Dodaj do ulubionych

pieczenie w okolicy mostka, co to może być??

10.01.13, 15:27
od 3 dni mnie tak piecze, dosłownie w okolicach mostka.
Byłam chora, wzięlam Augumentin i w sumie juz przeszło.
Nie wiem skad to pieczenie.Ostatnio jestem znerwicowana, spocona ( pod pachami tylko), staram sie zachować spokój, ale mam poczucie, ze wszystko kumuluje się w srodku.
Biorę euthyrox 75
Isc do lekarza czy czekać?Mój endo zwiększył dawkę do Euthyrox 100 jeszcze nie brałam.
Obserwuj wątek
    • muktprega1 Re: pieczenie w okolicy mostka, co to może być?? 10.01.13, 15:53
      Kochana zrób sobie wyniczki, wiesz - jakie, bez wyników wraz z samopoczuciem nici z ustalenia co się dzieje, mogę tylko powiedzieć z mojego doświadczenia, że miałam objawy ataku serca, wylądowałam w szpitalu, ale badania zaprzeczyły atakowi. Również pociłam się, ciężko oddychałam, miałam pieczenia w okolicach mostka. Potem gdy okazało się, ze mam wielkie niedobory w D3 (9 a powinno być >30) i przestudiowaniu artykułów na ten temat powiązałam obydwie sprawy. Poniżej cytat z moich notatek w sprawie D3:
      "Spośród chorób układu sercowo-naczyniowego najwięcej obserwacji dotyczy związku niskiego poziomu witaminy D3 z nadciśnieniem tętniczym oraz niedokrwienną chorobą serca. obniżony poziom witaminy D3 wiąże się ze zwiększoną częstością występowania choroby wieńcowej, niewydolności serca, udaru i choroby obwodowej naczyń"
      • caamomile Re: pieczenie w okolicy mostka, co to może być?? 10.01.13, 16:40
        Wielkie dzięki za odzew, bo już mnie to troche niepokoi.
        Ja mam ostatnio cięzki czas, jakis nerwowy, napięta jestem jak cholera i mam dużo stesów i cięzko mi z tym sobie poradzić.Staram sie zachować spokój dla dzieci.
        Najczęściej wieczorami się zaczyna, ale dziś już cału dzień.
        Wczoraj wzięłam aspirynę, bo myślałam, że to nawrót przeziębienia, ale nic nie pomogło.
        No nic, polecę robić te badania i tak miałam robić ferrytynę, d3 i b12

        Czytałam w ulotce Euthyroxu , że jednym ze skutków ubocznych jest pieczenie w klatce piersiowej.Nie wiem jak to sprawdzić. Dzis nie wzięłam Euthyroxu i bez zmian.
          • caamomile Re: pieczenie w okolicy mostka, co to może być?? 11.01.13, 13:22
            Wyniki miałam takie :

            TSH TSH 2,56 µIU/ml 0,27 4,20 N
            FT3 FT3 2,99 pg/ml 2,00 4,40 N
            FT4 FT4 1,50 ng/dl 0,93 1,70 N

            W procentach:
            FT4 74.03% [wynik 1.5, norma (0.93 - 1.7)]

            FT3 41.25% [wynik 2.99, norma (2 - 4.4)]

            Lekarz zalecił zwiększenie dawki na podstawie objawów tj wzrost masy ciała.
            Biorę E 75 ,teraz zalecił dawkowanie naprzemienne 75 i 100.

            Sugerowałaś mi suplementację, więc zaczęłam brać FALVIT, OMEGA 3
            No i poprawiła sie przemiana materii, waga powoli spada.

            Teraz jest to pieczenie.Choc dzis troche mniej.Bardzo sie pilnuję, staram się zachowac względny spokój.problem polega na tym, ze głupie błachostki wyprowadzaja mnie z równowagi.
            Kupiłam tez MG z wit. B6

            W pon/wt idę zrobic badania tj Ferrytynę, D3 i wit B12
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka