Dodaj do ulubionych

worki pod oczami, podkrążone oczy

30.04.11, 10:58
Nieważne czy się wyśpię czy zarwę noc, rano wyglądam tak samo. Oczy podkrążone, tzw. worki pod oczami, powieki nie sa spuchnięte, ale pod oczami jakby nabrzmiałe, wyglądam jak ciągle niewyspana

Czy to może byc od tarczycy? Mam Hashi, od ponad 2 lat biorę Euthyrox. Nie wiem w jakim kierunku szukać. Zawsze takie objawy kojarzyły mi się z kłopotami z nerkami, ale tu raczej wszystko ok.

może coś doradzicie, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aleksandra_01 Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 30.04.11, 13:15
      > Czy to może byc od tarczycy? Mam Hashi, od ponad 2 lat biorę Euthyrox

a czy bierzesz odpowiednią dawkę? czy poziomy hormonów tarczycy
      są wystarczająco wysokie?

moim zdaniem może to być jeszcze związane z niedoborem wit b12.

a.
    • bathilda Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 05.05.11, 21:36
      Ja też tak mam. Ale zawsze myślałam, że "taka moja uroda".
    • ona1.2.3.4.5.6 Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 05.05.11, 22:18
      ja tez tak wygladam;p nawet jak pospie. a jak powiedzmy czuje sie nawet ok,a sie nie usmiecham, to ludzie sie czepiaja ze cos mi jest(ze nie w sosie, lub nie wyspana), a tak wygladam poprostu. Tylkoze u mnie nic nie zdiagnozowano i sie nie zapowiada (mimo ze mam mini-tarczyce).pozdrawiam wszystkie cierpiacewink
      • drizle81 Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 06.05.11, 09:28
        ja tez tak mam, oczy rano spuchnięte, jak opuchlizna schodzi to mam worki pod oczami- wyglądam jakbym dzień w dzien chlała, a nie piję w ogóle....do tego rano mam spuchnięte dłonie, a wieczorem łydki i czasem stopy sad
    • viktorynka Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 14.09.20, 14:13
      A da się coś jeszcze z tym zrobić jeżeli ma się problemy z tarczycą? Można jakimiś kosmetykami sobie np. pomóc?
      • tamagoczi26 Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 17.09.20, 08:15
        przede wszystkim leczyć i jeszcze raz leczyć problemy z tarczycą, także polecam poszukać dobrego endokrynologa, ale jeżeli znowu chodzi coś do nakładania na twarz to wydaje mi się, że garisell może być pomocny.
        • nowalia Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 15.06.21, 16:20
          co to jest ten garisell eye?
          tzn. widzę że sa informacje ze to krem ale co on dokladnie robi?
          jaki tam jest sklad?
          • tamagoczi26 Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 21.06.21, 16:01
            krem pod oczy tak jak powiedziałaś i w sumie nie jest trudno znaleźć informacje o inci, ale okay. na pewno lepiej będzie to wymienione na stronie producenta, ale na pewno masz skwalan, arnikę, biofermet z aceroli, kofeina, zielona herbata, olejek ze słodkich migdałów, olejek z nasion ogórka siewnego, masło shea, masło upuacu itp.
            • kuczynskaala Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 13.07.22, 15:41
              Za co odpowiadają te składniki? Nie bardzo się na tym znam..
              • koperkatarzyna Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 19.07.22, 15:44
                Są to składniki poprawiające mikrokrążenie, drenujące i detoksykujące, napinające i ujędrniające skórę, nawilżające i regenerujące, wzmacniające naczynia krwionośne i włosowate itp. Ogólnie z tego co widzę to INCI garisell wygląda na prawdę ciekawie.
    • wozny1234 Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 11.10.21, 18:26
      Proponuje ci diagnostykę w gabinecie Herbasol. Oni zajmują się wykrywaniem patogenów, jest tam też dietetyk i zielarz. Myślę, że ci pomogą. Gabinet jest w Wrocławiu.
    • urszulamaczka Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 16.01.23, 15:30
      Już ktos tutaj podawal ale jedynie moge potwierdzic - bardzo dobrym sposobem jest garisell eye stosowac rano i wieczorem. Z innych rzeczy to zaptrzestanie uzywania wacikow do demakijzau. Domowym sposobem na worki pod oczami sa tez plastry ziemniaka ulozone na kilkanascie minut przynajmniej na oczy. Super sa!
    • monikalasek Re: worki pod oczami, podkrążone oczy 16.01.23, 15:38
      dobrze ze chociaz tyutaj nie ma "super" porady o masci na hemoroidy. jak to slysze to mi sie mozg w piesci zaciska. najlepiej na mnie sprawdzaja sie takie skladniki pod oczy jak wlasnie te ktore ktos wymienil juz przy podawaniu przykladu garisell eye na worki pod oczami. duzo badan jest o tym jak one dzialaja dobrze na naczynka, przeplyw krwi itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka