Dodaj do ulubionych

wyniki - podpowiedzcie prosze

21.01.10, 12:38
oto moje wyniki:
tsh 0,665 (0,400-4,000)
ft4 1,50 (0,80 - 1,90) 63,64%
ft3 2,4 (1,8 - 4,20) 25%

przeciwcial brak
w przyszla środe ide do lekarza i bede miala robione usg, ale na
dzień dzisiejszy chcialam spytać czy te wyniki sa w miare ok?
Obserwuj wątek
    • joanna.krystyna Re: wyniki - podpowiedzcie prosze 21.01.10, 13:00
      nie dokończylam poprzedniego postu, zażywam euthyrox dawke 75,
      wczesniej zażywalam 50 i moje wyniki wyglądaly tak (stan na
      09.12.2009)
      tsh 1,310
      ft4 1,00 18,18%
      ft3 2,80 41,675
      normy takie jak wyzej.
      I teraz moje pytanie - co sadzicie o tej zmianie wynikow? czy ta
      dawka tyroksyny jest dobra? zwiekszać ją, zmniejszac? bardzo prosze
      o wypowiedzi.
    • wierka-5 Re: wyniki - podpowiedzcie prosze 21.01.10, 13:22
      Masz dużą różnicę pomiędzy Ft4 i Ft3
      Być może jest to spowodowane anemią z braku żelaza w tym celu trzeba oznaczyć
      poziom ferrytyny. Pomocny w przemianie tyroksyny jest również selen.
      Te wiadomości są na tym forum i ja z nich korzystałam.
      Ważne jest samopoczucie, a nic o nim nie piszesz.
        • wierka-5 Re: wyniki - podpowiedzcie prosze 21.01.10, 14:45
          Żelazo masz niskie. Warto zrobić badanie ferrytyny bo często jest niska przy
          niedoczynności i to ona jest wiarygodnym wskażnikiem braku żelaza. Nie zawsze
          niedobory są widoczne w morfologii. Poczytaj forum jest dużo wiadomości na ten
          temat.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka