Dodaj do ulubionych

Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy

14.10.10, 15:47
Chorując na chorobę gravesa-basedowa nabawiłam się wytrzeszczu oczu. 6 tygodni temu miałam wyciętą tarczycę i myślałam że wytrzeszcz się cofnie. Niestety, ale w tej chwili oczy bardzo bolą, są cały czas takie załzawione. Czy komuś po operacji tarczycy wytrzeszcz oczu się cofnął????
Obserwuj wątek
    • zielona201 Re: Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy 21.10.10, 20:29
      Nikt nie wypowie sie w tej kwestii?? Napewno są osoby które miały wytrzeszcz i są po operacji tarczycy
      • aneta8233 Re: Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy 24.11.10, 21:10
        zielona201 napisała:

> Nikt nie wypowie sie w tej kwestii?? Napewno są osoby które miały wytrzeszcz i
        > są po operacji tarczycy

i wierzę szczerze że usunięcie tarczycy- wytrzeszczu nie cofnie!!!!
        ja miałam podany jod który również zniszczył tarczycę wytrzeszcz się pogorszył i dopiero odbarczanie oczodołów mi pomogło!

A JA CHYBA Z KOLEŻANKĄ PISAŁAM MAILE?Jakiś login mi znajomy........
        • zielona201 Re: Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy 24.11.10, 21:55
          Teraz już to wiem. Niestety biorę teraz uderzeniowe dawki sterydów tzw. pulsy Solu medrol . Wytrzeszczu dużego nie mam, ale są nacieki i stany zapalne na oczodołach .
          A faktycznie Aneta pisałyśmy kiedys do siebie kilka maili.
          • aneta8233 Re: Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy 26.11.10, 11:34
            znajome twierdzą że te wlewy są rewelacyjne!
        • kasiekpna Re: Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy 26.11.14, 13:47
          witam
          mam graves basedowa i lecze się w Holandii
          Mam dosyć duży wytrzeszcz oczy oraz i bardzo niskie tsh
          w tym co napisałaś bardzo widać różnice w leczenie tarczycy w Polsce a za granica
          Lekarz mi przedstawił etapy leczenia tarczycy :
          rok stałego leczenia thiamazol z co miesieczną kontrola hormonów łącznie z alat i aspat
          jeśli po roku poziom hormonów nie wyrówna sie
          to ze względy na to ze mam wytrzeszcz oczy nie wolno mnie naświetlać jodem riadioaktywnym bo wytrzeszcz sie powiększy lub powróci
          w tedy następny rok leczenia thiamazolem
          jeśli tarczyca dalej bedzie reagowac wydzielaniem hormonów to dopiero bo urodzeni dzieci bedzie usunieta połowa tarczycy i obserwowana
          poinformowano mnie ze nigdy sama nie bede mogła zajść w ciąże tylko przy wczesniejszym przygotowaniu mnie do tego lekarza oraz nie bede mogla nigdy rodzic siłami natury tylko poprzez cesarskie cięcie z powodu oczu (co w Polsce nie jest przeszkoda bardzo często)
          na wytrzeszcz oczy dostałam w wlewach dożylnych methylprednisoleneu 500 mg
          i mój wytrzeszcz z lewe oko 6.7 mm prawe 7,2mm zmiejszylo sie w ciągu 6 tygodni do lewe 2,3 prawe 2,7
          ważne są badania oczy oogecho GVO orthoptist
          • zielona201 Re: Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy 05.01.15, 14:56
            do kasiekpna:
            Co to są za badania "oogecho GVO orthoptist" o których piszesz?
            Swietnie, że Tobie wytrzeszcz się cofnął tak dużo po wlewach ze sterydów. Miałaś szczęście, Mnie po wlewach nic nie ruszyło.
            Bardzo duży miałaś ten wytrzeszcz, a czy teraz widać go jeszcze u Ciebie? Czy nadal utrzymuje się w tych granicach co piszesz? czy oczy cię bolą?
            • kasiekpna Re: Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy 06.07.16, 18:12
              badania pola widzenia .oraz usg oczu mięśni
              ja miała wytrzeszcz 33 na lewym oku i 34 na prawym czyli sporo
              teraz po roku mam 22 czyli trochę ponad normę
              oczy bolą tylko czasem , mam światłowstręt i mam specjalne okulary
              czasem jestem lekko spuchnięta pod oczami ale nie wiele
              jedynie to bolą mnie bardziej oczy jakbym dłużej miała głowę w dół
              • kasiekpna Re: Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy 06.07.16, 18:16
                to liczby to skale jakimi się mój lekarz posługuje
    • aneta8233 Re: Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy 29.12.10, 21:36
      zielona201 napisała:

> Chorując na chorobę gravesa-basedowa nabawiłam się wytrzeszczu oczu. 6 tygodni
      > temu miałam wyciętą tarczycę i myślałam że wytrzeszcz się cofnie. Niestety, ale
      > w tej chwili oczy bardzo bolą, są cały czas takie załzawione. Czy komuś po ope
      > racji tarczycy wytrzeszcz oczu się cofnął????

Moja koleżanka jest żywym przykładem iz po operacji usunięcia tarczycy wytrzeszcz pozostał.Nie pogłębił się ,nie cofnął a dosłownie stanął w miejscu !
    • malwina243 Re: Wytrzeszcz oczu po operacji tarczycy 01.12.15, 23:58
      Proponuję wizytę u okulisty który się specjalizuje w wytrzeszczu Kulesza Poznań i zrobić Traby, wit D3 (25oh) mnie po operacji wytzeszcz się nie cofnął a pani doktor to moja ostatnia nadzieja. Słyszałam bardzo dobre opinie o niej mimo że ma specyficzny charakter!!!'',,

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka