co nie głosowali są ważniejsze , czy pewnikiem wiesz, że ci co nie głosowali oddali by głos na PO ... Dałaś nurka nie ma co ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 19.11.15, 22:36 www.fakt.pl/kobieta/agata-duda-z-mezem-na-premierze-kordiana-,artykuly,591902.html. . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski 22.11.15, 11:13 No ale biletów już na ten spektakl nie uświadczysz , do lutego przyszłego roku...chyba że po znajomości , a to co innego Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 22.11.15, 15:29 sagittarius954 napisał: > No ale biletów już na ten spektakl nie uświadczysz , do lutego przyszłego roku. > ..chyba że po znajomości , a to co innego . . Przecież te zdjęcia mówią całą prawdę o znajomościach Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 22.11.15, 15:30 www.polityka.pl/galerie/1641215,1,pis-przejmuje-wladze-internauci-szydza.read Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski 22.11.15, 16:13 Jak to internauci, jaja ze wszystkiego ..... Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 15.12.15, 12:19 www.fakt.pl/politycy/skomplikowane-zycie-uczuciowe-kornela-morawieckiego,artykuly,597600.html. . Ogromna determinacja żeby być kochanym. Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 30.12.15, 07:43 . . "Terlecki. Jeżeli media wyobrażają sobie, że będą zajmować Polaków krytykowaniem naszych zmian, to trzeba to przerwać." Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski 30.12.15, 08:03 A ci ktorzy uwaząja że tv publiczna jest sliczna niech płacą równowartość samochodu osobowego rocznie skoro tak bardzo chcą siedzieć w jego wnętrzu . Odpowiedz Link
marii51 Re: Nowy establiszment polski 30.12.15, 11:25 ach ci politycy jeden mowił; .." ważne jak kto kończy...... obecny Terlecki. Jeżeli media wyobrażają sobie, że będą zajmować Polaków krytykowaniem naszych zmian, to trzeba to przerwać." bo takie są życiowe skutki- że P Terlecki chyba musi przerwać - Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 07.01.16, 11:15 Beata Kempa w kampanii obiecała ocalenie oddziału szpitalnego w Sycowie. Po wyborach starosta z PiS zamknął oddział i zwolniono 23 osoby, a minister nie zrobiła nic. Pracownica biura poselskiego mówi, że "teraz nie mam z nią kontaktu i nie ustaliłyśmy, co mówić ludziom". Starosta boi się chodzić po ulicach, a jego żona wychodzić do sklepu. Powodem zamknięcia oddziału było jego zadłużenie na ok. 15 milionów polskich złotych i znikąd pomocy żeby oddłużyć. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski 07.01.16, 16:59 Ojej moja ulubienica nie zrobiła nic ???!!! No niech no ja tylko spotkam ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski 07.01.16, 17:04 Ale dlaczego wybrałaś takie mało ładne zdjęcie ??/ Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski 07.01.16, 17:30 Sztuka . Kto kocha sztuke ten do niej puka Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 08.01.16, 14:30 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19444082,poslanka-pis-nie-obronila-pracy-magisterskiej-ale-myslala.html?lokale=local#BoxNewsImg. . Myślała, ze ma wyższe wykształcenie. I jak teraz żyć ze świadomością, że ma się tylko średnie aAprzy okazji warto przeczytać i wiedzieć na przyszłość, bo może być jakaś reforma i takie pozorne *nie wiedziała* może zmienić *myślała* na *ma tytuł magistra*. Odpowiedz Link
marii51 Re: Nowy establiszment polski 08.01.16, 18:41 super.222 napisała: "Myślała, ze ma wyższe wykształcenie. I jak teraz żyć ze świadomością, > że ma się tylko średnie ~~~~~~~~~~~~~~~ identycznie prawie , tak jak Prezydent Kwaśniewski Odpowiedz Link
marii51 Re: Nowy establiszment polski 08.01.16, 20:51 Nie wiem jak Gowinowi sie przelatuje szklokontaktowe.tvn24.pl/gowin-chwali-sie-swoim-libido,606564.html Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski 09.01.16, 08:29 LEdwie zacznie już kończy , bo to panie praktyka Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - Kempa 08.02.16, 14:43 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19595946,beata-kempa-zawsze-z-radiem-maryja-nawet-jesli-skrytykuje.html#BoxNewsImg Moja ulubienica. I ulubienica Rodziny Radia Maryja. Babcia mówiła *kto ma księdza w rodzie temu bida nie dobodzie*. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski - Kempa 08.02.16, 16:24 Tak po babsku zazdrościsz jej uśmiechu i okularów Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - Kempa 10.04.16, 18:57 Piękne zdjęcie. Nawet bez pierwszej damy i córki, prezydent prezentuje się znakomicie. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski - Kempa 11.04.16, 08:33 To jest prezydent , ktory prezentuje się wspaniale przy kazdej damie Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - Kempa 11.04.16, 08:58 Wygląd zewnętrzny jeszcze o wszystkim nie świadczy ... Jak dotychczas, to tylko małżonka dodawała mu *wdzięku*. Ciekawe, czy JK ma jakieś plany matrymonialne dla bratanicy. Mówiła wujowi, że chce wyjść za mąż. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski - Kempa 11.04.16, 10:03 Tej Kempie to nie darujesz , skoro nawet ja wycigasz tak daleko od pierwszego postu A bratanica młoda to jeszcze z trzech mężów może mieć , tyle że w polityce wtedy nie zagrzeje miejsca ,a zdaje sie że szykowana jest do tego ,aby po Kaczyńskim zajęła miejsce . Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - 11.04.16, 11:43 Zagapiłam się ... Ja myślę, że raczej *pod żyrandol* jest szykowana. A co? Przecież teraz wszystko jest w zasięgu ręki. Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - 11.04.16, 19:26 10.o4.2016 Warszawa. 6.rocznica Smoleńska. Na zdjęciach: prezydent Duda i Marta Kaczyńska. Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - 13.04.16, 06:45 . . Premiera książki. *Ostatni wywiad*. A wczoraj pisali, że relacje Duda-Kaczyński są chłodne. To zdjęcie zaprzecza. Relacje są wręcz gorące. Prezydent na premierze książki? Tego jeszcze nie było. Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - 18.04.16, 16:49 Mistrz prawa i etyki . . W oświadczeniu na temat głosowania na cztery ręce, [poseł Morawiecki zapewnia, że (cytuję) Precyzyjnie wyjawiłem swoją wolę koleżance. I czego się ludzie czepiają? Kojarzy mi się problem ściągania na maturze. Wystarczy powiedzieć, że ściąganie uzgodniły obie strony: prymus, który temat zna i ciemnota, która korzysta ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - 18.04.16, 16:52 demotywatory.pl/4642409/Morawiecki-mistrz-prawa-i-etyki Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski - 19.04.16, 07:48 Tłumaczenia Morawieckiego sa racjonalne , ale , mój Boże , a kto niby znac ma regulamin czyli prawo Sejmu ? Nalezy mu się nie tylko jeden chumorystyczny obrazek Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski - 19.04.16, 07:45 Niektóre decyzje ludzi sa porównywalne do wykonania karkołomnego i kiepskiego stosunku płciowego . A że doroslismy do wieku w którym kiedys , myslelismy że to juz po a jednak nie okazuje sie że nie . Więc niektórzy z nas wykonują taką gwałtowną woltę , ktora po wyjściu na światło zewnętrzne okazuje sie bardzo bardzo kiepskim pomysłem . Mnie sie z "tym" kojarzy Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - 19.04.16, 08:54 Mnie *urzekł* wczorajszy wywiad posłanki, która potrafi na cztery ręce. (Nie wiem dlaczego w dzisiejszych doniesieniach piszą *na dwie ręce ). W wywiadzie posłanka wykazała, że zupełnie nie kontaktuje z rzeczywistością. Jej prawo głosowania nie zostało złamane, a zresztą nigdzie nie jest napisane, że nie można głosować za kolegę czy koleżankę. Na każde pytanie prowadzącego odpowiadała *nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć*. Ubaw miałam i polubiłam program - po 20-tej - wTVP1 ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Nowy establiszment polski - 19.04.16, 17:00 Dzisiaj zabłysnęła HGW w swoim przemówieniu oczerniając Polskę . Przecież to z daleka widać że ta Polska jest dwojaka . Dla słusznych i niesłusznych . Ale rację ma Wildstein . Takie przemówienie to hańba . Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - 20.07.16, 14:44 Minister kancelarii premier Beaty Szydło, pani Beata Kempa dostała polecenie od szefowej by zmniejszyć kwotę podwyżki, jaka miała być udziałem premiera/ów. Omawiana kwota - wg. pani premier - jest zbyt wysoka, wystarczy skromne 4.000 złotych. Istnieją opinie, że wysokość podwyżki dla premiera została tak ustalona żeby było z czego zmniejszyć. (Ludzie zawistni są.) Wg. mnie jest to chwyt propagandowy wymyślony przez BK, bo przecież pani premier takiej kwoty by nie zaproponowała do akceptacji. Normalnie - przyjemność chciała zrobić pani premier. Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - 24.07.16, 15:23 Kłamie pan, panie prezesie, czyli burzliwe wystąpienia Sejmu VIII kadencji Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski - 24.07.16, 15:40 Posłowie miłościwie nam panującego Sejmu rozpoczęli właśnie urlopy. Oby dopisywało im słońce, słońce i pogoda... Odpowiedz Link
super.222 Re: Nowy establiszment polski 08.09.16, 13:48 Pierwsza Dama nie była na premierze filmu o Smoleńsku i nie siedziała obok męża. Wybrała się natomiast - wraz z córką - do kina na film W. Allena pt. 'Śmietanka towarzyska'. Paniom towarzyszyło dwóch ochroniarzy, którzy za frico mogli obejrzeć sobie świetny film. Po wyjściu z kina panie odjechały dwoma samochodami. Przeczytałam o powyższym i powiem, że pani prezydentowa ma fajny gust nie tylko w ubiorze. Film widziałam kilka tygodni temu, byłam zachwycona (polecam i nie żałować grosza na bilety). Prasa zauważyła także, że na projekcji filmu nie było innej pierwszej. Odpowiedz Link
marii51 Re: Nowy establiszment polski 11.09.16, 09:36 Warto wiedzieć a jeszcze okiem super222 wysoce film oceniony... trzeba dopilnować i oglądnąć... ok Odpowiedz Link
super.222 Re: Wydarzenie towarzyskie w Sycowie 02.10.16, 09:01 Ślub córki minister Beaty Kempy zgromadził 'szczyt' polskiego życia politycznego. Do Sycowa przyjechali: - prezydent Andrzej Duda z małżonką, Zbigniew Ziobro z żoną, a także ojciec Tadeusz Rydzyk, który osobiście odprawił mszę. Internauci 'wytykają', że na ślubie nie wypada wystąpić w czerwonej garsonce żeby nie przyćmić stroju panny młodej, który przeważnie jest biały. Moim zdaniem para prezydencka przyćmiewa wszystkich w każdej sytuacji, więc niech się wszyscy nie czepiają. PS. Beata Kempa teściową Odpowiedz Link
super.222 Re: Wydarzenie towarzyskie w Sycowie 02.10.16, 14:39 . . W drodze na wesele wzięła udział w pielgrzymce zorganizowanej przez kobiety po amputacjach piersi, która - rzecz jasna - odbyła się na Jasnej Górze. Podobno przemówiła po niemiecku. PS. Garsonka taka sama - na pielgrzymce i na ślubie. Hm... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wydarzenie towarzyskie w Sycowie 03.10.16, 10:28 ciekawe ile razy występuje w jednym stroju ? Żeby ktoś sobie nie przypomniał o znoszonym stroju powinna ich mieć 365 , po jednym na każdy dzień ... ale wtedy upadł by jeden z mitów .( Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wydarzenie towarzyskie w Sycowie 03.10.16, 10:26 Córka też jest niczego sobie Odpowiedz Link
super.222 Re: Wydarzenie towarzyskie w Sycowie 08.10.16, 15:12 . . Kto te panie tak ustawił? Prezydentowa *w pełni majestatu - duża*, Lewandowska jak sierotka malutka i skulona. Czy to majestat pierwszej damy tak onieśmielił.? W tle kanapka i foteliki (śliczne), mogły na nich usiąść i uśmiechać się do aparatu. A tak wyszło, że pani prezydentowa gości u siebie mało znaczącą osóbkę. Dotychczas na zdjęciach Lewandowską widziałam jakby wyższą, pewną siebie, a uśmiechała się szczerze. Odpowiedz Link