Dodaj do ulubionych

aTpo i aTg - czy to dobre wyniki?

01.08.07, 19:52
odebrałam dziś przeciwciała.
aTpo - 5,91 norma 0-34
aTg - 10 norma 0-115
czy rzeczywiście przy przeciwciałach nie ma dolnej normy? Czyli wszystko jest
w porządku?
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: aTpo i aTg - czy to dobre wyniki? 03.08.07, 08:30
      littlemy napisała:

      > czy rzeczywiście przy przeciwciałach nie ma dolnej normy?

      Ludzie zdrowi mogą również mieć takie p/ciała.
      Ludzie mający problem z tarczycą mogą ich nie mieć.

      Same p/ciała nie dają pełnego obrazu.
      Powinne być zrobione badania poziomów hormonów tarczycy
      i USG u dobrego lekarza na dobrym sprzęcie.


      Czyli wszystko jest
      > w porządku?
      • littlemy Re: aTpo i aTg - czy to dobre wyniki? 19.08.07, 14:41
        ok, wkleje swoje wszystkie wyniki, hashi-tess, ocenisz to, proszę smile?

        TSH - 2,53
        fT3 -5 norma 3.95 - 6.8
        ft4 - 12 12-22
        ACTH - 17,5 norma 0-46
        kortyzol - 400 norma 138-690
        USG tarczycy - w normie, echogeniczność prawidłowa, objętość 8 ml
        sód - 141 norma 136-146
        potas - 4.4 norma 3.5 - 5.1
        wapń - 9 norma 8.6 - 10.2
        cukier - 67, po jedzeniu 87
        cisnienie na siedząco - 90/60, na stojąco 70/40
        • hashi-tess Re: aTpo i aTg - czy to dobre wyniki? 20.08.07, 21:20
          littlemy napisała:

          > ok, wkleje swoje wszystkie wyniki, hashi-tess, ocenisz to, proszę smile?
          >
          > TSH - 2,53
          > fT3 -5 norma 3.95 - 6.8


          FT3 na poziomie 37% normy. Zdecydowanie za nisko.

          > ft4 - 12 12-22


          FT4 jeszcze trochę i będzie poniżej normy.


          Twoje poziomy hormonów świadczą o tym, że obecnie znajdujesz się w
          niedoczynności. Moim zdaniem suplementacja hormonów jest konieczna.

          > ACTH - 17,5 norma 0-46
          > kortyzol - 400 norma 138-690
          > USG tarczycy - w normie, echogeniczność prawidłowa, objętość 8 ml
          > sód - 141 norma 136-146
          > potas - 4.4 norma 3.5 - 5.1
          > wapń - 9 norma 8.6 - 10.2
          > cukier - 67, po jedzeniu 87
          > cisnienie na siedząco - 90/60, na stojąco 70/40
          >



          Ciśnienie też świadczy o niedoczynności.
          >
          >
          Na pozostałych wynikach się nie znam.

          Tess

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka