Dodaj do ulubionych

Wyniki- nie wiem co o tym sądzić!

09.12.08, 15:36
Witam,

Dzisiaj odebrałam swoje wyniki badań. Jutro idę z nimi do lekarza,
który podejrzewa Hashimoto.

TSH 1,350 (0,27-4,2)
anty- TG <20 (0-40)
anty TPO <10 (0-35)
Ft4 20,67 (12-22)

usg: tarczyca nieznacznie powiekszona, asymetryczna, płat prawy
wiekszy od lewego. Wymairy płata prawego 25*20*62 mm, obj. 16,3 ml
W dolnym biegunie prawego płata otorebkowany guzek o mieszanej
echogeniczności z unaczynieniem brzeżnym 15*9 mm. W górnym biegunie
drugi podobny 13*7 mm. Wymairy płata lewego 20*16*62 mm. Objętość
10,7 ml bez zmian.

Co do samopoczucia- nawet wrogowi takiego nie życzę. Mogę spać non
stop, wiecznie jestem zmeczona, brak mi energii do życia,nie mogę
się na niczym skoncentrować, mam tłustą cerę i sucha skórę nogach i
rękach i w ciągu 2 lat skoczyłam z rozm. 40 na 46sad Najbardziej
szkoda mi mojego 4 letniego synka bo czasami wyjście z nim na
spacer, plac zabaw to dla mnie jak zdobycie Mount Everest.
Każda z Was ma tak rózne wyniki badań, że trudni mi się zorientowac
czy moje są złe czy dobre. Czy jutro mam sie domagac badań Ft3 bo
nie zlecił i morfologię?

Bardziej doświadczone POMÓŻCIE!!!!

Pozdrawiam,
Magda
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: Wyniki- nie wiem co o tym sądzić! 09.12.08, 23:39
      powinnaś wykonać badania |FT4 i FT3.
      Nawet jeśli lekarz tego Ci nie zleci
      to dla własnego dobra powinnaś zlecić je sama.

      Teraz przy tych badaniach pozostaje tylko
      wróżenie z fusów.
      B. mi przykro, że tak się żle czujesz,
      ale tylko na podst. wszystkich badań
      można coś wnioskować.

      Życzę lepszego samopoczucia.
    • magdaimaciek1 Re: Wyniki- nie wiem co o tym sądzić! 10.12.08, 15:46
      Właśnie wróciłam od "lekarza" wściekła i zniesmaczona po wizycie.
      Powiedział mi, że na podstawie moich badań ze 100 % pewnością
      stwierdza, że nie mam Hashimoto. Wprawdzie moje samopoczucie
      książkowo wyczerpuje objawy tej choroby ale wyniki badań ją
      wykluczają. Na moje pytanie czy nie powinny byc jeszcze zrobione
      badania ogólne i Ft3 stwierdził, że jest to zupełnie zbyteczne.
      Zasugerował, że wmówiłam sobie chorobę! i żebym dla lepszego
      samopoczucia suplementowała magnez (od dawna to robię) i pojechała a
      urlop nad ciepłe morze! Teraz to już nie wiem co mam robić. Moja
      koleżanka z niedoczynnościa tarczycy wysyła mnie do innego lekarza i
      każe robić Ft3. To nie jest tak, że koniecznie chcę mieć chorą
      tarczycę, ja po prostu chcę lepiej się poczuć!!! Może za rada
      lekarza powinnam sobie odpuścić?! Doradźcie, PROSZĘ!!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka