Dodaj do ulubionych

mam wszystkie badania-proszę o interpretację

04.06.07, 10:03
Zrobiłam reszę badań o których mówiłyście.
Mam zdiagnozowaną przez lekarza chorobę GB na podstawie USG tarczycy.
Robiłam tylko zawsz TSH i FT4.
Miałam tez robioną biopsję, wyszło że mam zapalenie.
Moje wyniki:
TSH 1.360 ( norma 0.27-4.2)
FT4 15.7 ( 12-22)
TG 13.61 (<115)
TPO 13.74 (<100)
TRAB <1.0 ( WYNIK UJEMNY <1.8)
Co sądzicie o tych wynikach, czy to napewno GB.
Choruje na tarczycę od 3,5 lat.Miałam nadczynność w ciąży przeszło w
niedoczynność i póżniej znowu nadczynność. Brała tabletki.Od grudnia 2006
jestem bez lekarstw.Mam zgłosić się na wizytę do lekarza za 6 miesięcy.
Obserwuj wątek
    • zajacowna Re: mam wszystkie badania-proszę o interpretację 04.06.07, 12:30
      przy BG trab sa pozytywne.
      masz neico za nieskie ft4... ale moze dla Ciebie wlasnie takie jest
      odpowiednie i przy takim dobrze sie czujesz?
      • mamamynusia Re: mam wszystkie badania-proszę o interpretację 04.06.07, 13:31
        Czuje się dobrze.Czasami mam wrażenie ,że mnie przyciska w gardle.Lekarz kiedyś
        powiedział że to od nerwów.Mam 2 guzki czy to możliwe że ta nadczynność to od
        tego?
        Czy zapalenie tarczycy to sie czymś leczy?
        • zajacowna Re: mam wszystkie badania-proszę o interpretację 04.06.07, 13:41
          obecnie nie masz nadczynnosci.
          Moze guzki urosly? usg to sprawdzi..
          • mamamynusia Re: mam wszystkie badania-proszę o interpretację 04.06.07, 13:46
            W USG wyszło że gużek może powiększył się o 1mm.Pierwsze usg było robione 3.5
            roku temu takim sobie sprzętem a ostatnie usg robiłam w kwietniu juz
            nowoczesnym.Chyba nie było dobrego porównania.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka