Dodaj do ulubionych

Thybon, Cytomel odkupię na CITO

21.03.23, 18:42
Tak jak w tytule . Jutro pójdę żebrać do mojej pani doktor. Ale nawet jeśli mi się uda dostać receptę to trochę potrwa zanim będę miała w ręce T3.
Jestem na nowym nicku bo mi gazeta skasowała konto. Moje stare to mizia30. Dzięki forum ogarnęłam się tarczycowo prawie 12 lat temu. Tzn dzięki fantastycznym osobom z tego forum. To mój wątek (forum.gazeta.pl/forum/w,24776,125357671,125357671,Witam_i_prosze_o_pomoc_w_interpretacji_wynikow.html).
Obecnie "leciałam" na 1/2 Novo 100 oraz 75 letroksu-kilka lat tak leciałam i jakoś od ms może zaczęło mi tętno wzrastać , pojawiły się wybudenia w nocy z wysokim tętnem ( zegarek pokazuje) aż w sobotę w nocy myślałam już że mam udar. W poniedziałek badania no i w 2.5 miesiąca hormony z zakresu Ft4 57,69 % a Ft3 71,24 % rozstrzeliły się do Ft4 125,97% i Ft3 27,92 %. No masakra. dziś zleciłam rT3, T3 żeby sprawdzić teorię że mi rT3 blokuje konwersję i coś tam jeszcze złego robi. Póki co pomysł mam taki żeby brać tylko T3 ale muszę je skądś zdobyć na Cito. Od 2 dni nie biorę hormonów i się obawiam że za moment znów mi serce zacznie walić ale z bralu Ft3 sad bo tak miałam w epoce przed Novothyralem.
Jeśli ktoś zechce mi pomóc to proszę o odzew. Przelew zrobię blikiem żeby był od razu na koncie dobroczyńcy <3 .
Obserwuj wątek
    • hashitess Re: Thybon, Cytomel odkupię na CITO 22.03.23, 21:16
      czy przed pobraniem krwi do badania hormonów
      zażyłaś hormony?
      • mizia30-nowy Re: Thybon, Cytomel odkupię na CITO 23.03.23, 08:20
        hashitess napisał:

> czy przed pobraniem krwi do badania hormonów
        > zażyłaś hormony?
        >
        >
        Oczywiście ze nie smile jestem wyuczona między innymi przez Cb smile

Byłam wczoraj na wizycie. Oczywiście recepty nie dostałam sad Moja pani dr najchętniej i novothyral by mi zabrała bo to bardzo niebezpieczny lek sad no i mam jej TSH zrobić i przynieść. Mówię że po Novo jest praktycznie zerowe. To że nie ma takiej informacji na polskiej ulotce bardzo komplikuje rozmowy z lekarzami .Mam się kontaktować z moim endo.Wizytę mam w październiku a mój endo z nfz głownie mi recepty przepisuje i wolałabym na tym poprzestać.
        Wczoraj wzięłam Novo 100 po śniadaniu bo wyczytałam na forum ,że T3 się dobrze wchłania z jedzeniem a znów T4 tylko w jakimś procentowym zakresie. Wieczorem mi tętno lekko wzrosło ale dziś rano jest ok. Jest Ok poza tym że ogólnie słaba jestem, kawa tylko bezkofeinowa. Nie wiem co robić dalej . Bez T3 niebawem będę się telepać bo źle na mnie wpływają braki. Spróbuję kupić Thybon na jakiś sterydowych forach. Nie mam pojęcia w jakim czasie może mi zejść w dół fT4. Wyczytałam też że może to być SAT czyli podostre zapalenie tarczycy. W styczniu miałam covid .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka