Dodaj do ulubionych

Badania dziecka a Hashimoto- endokrynolog Warszawa

18.01.15, 01:13
Kochani
czy moglibyście polecić dobrego endokrynologa dziecięcego w Warszawie?
Muszę przebadać moje dziecko, jak rozumiem: TSH, Ft3, Ft4, przeciwciała anty-TPO, anty-Tg i usg. Kto to zleci?
Ostatnio byłam u pediatry w LUX, udało się dostać tylko skierownia na TSH i FT3, FT4. O reszcie powiedziała, że nie da. Dlaczego? Bo nie.
Czy jeszcze coś zbadać?
Obserwuj wątek
    • gala_dali83 Re: Badania dziecka a Hashimoto- endokrynolog War 18.01.15, 10:31
      Morfologia, b12, d3, ferrytyna.

A dlaczego musisz przebadać dziecko?
      • adzin Re: Badania dziecka a Hashimoto- endokrynolog War 19.01.15, 11:34
        bo sama mam hashimoto, a to dziewczynka
        skarzy się ostatnio na zle samopoczucie, boli ją głowa, ma nawracającą chrypkę i kaszel,wieczorami zwłaszcza bywa osłabiona, trudno ściągnąć ją z łóżka, miala ostra niedokrwistośc ok. 2 lata temu, zawsze hemoglobina na granicy dolnej lub ponizej, ma 4,5 roku, waga w normie
        • gala_dali83 Re: Badania dziecka a Hashimoto- endokrynolog War 19.01.15, 15:31
          To słusznie. Do zrobienia: usg, ths, ft3, ft4, morfologia, d3, b12, ferrytyna. To niezbędne minimum.
          • gala_dali83 Re: Badania dziecka a Hashimoto- endokrynolog War 19.01.15, 15:32
            No i przeciwciała, choć niektórzy twierdzą, że u małych dzieci mogą nie występować. W tej kwestii kluczowe bedzie usg.
            • adzin Re: Badania dziecka a Hashimoto- endokrynolog War 24.01.15, 19:02
              dziekuje bardzo
              galu, z tym usg mam watpliwosci, bo ja wg usg mam zdrowa tarczyce, brak zmian, a jednak jestem chora, bo proces stotunkowo niedawno sie zaczal
              czy tez ktos moze polecic lekarza endokrynologa z Warszawy, ktory poprowadzi dziecko na podstawie wyników?
              prosze o pomoc
              • gala_dali83 Re: Badania dziecka a Hashimoto- endokrynolog War 24.01.15, 22:04
                A wymiary tarczycy też masz ok?
    • annasolidnie1 Re: Badania dziecka a Hashimoto- endokrynolog War 10.02.15, 08:00
      Mogę podpowiedzieć kogo unikać. Endokrynolog Marcin Dębski to ignorant, ktorego należy unikać. Dziwi sie i zlosci ze pacjenci do niego nie przychodza i nie odwoluja wizyt. Ale jesli on nie szanuje pacjentow to oni postepuja tak samo. Eizyra trwa 5min. Jedyny wywiad to pytanie o miesiaczki. Na pytania pacjentów nie odpowiada, tylko siada wyprostowany a mowa ciala mowi : wynocha. Badania ogranicza do morfologii i tsh i t4 a gdzie cholesterol? Usg?nie chce dawac skierowania choc sa przeslanki.osobiscie mam Hashimoto i kiedys eybadane w Bielanskim guzki na tarczycy. Odnośnie wizyt na NFZ polecam dr Kochmann Szpital Bielański. Komercyjnie prof.Baranowska.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka