sam-13
05.05.12, 17:48
Witajcie.
Chciałbym zapytać czy pojawiają się u Was (u tych co załapali się na hashi) zawroty głowy i omdlenia?
Przez przypadek w czerwcu 2010 wykryto u mnie właśnie hashimoto (przez przypadek bo w czasie usg tętnic szyjnych). Czytając teraz fora widzę że masa moich objawów wskazywała właśnie na problemy z tarczycą choć moja lekarka stwierdziła że to wszystko na tle nerwowym (wiek obecny 37 lat) i powinienem trochę odpocząć i pozażywać jakiegoś sportu.
Tak czy inaczej nie ukrywam ze martwią mnie dolegliwości takie jak nagłe osłabienia organizmu, nogi jak z waty, zawroty głowy (w swoim życiu 3 razy zemdlałem - w wieku 15, 25 i 36 lat - ostatni w czasie lotu samolotem). Robiłem EEG, EKG kilka razy, holtera itp i nic nie wychodzi - tylko po próbie wysiłkowej mi się zaczęło robić trochę duszno i słabo ale film mi się nie urwał.
Czy mozliwe że przy chorobie hashimoto mogą występować ów nagłe osłabienia organizmu i omdlenia czy raczej nie bardzo? Czy ktoś tego doświadczył na sobie?
Byłbym wdzieczny za odpowiedź bo już mnie męczy to chodzenie od lekarzy do lekarzy i ciągle że nic u mnie nie znajdują (kardiolog, pulmunolog, neurolog).