Dodaj do ulubionych

Wyniki tarczycowe i przeliczone na %, pomozcie

20.01.20, 14:22
Dzień dobry,
czy ktoś pomoże mi zinterpretować moje wyniki? Mam 35 lat, od 12 lat przyjmuje leki przeciwdepresyjne, do tego zmagam się z nadwagą i źle się czuje - jestem ciągle zmęczona, bolą mnie mięśnie i kości. Wypadają mi włosy, zewnętrzną część brwi. Generalnie dużo objawów, które bardzo mi dokuczaja...

TSH: 1,880, normy w laboratorium: 0,280-4,300
FT3: 4,01, normy: 2,00-4,40 kalkulator: 83,75%
FT4: 1,32, normy: 0,93-1,70 kalkulator: 49,35%
Podwyższona prolaktyna: 29,66 normy:
4,79-23,30
Podwyższony poziom zelaza: 153,0 normy: 4,79-23,30

Co mogą oznaczać te wyniki i czy to mogą być problemy z tarczyca?
Bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka