hashi-tess Zabrze - 25.11.08, 22:57 dr Lampart potrafi dobrze odczytać usg, które sam wykonuje. Poza tym cena wizyty /usg w cenie/ jest chyba najniższa nie tylko na Śląsku. Odpowiedz Link
wenges POLECAM szukać ENDO też na www.znanylekarz.pl 03.02.10, 18:37 no skarbnica opinii i dobrych i złych w mojej opinii pięciu krakowskich Endo odbieram dokładnie tak negatywnie jak ich tam opisano! więc warto prześledzić portal: www.znanylakarz.pl pod względem dobrych ale niestety i złych opinii no i dopisujmy i tu i tam swoje - tylko tak możemy mieć szansę by leczyć się u dobrych lekarzy! powodzenia! Odpowiedz Link
wilawianka DOLNOśLąSKIE - Wrocław - J. Osińska - NIE POLECAM 26.11.08, 19:42 lek. med. Jadwiga Osińska - pierwszy endokrynolog, do ktorego trafilam. Pani przyjela mnie na kase chorych w przychodni Formica. Przyszlam tylko z wynikami morfologii i TSH = 4,21. Uslyszalam,ze: - takie TSH to jeszcze norma i w zadnym wypadku nie niedoczynnosc, - wlosy wypadaja mi, bo je farbuje, - tyje, bo na pewno objadam sie ponad umiar, - mam przyjsc do niej za trzy miesiace, jesli mi sie POGORSZY, bo teraz nie widac potrzeby wprowadzania zadnego leczenia i kierowania na dalsze badania, - a poza tym to nawet gdybym miala niedoczynnosc, to nie musze jej leczyc dopoki nie bede chciala urodzic dziecka (!!!). Podsumowujac: horror. Odpowiedz Link
kasia-1978 Re: DOLNOśLąSKIE - Wrocław - Ewa Barg- POLECAM :) 30.01.09, 08:34 p.Ewa Barg przyjmuje w czwartki Onkomedzie/Wrocław [+ponoc przyjmuje również w innych miejscach we Wrocławiu] - polecam w 100%, na pierwszej wizycie stwierdzone Hashimoto + przepisanie lekow. Miła, dokładna, od razu mnie przebadała, przejrzała wszystkie wyniki, cierpliwie wysłuchała mej historii. Odpowiedz Link
malinowymis Re: DOLNOśLąSKIE - Wrocław - Ewa Barg- POLECAM :) 21.12.09, 23:29 kasia-1978 napisała: > p.Ewa Barg przyjmuje w czwartki Onkomedzie/Wrocław [+ponoc przyjmuje > również w innych miejscach we Wrocławiu] - polecam w 100%, na > pierwszej wizycie stwierdzone Hashimoto + przepisanie lekow. > > Miła, dokładna, od razu mnie przebadała, przejrzała wszystkie > wyniki, cierpliwie wysłuchała mej historii. Tylko, że ona uważa że ft3 jest zupełnie zbędne. Mimo że opowiedziałam jej moją historie , jak to zaczęłam sie czuć dobrze po wzroście ft3 a bez zmiany tsh i ft4. z drugiej strony przy moim TSH 0.03 nie zmniejszyła mi dawki jak powiedziałam ze dopiero przy takiej dawce euthyroxu dobrze sie czuje... za to plus. ale z uporem mowila ze ft3 to zupelnie zbedna rzecz, dlatego nie jest moim lekarzem a tylko dostarczycielem recept Odpowiedz Link
malinowymis Re: DOLNOśLąSKIE - Wrocław - Ewa Barg- POLECAM :) 21.12.09, 23:35 aha jeszcze jedno na 'nie' dla Barg. kolezanka ma bardzo duzo objawow niedoczynnosci. bardzo duzo. ale ze ma TSH w srodku normy i ft4 w normie (zdiagnozowane hashimoto) dr dala jej tylko na wieczor połowke z najmniejszej dawki euthyroxu.czyli sladową ilość. a ft3 u niej jest na pograniczu dolnej granicy normy. jednak dr poinformowala ze ft3 niewazne i ze ma w ogole tego badania nie robic. Odpowiedz Link
errato1 Re: DOLNOśLąSKIE - Wrocław - Ewa Barg- POLECAM :) 18.05.10, 10:15 tak, niestety ja też mam mieszane uczucia w stosunku do dr Barg. zaleca badać tylko FT4, twierdzi, że FT3 nie jest potrzebne. na każdej wizycie informuję ją, że nadal czuję się ospała i apatyczna mimo całkiem dobrych wyników hormonów. niestety nie robi to na niej większego wrażenia. ani słowa na temat ferrytyny czy wit. B12. zrobiłam na własną rękę, ferrytyna wyszła praktycznie zerowa, na co dr Barg stwierdziła, że nie jest źle i nie ma konieczności suplementacji. kupiłam preparaty żelaza i leczę się na własną rękę. chyba będę dalej szukać endo, tylko gdzie? wszędzie mam daleko... Odpowiedz Link
spacestarlover Toruń - dr.WOJNOWSKI 24.03.10, 08:41 Toruń - dr. Łukasz Wojnowski CITOMED. jeszcze tak wyśmienity lekarz mi się nie trafił, na każdej wizycie komplet badań do zrobienia, z ferrytyną FT3, ft4 i przeciwciałami włącznie, poświęca pacjentowi dużo czasu, wizyta moja średnio trwa 45 minut, jestem na prawde zadowolona. ; )) polecam Odpowiedz Link
hashi-tess Re: LUBELSKIE prof. Jerzy Łopatyński 26.04.09, 18:39 www.medicus.lublin.pl/2000/08/tarczyca.htm Odpowiedz Link
maryy1 Re: łóDZKIE 25.08.09, 15:20 Polecam dr. Arkadiusza Zygmunta. Hashimoto miałam zdiagnozowane ok. 2 lat temu. Najpierw trafiłam do Endo która nie bardzo wiedziałam jak do tego się zabrać. Dr Zygmunt jest naprawdę OK, rozsądnie mnie prowadzi, zleca badania i leczenie. Ja nie miałam żadnych objawów - nawet w momencie rozpoznania miałam eutyrozę, jedynie tarczycę powiększoną i podwyższone AntyTPO. W tym roku starałam się o ciąże - bardzo rozsądnie do tego podszedł, położył mnie na kilka dni do szpitala, pod kątem prolaktyny. Obecnie jestem w 12 tyg. ciąży - z prowadzenia ciąży z Hashi też jestem zadowolona. Ja chodzę do niego do Luxmedu. Pracuje w szpitalu CZMP w Klinice Chorób Metabolicznych i Endokrynologii. Wiem, że przyjmuje też w Tyrmedzie (choć tam nigdy nie byłam). Odpowiedz Link
hashi-tess Re: łóDZKIE 26.08.09, 06:59 maryy1 napisała: zleca badania i leczenie. przybliżysz jakie badania i leczenie? > Ja nie miałam żadnych objawów - nawet w momencie rozpoznania miałam > eutyrozę, jedynie tarczycę powiększoną i podwyższone AntyTPO. w/g mnie to nie jest eutyreoza!!! W tym > roku starałam się o ciąże - bardzo rozsądnie do tego podszedł, > położył mnie na kilka dni do szpitala, pod kątem prolaktyny. Podwyższona prolaktyna może świadczyć o niedoczynności. Obecnie > jestem w 12 tyg. ciąży - z prowadzenia ciąży z Hashi też jestem > zadowolona. Kiedy ostatnio badałaś FT4 i FT3??? W ciąży to baaaaardzo ważne badania. Pzdr Tess Odpowiedz Link
maryy1 Re: łóDZKIE 26.08.09, 10:34 > maryy1 napisała: > > zleca badania i leczenie. > > > > przybliżysz jakie badania i leczenie? > Już przybliżam ) Dopóki nie byłam w ciąży chodziłam do niego co 2-3 miesiące. Za każdym razem kontrolowałam TSH, FT3, FT4. AntyTPO raz na rok, USG tarczycy raz na rok. Leczenie - przyjmuję już drugi rok - Euthyrox 50. > > > Ja nie miałam żadnych objawów - nawet w momencie rozpoznania miałam > > eutyrozę, jedynie tarczycę powiększoną i podwyższone AntyTPO. > > > w/g mnie to nie jest eutyreoza!!! > Mój lekarz określał to jednak jako eutyrozę. Nie miałam nigdy niedoczynności tarczycy. Nie mam przy sobie wyników - a jest ich sporo. Zgodnie z proponowanymi na forum metodami. FT3, FT4 i TSH mam i miałam na prawidłowym poziomie procentowym. Jedynym objawem jest u mnie nieznacznie powiększona tarczyca i obecność we krwi AntyTPO - na początku miałam 600, potem spadło do 300. Objawów żadnych nie mam (samopoczucie itp) i nie miałam. > > > > W tym > > roku starałam się o ciąże - bardzo rozsądnie do tego podszedł, > > położył mnie na kilka dni do szpitala, pod kątem prolaktyny. > > > > Podwyższona prolaktyna może świadczyć > o niedoczynności. > Wiem o tym Dlatego 3 dni spędziłam w szpitalu. Miałam prolaktynę ambulatoryjną 31. Dlatego mój lekarz położył mnie do szpitala - aby zrobić profil dobowy, przy okazji pomierzyć rererwą jajnikową - FSH, LH. Poziomy hormonów (estrogeny, androgeny, przysadka)itp. Staraliśmy się z mężem przez OK pół roku i nam nie wychodziło - stąd ta prolaktyna do badania. W szpitalu profil dobowy prolaktyny wyszedł bardzo dobrze - prolaktyna była w normie - podwyższona do ok 20 nad ranem o 5, a w ciagu dnia spadała - tak jak powinno być. Pozostałe badania wyszły mi OK. Stosunek FSH LH bardzo dobry - więc wyszłam ze szpitala z przekonaniem, że zaburzeń nie ma i tylko w rękach kogoś z góry co będzie dalej. Podwyższona prolaktyna - jak wykazały badanie ze szpitala nie była u mnie związana z funkcjonowaniem przysadki ale stresem. > > > Obecnie > > jestem w 12 tyg. ciąży - z prowadzenia ciąży z Hashi też jestem > > zadowolona. > > > > Kiedy ostatnio badałaś FT4 i FT3??? > W ciąży to baaaaardzo ważne badania. U tym też wiem W ciąże zaszłam naturalnie, dwa miechu po szpitalu. Badania mam robione co 4 tygodnie. Na razie są w porządku - właśnie jutro idę na kolejną wizytę - ciekawa jestem jakie będą teraz - mam zlecane za każdym razem TSH, FT4 i FT3 - teraz też antyTPO oraz anty TG. Na razie dr. Zygmunt nie podnosił mi Euthyroxu ale już mi zapowiedział, że napewno będzie trzeba podnieść dawkę - i że może już na tej wizycie to zrobimy. Mam do niego telefon - gdyby wyniki były niepokojące - zawsze mogę dzwonić. Uff - ale się napisałam. Ale trooochę tych pytań zadałaś. Nie piszę na forum zbyt wiele - bardziej was podczytuję - bo przyznam że nieraz potraficie napędzić stracha, poronieniami i tym wszystkim. A ja wolę pozytywnie podchhodzić do życia. jestem biochemikiem - więc mam świadomość "powagi" procesów zachodzących w naszym organizmie, ale uważam że lekarzowi - też się powinno zaufać. A mój - w mojej ocenie - dobrze mnie prowadzi. > > Pzdr > Tess Odpowiedz Link
maryy1 Re: łóDZKIE 26.08.09, 11:57 Żle napisałam - teraz jak jestem w ciąży - robi mi TSH, FT3, FT4 zawsze. A na standardowych badaniach - TSH i FT4 było zawsze, a TSH, FT4 i FT3 - raz na 2-3 wizyty (więc co jakieś 6-9 miesięcy, na początku częściej, a potem raz na 3 wizyty). Na każdej wyzycie jeszcze standardowy wywiad, samopoczucie, obwód szyi, ciśnienie. Odpowiedz Link
sanpja Kraków - leczy Novothyralem 09.02.09, 11:18 Doktor Bobrowski Hormon Med - 012/6330915 Nie wiem czy lekarz "dobry" bo leczę się u niego krótko, ale pozwoliłam sobie wpisać go dlatego, iż leczy Novothyralem. A wiele osób szuka takich lekarzy. Przegląda wyniki od początku choroby a nie tylko ostatnie. Zawsze bardzo ważne aby mieć FT3 i FT4 a nie tylko TSH. Odpowiedz Link
wenges Re: MAłOPOLSKIE - Krzysztof Mruk - nie polecam! 03.02.10, 18:16 osobiście nie polecam (choć mi bardzo polecano) wizyty u Endo dr Mruka na ul. Rusznikarskiej w Diab-Endo-Met tu więcej o lekarzu: www.znanylekarz.pl/25809/krzysztof-mruk/endokrynolog/krakow i żałuje, że nie przeczytałam tych opinii choćby po wizycie u tego kogoś, bo zachowywał się skandalicznie! a do tego sponiewierał, że psychikę nie Hashi powinnam leczyć z takimi objawami i odprawił ja jakiś czas bez recepty - przestrzegam więc przed tym lekarzem i innymi lekarzami, którzy przy ewidentnych Hashi i słabiuteńkich wynikach a i z tym związanymi objawami odprawiają z kwitkiem i chamstwem! Odpowiedz Link
wenges Re: MAłOPOLSKIE - dr Pantofliński - nie polecam 03.02.10, 18:33 dr Pantoflińskiego z Poradni Endokrynologicznej przy Klinice Endokrynologii CM UJ: po wizycie u Boga Mruka trafiłam do sławy Endokrynologii UJ dr Pantoflińskiego! to jak się traktuje tam ludzi starszych i chorych było dla mnie szokujące już na korytarzu - 40 osób na jedna godzinę i parę krzeseł ale wytrwałam 3,5 h by dostać się do sławy sław! który to międzyczasie więcej godzin swojego przyjęcia w przychodni spędził poza gabinetem niż w nim! a potem zostałam przyjęta w locie! na stojąco bo pan dr już (czyt. znów) gdzieś się śpieszył! zerknął na wyniki, powiedział, ze nie jest źle bo TSH w normie ładne fT4 też w normie to ze w dolnej to tez w normie, to źle sie czuje to nie od tarczycy! fT3 nie potrzebne, usg wskazuje na hashi przeciwciała tez ale lek nie potrzebny (choc brałam pół roku) - nie potrzebny bo to dopiero początek choroby!??? ale żeby wrócić jak będę w ciąży, bo hashi może się okazać groźne! dla dziecka ale ja własnie chciałam zajść w ciąże i nie mogłam i po to była ta i wcześniejsza u dr Mruka wizyta... ale zostałam odprawiona bez recepty, bo po co a przecież źle się czuję nie z powodu Hashi! ot koncepcja lekarza! kiedyś w nią wierzyłam... teraz już nie i przestrzegam przed tymi i tym podobnymi lekarzami! tu więcej i same niepochlebne opinie i o tym lekarzu: www.znanylekarz.pl/35402/lek-med-jacek-pantoflinski/endokrynolog/krakow Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: MAłOPOLSKIE 05.04.10, 17:28 Polecam dr Stanisławę Wyka - Skrzyniarz przyjmujaca w Lux med Nie polecam Macieja Ziemiańskiego tez z tej przychodni. Odpowiedz Link
wenges Re: MAłOPOLSKIE - dr Roztaczyńska - Endo dziecięcy 27.04.10, 10:53 endokrynolog dziecięcy w krakowie kropedza 26.04.10, 19:58 Odpowiedz pilnie poszukuję endokrynologa dziecięcego... proszę o opinie i namiary na kogoś godnego zaufania dziękuję Opinie o dr Dorocie Roztaczyńskiej kkatarynka 26.04.10, 22:21 Odpowiedz dr Roztoczyńska jest endokrynologiem dzieciecym. przyjmuje panstwo w prokocimiu, a prywatnie na kurczaba (tel. 602677056). verona15 26.04.10, 23:15 Odpowiedz Znam doktor Roztoczyńską. bardzo polecam. Najlepiej złapac z nią kontakt na Kurczaba, albo wpaść do Prokocimia na oddział. Rzeczowa, konkretna i szybko działa. dodatkowe opinie tu: www.znanylekarz.pl/25054/dr-n-med-dorota-roztoczynska/pediatra-endokrynolog/krakow Odpowiedz Link
onza Re: MAłOPOLSKIE 28.04.10, 10:48 Dr Nazim, Podgórze - nie polecam. z podaniem tyroksyny chciał u mnie czekać, aż tsh dojdzie do 10. Dr Pastuszak, Kazimierz - nie polecam. postawiła diagnozę, dała euthyrox, ale nie wyjaśniła mi niczego, włącznie z tym, że nie bardzo chciała mi powiedzieć na co jestem chora. Odpowiedz Link
maheda Re: MAłOPOLSKIE 28.04.10, 21:57 > Dr Nazim, Podgórze - nie polecam. > z podaniem tyroksyny chciał u mnie czekać, aż tsh dojdzie do 10. Teraz już nie Podgórze, ale Wola Duchacka. U mnie (wizyta 04'2010) chciał czekać, aż TSH przekroczy 3. Może zatem dojdzie kiedyś do tego, że powinno być jeszcze niższe... póki co - też nie polecam. Odpowiedz Link
replica1 Warszawa- dr. Ponikwicka- Polecam 04.12.08, 14:19 Zleca badania tsh i ft3, pilnuje wit. B12. Prowadzi bardzo dokładny wywiad (nie tylko o tarczycy), odpowiada na każde pytanie. Przy okazji wykryła u mnie poważną chorobę, której nikt wcześniej nie potrafił zdiagnozować. W sumie wspaniały lekarz. Jest kardiologiem, ale świetnie zna się na Hashi. Bardzo polecam! Odpowiedz Link
rakdance Re: Warszawa- dr. Ponikwicka- Polecam 04.12.08, 18:51 A gdzie przyjmuje dr Ponikwicka? Odpowiedz Link
replica1 Re: Warszawa- dr. Ponikwicka- Polecam 04.12.08, 20:17 W CePeLeku na ul.Koszykowej i w prywatnym gabinecie. Wpisz nazwisko w wyszukiwarce na onet.pl, na początku listy znajdziesz dokładne namiary. Odpowiedz Link
irena.earl Re: Warszawa- dr. Ponikwicka- Polecam 06.04.09, 01:39 A ile kosztuje wizyta u pani dr? Odpowiedz Link
replica1 Re: Warszawa- dr. Ponikwicka- Polecam 06.04.09, 18:12 120 zł. Adres gabinetu: ul. Szczuczyńska 11 m.6 (w sieci jest błąd w adresie), tel: 616 27 18 (po 17-tej). Odpowiedz Link
rumpa Re: Warszawa- dr. Ponikwicka- Polecam 29.05.09, 09:32 Ja też polecam, poszlam z polecenia forum i kobieta wreszcie zaczęła mnie leczyć. Super babka! Odpowiedz Link
eremka Re: Warszawa -LIM- dr Karcz NIE POLECAM 12.12.08, 13:32 Leczyłam się rok zwraca uwagę tylko na tsh i tylko na to badanie daje skierowanie co pól roku nie zwraca uwagi na objawy kliniczne: problemy z pamięcią - do neurologa, problemy z wahaniem nastroju - do psychiatry, problemy z wagą - mniej jeść (wg pani doktor dieta ustawiona przez dietetyczkę na 1200-1500 kalorii to za duzo) podobno (to opinia zaslyszana) dobrze daje sobie rade z ciążą u hashimotek Odpowiedz Link
bathilda Re: Warszawa -LIM- dr Karcz NIE POLECAM 30.12.08, 20:15 Ja też nie. Dodatkowo jest opryskliwa. Odpowiedz Link
pasgal Re: Warszawa -LIM- dr Karcz POLECAM 16.02.09, 23:25 jestem jej pacjentką od roku i polecam gorąco. może nie jest zbyt wylewna ale zleca wszystkie badania, tlumaczy wyniki i okolicznosci choroby. poza tym dziala uspokajajaco na znerwicowaną hashimotke w ciazy. potrafi pozytywnie 'nastawić' na 9 miesiecy z tą chorobą podczas gdy inni tylko straszyli czarna wizja nieplodnosci i bankowego poronienia! Odpowiedz Link
madziulaw Re: Warszawa -LIM- dr Karcz NIE POLECAM 16.03.10, 23:15 I ja nie polecam. Mojej przyjaciółce kt poszła do niej z mlekotokiem --kazała --UWAGA--mniej bawić się piersiami..... Mistrzostwo świata Odpowiedz Link
eremka Re: Warszawa-LIM- dr Godlewska-NIE POLECAM 12.12.08, 13:40 leczyłam się u niej niecały rok - zwraca uwagę tylko na tsh, daje skierowanie też na ft4, ale nie interpretuje tego wyniku, objawy kliniczne jej nie interesują, tycie - mniej jeść, niska ferrytyna - nie chce dac skierowania na badanie poziomu żelaza, tylko odsyła do internisty albo do hematologa. ------- Odpowiedz Link
magdaimaciek1 Warszawa- Damian- dr Stróżyński- NIE POLECAM!!!! 15.12.08, 14:26 Nie zleca wszystkich badań (TSH i FT4) i co za tym idzie źle interpratuje wyniki. Nie widzi potrzeby robienia Ft3. Na kolejne badania- za 5 lat! Daignoza- jestem zdrowa. Inny lekarz podważył ta diagnozę! Odpowiedz Link
bathilda Re: Warszawa- Damian- dr Stróżyński- NIE POLECAM! 30.12.08, 20:24 Mnie Stróżyński bardzo sprawnie zdiagnozował podostre zapalenie tarczycy. I zabił sprawę w tydzień, bez sterydów. Przy kolejnym nie miałam tyle szczęścia i trafiłam do kogoś innego kto mnie nafaszerował sterydami, które nie tylko że nie są miłe dla orgnizmu to właściwie nie pomogły. Odpowiedz Link
a.pantera Re: Warszawa- Damian- dr Stróżyński- NIE POLECAM! 02.02.09, 20:12 Ja również nie polecam. Wizyta (pierwsza!) trwała chyba 6 minut. Przepisał Letrox 50 a badanie (tylko TSH) kazał zrobić po pół roku... Nic nie wytłumaczył, prawie o nic nie pytał. Jedyny plus - zero kolejek, co powinno dać do myślenia. Odpowiedz Link
bulirzon Re: Warszawa-LIM- dr Godlewska-NIE POLECAM 28.12.08, 18:20 Mi sie tez ta lekarka wydaje przereklamowana. Przyszlam do niej z roznymi objawami i nie wspomniala slowem o selenie... choc powinna mi go zapisac! i nie dala mi skierowania na PCOS choc sygnalizowalam jej pewne objawy ,ktore moga wlasnie w PCOS wystepowac... Endokrynolog powinien w ulamku sekundy kojarzyc pewne rzeczy. Godlewska jest mila ale wiecej sie po niej spodziewalam, np na pytanie o naturalny hormon tarczycy mnie zbyla: 'jest zbyt niekontrolowalny wiec sie go nie stosuje' brzmialo to jakby jej nie obchodzilo gdzie lezy prawda, czy ten lek rzeczywiscie pomaga czy nie. Choc jej plusem jest to ,ze zapisuje euthyrox nie patrzac ,ze TSH miesci sie w normach[ktore to juz dawno na swiecie ulegly zmianie]. Odpowiedz Link
bathilda Re: Warszawa-LIM- dr Godlewska-NIE POLECAM 30.12.08, 20:22 Leczyłam się u niej prawie 3 lata i byłam zadowolona. Acz fakt, że diagnozuje wyłącznie na podstawie poziomu TSH. Odpowiedz Link
julita77 czytajac te wpisy dr. STEFANOWSKA JEDNAK POLECAM 03.03.09, 13:36 to fakt wolno zmienia dawki, jest malomowna, mrukliwa, ale jak sie zapytam to wnikliwie odpowiada, bada dokladnie na KAZDEJ wizycie, zleca FT3 i FT4, zapisala mi selen, probowala TFX Odpowiedz Link
jekaterina111 Re: czytajac te wpisy dr. STEFANOWSKA JEDNAK POLE 26.06.13, 20:45 Witam, ja również uważam, że dr Stefanowska jest wybitnym lekarzem, jestem teraz do niej zapisana na 18.07.2013 r. na godz. 15.40 (Atrium Enel -Med Warszawa) niestety w związku z badaniami, które Pani Doktor mi zleciła będę mogła wybrać się do niej dopiero w sierpniu, jeżeli jest ktoś z Warszawy kto chciałby się wymienić na terminy byłabym zobowiązana. mój mail to kate2004@wp.pl Odpowiedz Link
omamamija Re: czytajac te wpisy dr. STEFANOWSKA JEDNAK POLE 17.01.15, 18:22 Niedawno przeczytałam, ze b wazne jest powoli zmieniac dawki Odpowiedz Link
graue_zone prof. Nauman - polecam i nie polecam 11.03.09, 21:29 Obecnie leczę się u prof. Naumana. I z jednej strony jestem zadowolona, z drugiej nie. Otóż jako pierwszy zainteresowała się mną kompleksowo, wykrył inne schorzenia, poza hashimoto, z drugiej zaś mam wrażenie, że samo hashimoto trochę lekceważy. Nie przykłada wagi do badań T3 i T4, tylko do TSH, nic nie mówi o dodatkowych suplementach. Tak więc nie umiem wydać jednoznacznej opinii. Odpowiedz Link
graue_zone Warszawa - dr Jastrzębska - NIE POLECAM 11.03.09, 21:31 Moja poprzednia lekarka, teraz już nie polecam. Wizyta trwa jakieś 10 minut, interesują ją tylko wyniki, nie pyta o samopoczucie, gdy skarżyłam się, że nie mogę schudnąć, kazała mi się głodzić (dosłownie). Kompletny brak zainteresowania pacjentem. Szkoda czasu i pieniędzy. Odpowiedz Link
dzedlajga Warszawa - Kyzioł-Otto - polecam i nie polecam 17.03.09, 18:29 ARGUMENTY ZA doktor przeprowadzila dokladny wywiad, rowniez w kierunku inny chorob z autoagresji gdy dowiedziala sie o mojej depresji zasugerowala kontrole DHEA wg doktor przy hashi TSH powinno byc 0,7-1,5 (i tak lepiej niz 4) ARGUMENTY PRZECIW mowi tak szybko, ze gdybym nie miala wiedzy dzieki temu forum (i nie tylko) to polowy bym nie zrozumiala i nic nie zapamietala diagnoze postawila po wywiadzie bez ogladania wynikow (tzn obejrzala je pozniej) - mam wrazenie ze "lubi" hashi???. No chyba, ze jest tak dobra a ja jej prostu nie doceniam, czego nie wykluczam zasugerowala kontrolowanie jedynie TSH w ogole nie byla zainteresowana wynikami ferrytyny i B12 (jak juz spojrzala, to stwierdzila, ze w normie, rzeczywiscie sa w normie 7% i 25%). Jesli chodzi o zelazo, to zasugerowała opierac sie wylacznie na morfologii zasugerowala zmniejszenie dawki eutyroxu z 25 na 12,5. Co prawda hormony mam maksymalne i jakos tak sama czuje (mozgiem, nie samopoczuciem, ze moze by troche zmniejszyc, ale wydaje mi sie, ze o polowe to za duzo) Moje wnioski po pierwszej wizycie: jesli ktos ma jedynie hashimoto i nie ma anemii - chyba moge polecic, no i troche mnie przekonuje tym dhea, przy depresji to moze byc wazne Jesli ktos ma szersze spektrum chorob, to proponuje szukac kogos innego Odpowiedz Link
graue_zone Re: Warszawa - Kyzioł-Otto - ja polecam 21.03.09, 21:06 Byłam dziś na wizycie. Wywiad dokładny, ja + rodzina, mierzenie ciśnienia, ważenie , takie tam... Obejrzała wyniki z kilku lat, przy każdym pytała na jakiej to było dawce. Trochę przemodelowała dawki hormonów, tzn. dodała, co mnie zaskoczyło i kazała za 2 miesiące zbadać TSH i FT4. Generalnie jetem zadowolona, wizyta trwała 40 minut, miałam rażenie, że rozmawiam z kimś, kto zna się na hashimoto. No i kazała walczyć z nadwagą, czyli dieta, ruch, zmienione dawki hormonów i jeżeli się nic nie ruszy, to dalsza diagnostyka. Odpowiedz Link
izu-lek Re: Warszawa - Kyzioł-Otto - i nie polecam 21.04.09, 00:23 wywiad dokladny, ale zdziwila sie, kto mi zlecil ferrytyne nie slyszala o przeliczaniu wynikow na % dzedlajga: mnie dhea nie bardzo przekonuje, przy hashi objawy depresji dostaje sie w pakiecie wraz z innymi dolegliwosciami Odpowiedz Link
ciotkafelicja MAZOWIECKIE dr KIEŁB NIE POLECAM... 12.05.09, 15:45 przyjmuje na Foksal i gdzieś jeszcze. Badanie przeciwciał każe robić raz w życiu i się nie przejmować jak rosną. Wyniki za złe uznaje jedynie, gdy sporo wylecą poza normę. Głównie opiera się na TSH (co pół roku należy wg niej badać).FT3 i FT4 ją słabo interesuje. Wizyta długa ale z góry p. dr wie lepiej...dużo mówi (nie na temat) mało słucha.Nie lubi wkraczać z lekami bo potem "to dopiero się robi huśtawka". Odpowiedz Link
ciotkafelicja MAZOWIECKIE-ZGLICZYŃSKA -WIDŁAK nie polecam 12.05.09, 15:56 Przyjmuje w Bielańskim państwowo. Gdzieś jeszcze prywatnie ale nie byłam bo po jednej wizycie miałam dość.Czeka sie pół roku albo dłuzej, co i tak ponoć jest super bo to sława. Sława uznaje TSH powyżej 40 za godne uwagi.Wszelki niedogodności zwiazane z sercem, tyciem, chudnięciem, nerwami, niezależnie czy jest nad czy niedoczynnosć radzi leczyć środkami uspokajającymi.Hashi wg niej to pryszcz, równiez niegodne uwagi. Opowiada za to o jakichś skrajnych przypadkach spośród pacjentek.Dodając na koniec "i też musza życ".Jeśli coś ją interesuje, to duża nadczynnosć. Taka, którą można zaatakowac izotopami. Reszta jest "zawracaniem d..py". Odpowiedz Link
pytajnik79 Warszawa, dr. Lucyna Bednarek-Papierska - POLECAM 16.05.09, 17:19 To szósta endokrynolog, u której byłam i najlepsza. Miła, przyjazna, cierpliwa, przejmuje się samopczuciem i objawami hashimoto, które inni lekarze często ignorują, bo przecież nie zagrażają życiu (nie usłyszałam tym razem "Pani już tak ma, taka pani natura..."). Co prawda nie za każdym razem zleca badania ft3, ale tłumaczy, dlaczego. Uwrażliwia na kombinacje z innymi lekami i hormonami, prosi o info w razie starania się o dziecko Przyjmuje w Damianie, jest dość trudno się do niej dostać, stąd kolejną wizytę mam za pół roku. Odpowiedz Link
eli_1 Re: Warszawa, dr. Lucyna Bednarek-Papierska - PO 07.09.09, 16:24 Ja tylko dodam, że przujmuje też w Alkamedzie (www.alkamed.pl/), terminy są dużo krótsze, dwa trzy tygodnie. Odpowiedz Link
bemka83 Re: PODKARPACKIE - Sanok- dr P. Domanski - Polecam 27.11.08, 13:45 Choć dopiero rozpoczynam leczenie, z wizyty u p. dr wyszłam z bardzo pozytywnym wrażeniem. Przyjął mnie praktycznie z marszu, choć ruch duży (prywatnie byłam). Cena wizyty bardziej niż przystępna, a w tym wliczone USG tarczycy (a przy okazji p. dr zrobił też USG brzucha). Ogólnie taki konkretny mi się wydał. Zobaczymy jak będzie dalej Odpowiedz Link
blacksecret Re: PODKARPACKIE - Sanok- dr P. Domanski - Poleca 09.12.08, 16:39 Nie polecam! Na Podkarpaciu dobry endokrynolog to doktor Zuzak z Rzeszowa. Odpowiedz Link
bemka83 Re: PODKARPACKIE - Sanok- dr P. Domanski - Poleca 09.12.08, 16:45 napisałam tylko moje wrażenia. możesz mi napisać dlaczego nie polecasz tego a polecasz tamtego? lecze się na Podkarpaciu i każda informacja jest mile widziana. Odpowiedz Link
sanpja Sanok- dr P. Domanski - NIE Polecam 09.02.09, 11:11 Leczy tylko na podstawie TSH. Odpowiedz Link
annis.pl Re: PODKARPACKIE - Rzeszów - Z. Zuzak - Polecam 07.02.09, 12:33 Wizyta trwa u niego przynajmniej pół godziny (byłam świadkiem nawet półtoragodzinnej wizyty ). Wszystko dokładnie tłumaczy z własnej inicjatywy. Wypytuje o samopoczucie. Diagnozuje na podst. TSH, FT3 i FT4. Oczywiście ważne są też przeciwciała i USG. Tłumaczył mi, że powinnam mieć wyniki w górnej połowie normy (nie wiem, czy nie wyraził się, że w górnej granicy normy, ale tego to już po prostu nie pamiętam). Jeśli poziom FT3 nie podniesie się to planuje wprowadzić Novothyral. Jeśli dobrze pamiętam to Zajacowna była u niego kilka lat temu i wtedy jeszcze nie leczył tym lekiem i mówił, że nie chce na niej eksperymentować, a teraz mi wyraźnie sygnalizował, że w razie potrzeby wprowadzi lek, bo narazie widac po wynikach, że FT3 opornie się podnosi. Odpowiedz Link
sanpja Re: PODKARPACKIE - Rzeszów - Z. Zuzak - Polecam 09.02.09, 11:14 O - no to jestem zdziwiona. Bo mi nie pomógł i do tego jeszcze w lipcu powiedział mi jasno, że Novothyralem nie leczy i że Novothyral jest bardzo szkodliwy itd... No ale widocznie zmienił zdanie. Mnie denerwowało u niego to, że żadnej kartoteki nie prowadzi, nie ma USG i nie interesują go wyniki poprzednie tylko zawsze ostatnie. Odpowiedz Link
aneczka1302 Re: PODKARPACKIE - Rzeszów - Z. Zuzak - Polecam 18.05.10, 17:15 Witam ja tez zaczelam sie leczyc u dr Zuzaka byla mna 2 wizytach zaczelam leczenie na niedoczynnosci i mam stwierdzone hashimoto za 2 miesiace jade na kolejna wizyte i zobaczymy ale ogolnie wrazenie bardzo pozytywne tylko mam do ciebie pytanie z jakimi problemami sie leczylas u niego nadczynnosc czxy niedoczynnosc i najwaznejsze pytanie jak twoje wlosy?? Bo moje wychodza z glowy tragicznie jesczze troche i zostane chyba łysa ( Odpowiedz Link
asia_stajuda Re: Gdańsk, Sopot - dr Rachoń - polecam bardzo 04.01.09, 23:02 czy mozesz podać namiary-tel na tego endokrynologa w Sopocie lub czy możecie podać namiary na kogoś sprawdzonego w Kołobrzegu lub Poznaniu (jakiegoś, który przyjmuje prywatnie i jest kompetentny?) Odpowiedz Link
ania7364 Re: Gdańsk, Sopot - dr Rachoń - polecam bardzo 16.01.09, 00:06 tel.: 0 58 554 57 56 adres: 80-299, Gdańsk, Jednorożca 46 Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Gdańsk - endo dziecięcy dr Myśliwiec - poleca 03.12.08, 17:42 jeśli nie uzasadnisz dlaczego Go polecasz usunę tę informację z bazy. Tess Odpowiedz Link
ania7364 Re: Gdańsk - endo dziecięcy dr Myśliwiec - poleca 03.12.08, 19:59 witam, zeby nie robic balaganu, usuń moje wpisy a ja je ponownie wpiszę z uzasadnieniem. pozdrawiam. ania Odpowiedz Link
aleksandra_01 Gdańsk - dr Mizan - Gross - polecam 06.02.09, 03:11 Pani doktor jest bardzo konkretna, dużo wyjaśnia i tłumaczy, poświęca dużo czasu na pacjenta, podaje namiary na specjalistów innych dziedzin, szczególnie cenie ją za to że potrafi powiedzieć "nie wiem", w przeciwieństwie do lekarzy którzy naprawdę nie wiedzą ale udają mądrych. Pani doktor leczy Novothyralem, rozumie niską ferrytynę, brak przeciwciał jaki i hormony "jeszcze w normie" jest zdania że pacjent powinien się orientować w swojej chorobie jak również sam dostosowywać dawki [ oczywiście kiedy już nauczy się swojej choroby ] , wizyta warta swojej ceny. z całą pewnością polecam Panią doktor. a. Odpowiedz Link
mara_30 Re: Gdańsk - dr Mizan - Gross - polecam 18.05.09, 16:54 Potwierdzam. Czekałam z wpisem na wszelki wypadek do kolejnej wizyty ale teraz z czystym sumieniem polecam!! Potwierdzam absolutnie wszystko,co napisała Aleksandra i dodam jeszcze, że, co dla mnie ważne, Pani doktor jest pierwszym lekarzem, który spojrzał kompleksowo na wszystkie wyniki, potrafi je powiązać, i rozumie, że dobre samopoczucie to nie jakaś fanaberia. Po raz pierwszy czuję, że lekarz rozumie, że ja po prostu chcę normalnie funkcjonować i potrafi przywrócić wiarę,że tak będzie. Zresztą już czuję się o niebo lepiej Odpowiedz Link
chrosciel1 Re: Gdańsk - dr Mizan - Gross - polecam 19.02.11, 21:14 zdecydowanie potwierdzam! doktor prowadziła mnie w mojej pierwszej ciąży, z której mam śliczną zdrową córeczkę, a teraz jestem znów w ciąży i wierzę że znów będzie sukces Odpowiedz Link
rewolka404 dr Połeć - nie polecam 18.05.09, 17:37 nigdy nie wspomniał o USG tarczycy a przy poziomie ft4 na poziomie 15% stwierdził, że niedoczynność opanowana i na nic były moje żale nad objawami... Odpowiedz Link
she-cameleon Gdańsk- Ewa Gross-Tyrkin 18.05.09, 20:11 Przyjmuje we własnej poradni endokrynologicznej www.non-nocere.pl Nie ma już podpisanej umowy z NFZ. Czas oczekiwania na wizytę- kilka dni, maksymalnie tydzień. W tym samym miejscu można pobrać krew, zlecić wszystkie potrzebne badania krwi, zrobić zastrzyk. W gabinecie jest USG, z którego pani doktor korzysta nie tylko przy pierwszej wizycie i postawieniu diagnozy. Dba o pacjenta- nawet zanim oficjalnie tym pacjentem sie staniesz Skontaktowała się ze mną telefonicznie już gdy zobaczyła moje koszmarne wyniki TSH, które zlecałam przez jej poradnię, powiedziała jakie badania jeszcze zrobić i przyspieszyła termin wizyty. Dla niej wyniki w normie nie są ostateczną wyrocznią, zawsze na początku wizyty pyta o samopoczucie, liczy się mój komfort życia i do niego dostosowujemy dawkę, ewentualnie szuka innych powodów złego stanu rzeczy, niż tarczyca. Zdiagnozowała przyczynę mojej anemii, jest czujna na występowanie innych autoagresji, dzięki niej już wiem, że witaminy b12 nie przyswajam, regularnie przepisuje mi zastrzyki. Zaproponowała Selen. Chętnie odpowiada na wszystkie pytania, cierpliwie słucha tego co mówię. Dzięki niej w ciągu roku z napuchniętego zaspanego borsuka [potrafiłam zasnąć na przystanku i przegapić tramwaj] z 15-ma nadprogramowymi kilogramami i galopujacą depresją, przemieniłam się z powrotem w cieszącą się życiem babeczkę z 15-ma nadprogramowymi kilogramami, których stopniowo zaczynam się pozbywać. Dodam jeszcze, że mam za sobą wiele złych doświadczeń z wizyt u innych endokrynologów i lekarzy pierwszego kontaktu ["jaką piekną arystokratyczną alabastrową cerę pani ma", "o jakie niskie cisnienie, proszę sobie kawkę strzelić", "źle się pani czuje? płaczemy? to ja proponuję psychologa", "o, przeczytała pani o tym w internecie? czy to ja jestem lekarzem, czy pani?"] i jestem po prostu szczęśliwa, że do niej trafiłam. Forum poczytuję i cieszę sie, że wszystko, co proponuje mi pani doktor pokrywa się z tym, co radzicie same na podstawie własnych doświadczeń. Odpowiedz Link
aleksandra_01 Re: Gdańsk- Ewa Gross-Tyrkin 17.06.09, 21:59 osobiście nie byłam u tej Pani doktor, ale leczy się u niej mój znajomy, leczy się dłużej niż ja a poprawy po nim nie widać, nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek wspominał o badaniach ft3 i ft4, choć dużo rozmawiamy. dawkę też zawsze miał niewielką, dużo niższą ode mnie, a choćby z masy ciała gołym okiem widać że powinien brać dużo więcej. inne jego problemy łączące się pośrednio z tarczycą nie zostały zauważone, rozważone i skierowane do odpowiedniego leczenia, a też są niestety ewidentne. Być może Pani doktor nie jest wcale taka zła, jakkolwiek mój znajomy samym sobą nie jest wizytówką dobrego leczenia. Może to jego wina a nie jej. Odpowiedz Link
dorwoj1978 Re: Gdańsk- Ewa Gross-Tyrkin 13.07.09, 13:59 NIE POLECAM TEJ PANI NIE MA SZACUNKU DO PACJENTA.MOJA WIZYTA TRWAŁA 7 MINU W TYM CZASIE PIĘĆ RAZY TELEFON ODBIERAŁA.WOGÓLE NIE SŁUCHAŁA CO DO NIEJ MÓWIĘ. NA MOJE SKARGI DOT.SAMOPOCZUCIA TWIERDZIŁA ŻE TO NORMALNE PRZY HASZIMOTO .SZLAG MNIE TRAFIŁ .STÓWA W BŁOTO. NIE CHODŻCIE DO NIEJ. Odpowiedz Link
harmoniak Re: Gdańsk- Ewa Gross-Tyrkin 14.07.09, 22:20 Moje doświadczenia w 100% pokrywają się z Twoimi jeśli chodzi o: szacunek do pacjenta, czas trwania wizyty, dzwoniący telefon, niesłuchanie. I jeszcze zdanie: "przy hashimoto jakość życia NIGDY nie będzie jak u zdrowej osoby, będzie gorsza". Tak, tego właśnie potrzebowałam Odpowiedz Link
dorwoj1978 Re: Gdańsk- Ewa Gross-Tyrkin 13.07.09, 14:02 NIE POLECAM EWA GROSS-TYRKIN OLEWAJĄCY STOSUNEK DO PACJENTA.PRZYJMUJE HURTEM NA CZAS I ILOŚĆ.CZAS WIZYTY NIECAŁE 10MINUT.BYŁAM U NIEJ PIERWSZY I OSTATNI RAZ. Odpowiedz Link
comic Re: POMORSKIE 16.02.10, 22:45 Polecam dr Stefanowicz-Kujawa oraz dr Babińską. Przyjmują w Gdańsku. Spokojnie tłumaczą jak Hashi, niedoczynność jest powiązana z PRL, Fe i innymi dolegliwościami. Pierwsza dr jest endo-ginekologiem, druga endo. Gdy trzeba kierują do innych specjalistów. Obie też z wyjatkową troską zajmują się chcącymi zajść w ciążę jak i ciężarnymi. Moja koleżanka też chodzi do nich - zupełnie niezależnie ode mnie znalazła się u nich pozdrawiam Odpowiedz Link
fahima Re: POMORSKIE 16.03.10, 12:47 dr Babinska nie wiem czy ona tak troskliwei sie zajmuje. Na pewno patrzy tylko na TSH i FT4. Nie daje na dodatkowe badania typu ferrytyna czy zelzo. Szczerze powiem ze bez rewelacji. Odpowiedz Link
psychofinka dr Stefanowicz-Kujawa 16.03.10, 22:47 Zdecydowanie odradzam tego lekarza. 1. Przetrzymała mnie w niedoczynności miesiąc od jej stwierdzenia bez tyroksyny, nie wiem, dlaczego. Stwierdziła bowiem, że konieczna jest najpierw biopsja mojego malutkiego guzka, jak się potem okazało, chyba niepotrzebna, za to gabinety pani dr zarobiły na mnie 150 zł. 2. W badaniu usg przezpochwowym "nic nie widziała", mnie bolał jajnik. Ok, może to coś, co ma teraz 4 cm, wtedy było niewidoczne, ale najlepsze było stwierdzenie na koniec: "tam są też jelita". I tyle, zero zainteresowania. Potem skasowała 100 zł. 3. Zasadniczo dr się zawsze spieszy, na jedną godzinę są umówione 2-3 osoby, przy tym przychodzą jeszcze panie poza kolejnością, zaproszone przez p. dr. Dr rozmawia w czasie wizyty z rodziną przez telefon, wychodzi do miasta, zawsze bardzo się spieszy. Bardzo odradzam. Endo, do której trafiłam później, była w szoku, dlaczego nikt mi nie zlecił leczenia! Odpowiedz Link
comic jakie polecasz 23.03.10, 18:43 Psychofinka, Harmoniak, Aleksndra01 - jaką endo i gin/endo polecacie w 3mieście? Ostatnio okazało się na wizycie u Babińskiej i Kujawy że FT3 nie jest potrzebne...cóż wcześniej nie miałam do nich zastrzeżeń i dlatego je poleciłam, jednak teraz mnie zaskoczyły i wolałabym kogoś kto 'forumową wiedzę' zna. Proszę o namiary i dziękuję z góry Odpowiedz Link
rewolka404 Re: jakie polecasz 23.03.10, 19:23 ja gorąco polecam dr Mizna-Gross. Nie wiem tylko, czy przyjmuje jeszcze nowych pacjentow w tym roku. Mi sie udało i jestem pod ogromnym wrażeniem Pani doktor. Odpowiedz Link
comic Re: jakie polecasz 23.03.10, 22:29 A możesz podać do niej namiary? Mogę pójść prywatnie nie musi być z NFZu. Dziękuję za informacje Odpowiedz Link
rewolka404 Re: jakie polecasz 24.03.10, 10:10 80-230 Gdańsk, B.Chrobrego 6 / 1 tel: 58 341-59-18 Odpowiedz Link
szperaczdwa Endokrynolog dziecięcy???Lublin 14.12.10, 13:43 Czy możecie polecić mi endokrynologa dziecięcego w lublinie....!!!!!!!!!! Mam 3 latka leczonego na niedoczynność tarczycy??? Nie wiem tak naprawdę czy jest dobrze prowadzony...rozwija się bardzo dobrze, ale martwi mnie że lekarka (leczy go od 5 miesiąca życia) nie bada go. Raz na rok może. Teraz jak wziełam go na wizytę to była zdziwiona i nawet go nie zbadała, nie wiem czy tak powinno być. Bierze 12,5 Euthyroksu... (Tsh=2,77), a gdzieś czytałam, że nie powinno być wyższe od 2 (Ft4 i Ft w normie). Czy ma dobrą dawkę ? nie wiem dlatego się martwię. Proszę o namiar, oże ktoś z forumowiczów leczy dzicko w lublinie u jakiegoś endokrynologa dziecięcego Pozdrawiam Odpowiedz Link
hashi-tess Re: śLąSKIE Zabrze 27.11.08, 00:31 dr Lampart. W niewygórowanej cenie wizyty mamy profesjonalne usg wykonane przez P. dr. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: śLąSKIE Dąbrowa G. 10.02.09, 11:45 Szukam osób, które były u p. dr Siewniak. Odpowiedz Link
tashunko Re: ŚLĄSKIE / Sosnowiec 28.11.08, 11:28 dr. J.Magierowski (ginekolog - endokrynolog) Wizyta z NFZ - trzeba przyjść z aktualnym TSH i czekać na termin - jak wygląda sama wizyta nie wiem. Prywatnie - dostałam się od ręki, poczekalnia pusta - jedyna pusta ze wszystkich, do której w naszym rejonie dzwoniłam... Wywiad - szczegółowy, starał się tłumaczyć co z czego wynika, ale bardzo oględnie Diagnoza - pan dr. przedstawił różne możliwości USG - na miejscu, ale co z tego skoro nic nie wyjaśnił, dostałam tylko wydruk rozmiarów tarczycy bez opisu Leczenie - ja dostałam na wejściu Novothyral 75, na zasadzie "co pani chce???". Nie mówię, że to źle, bo bardzo dobrze się czuję na Novo, ale...chyba nie mnie o tym decydować, zwłaszcza podczas pierwszej w życiu wizyty u endo Badania hormonów: - miałam przy sobie TSH i FT4, więc to skontrolował, kazał zrobić te same + prolaktynę ze względu na wcześniejsze z nią problemy Cena: 100 ZŁ, w tym USG 50ZŁ, ale podobno robi je zawsze, więc... Wam pozostawiam decyzję. Dla mnie cena nieadekwatna do usług, ale mogę być uprzedzona - pamiętam pana doktora ze szpitala - wtedy był jeszce tylko ginekologiem. Odpowiedz Link
milena176 śLąSKIE - dr Hasse- Lazar 14.01.09, 20:29 ABSOLUTNIE NIE POLECAM!!! Opiera sie w stawianiu diagnozy tylko na TSH, wiele się od niej nie dowiedziałam, generalnie zaprzecza wielu prawdom, które można odkryć na tym forum. Na temat hashimoto chyba nic nie wie... Odpowiedz Link
ricarda1911 Re: śLąSKIE - dr Hasse- Lazar NIE POLECAM 12.03.09, 17:31 Ja również nie polecam. Zgadzam się z wypowiedzią milena176. Odpowiedz Link
gakam1 Re: śLąSKIE - dr Hasse- Lazar 22.08.09, 22:16 Zgadzam sie w 100%. Pani doktor ma dosc dobre notowania na "najlepszy lekarz" Gdy opowiadziałam jej moje dolegliwości powiedział, że mam udac sie do psychiatry bo mam problemy ze sobą. Prosiła o telefon z wynikami Anty TPO które sama zrobiłam i zakomunikowałam tylko, że jutro je odbieram. Mój wynik to 192 norma 34. pani doktor powiedziła, że jest tylko lekko podwyższone i upierała się dalej bym poszła do psychiatry. ODRADZAM TEGO CZŁOWIEKA!!!! Odpowiedz Link
tashunko Re:ŚLĄSKIE / Katowice 25.02.09, 12:27 Czy ktoś z Was leczył się prywatnie u doktor Marii Izbickiej w Katowicach na Uniwersyteckiej i mógłby mi podać namiary na jej prywatny gabinet? Na Powstańców zaczną zapisywać dopiero na początku marca na nowe wizyty i trzeba długo czekać na swój termin, a ja muszę się pilnie dostać do endokrynologa. A może w międzyczasie ktoś odkrył jakiegokolwiek dobrego endo w okolicy? Odpowiedz Link
hashi-tess Re:ŚLĄSKIE / Katowice 26.02.09, 10:50 co prawda jeszcze u Niej nie byłam, ale ma ten sam problem co my. Może warto? adres/telefon na priva. Odpowiedz Link
ricarda1911 Re:ŚLĄSKIE / Katowice dr Izbicka- nie polecam 12.03.09, 17:27 Zmniejszyła mi dawkę twierdząc, że na wiosnę tarczyca będzie troszkę lepiej pracowała. Nie zwraca uwagi na objawy, tylko z bólami głowy odsyła do neurologa, a jak tyjesz tzn., że za mało się ruszasz i za dużo jesz. Wizyta trwała dość krótko, z czego połowę czasu zajęło wypełnianie karty (byłam u niej pierwszy raz) Uważa, że kompletu hormonów nie ma potrzeby robić, wystarczy TSH. Wizytę wyznaczyła za 5 miesięcy. Odpowiedz Link
tashunko Re:ŚLĄSKIE / Katowice dr Izbicka- nie polecam 13.03.09, 11:40 Możesz powiedzieć gdzie byłaś u dr Izbickiej? Na Powstańców czy prywatnie? Odpowiedz Link
ricarda1911 Re:ŚLĄSKIE / Katowice dr Izbicka- nie polecam 19.03.09, 12:23 Ja byłam na Powstańców. Odpowiedz Link
suzanah79 ŚLĄSKIE Katowice 01.04.09, 19:46 dr Robert Krysiak, Katowice ul. Zwirki i Wigury 16/2 tel 501575983 lub 0326082352 (trzeba wcześniej zarejestrować się) Gorąco polecam odpowiada na wszystkie nawet najbanalniejsze pytania podchodzi do pacjenta z szacunkiem nigdy nie skrytykował mojego poprzedniego lek. chociaż miał podstawy usg na miejscu trzeba dopłacić można też wykonać u niego biopsje przychodzi świetny histopatolog pobierać tu też płacimy od razu włączył mi selen co mnie zdziwiło bo poprzedni stwierdził że to placebo... teraz jestem "wyrównana" zaopiekowana i traktowana z szacunkiem wiem za co płącę Odpowiedz Link
tashunko Re: ŚLĄSKIE Katowice 02.04.09, 12:35 Mogłabyś napisać jeszcze jakie badania pan doktor zleca (komplet czy tylko TSH), na które zwraca uwagę i ile kosztuje wizyta? Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link
suzanah79 Re: ŚLĄSKIE Katowice 03.04.09, 09:12 najczęściej zaleca TSH i ft4 zaleca USG co 3 miesiące ale to indywidualnie na 1 wizycie proponuje USG żeby mieć aktualny obraz syt. jeśli trzeba (zapalenie, guzki) to biopsja można u niego albo gdzie się chce byle aktualna byłą do diagnozy Wizyta 80pln usg 50pln biopsja 1płat 100pln 2 płaty 120pln można płacić kartą jeszcze link do innych opinii forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=77565602&v=2&s=0 www.znanylekarz.pl/lekarz-34444-dr-n-med-robert-krysiak-endokrynolog-katowice.php 4health.pl/endokrynolog/onas.php Odpowiedz Link
nuluska Re: ŚLĄSKIE Katowice- dr n. med. R.Krysiak 11.05.09, 16:42 Ja też chciałam polecić tego lekarza. Od siebie dodam że zawsze mam badać tsh, ft3 i ft4, co ok. 3 m-ce usg, na pierwszej wizycie dostałam selen. Dodatkowo wyczerpujący wywiad za każdym razem, dokładne badanie (osłuchanie, brzuch, odruchy, stan skóry). Pan dr wcale nie namawia na wydatki. Bardzo delikatnie podchodzi do kwestii finansowych. Duży plus. Odpowiedz Link
gakam1 Re: ŚLĄSKIE Katowice- dr n. med. R.Krysiak 01.09.09, 20:37 Jestem po pierwszej wizycie u doktora Krysiak. Jestem bardzo zadowolona. Jako jedyny lekarz podszedł do sprawy bardzo profesjonalnie. Dodatkowo zlecił badania i zwiększył dwakę leku z 0,25 do 0,50. Polecam serdecznie. Odpowiedz Link
czastka12345 Re: ŚLĄSKIE Katowice- dr n. med. R.Krysiak 08.07.13, 14:58 a gdzie można znaleźć tego endo? prosze o jakies namiary Odpowiedz Link
maheda Krysiak - zmiana cen 06.05.10, 15:38 Wizyta 150 zł, USG 50 zł. Przyjmuje we wtorki, od 16tej. Odpowiedz Link
onza Re: śLąSKIE 28.04.10, 10:56 Katowice, dr Krysiak - polecam. patrzy na ft3 i 4, ale też objawy, wie o selenie, żelazie itp, jak czegoś nie wie to nie ściemnia, zdarza mu się zrobić darmowe usg (bez wydruku) można dzwonić z wynikami zamiast przychodzić na wizytę po ustalenie dawki. Odpowiedz Link
maheda Re: śLąSKIE - Katowice - dr Łabudzińska-Kasprzak 28.04.10, 16:44 dr n. med. Bogumiła Łabudzińska-Kasprzak patomorfolog, cytolog, endokrynolog Bardzo obszerny wywiad na pierwszej wizycie, patrzy na cały organizm, wywiad i rodzinny do któregoś pokolenia wstecz, i osobisty prawie od początku życia. Zleca dużo badań, istotne dla niej jest zarówno TSH, jak i fT3 czy fT4. Tłumaczyła mi na przyniesionym przeze mnie USG, dlaczego miąższ tarczycy nie jest wg niej jednorodny i dlaczego mam wg niej Hashimoto. Dostałam l-tyroksynę z uwagi na objawy oraz podwyższone (2,484) TSH. Powiedziała, że WHO zastanawia się nad obniżeniem norm TSH, a w naszym obszarze dąży się do tego, by TSH wynosiło 1 i tę wartość uznaje się za prawidłową. Zleciła teraz badania kilku dodatkowych hormonów, które mam przynieść za miesiąc: prolaktynę, androstendion, do tego białko CRP. Nie szaleje z lekami, co mi odpowiada, zaleca to, co uważa za stosowne, a nie to, co ja bym sobie przepisała, tłumacząc, dlaczego ona uważa inaczej. Byłam w Medycynie rodzinnej, na Kasprowicza 11. Jednak wiem, że przyjmuje też gdzie indziej, nie znam szczegółów. W Medycynie rodzinnej wizyta kosztuje 100 zł, USG tarczycy chyba kolejne 100 zł. Mam już zapowiedziane USG piersi za trzy miesiące, ale to z uwagi na moje obciążenie rakiem. Dostałam też zalecenie zrobienia markerów nowotworowych (obciążenie dziedziczne) oraz przejście się do Instytutu Onkologii w Gliwicach na konkretne badania. Odpowiedz Link
truskawa2525 Re: śLąSKIE - Katowice - dr Łabudzińska-Kasprzak 14.06.10, 20:56 maheda napisała: > dr n. med. Bogumiła Łabudzińska-Kasprzak > patomorfolog, cytolog, endokrynolog > > Byłam w Medycynie rodzinnej, na Kasprowicza 11. Jednak wiem, że przyjmuje też gdzie indziej, nie znam szczegółów. > > W Medycynie rodzinnej wizyta kosztuje 100 zł, USG tarczycy chyba kolejne 100 zł > Znalazlam Twoja wypowiedz, wiec tutaj zapytam jeszcze, czy do tego miejsca potrzebne jest skierowanie, ale pewnie nie. Jak wyglada sprawa z rejestracja i oczekiwaniem na wizyte? Ja jestem z Czestochowy i najlepiej byloby dla mnie umowic sie telefonicznie. Znalazlam w internecie informacje, ze prywatny gabinet Pani Dr znajduje sie przy ulicy Lompy -ciekawe ile kosztuje wizyta prywatna i czy wykonuje tam USG. Na pirwsza wizyte musialas juz przyniesc wyniki badan? Odpowiedz Link
aeidenn Re: WIELKOPOLSKIE 11.03.09, 12:02 dr Bauman - przychodnia na 3 maja - usg na miejscu, ważenie, ciśnienie. Wizyta 100 zł. Zlecone badania TSH i aTPO, jednak pominięte inne badania. Brak podstawowych informacji. Miła osoba, ale niezaangażowana. To, że mam hashimoto, musiałam z niej wyciągnąć. dr. Czepczyński, Tarmed - krótka wizyta, usg na miejscu, prawie zerowe zainteresowanie, również brak podstawowych informacji - wyciągane siłą. wizyta 100 zł. Obie wizyty - oceniam na 4- Odpowiedz Link
princy-mincy Re: WIELKOPOLSKIE 17.05.09, 10:22 Dr Masłowska Zdralewicz- mila lekarka, sprawia wrazenie takiej z prawdziwego powolania, cierpliwie wszystko tlumaczy, odpowiada na pytania, wypytuje o wiele objawow niedoczynnosci, sprawdza skore (zwlaszcza na lokciach) i cieplote dloni Dr Stajgis- wg mnie nieuprzejma, prawie mnie wysmiala, gdy jej powiedzialam, ze od czasu przyjmowania hormonow niesamowicie bola mnie lydki, ze nie moge chodzic po schodach. Wg niej jedno nie ma z drugim nic wspolnego i mam 'nie histeryzowac' Odpowiedz Link
princy-mincy Re: WIELKOPOLSKIE i jeszcze jeden lekarz 25.05.09, 20:48 Dr Paweł Bolko- mlody, ale konkretny lekarz, widac, ze zna sie na rzeczy zrobil mi usg tarczycy, kazal skontrolowac tsh, ft3 i ft4 poniewaz jestem w ciazy, obiecal, ze bedziemy sie czesto spotykac, by kontrolowac poziom ft4 i dobierac odpowiednia dawke lekow sprawdzil tez poziom zelaza i ferrytyny, dopytywal co biore na anemie kazal przyjsc, gdybym tylko sie zaczela gorzej czuc Odpowiedz Link
kropla_beskidu KOSZALIN, zachodnipomorskie 15.04.09, 22:17 Danuta Litwin Pochorska Nie wciska głupot na temat diet, zabobonów i nie sugeruje, że dieta nie przyniesie efektów bez picia 6 szklanek zielonej herbaty dziennie. Cenię ją za to, że profesjonalnie podchodzi do problemu, pyta o wszystko, na każdej płaszczyźnie rozpatruje problem. Podtrzymuje na duchu. Naprawdę warta uwagi, świetny fachowiec. Odpowiedz Link
kropla_beskidu Re: KOSZALIN, zachodnipomorskie 15.04.09, 22:23 Danuta Litwin Pohorska - 094-342-70-47 Odpowiedz Link
sasanka88 Re: ZACHODNIO-POMORSKIE- Szczecin 01.04.10, 13:40 Dr Grzegorz Kulig NIE polecam uważa, że tsh 4.21 jest odpowiednie dla 21-latki i jest to konsekwencja braku snu i stresu (badanie wykonywane w sierpniu, w śodku wakacji akademickich), ingoruje wymieniane dolegliwości, fakt faktem dokładnie bada, wypytuje ale nic z tego nie wynosi, przy USG stwierdza tylko, "mała tarczyczka" i sugeruje odstawić lek (euthyrox 25) przepisany wcześniej przez innego lekarza i ponowić badanie tsh za miesiąc. Pół roku od tej sytuacji mam stwierdzone pełnoobrazowe hashimoto, na tyle wyrazne, że inny już lekarz na podstawie samego USG jest w stanie postawić diagnozę. Chwała tylko, że nie posłuchałam dr Kuliga i dalej przyjmowałam lek. Odpowiedz Link
asia_stajuda Re: Baza endokrynologów Koszalin-nie polecam 04.01.09, 22:59 Osobiście nie wypróbowałam,ale mojej koleżance z nadczynności zrobiła głęboką niedoczynność, dziewczyna jedząc tak jak dotąd w 5 lat przytyła 55kg, dziekujemy za wizytę u pani Litwin-Pohorskiej Odpowiedz Link
ania_er wrocław 31.01.09, 23:25 a we Wrocławiu? ja obecnie chodzę do dr matczak-giemzy (arkady wrocławskie enel-med). w sumie nie mam jeszcze wyrobionej opinii na temat pani dr, bo byłam u niej 2 razy.. chociaż po pierwszej wizycie kazała mi zrobić antyTPO, cała morfologię i wapń (zaczęłam mieć problemy z zębami), to przy następnej twierdziła, że badanie ft3, ft4 nie jest potrzebne, bo ważne jest tylko tsh.... chce mieć dziecko, a nie wiem czy to jest dobry endokrynolog, który mi w tym pomoże.. Odpowiedz Link
polibius Re: wrocław 19.06.09, 19:17 Aniu, ja chodzę do dr Tomkalskiego ( cena wizyty 60zł). Wcześniej chodziłam do prof Mędrasia, ale cena wizyty była naprawdę odstaraszjąca ( 180zł). Zarówno prof Mędraś jak i Tomkalski uważają, że nie ma sensu wykonywania badań takich jak ft3, ft4 i atpo. Kiedy sama wykonałamte badania na własną rękę wykonałam, to otwierali duuże oczy i informowali, że te wyniki nie są w porządku, ale kiedy pytałam, czy na następną wizytę wykonywać te dodatkowe badania, mówili, że nie, bo tylko tsh jest ważne. Jak widać , to jakaś wrocławska szkoła Odpowiedz Link
bemka83 Re: PODKARPACKIE - Sanok- dr P. Domanski - Poleca 01.02.09, 00:44 witaj, dzieki za odpowiedz. jak napisalam byly to wrazenia nowincjusza i zaznaczylam, ze to po pierwszej wizycie... nic jeszcze o chorobie nie wiedzialam a wrazenie zrobil dobre. nie wiem w sumie co dalej bo juz do niego nie chodze. wyjechalam i lecze sie dalej tu gdzie jestem. Odpowiedz Link
reed28 Katowice Dr Krysiak Polecam 12.04.09, 14:04 Leczy nie tylko wyniki ale takze objawy przy prawidlowym poziomie hormonow przepisl tyroksyne z zaleceniem przyjmowania gdy wystapia objawy niedoczynnosci stwierdzil hasimoto, w gabinecie mozna wykonac USG Odpowiedz Link
zuzaneczka1 Re: Katowice Dr Krysiak Polecam 15.04.09, 19:48 Witaj! Szukam endokrynologa, jesteś kolejną osobą polecającą tego lekarza. Ale nie bardzo rozumiem stwierdzenia "przy prawidlowym poziomie hormonow przepisl tyroksyne z zaleceniem przyjmowania gdy wystapia objawy niedoczynnosci " - czy to znaczy, że sama masz sobie dobrać dawkę leku kiedy uznasz za stosowne?? Pozdrawiam, Zuza Odpowiedz Link
tashunko Re: do zuzaneczki1 16.04.09, 09:27 Zuzaneczko, Myślę, że to tylko znaczy, że niektórym forumowiczom nie chce się używać znaków interpunkcyjnych i potem wychodzą takie "kwiatki". Ja tą wypowiedź zrozumiałam tak: "Leczy nie tylko wyniki, ale także objawy przy prawidłowym poziomie hormonów. Przepisał tyroksynę z zaleceniem przyjmowania gdy wystąpią objawy niedoczynności. Stwierdził Hasimoto, w gabinecie można wykonać USG." Ale może moja interpretacja jest błędna. Odpowiedz Link
reed28 Dziekuje tashunko 16.04.09, 17:35 Walsnie o to mi chodzilo, moje tsh 2.8 wiec wynik jest parwidlowy a objawy sa niedoczynnosci. Odpowiedz Link
izu-lek Re: Dziekuje tashunko 17.04.09, 12:21 moje tsh 2.8 wiec wynik jest parwidlowy a objawy sa > niedoczynnosci. przy hashi to o wiele za wysokie tsh wiec nic dziwnego, ze sa i objawy niedoczynnosci Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Oświęcim dr.Beata Jurecka-Lubieniecka polecam 01.06.09, 14:27 petro_nela napisała: > Pani doktor zwraca uwagę na wszystkie hormony nie tylko > tarczycowe,zajmuje się całościowo pacjentem. wszystko może się zgadzać, nie przeczę. Jednak umieszczanie takich postów przez osoby, które nie uczestniczą w życiu forum traktuję jako spam. Dlatego usunęłam Twój wcześniejszy wpis. Teraz też tak zrobię. Przykro mi. Tess Odpowiedz Link
petro_nela Re: Oświęcim dr.Beata Jurecka-Lubieniecka polecam 01.06.09, 20:41 To że nie udzielam się na forum,to chyba dobrze świadczy o lekarzu u którego się leczę,jestem odpowiednio prowadzona i uswiadomiona o swojej chorobie.Często czytam wasze wątki,więc chciałam polecić bardzo dobrą doktór,może niektórzy chcieliby skorzystać z pomocy tej lekarki,ale skoro uważasz że to spam to wykasuj.Życzę dalszego owocnego szukania specjalistów Odpowiedz Link
hashi-tess Re: Oświęcim dr.Beata Jurecka-Lubieniecka polecam 01.06.09, 23:02 To co piszesz to frazesy. Swoją wiedzą, o której piszesz, możesz przecież dzielić się z innymi osobami, które bardzo potrzebują nie tylko porady, ale bardzo często wsparcia. Wykaż się. Dla mnie takie wpisywanie nazwisk to prawdziwy spam. Jak mam Ci uwierzyć, że p. dr jest dobra?! daj prawdziwy, a nie wydumany przykład. Tess Odpowiedz Link
petro_nela Re: Oświęcim dr.Beata Jurecka-Lubieniecka polecam 02.06.09, 21:18 hashi-tess napisała: > To co piszesz to frazesy. > Swoją wiedzą, o której piszesz, > możesz przecież dzielić > się z innymi osobami, które > bardzo potrzebują nie tylko porady, > ale bardzo często wsparcia. > Wykaż się. > Dla mnie takie wpisywanie nazwisk > to prawdziwy spam. > Jak mam Ci uwierzyć, że p. dr jest > dobra?! daj prawdziwy, a nie wydumany > przykład. > Tess W jaki niby sposób mam pomóc innym? Jestem leczona novothyralem biorę 1oo+12,5 euthyroksu,ale dawki leków dobierała mi lekarka do wyników TSH i FT4. Obecnie TSH mam 0,024 norma 0,350-4,940 lekarka powiedziała że przy Novothyralu takie TSH jest prawidłowe.a FT4 mam1,12 norma 0,70-1,48 Czuje się świetnie przy tych wynikach.Oprócz tarczycy miałam też skontrolowany poziom lipidów,kwasu moczowego i wiele jeszcze innych bad.Na podstawie tych bad.ustaliła mi leki również na nadciśnienie,włączyła milurit na podwyższony kwas moczowy,nawet nie wiedziałam że mam taki problem bo nikt do tej pory nie kazał mi robić takich badań. I nie wiem w jaki sposób można pomóc innym na odległość,to jest rola lekarza,oczywiście takiego który zna się na swoim fachu i podchodzi do pacjenta indywidualnie a nie książkowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link