wilowka 09.05.14, 21:18 Czym zastąpić szlafrok, albo gdzie kupić taki ładny i wygodny ? Czy w ogóle jest on niezbędny? W życiu nie byłam i nie znam nikogo kto był. Zabieg planowany - pobyt 2-3 dni Co zabrać, by przeżyć komfortowo ? Radźcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja.sunshine Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 09.05.14, 21:51 Szlafrok przydatny, jak wychodzisz z łazienki, poza tym nie wiadomo czy ciepło na sali. Jeśli nie lubisz możesz założyć bluzę rozpinaną albo długi sweter. Co zabrać? przybory toaletowe(papier toaletowy też), sztućce, kubek, książkę albo coś co wypełni Ci dzień (laptop) ręczniki, jeśli szpital blisko to zawsze ktoś Ci może coś dostarczyć jak zabraknie) mam nadzieje,że nic poważnego i będzie git. Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 09.05.14, 21:51 Ja byłam w UK, w 1 dzień byłam w swoich ciuchach, jeansach koszulce, na noc koszula nocna. Rano dostałam koszule szpitala przed operacja, zabieg o 9 rano. Po zabiegu tez byłam w szpitalnej koszuli, bo opatrunek łatwiej garnac. We wtorek rano wyszłam do domu. Moze jakieś legginsy, na noc piżamę , kosmetyki kasę ładowarki cos do czytania. Zależy co beda robić przed i jaki dostęp do ciała beda potrzebować. Nie rozumiem tego bycia w pizamie cały czas w szpitalu. Odpowiedz Link
jowitka345 Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 09.05.14, 22:02 Też uważam, że szlafrok jest przydatny. ja chodziłam w spodniach dresowych welurowych i w t-shircie w dzień, a na noc przebierałam się w piżamę. szlafrok przydał mi się jak mnie wysyłali na badania np piętro niżej. Ze sobą zabrałam niezbędne kosmetyki w wersji mini oraz sztućce i kubek. kawa i herbata też się przydała. W szpitalu co prawda była ale słodzona i najgorsza z możliwych...blech Odpowiedz Link
wilowka Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 09.05.14, 22:14 Kurde szlafrok mam wielki z włosem taki futerkowy- od teściowej. Ciepły i przytulny ale biały w fioletowe kropki. Po domu to jeszcze ale wśród ludzi bym jak giga pluszak wyglądała Gdzie się ładne niedrogie kupuje? Odpowiedz Link
jowitka345 Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 09.05.14, 22:16 właśnie taki włochaty miałam No ale zimno wtedy było.... teraz to może weź jakąś dłuższą bluzę polarową lub bawelnianą Odpowiedz Link
kk345 Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 09.05.14, 22:50 Poza tym, co dziewczyny napisały, weź drobne do telewizora-jesli w szpitalu jest ten system na monety. No i myjkę/gąbkę, po operacji czasem trudno wziąć prysznic. Odpowiedz Link
andziulec Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 09.05.14, 22:59 szlafroczek, przybory toaletowe, sztućce, kubeczek, myjka (nie wiem co Ci będą robić ale ja po porodzie nie dałam rady wejść pod prysznic więc myjka byla zbawienna). Ręcznik, piżama, drobne na jakieś potrzeby, o których zapomniałysmy. Poza tym: cierpliwość i opanowanie do całej służby zdrowia A no i zdrowia, zeby było jak ich opieprzyć jak zasłużą Odpowiedz Link
solejrolia Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 09.05.14, 23:43 butelkę wody niegazowanej,koniecznie. i coś do zjedzenia- tam marnie karmią, np. kiełbaskę jedynkę, jakiś jogurt pitny, czy serek wiejski, w każdym razie coś, co otworzysz i zużyjesz na raz. kubek, talerzyk i sztućce telefon i ładowarka książka/ gazeta/ krzyżówki / inna rozrywka, np tablet papier toaletowy, przybory toaletowe. klapki do chodzenia, takie, żebyś mogła też wejść pod prysznic w nich jeśli będziesz w ciuchach- to wygodne typu leginsy i koszulka + coś do spania, a jeśli będziesz w pizamie/koszuli, to oczywiście szlafrok jest b. ważny. i dla mnie sa wazne też skarpetki, bo mi marzną stopy Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 10.05.14, 00:30 Do tego wszystkiego co dziewczyny napisaly dodam od siebie mokre husteczki i osobne kapcie pod prysznic. Ja szlafrok kupilam w necie, na alledrogo, za jakies grosze typu 25 zeta, ale kupowalam tez 4 pidzamy wiec z przesylka sie opylilo. Odpowiedz Link
aqua48 Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 10.05.14, 15:10 Weź skarpetki i koniecznie dwa ręczniki mniejsze zamiast jednego dużego. Ja brałam coś do czytania - czasopismo. A jak nie będziesz mogła zasnąć (to się w szpitalu z nerwów, hałasu i światła zdarza) proś wieczorem o tabletkę na sen. Nie wahaj się też prosić o przeciwbólowe jeśli będziesz potrzebować. Odpowiedz Link
wilowka Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 11.05.14, 17:58 Dziękuję Strasznie się boję. Narkozy najbardziej Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 12.05.14, 04:26 komputer, telefon, ładowarki robotę umysłową do ogarnięcia na 3 dni (nudzić się będziesz) zestawy odzieży: legginsy + dłuższy t-shirt, ze 2, jakaś koszula nocna/ pidżama, bluza cieplejsza. skarpetki (przydatne) kapcie/ klapki (jak wolisz), klapki są 2funkcyjne (prysznic załatwiają od razu) DOKUMENTY!!!!! kosmetyki szlafrok - jak masz, to weź, jak nie masz, to nie kupuj, bluza dłuższa/ kardigan dłuższy spoko stykną, bo szlafrok jest po to, żeby z łazienki/ do łazienki przejść rano i wieczorem, potem chodzisz "w cywilu" przez resztę dnia. oraz: DOKUMENTY!!! (zgadnij dlaczego tyle razy przypominam? ) Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Co zabrać na 3 dni do szpitala? 12.05.14, 11:21 jakas ksiazke fajna. niekoniecznie komedie jak idzisz na jakis zabieg. ja nieopatrznie raz wziela. dziekuje bardzo. wszystko cie boli a jak sikasz ze smiechu to cie boli jeszcze bardziej. Odpowiedz Link