Dodaj do ulubionych

niskie tsh, ft3,ft4-co mam robić, pomocy.........

20.07.12, 10:09
W czerwcu 2012r. trafiła do endokrynologa-ginekologa z powodu niepłodności. Nigdy nie miałam zdiagnozowanej niedoczynności ani hasimoto.
Moje wyniki z 10.04.2012r.:
Tsh - 1,99uU/ml (0,35-6,10)
ft3 - 3,20 (1,4-4,2) - 64,29%
ft4 - 13,6 (7,0-20,0) - 50,77%
antyTG - 188,8 IU/ml (0,00-110,00)
antyTPO - 6,21 IU/ml (0,00-35,00)
Z powodu starań i antyTG dostałam Euthyrox 25mg dziennie. Lek przyjmuję od 48 dni.
Wyniki z 18.07.2012r. - 48 dzień przyjmowania Euthyroxu (nie brałam leku przed badaniem):
tsh - 0,49 uU/ml (0,35-6,10)
ft3 - 2,67 IU/ml (1,4-4,2) - 45,36%
ft4 - 11,3 IU/ml (7,0-20,0) - 33,08%
Teraz jestem totalnie głupia zamiast poprawy widzę, że poziom hormonów poleciał mi w dół. Zrobiłam wyniki oczywiście sama, ponieważ wiem z tego forum, że tak trzeba.
Mam skierowanie do szpitala na oddział enokrynologiczny pod koniec sierpnia z powodu niepłodności, ale co mam teraz robić?
Czy brać lek tak jak do tej pory, czy dawka jest za mała? A jak zwiększę to tsh mi za bardzo nie spadnie, a jeśli spadnie, a ft3, ft4 wzrosłyby to byłby jakiś problem?
Jeszcze za mało wiem o tarczycy, ale chciałabym działać w jak najlepszym kierunku?
Czy takie zmiany wyników może powodować norprolac, który przyjmuję na hiperprolaktynemię?
Z góry dziękuję za wszystkie uwagi...i opinie.........
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka