koniczynka3000 03.02.20, 17:16 Hej,mam prawdopodobnie skutki uboczne po tym leku.Czy moge go odstawic do czasu wizyty u lekarza?( dwa tygodnie) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laura.phys Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 03.02.20, 19:09 A jakie to skutki uboczne? I przy jakich wynikach występują? Odpowiedz Link
laura.phys Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 03.02.20, 19:11 Ja nigdy nie miałam skutków ubocznych przy suplementacji hormonem tarczycy- przeciwnie wróciłam do żywych, dlatego pytam. Odpowiedz Link
koniczynka3000 Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 04.02.20, 13:40 laura.phys napisał(a): > A jakie to skutki uboczne? > > I przy jakich wynikach występują? Mam klopot z normalnym oddechem,takie przyduszanie.Objaw pojawil sie jakos tydzien po przepisaniu letroxu.Odstawilam lek, na razie drugi dzien,jest odrobine lepiej.Z tego co czytam to minimum 7 dni trzeba czekac na efekty. Tsh 2.1,wynik z piatku. Odpowiedz Link
laura.phys Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 04.02.20, 20:54 Tezyczke sprawdzałas. Sam wynik tsh niewiele mówi, trzeba oznaczać ft4 i ft3. Bazowanie na samym tsh może być nazwijmy to uciążliwe w skutkach. Od jakiego czasu brałaś letrox i jaka dawkę? Odpowiedz Link
laura.phys Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 04.02.20, 21:08 Jakie masz poziomy d25oh b12 ferrytyny? Takie wyniki oraz trójka tarczycowa, przeciwciała atpo i atg oraz próba tezyczkowa mogą pokazać źródło twojego złego samopoczucia. Odpowiedz Link
koniczynka3000 Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 05.02.20, 19:37 Kurcze nie mam przy sobie wynikow trojki tarczycowej bo jestem poza domem rodzinnym-studia. Witamine d na 100% mam na wysokim poziomie,witaminy b12 nie badalam bo lekarz na podstawie morfologi powiedzial,ze mam dobry poziom b12 i zeby nie badac.Ferrytyny nie badalam,proby tezyczkowej tez nie mialam.Co do letroxu to bralam letrox 50 przez 7 tygodni. Odpowiedz Link
cerin Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 10.02.20, 10:07 Hej, I co, przerwałaś branie? Odpowiedz Link
koniczynka3000 Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 11.02.20, 17:04 cerin napisał(a): > Hej, > I co, przerwałaś branie? Tak,ale niestety nie poprawiło mi się.Był jeden dzień gdy było lepiej,jutro rano wracam do brania. Odpowiedz Link
laura.phys Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 11.02.20, 21:16 zrobiłabym badanie ft4, inaczej nie bedziesz wiedziec w jakim niedoborze hormonu jestes. hormonu nie dawkuje sie w ciemno lub na podstawe samego tsh. Odpowiedz Link
koniczynka3000 Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 12.02.20, 15:11 Hejka Zrobilam tez ft4 i na tej podstawie lekarka dobrala mi dawke leku. Teraz chce zrobic te badania o ktorych pisalas tj ferrytyna i proba tezyczkowa.W przyszlym tygodniu planuje isc na probe tezyczkowa,a z ferrytyna sie wstrzymam jak bede badac tsh.Czytalam duzo o tezyczce i mam wiekszosc objawow a i z hashimoto laczy sie tezyczka,wiec to moze jest powod moich klopotow. Odpowiedz Link
natder Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 18.03.20, 21:50 Arytmia, uczucie dusznosci nie jest objaw przedawkowania leku, tylko objawem wołania organizmu o więcej. Wróć powoli do zalecanej dawki i zostań na niej 4 do 6 tygodni, oznacz hormony i koryguj dawkę stosownie do wyników. Odpowiedz Link
koniczynka3000 Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 24.03.20, 20:18 Nistety lekarka kaze mi brać nadal taką samą dawkę letroxu,dzisiaj miałam wizytę.Wynik aktualny TSH 2.4 poprzednie 2.1,3.6. Nadal mam te objawy,dusze się a na serce biorę tabletkę. O tężyczce czytałam,miałam umówiony termin na próbę,ale mi odwołali tydzień temu,bo koronawirus.Magnez mam ok we krwi,ale czytałam,że ważne jest czy się wchłania. Odpowiedz Link
laura.phys Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 25.03.20, 08:32 Bo masz za mało chromoniklowej a nie za dużo, tak jak pisała natder. Przy braniu hormonu starasz się mieć poziom ft4 i ft3 w górnej połowie , tsh powinno być niskie poniżej 1 lubnawet mniejsze. Przy długotrwałym braniu hormonu tsh możesz sobie darować. Ile bierzesz magnezu dziennie tzn ile mg jonow magnezu? Ile witaminyd3? Jaka masz dawkę hormonu? Odpowiedz Link
laura.phys Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 25.03.20, 08:34 Zamiast chromoniklowej miało być hormonu - autokorekty w tel. Odpowiedz Link
koniczynka3000 Re: Czy moge odstawic letrox? skutki uboczne:( 25.03.20, 20:10 laura.phys napisał(a): > > > Ile bierzesz magnezu dziennie tzn ile mg jonow magnezu? Ile witaminyd3? > Magnezu biorę 100% dziennego zapotrzebowania,w formie proszku do rozpuszczenia w wodzie.Witamina D biorę 4.000 jednostek krople. > Jaka masz dawkę hormonu? Letrox 75 Ten magnez biorę od tygodnia w takiej dawce,wczesniej brałam magnez z potasem 66% dziennego zapotrzebowania.Czy powinnam zwiększyć dawkę magnezu np na 200% dzienego zapotrzebowania? Odpowiedz Link