Dodaj do ulubionych

czy ktoś ma sposób na piękne włosy?

07.11.10, 17:01
Witam, moim problemem przy hashi są przerzedzające sie włosy. Prosze napiszcie co wy robicie by mieć piękne włosy? Co robicie, żeby nie wypadały i żeby rosły nowe?
Obserwuj wątek
    • kadaos Re: czy ktoś ma sposób na piękne włosy? 07.11.10, 18:12
      Ja stosuje maske do wlosow BIO WAX dostepna tylko w aptece sa dwa rodzaje do jasnych i ciemnych wlosow stosuje ta do jasnych bo jestem blondynka i jestem zachwycona,poczytaj o niej w necie stosuje sie ja u osob po chemioterapii aby pobudzic wlosy do wzrostu i wzmocnic cebulki do tego uzywam z WAXA jedwabiu do wlosow z tym ze nie nadaje sie on do kazdego rodzaju wlosow gdyz bardzo je "ujarzmia" a moje sie pusza wiec u mnie sie sprawdza.
    • aleksandra_01 Re: czy ktoś ma sposób na piękne włosy? 08.11.10, 20:12
      ambr-ela napisała:

      > Witam, moim problemem przy hashi są przerzedzające sie włosy. Prosze napiszcie
      > co wy robicie by mieć piękne włosy? Co robicie, żeby nie wypadały i żeby rosły
      > nowe?

      oprócz dobrze dobranej dawki, tj. ft3 i ft4 w górnej granicy normy - oba,
      to uzupełniamy też ferrytynę i witaminę b12, a Ty kiedy ostatnio sprawdzałaś ich poziom?

      a.
      • ambr-ela Re: czy ktoś ma sposób na piękne włosy? 09.11.10, 11:33
        mam problem ze stabilizacją tsh. Biorę stale 150 euthyroxu a raz mam tsh 1 a raz ponad 2. ft3 i ft4 już dawno nie robiłam -kasa sad ale więcej niż 150 euthyroxu nie moge bo miewam tachykardię już i na tej dawce i lekarz mi nie zwiększy jej.
        Ferrtyne i b 12 badałam na początku października i było dobrze (ale podjadę do lekarz skserować wyniki i wpisze wieczorem wyniki)
        • aleksandra_01 Re: czy ktoś ma sposób na piękne włosy? 09.11.10, 16:12
          > mam problem ze stabilizacją tsh. Biorę stale 150 euthyroxu a raz mam tsh 1 a r
          > az ponad 2.

          i jest to jeden z powodów, dlaczego nie można opierać się na badaniu tsh.
          poza tym jak nie masz wyników ft3 i ft4 to nie wiesz jaką masz przemianę,
          a jeśli to co bierzesz w euthyroxie nie przemienia się na ft3?
          a to właśnie ft3 jest aktywnie działające w organizmie.

          > Ferrtyne i b 12 badałam na początku października i było dobrze (ale podjadę do
          > lekarz skserować wyniki i wpisze wieczorem wyniki)

          wpisz i zbieraj swoje wyniki, bo jak kiedyś będziesz chciała zmienić lekarza,
          albo skonsultować się z innym to co wtedy, brak historii choroby.

          a.
      • aleksandra_01 Re: aleksandro !mam wyniki i co teraz??? 10.11.10, 14:42
        > FT4 74.00% [wynik 19.4, norma (12 - 22)]

        to dobry wynik i taki mógłby pozostać, tzn dawka euthyroxu jest ok,

        > FT3 45.45% [wynik 4.78, norma (3.13 - 6.76)]

        ten wyniki powinien być lepszy, tzn zobacz o ile ft3 jest niższe od ft4,
        a powinny być jak najbliżej siebie. a dokładniej ft3 powinno podciągnąć się
        do poziomu ft4. wtedy by było super.

        WITAMINA B12 - 31.57% - [wynik 340, norma (191 - 663)]

        niby ok, chociaż rewelacyjna nie jest. proponuję abyś za miesiąc lub dwa
        ją znów sprawdziła, czy nie spada. w międzyczasie możesz zmodyfikować
        swoją dietę i jeść więcej mięska. dodam, że ja zaczynałam z takim wynikiem b12
        i przy takim poziomie dostałam zastrzyki, a witamina mimo to leciała i leciała
        i nadal leci, jeśli nie biorę zastrzyków. stąd moje nieufność do tego wyniku.

        ferrytyna 68% [wynik 112, norma (10 - 160)] to chyba faktycznie jest nieźle, co?

        wygląda fajnie. możesz co najwyżej mieć pod ręką jakieś żelazo bez recepty typu biofer
        i brać w czasie miesiączek. ale nie musisz. też oczywiście za jakiś czas np 3 miesiące
        sprawdź czy nadal jest ok.

        podsumowując, jeśli Twoje problemy z włosami wynikają z choroby tarczycy,
        to nie znikną do czasu, gdy ft3 się podniesie. zacznij brać selen 200mcg na dzień,
        a jak to nie pomoże, to być może trzeba będzie dodać troszkę novothyralu,
        ale to się jeszcze zobaczy. no i pamiętaj o b12.

        a.
            • capo_verde Re: szampon podobno dobry jest szampon ANAPHASE f 27.11.10, 23:50
              ambr-ela napisała:

              > Ducray. Zwłaszcza jeśli wypadanie spowodowane jest przetłuszczaniem sie włosów.
              > Nawet lekkie przetłuszczanie sie włosów może być wynikiem łojotokowego zapale
              > nia skóry od którego tracimy włosy. Byłam u dermatologa

              Hehehe! pewnie tak "madrego" jak moj! niezle sie dalam nabrac na to ANAPHASE.
              wlosy wysusza tak jak siano po najwiekszym upale! ohyda. smierdzi strasznie, poszlo po jednym myciu w calosci do kosza!
              jak ktos chce sie naciac to prosze bardzo!

              • ambr-ela Re: podobno dobry szampon 28.11.10, 12:39
                hmm napisałam co poradził lekarz smile sama jeszcze nie przetestowałam. Dzięki że podzieliłaś się swoimi odczuciami. Poważnie sie zastanowię.Może okazać sie że szampon wykruszy mi włosy.... te które mi jeszcze pozostały.
                • kusia40 Re: podobno dobry szampon 03.12.10, 03:26
                  niestety z przykroscia musze stwierdzic, ze wtym wzgledzie hashimoto jest gorsze od raka.
                  moja znajoma, ktora miala raka i jest po operacji, przeszla chemioterapie po ktorej odrosly jej nowe wlosy, bez przesady mowie - piekne, geste wlosy moze troche ciemniejsze, a my co, niby tylko tarczyca, a wlosy przerzedzone, lysinke widac.
                  ja czuje sie niezle , wiekszosc objawow choroby zniknela, tylko te wlosy- leca garsciami, a po myciu to garsc z wanny musze wyjmowac..
                  lekarz polecil zbadac zelazo. coz, pojde sprawdzic..
                  • aleksandra_01 Re: podobno dobry szampon 03.12.10, 13:23
                    > ja czuje sie niezle , wiekszosc objawow choroby zniknela, tylko te wlosy- leca
                    > garsciami, a po myciu to garsc z wanny musze wyjmowac..
                    > lekarz polecil zbadac zelazo. coz, pojde sprawdzic..

                    nie żelazo, tylko ferrytynę, a przy okazji od razu również wit b12 i wit d.

                    a.
    • pindzia.lindzia Re: czy ktoś ma sposób na piękne włosy? 15.04.13, 20:16
      Ja wprawdzie wciąż nie wiem dlaczego zaczęły mi wypadać włosy, ale bardzo pomógł mi szampon Seboradin na wstrzymanie wypadania włosów i lotion, aby pobudzić odrost (mam zdjęcia, włosy się bardzo zagęściły).

      Próbowałam naprawdę wielu rzeczy, tylko to pomogło. Nie daj się naciągnąć na jakieś drogie specyfiki, zaufaj mocy ziół wink
    • ola-hashi Re: czy ktoś ma sposób na piękne włosy? 02.07.14, 16:06
      a ja polecam aloes,albo żyworódkę pierzastą roślinke wmasować kawałek miąższu z listka w skóre głowy codziennie nie przetłuszcza włosów, szybko zobaczysz różnice,włosy szybciej rosną.Ktoś pisał wyżej o masce biowax ja mam do blond bardzo dobra maska i jeszcze serum z wit a+e też biovax włosy piękne,błyszczące jak z reklamy.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka