wega1975
14.10.13, 09:54
Witam! Pod koniec marca tego roku zdiagnozowano u mnie hashimoto. Czułam sie fatalnie i sama zrobiłam badania pod kontem tarczycy. Wyniki były bardzo złe i od razu diagnoza. Miałam robione USG tarczycy, była powiększona ale obraz typowy dla hashimoto. Endokrynolog przepisał mi eutyrox 100. Po dwóch miesiącach znowu badania i wyniki prawie w normie. Czułam się już dobrze. Lekarz zwiększył dawkę leku i zapisał eutyrox 112. Wydawało mi się, że skoro dawka jest większa to powinnam się czuć już całkiem dobrze. Ale od 3 tygodni moje samopoczucie się pogorszyło /najpierw zrzuciłam to stres/ ale teraz się zastanawiam czy jest możliwe, że znowu mam złe wyniki? Myślałam, że jak już biorę hormon to wszystko będzie ok. i będę sie dobrze czuła. Jeszcze jedno pytanie cały czas delikatnie czuję przy przełykaniu że mam coś w gardle czyli to moja tarczyca. Czy nie powinna się zmniejszyć? W przyszłym tygodniu idę do lekarza i robię badania. Ale może Wy juz teraz udzielicie odpowiedzi na moje pytania-będę wdzięczna.