sagittarius954 03.10.16, 10:32 Dalej ciepło choć na termometrze tylko 13,5 gradusów Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 03.10.16, 13:49 u mnie już też Chyba od Ciebie dotarło wreszcie Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 04.10.16, 07:55 Tak było wczoraj A dzisiaj ? Czekam ...może spadnie pierwszy śnieg Odpowiedz Link
super.222 Re: Pażdżernyk ... 05.10.16, 07:30 Mży i mży. Opadają liście z drzew. Na Bałtyku sztorm uszkodził sopockie molo. W górach spadł śnieg i jest bardzo zimno. Muszę zlikwidować fatalne przyzwyczajenie rozpoczynania każdego dnia od kawy ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 05.10.16, 08:26 Do ust Inki przylgnąłem Spragniony I ciągle mi mało kochanie Lecz daremny trud dla rąk To jest szukania Kiedy tylko wargi moje Cię spijają Z brzegów mego kubeczka Jak ze zdroju Zdrowia Już niedługo znikniesz z dna Przezroczystego I znów skryjesz się na cały dzień Bym o brzasku Pocałunkiem Cię obudził I Bulgotem wody zalał po sam brzeg Ach ... z tęsknoty Moje serce płacze rzewnie Bo dopiero jutro obejmie Cię Kubeczek mój A ja przymknę swoje oczy I ustami wnet poszukam Ciepła Twego I zostanę tak przez chwilę Z marzeniami Tęskniąc Bym mógł Zatopić usta W tym wilgotnym Pożądaniu mym . Kawoszom i Kawoszkom Na dzień dobry Odpowiedz Link
super.222 Re: Pażdżernyk ... 06.10.16, 08:08 Jeszcze będzie pięknie, jeszcze będzie słonecznie, jeszcze będzie ... Wierszyk - piękny jak ten ptaszek. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 06.10.16, 08:58 Jeszcze będzie pięknie Tak będzie Kiedy moje oczy nic już nie zobaczą Kiedy moje usta piach zwykły poczują Kiedy moje ręce złożone na piersi Bardziej Anioła pragną przywołać niż Ciebie Cóż mi ptaszek kolorowy na wiotkiej gałęzi Cóż mi słońce na niebie kiedy wieko mnie gniecie Cóż mi głos Twój uroczy w słuchawce telefonu Kiedy nie do mnie mówisz a ja Cię nie słyszę . Po co mi ten świat cały z cudami przyrody Po co ciepło Twoich rąk na innych już dłoniach Po co jedwabna wilgotność twego łona Kiedy nic nie dociera do mnie bo nie może Jeszcze będzie pięknie och czekam na to objawienie Bym dojrzał skrawek Miłosierdzia Jego I całkowicie odciął się od świata tego Na którym zostawiłem siebie samego I sam już nie wiem kim jestem Co robie Li żyję czy już na marach się spalam Bojaźnią ostatnią Przyszedłem nagi tutaj Przywarłwszy ustami do piersi tej Błogosławionej co mi życia dała Odejdę cichutko bez ciepła piersi innej Tak jestem gotów Zabierzcie mnie aniołowie Do krainy waszej Niech zapomnę O świecie o kochance mojej . Ha ha Dzień dobry Odpowiedz Link
super.222 Re: Pażdżernyk ... 10.10.16, 19:11 Mży i mży. Od rana tak mży. W południe mżyło i teraz też mży. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 11.10.16, 08:19 Ot , właściwość jesiennego miesiąca Co prawda jest przynajmniej jakaś właściwość , wrzesień letni , październik jesienny a listopad zimowy i juz niedaleko wiosna Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 11.10.16, 09:54 Mży sobie deszczyk drobniutki Jakiż on jest skubaniutki Taki króciutki Zanim do koszuliny mojej doleci Jeszcze we włosy Słodko się wplecie By później raźniej ruszyć ku dołowi I po kręgach szyi Skryć w otulinie pleców Ach jakże perwersyjnie Drażni me jestestwo Bom gapa Zamiast ubrać czapkę Szal kilometrowy Kilka podkoszulków I sweter gotowy z owczej wełny To ja bez głowy Chadzam sobie w deszczyku Z bosa przecież nogą Bym lato jeszcze przywiódł Na maleńką chwilkę Lecz lato nie przybędzie Tylko katar wielki I kichania popołudnie Czeka mnie na pewno A najgorsze w tym wszystkim jest to jedno zdanie Po coś na golasa wylazł mój baranie . Odpowiedz Link
super.222 Re: Pażdżernyk ... 12.10.16, 09:24 Bardzo stresujący poranek i nic nie zapowiada, że może się coś zmienić. na lepsze. Mokro i - tak myślę - że zimno. Szarość taka panuje i tylko moje drzewko pod oknem (jarzębina) czerwieni się na tle swoich liści, które z każdym dniem zmieniają kolor z zielonego na żółty. Lektura (Judi Compton - Trzydziesta siódma godzina), a w TVP KULTURA skrzypeczki późnym popołudniem i wieczorem. Serdecznie pozdrawiam. Mimo wszystko - dzień dobry. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 12.10.16, 10:32 Oczywiście że ...pada . Kropelki udaja perełki Odpowiedz Link
irsila Re: Pażdżernyk ... 16.10.16, 16:04 Pażdżernik, a co to za miesiąc jest? Znam tylko wieczernik Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 17.10.16, 18:16 To jest ten miesiąc,kiedy szczęka się zębami wymawiając nazwę tego miesiąca, właśnie dzisiaj po spacerze porannym z psem mogłem sie przekonać ,że taki miesiąc istnieje Odpowiedz Link
irsila Re: Pażdżernyk ... 17.10.16, 19:10 Rzeczywiście w tym roku, żadnego pazia królowej się w tym miesiącu nie uświadczy, paździerze zmokły i dżdży nieustannie. Tylko odmawiać pacierze Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 17.10.16, 19:24 Tak przez cały dzień ??? Irsi jesteś cierpliwa Odpowiedz Link
irsila Re: Pażdżernyk ... 17.10.16, 20:58 No dżdży kiedy tylko przez okno spojrzę, a jak nie dżdży to idę na zakupy. Pacierze nie dla mnie, nie zdzierżę, nie potrafię klepać zdrowasiek, własnymi słowami czasem do niebios coś głoszę... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 17.10.16, 21:07 Oj niedobrze limeryku bez trwogi niech zdrowaśki zaraz wrócą w twoje progi Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 19.10.16, 11:40 witać się prawie w samo południe jest pewnego rodzaju masochizmem , ponieważ co co zajrzeli tu rano mogą poczuć się dotknięci , ale co tam... Dzień Dobry Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 22.10.16, 08:35 A listeczki z drzew , spadają spadają Nagie ramiona drzew pozostawiają Jeszcze jedna kropla spadnie Jeszcze żółty liść opadnie Jeszcze kruk zakracze srogo I wnet zima się przyturla Kryjąc bielą ogród cały Dzień dobry Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 24.10.16, 09:42 Dzień dobry 9 stopni na dworku , lekki wiaterek i sucho , jest wystarczającym powodem ,żeby pójść w sina dal Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 26.10.16, 08:08 6 stopni to niewiele , ale bezwietrzna aura sprawia ,że chłodu się tak nie odczuwa. I oby tak cały dzień Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 28.10.16, 07:55 3 stopnie i bezwietrznie , no może prawie , bo im wyżej tym wiecej przeciagów Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 29.10.16, 09:28 To już jeden z ostatnich październików , żebym nie zapomniał pokazać go z mojego okna Acha , podobno dzisiaj śpimy dłużej ....no tak przypominam na wrazie co Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Pażdżernyk ... 30.10.16, 11:04 Od kilku dni widows 10 generuje obrazy dyni ciekawe co jutro rzucą na przynętę Odpowiedz Link