Dodaj do ulubionych

Tarczyca a brak ochoty na sex...

16.02.07, 10:29
Witam
Jestem 6 lat po operacji tarczycy, z powodu guzków wycieto mi prawy płat
tarczycy i część lewego ( mam 28 lat)w zaleceniach mam codziennie brać
tabletki letrox 75.
Zauważyłam w ostatnich miesiącach problemy z brakiem ochoty na sex..-)
Proszę o informację czy choroby tarczycy maja jakikolwiek związek z popędem
seksualnym?
Z racji wieku jest to dla mnie problem...
Czy ciągły brak ochoty na sex mozna kojarzyć z problemami z tarczycą?
Przepraszam za zbyt osobiste pytanie.. ale dla mnie i mojego męża jest to
ogromny problem..i niewiem w jaki sposób go rozwiązać?
Obserwuj wątek
    • wacka1 Re: Tarczyca a brak ochoty na sex... 19.02.07, 09:44
      Jestem po operacji tak jak ty.Letrox brałam przed operacją i teraz też.Wiem, ze
      tabletki na ciśnienie, cukrzycę mają wplyw na popęd seksualny.U siebie czegoś
      takiego nie zauważyłam.W ksiazce choroby tarczycy objawy leczenie też się nie
      wspomina.
      • megi733 Re: Tarczyca a brak ochoty na sex... 24.02.07, 17:51
        wacka1 napisała:

> Jestem po operacji tak jak ty.Letrox brałam przed operacją i teraz też.Wiem,
        ze
        >
        > tabletki na ciśnienie, cukrzycę mają wplyw na popęd seksualny.U siebie czegoś
        > takiego nie zauważyłam.W ksiazce choroby tarczycy objawy leczenie też się nie
        > wspomina.
        ...Witam w ksiązce którą mam..."choroby tarczycy" autor. Gerhard Leibold..jest
        o tym problemie jasno napisane...cytuje" zaburzenia w pracy gruczołów
        rozrodczych zdarzają się u obu płci, gdyż właściwe funkcjonowanie zarówno
        męskich jak i zeńskich narządów płciowych zależy między innymi od gruczołu
        tarczowego.Kobiety cierpią częściej, ponieważ bardziej skomplikowana gospodarka
        hormonalna ich organizmu podatniejsza jest na rozchwianie.Typowe symptomy w
        obrębie organów płciowych to zmiejszona produkcja hormonów powodująca zbyt
        długie przerwy pomiędzy kolejnymi menstruacjami,krwawienia osłabione lub nawet
        całkowity ich brak, przyhamowanie popędu seksualnego i zmniejszenie odczuwania
        przyjemności w trakcie współżycia..."..
        i ze mną jest dokładnie tak jak ten cytat z książki.... bardzo duże przerwy w
        menstruacjach a własciwie to ich brak... a sprawy seksualne a właściwie ochota
        na nie to stam zerowy...na samą myśl o seksie robi mi sie niedobrze..i nie jest
        to bynajmniej kwestia partnera..że np. coś z nim nie tak..problem jest we
        mnie...a kiedyś ?..to były czasy...chyba wiecie co mam na myśli..wulkan itd..
        • hashi-tess Re: Tarczyca a brak ochoty na sex... 24.02.07, 17:58
          megi733 napisała:

bardzo duże przerwy w
          >
          > menstruacjach a własciwie to ich brak...

Te przerwy świadczą o tym, że poziomy Twoich hormonów są nieodpowiednie.
          Kiedy je oznaczałaś?
          Warto to zrobić, aby powrócić do pełni życia, również intymnego.
          • megi733 Re: Tarczyca a brak ochoty na sex... 24.02.07, 18:26
            Witaj..Hashi, wiem cały mój organizm zwariował..w poniedziałek mam wyczekaną
            wizytę u endo w szpitalu, ale mimo to chodze już prywatnie od m-ca jestem na
            lekach, ale to zbyt krótko by coś powiedzieć..pozdrawiam Cię ciepło. Megi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka